Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR410.68 FtUSD393.86 FtCHF437.64 FtGBP493.58 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
A lontrel bármikor mehet az nem fogja bántani a kukoricát vagy akár a laudis is mehet akár nagyra is nem lesz semmi baja...A Calisto meg akkár egy méteresbe is valamennyire ez is.fogja az acatod
Sajna már csak a Clio jöhet szóba...Pár acat maradt, nem sok, ha megfogja valamennyire, kuki utána már elnyomja talán, mert jó nagy.
Kukorica várhatóan topicba tettem fel képet pár napja egy kukiról, kérdésem az volt, hány leveles, és érkezett több válasz 5-8 levélig.
Te biztos megtudod mondani, hány leveles.
Az ordax nekem is mindent vitt meg a nadat is nekem nincs bajom a tartam hatassal, valoszinü nemvolt annyi eső mint feletek.Próbald ki a Shadot azis prima nem bantja a kukit.egyszikü irto.
Most a kukorica 7-8 leveles egyszer már szórtam, de nem fogta a gyomokat, mivel lehetne még megszórnom (egyszikűek jönnek benne ki döntő részben).
Nem tudom miért nem ,de a Princpal Gold Plusz nem tudja féken tartani a gyomokat, elengedte.
Valakinek jó ötlet hogy mivel lehetne megszórni még?
Vagy maradjon a jó öreg kapás módszer?
Segítséget kérnék Tőletek, A kukorica földemben van két folt ahol gyenge a kukorica kb. 10-14cm magas. Ugyan akkora műtrágya mennyiséget kapott , ugyan úgy kapott phylazonit-t és nem jövök rá, hogy mi lehet a gond. Ráadásul a Principal Gold Plusz sem fogja rendesen már 1,5 hete szórtam.
Mitől lehet a földbe a folt?
A hibát a kukorica reakciójánál ,azaz a szórások határán kell keresni,látni az elütő szórást,perzselést,arra mondj választ,hohy mi a zöld,és a perzselt kuki kőzti meló!
Szerintem is nitrogén. Én is úgy jártam permetezésnél, hogy kirepedt egy cső és nem láttam a traktorból, minden 9. sort vastagon telibe vert az anyag. Ennél sokkal rosszabban nézett ki, olyan fehér volt, mint a hó, a közepe szerencsére zöld maradt. Ráadásúl szögcsírától 4 levelesig volt benne minden. Ma voltam arrafelé, teljesen visszazöldült, kiheverte, csak 1-2 kisebb pusztult ki. Mindez eső nélkül.
Heló! Ha az alsó képet megnézitek abból kitűnik,hogy a távolódó sorokban nincs perzselés,ezért egyértelmű hogy előző tartály,vagy szárny mosási gondok okozhatják a perzselést!
8741 hozzászólás
Válasz #4037. hozzászólásra
Mennyivel fújtad?
Valaki használt már karbamid 46%-os műtrágyát? Mi a véleményetek róla? Hektáronként mennyit kéne kiszórni? Kukoricára érdemes tenni? Köszi
Válasz #4028. hozzászólásra
12m-es lengyel permetező. És mire gondolsz mi lehet a hiba? De például a tábla alsó végén félkör alakban van benne egy ettől jóval nagyobb folt...
Válasz #4036. hozzászólásra
A lontrel bármikor mehet az nem fogja bántani a kukoricát vagy akár a laudis is mehet akár nagyra is nem lesz semmi baja...A Calisto meg akkár egy méteresbe is valamennyire ez is.fogja az acatod
A monsoon hatásának hány napra kellene látszani?Egy hete fujtam, a perje zöldebb mint valaha.
Válasz #4035. hozzászólásra
Sajna már csak a Clio jöhet szóba...Pár acat maradt, nem sok, ha megfogja valamennyire, kuki utána már elnyomja talán, mert jó nagy.
Kukorica várhatóan topicba tettem fel képet pár napja egy kukiról, kérdésem az volt, hány leveles, és érkezett több válasz 5-8 levélig.
Te biztos megtudod mondani, hány leveles.
Válasz #4034. hozzászólásra
Megfogja valamennyire...
A Clio a legjobb egyszikű irtó szerintem...
Clio acattal, meg tarack-al mit csinál? Tom, hogy nem viszi, de megfogja valamennyire?
Számomra most a Nic-It Turbo az ász!!!!
3 napja fújtam és már szépen takarít is!!!!
Számomra most a Nic-It Turbo az ász!!!!
3 napja fújtam és már szépen takarít is!!!!
Válasz #4030. hozzászólásra
Ki lett szórva délelőtt.
A kuki nagyobb már, mint 5 levél...
Akkor most türelmesen várok, s elmondom majd, mit ártott a gyomoknak.
Köszi-puszik!
Válasz #4029. hozzászólásra
Jó szer , csak kicsit lassú...(türelmesnek kell vele lenni , 2 hét mire látványosan hat)
Túlfejlett kétszikűek ellen erősítést kíván(pl .: nagy acat , egy fél adag 2.4D-vel kell keverni , már ha a kuki max 5 leveles...)
Keverés nélkül magában mehet 7 levélig simán...
De most a KITE-nél van Samson+Colombus csomag , ami nagyon szépen takarít...
Drenthe! Fiúk!
Hurrikán Neo.... Mi a véleményetek?
Válasz #4013. hozzászólásra
Te tibikém,mekkora a ti vegyszerezőtök?Mert szerintem pont akkora mint ez a sáv szélessége
joc vagy tibi ha esetleg érdekel shadó küldjetek egy telszámot nekem maradt idénről és elég olcsón eladnám.... persze bontatlan csomagok :))
Válasz #4020. hozzászólásra
Az jó ha időben ki van rakva...
