Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak611 FtBenzin árak600 FtEUR407.17 FtUSD380.08 FtCHF433.84 FtGBP490.68 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Lehet hogy még kevesen próbálták. Nekem is ehhez a 2 szerhez sikerült hozzájutni, úgyhogy összevethetjük később a tapasztalatokat, ha te is ilyen gyomírtókat vettél. Valóban az ára az magáért beszél, reméljük a hatása is.
Sziasztok.
Neat 4SC(Régebben Motiwell, majd Well)+ dma6-ról mi a véleményetek?
Repkednik itt a drága szerek, ez olcsó, manapság ez nagyon számít!!!
Köszönöm előre is
laudist olvasgattam neten és azt irta csak hogy az utolso kezelés 7-8 leveles állapotban de leghamarabb kisérletezett már valaki? mert van ahol 3-4 leveles és már nagy kéne a gyomirtás is, lesz baj töle ?
A mester pack-rol kinek milyen tapasztalata van az idén erre esett a választás.Használtunk már minden fajtát.Régebben mikor jobban esett ilyenkor primextra,guardien ment egy kis hormonnal felturbozva.Tavaly adengot is nyomtunk ki.Motivel-jumbo turbo jol pucolták a gazokat.Stellár,monson.laudis is ki lett probálvaTitus formácioi is voltak használatba,
Válasz #4477. hozzászólásra
Rajta van a cimkén a használati utasítás. Ha viszont feketén vetted valamelyik traktoristától és nincsen rajta a címke, akkor nézd meg ki forgalmazza és a honlapjukon a neten komplet leírást találsz róla.
Üdv!elumis peak fix pro gyomirtóm van ,segítséget szeretnék hogy hogyan kell ezt alkalmazni és menyí vízhez kell?6 ha ra vásároltam!(nem igazán értek a permet szerekhez,meg még kukoricát eddig nem vetettem)
Sziasztok.
Köszönöm előre is
Válasz #4473. hozzászólásra
Talán Fornet 40 sc akart lenni. Ez nikoszulfuron hatóanyagot tartalmaz. Az egyszikűeket jól viszi. Főleg gyökérváltáskor. Levélen keresztül hat. Talajtartam hatása nincs. Mindenképpen kell a kétszikűek ellen valamilyen kombinációs partner és nedvesítő. Az alábbi linken találsz leírást.
Itthon van a kertemben egy kis kukorica már több mint 3leveles..kapott stomp supert,mikor a burgonyát is lenyomtam,olyan 30liter elég a kukoricára.
Hétvégén lenyomtam Dezormonnal,mert nőtt benne a parlagfű+csicsóka.
Tegnap voltam kinnt,sok benne a köles..tavaly pihentetve volt,kb 3szor totáloztam.
Milyen szer lehet köles ellen,ami esetleg kisebb szerelésben is kapható?
Köszönöm előre is a válaszokat!
Igen használtunk principal plus goldot.
A lényeg, hogy az egyszikűhöz időzítsd az legyen gyökérváltás előtt. A kétszikűek szinte mindegy mekkora, évelőt és magrólkelőt is viszi.
Finom cseppképzés!
Tavaly jumbo turbo csomaggal kezeltem a kukit, vetés után kelés előtt fujtuk, nem volt az igazi, pedig jokor kaptam a gyom és bemoso 30 mili is jött rá. Aztán még jo hogy nem maradt el a huzatás. Már am kikelt a kuki minden terülten, ugyhgy felülkezelés lesz, de nem tudom még mivel. Sok a szeder, a ....mogyoro(csak késöbb) szuroka, angol perje, muhar. Itt ott burjánzik a nyulárnyék, de az nem lényeg, ugysem öli meg.
Válasz #4445. hozzászólásra
Esély van, de kérdés, hogy érdemes-e kockáztatni?
Mivel tojás alakban telel, ami a leg ellenálóbb fejlődési stádium valószínűleg lesz lárva is a belvíz ellenére.
Ha kísérletező kedvű a barátod itt a lehetőség!
Üdv. mindenkinek! Érdekelne, hogy volt-e már tapasztalata valakinek a következő esetben? Egy ismerősöm kukoricáját tavaly a kukorica bogár támadta meg amitől ugye az egész lefeküdt. A terület vízzel volt borítva és így két hétig vízben feküdt a kukorica. Szóval a kérdés: van rá esély, hogy elpusztult a kukoricabogár?
