Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.69 FtUSD396.2 FtCHF437.45 FtGBP497.51 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
A szulfonilurea rezisztens fenyércirokra ezek a szerek teljesen hatástalanok.
Többszöri kezelés, dózis emelés nem javít a helyzeten.
Egy példával szemléltetve olyan mintha Expressel akarnád kipermetezni az Express-es napraforgót.
A megoldás egyenlőre az, hogy Duos-t kell rakni ameddig el nem tűnik a cirok a tábláról. Ez kb. 3 év.
Most annyit lehet tenni, hogy többször kell leszórni Laudissal. Arra oda kell figyelni, hogy zöldüljön vissza mielőtt újra leszórod. Ha fehéren rászórod kuka...
Kezd 1,5 literrel ha visszazöldül újra 1.5 mire ez is visszazöldülne a kukorica már általában lenövi.
Nem fogja elpusztítani a gyökerét de nem szokott 5%-tól nagyob lenni a termésdepresszió.
Aratáskor úgy fog kinézni mint a focipálya de lényeg 10 centistől nem lesz benne nagyobb a cirok.
Urak!
Adjon valaki megoldást a fényercirok ellen, most 4 leveles a kuki és egy része mindig problémás akár hogy hozatom mindig feljön laudisom van még calaris pro van hozzá valami plusz szer még? Vagy engedjen el a dolgot...
Sajátot terbine combival szoktam alapban vagy ha nemmond esőt akkor adengoval szoktam ,korai posztban.
Ha 2szikűt kapok a szomszédból tavaj overdossal csináltam (mustang forte).
Lenyűgöző hatása volt.
A sejemkórót is levitte.
Az acatról nemis beszélve.
Válasz Koczka József #8530. hozzászólásáraDUO-s ott lessz ahol már tavaly is kukorica volt.
Kettő kalászos után vetett kukoricánál menne most Laudis. Ehhez kellene 1 kis olcsó tuning.
Lessz még Camix pro gyomirtásom is, az plusszba fog kapni Rinidi-t.
Üdv. Valaki próbált már Laudis mellé rakni 1 szikű irtót? Növényvédős fél dózis-t mondott pl. Samson-ból. Gyakorlati tapasztalatok valakinek van ilyenekkel?
A magról kelő pár centis fenyércirok, tavaly is visszazöldült sima Laudis után.
Válasz vlasztika #8526. hozzászólására Ha fejlettebb a rizóma, akkor nem fog végigmenni rajta teljesen. Az arra jó, hogy abban az évben tudj kukoricát termelni, de utána a vetésforgó és a tarló kezelés kell megoldja a problémát majd
Válasz boldizsár1988 #8521. hozzászólásáraEzt előbb-utóbb meg kell fogni. Nekem a szeptember elején-közepén végzett nagy adagú (6l/ha) glifozát rendbe tette hosszú időre (csak ekkor jut el a tarackba is a szer, a korábban végzett gyomirtás csak a lombozatot viszi el, de újrahajt).
Válasz boldizsár1988 #8512. hozzászólásáraJövőre naprát bele április elején bemunkálni neki, április végén vetni, és teljes dózisú agilt neki. Ekézni még nem szabad. Kukoricából lassan nem lehet kiszedni. Én megfújtan 10 hekit laudis+ eqvip keverékkel, elszáradt és mégis dobja a kalászt. Ilyet még nem bactam mióta csinálom.
Válasz boldizsár1988 #8516. hozzászólásáraRáadásul a kombájn szépen széthordja a földjeiden. Először csak egy folt lesz, aztán mintha vetetted volna.
Nálam 5 éve jelent meg , már minden parcellámon van egy kicsi. Az elsőn viszont teljesen elterjedt, mintha vetettem volna.
Én úgy próbálok védekezni, hogy közvetlen a vetés előtt művelem el a földet, de akkor még nincs egy szál sem. A késői vetés miatt a kukorica is gyorsan elindul, aztán 2x lefújom. Próbálkoztam a mester packkal 2 fele megosztva permetezni, 7 nap különbséggel. Elég jól visszafogta, de aratáskor már integetett a kukorica felett.