Válasz #4023. hozzászólásra
Válasz #4016. hozzászólásra
Laudis (Bayer) legfelső dózissal !
Kb nettó 13.500-15000 Ft /ha...
http://img32.imageshack.us/img32/9172/mezotrionvsacatzsurl.jpg
[IMG]http://img32.imageshack.us/img32/9172/mezotrionvsacatzsurl.jpg[/IMG] By [URL=http://profile.imageshack.us/user/kbodo]kbodo[/URL] at 2012-06-01
mezotrion vs. acat+zsurló
Válasz #4014. hozzászólásra
2-3 nap, attól függ mennyi ment ki, lett e hozzá plusz nitrogén adva
8Ha-s Pronik csomagot skerült szereznem
1x2,5 kg Casper + 6x1 l Milagro 6 OD + 2x0,5 l Fix-Pro
Nem tudom beválik -e...
Adom az infót mi történt...
Válasz #4005. hozzászólásra
Korai posztos szer pl. Acenit
Válasz #4010. hozzászólásra
Az ordax nekem is mindent vitt meg a nadat is nekem nincs bajom a tartam hatassal, valoszinü nemvolt annyi eső mint feletek.Próbald ki a Shadot azis prima nem bantja a kukit.egyszikü irto.
Válasz #4016. hozzászólásra
Shadoval
Most a kukorica 7-8 leveles egyszer már szórtam, de nem fogta a gyomokat, mivel lehetne még megszórnom (egyszikűek jönnek benne ki döntő részben).
Nem tudom miért nem ,de a Princpal Gold Plusz nem tudja féken tartani a gyomokat, elengedte.
Valakinek jó ötlet hogy mivel lehetne megszórni még?
Vagy maradjon a jó öreg kapás módszer?
Válasz #4012. hozzászólásra
Ca túljsúj, valami gátolt a felvehetőségben.
Lumax mennyi idő múlva kezd el hatni? szerdán lett fújva ma reggel volt rá egy kis eső az nem baj?
Köszönöm
Válasz #4012. hozzászólásra
Segítséget kérnék Tőletek, A kukorica földemben van két folt ahol gyenge a kukorica kb. 10-14cm magas. Ugyan akkora műtrágya mennyiséget kapott , ugyan úgy kapott phylazonit-t és nem jövök rá, hogy mi lehet a gond. Ráadásul a Principal Gold Plusz sem fogja rendesen már 1,5 hete szórtam.
Mitől lehet a földbe a folt?
köszi
Kivitt mindent de újrakelés lett eső után csak nem tudom hogy tiz leveles korban mivel kezeljem újra muhar kelés ellen
Érdeklődnék mi a tapasztalat az Ordax -al kapcsolatban ?mert nekem a tartam hatásal van egy kis bajom
Válasz #4008. hozzászólásra
nem hosszában van az égetés ,olyan félátlósan ,akkor meg arra kezdett a gép,de tökmindeggy kinövi,lesznek félméteres csövek
Válasz #4006. hozzászólásra
Na,ha má belemegyünk ebbe,akkor miért vannak hosszában a traktor ,ill.permetező nyomok. Várom válaszotokat!
Válasz #4001. hozzászólásra
Az semmit nem számit,kizöldül...az a búza is ettől volt amit Pilátus rakott fel az is JD hídas
Válasz #4004. hozzászólásra
az amit mondtam Feribácsi,a forgóval kezdte és amig beállt a számítógép kicsit sokat szórt
Válasz #4004. hozzászólásra
Ahol perzselt,ott szórt.Ahol nem,az másik gépalj,lehet nem is szórt ott.
Válasz #4002. hozzászólásra
A hibát a kukorica reakciójánál ,azaz a szórások határán kell keresni,látni az elütő szórást,perzselést,arra mondj választ,hohy mi a zöld,és a perzselt kuki kőzti meló!
Válasz #3988. hozzászólásra
Szerintem is nitrogén. Én is úgy jártam permetezésnél, hogy kirepedt egy cső és nem láttam a traktorból, minden 9. sort vastagon telibe vert az anyag. Ennél sokkal rosszabban nézett ki, olyan fehér volt, mint a hó, a közepe szerencsére zöld maradt. Ráadásúl szögcsírától 4 levelesig volt benne minden. Ma voltam arrafelé, teljesen visszazöldült, kiheverte, csak 1-2 kisebb pusztult ki. Mindez eső nélkül.
Válasz #3998. hozzászólásra
Az a forgó,nem távolodó sor.
Válasz #3998. hozzászólásra
Mondom,az összes kukit lenyomták.Mind ilyen.
Válasz #3997. hozzászólásra
Akkor nitrosol,ezekkel a hidasokkal égettek errefelé is rengeteget...ha jővő héten kizöldül akkor biztos,ha nem akkor az elöbbi
Válasz #3997. hozzászólásra
Az is compjúters
Válasz #3996. hozzászólásra
Heló! Ha az alsó képet megnézitek abból kitűnik,hogy a távolódó sorokban nincs perzselés,ezért egyértelmű hogy előző tartály,vagy szárny mosási gondok okozhatják a perzselést!
Válasz #3996. hozzászólásra
Hidas JD szórta.
Válasz #3995. hozzászólásra
én is nitróra gyanakszok,méghozzá számítógépes gépre mikor kifogy ráadja a nyomást ,és a következő tartálynál mig be nem áll a nyomás qrva sokat szór
Válasz #3993. hozzászólásra
Szerintem nem,nem volt gyomos.Mi nitrosolra tippelünk.
Válasz #3993. hozzászólásra
az nem iyen nyomokat hagy
Válasz #3988. hozzászólásra
Merlin
Válasz #3991. hozzászólásra
Biztos nem,több darabot elintéztek így.Szerintem az összes kukoricájukat.