8741 hozzászólás
Üdv.Az ordax nem viszi a tarackot
Válasz #4488. hozzászólásra
Lehet hogy még kevesen próbálták. Nekem is ehhez a 2 szerhez sikerült hozzájutni, úgyhogy összevethetjük később a tapasztalatokat, ha te is ilyen gyomírtókat vettél. Valóban az ára az magáért beszél, reméljük a hatása is.
Sziasztok !
Jövőre szőlőt szeretnék ültetni a kukoricaföldembe . Szerintetek milyen gyomirtót használjak ami nem bántja a szőlőt és hatásos is ?
Sziasztok.
Köszönöm előre is
kösz a válaszokat......
Válasz #4482. hozzászólásra
3-4 leveles kukoricába mehet minden gond nélkül. A széfener miatt mehet kicsit nagyobba is, de 3-7 levelesig az optimális. A gazt kell nézni.
laudist még a derékig érőbe is beletehetetd amúgy.......
Válasz #4481. hozzászólásra
hát akkor minek kellet mos a mester pack, ha már volt jó bevállt, hmmmmmm.........
baja nem lesz de pénz kidobás,4-5levélig találsz sokkal olcsóbat is
laudist olvasgattam neten és azt irta csak hogy az utolso kezelés 7-8 leveles állapotban de leghamarabb kisérletezett már valaki? mert van ahol 3-4 leveles és már nagy kéne a gyomirtás is, lesz baj töle ?
A mester pack-rol kinek milyen tapasztalata van az idén erre esett a választás.Használtunk már minden fajtát.Régebben mikor jobban esett ilyenkor primextra,guardien ment egy kis hormonnal felturbozva.Tavaly adengot is nyomtunk ki.Motivel-jumbo turbo jol pucolták a gazokat.Stellár,monson.laudis is ki lett probálvaTitus formácioi is voltak használatba,
Rajta van a cimkén a használati utasítás. Ha viszont feketén vetted valamelyik traktoristától és nincsen rajta a címke, akkor nézd meg ki forgalmazza és a honlapjukon a neten komplet leírást találsz róla.
Akkor hogy akarsz permetezni!!Lehet azzal kárt is okozni!Hogy kaptad meg, ha fingod sincs hozzá!!
Minden szer csomagolásán van egy címke általában kihajtogatható több oldalas. Először tessék elolvasni! Szinte minden fontos infó rajta van.
Üdv!elumis peak fix pro gyomirtóm van ,segítséget szeretnék hogy hogyan kell ezt alkalmazni és menyí vízhez kell?6 ha ra vásároltam!(nem igazán értek a permet szerekhez,meg még kukoricát eddig nem vetettem)
Válasz #4474. hozzászólásra
Köszönöm a gyors segítséget. Tehát ha teszek hozzá colombust 1L hektáronként akkor az jó lehet?
Sziasztok.
Köszönöm előre is
Válasz #4473. hozzászólásra
Talán Fornet 40 sc akart lenni. Ez nikoszulfuron hatóanyagot tartalmaz. Az egyszikűeket jól viszi. Főleg gyökérváltáskor. Levélen keresztül hat. Talajtartam hatása nincs. Mindenképpen kell a kétszikűek ellen valamilyen kombinációs partner és nedvesítő. Az alábbi linken találsz leírást.
http://www.farmmix.hu/kukoricagyomirtas-cikk.html
Sziasztok. Forent 40sc gyomírtóhoz érdemes-e valamit rakni mellé, hogy hasson is és mennyit szórjunk 1 ha-ra???
Válasz #4468. hozzászólásra
Jó anyag,csak a libatopra nem hat
Válasz #4450. hozzászólásra
barkó, de sajna elég nagy a lombveszteség,
Válasz #4469. hozzászólásra
Principal, 90gr/ha 1ha-os ban van. Accent is van kicsiben ha jó tudom, 60 gr/ha.
Itthon van a kertemben egy kis kukorica már több mint 3leveles..kapott stomp supert,mikor a burgonyát is lenyomtam,olyan 30liter elég a kukoricára.
Hétvégén lenyomtam Dezormonnal,mert nőtt benne a parlagfű+csicsóka.
Tegnap voltam kinnt,sok benne a köles..tavaly pihentetve volt,kb 3szor totáloztam.
Milyen szer lehet köles ellen,ami esetleg kisebb szerelésben is kapható?