Válasz Balázs. #8515. hozzászólásáraNekem emiatt kell kétszer permeteznem. Az a gond, hogy folyamatosan kel, így ha hamar elkapod, az még semmit nem jelent. Boldogan nézegeted, milyen szép gyommentes a kukorica, majd egyszer csak a kukorica felett integet.
Állítólag kiirthatatlan. Hat évig kihagyták a kukoricát, hogy eltűnjön, az árpa után glyfoszáttal kezelték a tarlót, majd a kukoricában újra megjelent.
Válasz boldizsár1988 #8514. hozzászólásáraDe sajnos pár nap és a kukorica felett lesz vagy vele egy magasságban. Nem is beszélve jövőre sokkal nagyobb gondot fog okozni
Válasz snooker #8509. hozzászólásáraA cinkhiány a kezdeti tünetek megjelenésekor még orvosolható.Mint írtam is az előző hozzászólásomban 5-6 levélben ha észreveszed hogy sárga cirkás akar lenni akkor igen.Ha már 10 leveles álományod sárga cirkás csíkos levelű akkor azon sajnos nem segít már. Ugyan akkor ha jó kondícióban van és jól fejlődik csak sárga ,ne aggódj hejrejön az.
Válasz VW passat #8507. hozzászólásáraCsak csinnnyán a cink-szulfáttal /hexa-hepta-mono/ gyorsan, nagy kárt lehet vele csinálni, szerintem is válasz szelídebb gyári levélkakis fh, genezis stb megoldást.
Válasz VW passat #8507. hozzászólásáraEzt pontosan nem tudom, de én tavaly és idén is teszem hozzá a fitohorm kukorica pluszt 5 literrel, szerintem az is mehet.
Válasz Balázs. #8497. hozzászólására Nos jól tudtam én...-Calaris Pro szelektív gyomirtó szer takarmány-, vetőmag- és csemegekukoricában. csak ez is I. kategóriás lett sok más vegyszerhez hasonlóan mert a Magyarok mindig elsők... akarnak lenni
8746 hozzászólás
Meso Trio
Válasz Gepi #8544. hozzászólásáraMia gyomnövény.
Első körben succesor valamelyik változata.
És mekkora a kukorica?
Tudtok ajánlani valami jó szert kukoricára? monsoon, laudis helyett?
A szulfonilurea rezisztens fenyércirokra ezek a szerek teljesen hatástalanok.
Többszöri kezelés, dózis emelés nem javít a helyzeten.
Egy példával szemléltetve olyan mintha Expressel akarnád kipermetezni az Express-es napraforgót.
A megoldás egyenlőre az, hogy Duos-t kell rakni ameddig el nem tűnik a cirok a tábláról. Ez kb. 3 év.
Most annyit lehet tenni, hogy többször kell leszórni Laudissal. Arra oda kell figyelni, hogy zöldüljön vissza mielőtt újra leszórod. Ha fehéren rászórod kuka...
Kezd 1,5 literrel ha visszazöldül újra 1.5 mire ez is visszazöldülne a kukorica már általában lenövi.
Nem fogja elpusztítani a gyökerét de nem szokott 5%-tól nagyob lenni a termésdepresszió.
Aratáskor úgy fog kinézni mint a focipálya de lényeg 10 centistől nem lesz benne nagyobb a cirok.
Válasz boldizsár1988 #8540. hozzászólásáraPrincipál ?? Jumbó stomp csomag ??
Válasz boldizsár1988 #8540. hozzászólásáraSzerintem a Monsoon Activ jobb lenne mert jobban fogja az egyszikűeket.
Urak!
Adjon valaki megoldást a fényercirok ellen, most 4 leveles a kuki és egy része mindig problémás akár hogy hozatom mindig feljön laudisom van még calaris pro van hozzá valami plusz szer még? Vagy engedjen el a dolgot...
Válasz csabahegeszt #8537. hozzászólásáraButoxone
Válasz csabahegeszt #8537. hozzászólásáraSzia Csabi, Basagram 480 "Pulsar 40 sl, Corum.
Tudom más téma de hátha tudja valaki.
Borsóban jön a parlagfű van rá megoldás?
Dikamba!
Hogy létezik, hogy a Banvel 480 S ára 29 300 ft netto, még a Mural 480 ára, 11 800 FT?
Napraforgó árvakelésre melyik a leggazdaságosabb vegyszer a 2,4 D kivételével?
A cégnél csak adengo korai posztban. Volt olyan mikor a barkó lezabálta,kombinátor és újravetés. Utánna egészévben fogta ugya úgy az adengo.
Sajátot terbine combival szoktam alapban vagy ha nemmond esőt akkor adengoval szoktam ,korai posztban.
Ha 2szikűt kapok a szomszédból tavaj overdossal csináltam (mustang forte).
Lenyűgöző hatása volt.
A sejemkórót is levitte.
Az acatról nemis beszélve.
Válasz RARGAkèny #8528. hozzászólásáraNálunk már pár éve kombinációban is kapható eqvippel (valami más néven van felétek is abból). Így mindent takarít visszazöldülés nélkül.
https://www.agromarket.rs/herbicidi/33552-laudis-equip-paket-2l5l10l?gad_source=1&gclid=CjwKCAjwzN-vBhAkEiwAYiO7oEFI5S-KHdSpqw2LkFr6iJRVqx1a6BFHaDGpdxBXbhnQ6Hp24q2fnhoCy94QAvD_BwE
Válasz RARGAkèny #8531. hozzászólásáraSzia én kalászos után csak monsoont használok és semmi mást és soha nem gyomos.
Válasz Koczka József #8530. hozzászólásáraDUO-s ott lessz ahol már tavaly is kukorica volt.
Kettő kalászos után vetett kukoricánál menne most Laudis. Ehhez kellene 1 kis olcsó tuning.
Lessz még Camix pro gyomirtásom is, az plusszba fog kapni Rinidi-t.
Válasz RARGAkèny #8528. hozzászólásáraSzia vagy duós kukoricát vessél vagy monsoon activot használj szerintem jobb az egyszikűekre.
Válasz RARGAkèny #8528. hozzászólásáraEmeld fel a dózist 2.5 liter/ ha- ra így nem kéne vissza zöldülni neki.
Üdv. Valaki próbált már Laudis mellé rakni 1 szikű irtót? Növényvédős fél dózis-t mondott pl. Samson-ból. Gyakorlati tapasztalatok valakinek van ilyenekkel?
A magról kelő pár centis fenyércirok, tavaly is visszazöldült sima Laudis után.
Válasz vlasztika #8526. hozzászólására Ha fejlettebb a rizóma, akkor nem fog végigmenni rajta teljesen. Az arra jó, hogy abban az évben tudj kukoricát termelni, de utána a vetésforgó és a tarló kezelés kell megoldja a problémát majd
Sziasztok!Duo kukoricából Focus Ultra elpusztítja a rizómás cirok gyökerét is vagy csak ami kint van?
Válasz mtz1221 #8522. hozzászólásáraSok a galamb meg a nyúl.
Válasz boldizsár1988 #8521. hozzászólásáraEzt előbb-utóbb meg kell fogni. Nekem a szeptember elején-közepén végzett nagy adagú (6l/ha) glifozát rendbe tette hosszú időre (csak ekkor jut el a tarackba is a szer, a korábban végzett gyomirtás csak a lombozatot viszi el, de újrahajt).
Válasz mtz1221 #8522. hozzászólására
Ez csak egy literke volt…
Válasz boldizsár1988 #8512. hozzászólásáraJövőre naprát bele április elején bemunkálni neki, április végén vetni, és teljes dózisú agilt neki. Ekézni még nem szabad. Kukoricából lassan nem lehet kiszedni. Én megfújtan 10 hekit laudis+ eqvip keverékkel, elszáradt és mégis dobja a kalászt. Ilyet még nem bactam mióta csinálom.
Válasz mocsencsi1 #8520. hozzászólására80% levágja csak közvetlen ami a tőnél van az marad.
Válasz boldizsár1988 #8512. hozzászólásáraDamilos fűnyíró csodákra képes.
Most fűkaszáltam le ahol tudtam kb 1 ha de a kukorica vagy 3-3,5m magas azon is túl nő?
Válasz boldizsár1988 #8516. hozzászólásáraRáadásul a kombájn szépen széthordja a földjeiden. Először csak egy folt lesz, aztán mintha vetetted volna.
Nálam 5 éve jelent meg , már minden parcellámon van egy kicsi. Az elsőn viszont teljesen elterjedt, mintha vetettem volna.