Köszönöm előre is a válaszokat!
Üdv! Mi a véleményetek az Armada csomagról?
Válasz #4464. hozzászólásra
Milyen totálissal volt priccolva?
Válasz #4464. hozzászólásra
Olyan kukorica földre ami tavaly gabona volt és le lett totál gyomirtózva , nincs benne évelő, milyen szert ajánlanál?
köszönöm
Válasz #4459. hozzászólásra
Igen használtunk principal plus goldot.
A lényeg, hogy az egyszikűhöz időzítsd az legyen gyökérváltás előtt. A kétszikűek szinte mindegy mekkora, évelőt és magrólkelőt is viszi.
Finom cseppképzés!
Válasz #4460. hozzászólásra
Barkó rágás!
Válasz #4456. hozzászólásra
posztemergensen kell szórni a jumbo turbót. Maximum 6 leveles korig
a winget vetés után kellett fujni kelés előtt, a többit kelés után. pontositok, ha utána nézek. jo volt a felhasználás, az biztos.
Nem tudna valaki segíteni ?
raktam fel képet is lentebb
Hali! Használta valaki a Principal pusz Gold gyomirtot?
Válasz #4456. hozzászólásra
akkor nem jó tanácsot kaptál, jumbót kelés után,a kikelt gyomokra kell fujni,és talajon nem hat
nah pár szo kimaradt, de hozzáértő igy is érti :)
Tavaly jumbo turbo csomaggal kezeltem a kukit, vetés után kelés előtt fujtuk, nem volt az igazi, pedig jokor kaptam a gyom és bemoso 30 mili is jött rá. Aztán még jo hogy nem maradt el a huzatás. Már am kikelt a kuki minden terülten, ugyhgy felülkezelés lesz, de nem tudom még mivel. Sok a szeder, a ....mogyoro(csak késöbb) szuroka, angol perje, muhar. Itt ott burjánzik a nyulárnyék, de az nem lényeg, ugysem öli meg.
Moderálta: (3932) 2013-11-13 13:40:11
Válasz #4453. hozzászólásra
Én A-rigó-val akarok menni, ha még jut..
Válasz #4453. hozzászólásra
nem tudom mi van benne ,de csak a kikelt gyomokra hat levélen át,jól megvárod míg kszőrösödik a táblád(kuki max 6-7 levél)és fújod,jó szer
Válasz #4452. hozzászólásra
jumboban benne a wing, nem? amire kell bemoso...
Válasz #4451. hozzászólásra
NIC-it ,vagy Jumbó turbo
Kelés után bemoso csapadékra nem számitva mivel fujjátok a kukit?
Sziasztok
Tudnátok segíteni ezt mi okozza a kukoricámban?
Hello kérdezni szeretném mi a tapasztalatok az adengo nyomirtó felöl.kell rá csapadék?hány levélig nem bántja a kukoricát? köszönöm elöre is
Tavaly mekkora bukta volt azon a kukoricán?
Azzal, hogy idén nem védekezik, mennyit kockáztat?
Nem éri meg
Kisebb területek gyomírtásához használhatok motoros légporlasztásos permetezőt? Kijuttatható ezekel a gyomírtó?
Esély van, de kérdés, hogy érdemes-e kockáztatni?
Mivel tojás alakban telel, ami a leg ellenálóbb fejlődési stádium valószínűleg lesz lárva is a belvíz ellenére.
Ha kísérletező kedvű a barátod itt a lehetőség!
Üdv. mindenkinek! Érdekelne, hogy volt-e már tapasztalata valakinek a következő esetben? Egy ismerősöm kukoricáját tavaly a kukorica bogár támadta meg amitől ugye az egész lefeküdt. A terület vízzel volt borítva és így két hétig vízben feküdt a kukorica. Szóval a kérdés: van rá esély, hogy elpusztult a kukoricabogár?
Válasz #4436. hozzászólásra
Nekünk kb 90 %-át kitúrták a kilométer hosszú földön 3 nap alatt.
Mit lehetne vetni még helyette?
Szudánifű? esetleg vmi ötlet? takarmánynövény is jó vmi 1 éves.
kukorica alig van kisorolva de a nád már 20-30cm benne mi rá a gyogymód? ki mit ajánl??
Üdv.
Nem pont gyomirtás téma, de meg kellene ijednem a kukorica bolhától a földemen , vagy kinövi a kukorica a rágását?