Én úgy próbálok védekezni, hogy közvetlen a vetés előtt művelem el a földet, de akkor még nincs egy szál sem. A késői vetés miatt a kukorica is gyorsan elindul, aztán 2x lefújom. Próbálkoztam a mester packkal 2 fele megosztva permetezni, 7 nap különbséggel. Elég jól visszafogta, de aratáskor már integetett a kukorica felett.
Válasz Balázs. #8515. hozzászólásáraNekem emiatt kell kétszer permeteznem. Az a gond, hogy folyamatosan kel, így ha hamar elkapod, az még semmit nem jelent. Boldogan nézegeted, milyen szép gyommentes a kukorica, majd egyszer csak a kukorica felett integet.
Állítólag kiirthatatlan. Hat évig kihagyták a kukoricát, hogy eltűnjön, az árpa után glyfoszáttal kezelték a tarlót, majd a kukoricában újra megjelent.
Válasz Balázs. #8515. hozzászólásáraAz probléma...
Válasz boldizsár1988 #8514. hozzászólásáraDe sajnos pár nap és a kukorica felett lesz vagy vele egy magasságban. Nem is beszélve jövőre sokkal nagyobb gondot fog okozni
Gondolom már nem nyomja el a kukoricát
Válasz boldizsár1988 #8512. hozzászólásáraIgen az ilyenkor már csak a kézi kapa segít, nem vicc
Üdv
Ez fenyércirok?
Kaszálás gyengíti?vagy mit lehet vele kezdeni?
Válasz snooker #8509. hozzászólásáraA cinkhiány a kezdeti tünetek megjelenésekor még orvosolható.Mint írtam is az előző hozzászólásomban 5-6 levélben ha észreveszed hogy sárga cirkás akar lenni akkor igen.Ha már 10 leveles álományod sárga cirkás csíkos levelű akkor azon sajnos nem segít már. Ugyan akkor ha jó kondícióban van és jól fejlődik csak sárga ,ne aggódj hejrejön az.
Válasz VW passat #8507. hozzászólásáraCsak csinnnyán a cink-szulfáttal /hexa-hepta-mono/ gyorsan, nagy kárt lehet vele csinálni, szerintem is válasz szelídebb gyári levélkakis fh, genezis stb megoldást.
Válasz VW passat #8507. hozzászólásáraMehet nyugodtan de hatékonyabb ha 5-6 leveles kukoricára szórod ki.
Válasz VW passat #8507. hozzászólásáraEzt pontosan nem tudom, de én tavaly és idén is teszem hozzá a fitohorm kukorica pluszt 5 literrel, szerintem az is mehet.
Laudis-al egy menetben kijuttatható 1kg/ha cink szulfát?
Üdv
Mitől sárga néhol?elumis bangal volt fújva vagy lehet tápanyag hiány?
Érdeklődné, hogy valaki használt-e már Python™ 280 SC-t.
Idén nagyon megfogta a hormon a kukoricát ezért gondolva a következő szezonra jó lenne más alternatíva után nézni...
Válasz Gepi #8503. hozzászólására1,5 liter már a föld feletti részeket kifehéríti de mivel csak levélen hat ezért a rizómás újból bezöldül/újrahajt.
Ha rezisztens cirok van a területen érdemes más pl. nikoszulfuron egyszikűirtóval kombinálni...
A laudis mennyire fogja meg a fenyércirkot?
Vadkár szakértöt keresek.
Hajdú Biharba?
Válasz mcandoure #8495. hozzászólására Ja és még valami amire jobb ha figyelsz...-Munkaegészségügyi várakozási idő:
14 nap
Válasz mcandoure #8495. hozzászólására Ne siess kiviszi a gyomokat mert gyökéren is hat
Válasz Balázs. #8497. hozzászólására Nos jól tudtam én...-Calaris Pro szelektív gyomirtó szer takarmány-, vetőmag- és csemegekukoricában. csak ez is I. kategóriás lett sok más vegyszerhez hasonlóan mert a Magyarok mindig elsők... akarnak lenni
Válasz Balázs. #8497. hozzászólására én úgy tudtam a calarias is két éve még engedélyes volt utána nézek
Válasz fannika0172 #8496. hozzászólásáraAzt tudod hogy csemegébe csak a laudis engedélyezett?