Hirdetés
Fórum
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- VI. Agroinform Fórum Találkozó 2025.02.15. új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- SPC-6 vetőgépek új
- Direktvetés, no-till. új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Claas Lexion vélemények új
- Feng-Shou kínai kistraktor! új
Cikkajánló
Hirdetés
1483 hozzászólás
Válasz #82. hozzászólásra
gyomirtó:DDDD
Válasz #81. hozzászólásra
Na most újat mondtál mi az?
Válasz #80. hozzászólásra
2-3-ik napos a laudis rajta
Válasz #77. hozzászólásra
A sárgaság a levélen az mitöl van?
Válasz #75. hozzászólásra
öntözetlen területek
Válasz #76. hozzászólásra
köszi:))
DK 3511
Válasz #74. hozzászólásra
Hát én még ilyet nem láttam itt felénk.Nagyon szép.
Válasz #72. hozzászólásra
nincs öntözve?
Válasz #71. hozzászólásra
Szia IMI !
igyekszünk:))
Válasz #62. hozzászólásra
Hello! Ha F38-as a kukorica akkor fajtajelleg lehet ,így reagál a streszre.Az enyém is ilyen.
Válasz #70. hozzászólásra
március 15-e ota 1 szál esö nem esett!!!!!:)
Válasz #67. hozzászólásra
Hali ez nagyon szép álomány a az időjáráshoz képest.
Válasz #69. hozzászólásra
Üdv!
hány mm.-el van eddig beöntözve?
Válasz #68. hozzászólásra
na ez DK391-es
Válasz #66. hozzászólásra
HEHE :)))))))))))
Válasz #65. hozzászólásra
Tiszta nemi beteg gondozó...
na mindegy nem tudok fel rakni képet a kukiról
de mindenesetre ne izgulj PISTI kinövi a kukid a lilaságot
TÜRELEM!!
mi a fene meg van zakanva a rendszer :))
nem tölti fel a JGg képemet
http://http://www.agroinform.com/files/forum/agroinform_20090519093925_100_2680.JPG
Válasz #60. hozzászólásra
alakul mint púpos gyirik a prés alatt , talán néhány mm csapadék segítene rajta
Válasz #60. hozzászólásra
Ennyire csapadékos esztendőben legfeljeb csődbe.
Na, K.Pisti, mire jutottál ezzel a lila kukoricával?
Válasz #58. hozzászólásra
Lehet,hogy álltalános stresztünet!?Csak egy ötlet.
Válasz #57. hozzászólásra
De, simán lehet a pre. Pl. abban az említett táblában pénteken nyomtuk a postot, és akkor már olyan volt a kuki, mint a képen.
De volt már máskor is ilyen.
Válasz #56. hozzászólásra
Sztem a preemergens vegyszer nem valószínű.Én mindog posztba gyomirtok és mégis olyan. Különböző hatóanyagokkat szoktam használni és eltérő mértékben mindig előjön a tünet,de el is múlik.
Válasz #53. hozzászólásra
Szerintem se foszfor hiány. Nálunk is volt néha ilyen. Az egyik táblában, ahol kicsit gyengébben néz ki, most is ilyen, de sz..ni rá, kiheveri. (Tapasztalat.)
Valószínűleg a preemergens méreg már csak akkor kapott esőt, amikor a kuki már kint volt, és az eső felverte a levelekre. Esetleg a post vegyszer hatása is lehet, ha kapott már.
Amúgy a 3511-es jó kis kukorica, évek óta majdnem csak ezt termeljük. Viszont elég finnyás mindenre.
Szóval szerintem nálad (is) ez a helyzet. (Persze a felelősséget nem vállalom... hehe...)
asszem a monsanto sem biztos abban, hogy P hiány, inkább ez a hibrid nem igazán szereti a hideget. igaz most az jön, hogy a hidegben meg a P kéne neki. a többiről meg írtam a "másikra".
"mi a fXXXX csináltam volna??":erre gondoltam, hogy nem lehetett felkészülni.
SZÉT XX AZ IDEG ETTŐL A FÉNYSEBESSÉGTŐL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Válasz #51. hozzászólásra
De ha ez tipikus foszforhiányos tünet akkor nem lenne elég neki csak a P tartalmú lombtrágya?
Válasz #49. hozzászólásra
ha vártam volna még vele akkor nem kelt volna ki, mert nagyon kiszáradtak a földek egy hét alatt.
a talaj 13 fokos volt , a levegő 25, előre egy hétre kurva meleget jósoltak , mi a faszt csináltam volna??
van 2 dkc a fajtasorba amelyek nem lilák, de van egy amelyik még a 3511 nél is lilább, apijókis belilultak, de azok kezdik kinőni, de azok is kva szarul néznek ki.
Válasz #50. hozzászólásra
mondjuk, erre a tavaszra nem igazán lehetett felkészülni.még az is korai neki. 15-20 körül amikor már igazán meleg a talaj. iszonyatosan érzékeny, de kegyetlenül tud teremni.el fog telni egy kis idő mire magához tér. inkább próbálkozz valami bacival, vagy töményebb lombtrágyával. pl amalgerol, natur bio plazma, yara lombtrágyák esetleg vuxal. de figyelmedbe ajánlom a voligop lombtrágyákat is.
Válasz #49. hozzászólásra
emlékszem rá, be is tartottam, ápr. 10 körül volt vetve,
Válasz #42. hozzászólásra
ha emlékeim nem rosszak, mondtam, hogy legutoljára vesd el a dkc 3511 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ha emlékeim nem rosszak, mondtam, hogy legutoljára vesd el a dkc 3511 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ezen jól látszik hogy sokkot kapott, milyen volt a hőmérséklet nappal és éjszaka mostanában.
Sziasztok!
Nekem évek óta van ilyen tünet,de mindig csak a dkc391-en,most van fajtasorom,és ott is csak ezen a hibriden jelentkezett,mostanra már kezdi kinőni.
Én nem tudom hogy mi az oka de a mi földjeink P-vel jól ellátottak,és ojankor is előfordult a lilulás amikor kb 60kg P hatóanyagot kapott a kukorica.
Válasz #44. hozzászólásra
Pedig én fajta gondra tippeltem ezek szerint nem volt elég neki a foszfor. Remélem is hogy idén is kinövi.
Válasz #43. hozzászólásra
Szia! Nem Lg hanem dkc 3511-es, a pijók jobban viselkednek eddig, azok is lilák, de azé nem ennyire.
Én azt vettem észre hogy kalászos után ,és különösen extrém száraz időjárásban jelentkezik ez a tünet, eddig itt is kinőtte, de mivel most sem kapott esőt félek hogy még elszenved 1-2 hetet ,ezért gondoltam rá, hogy a poszt gyomírtóba keverek ilyen foszforos lombtrágyát.
Hali. Nekünk pont ilyen a kukink. Véletlenül nem LG a fajtád mert mi adtunk neki foszfort rendesen és minden évben ilyen lessz de eddig mindig kinőte.
Próbálta már valaki a foszforhiányos (lila) kukoricát foszfor tartalmú lombtrágyával kezelni?? (pl. Fitohorm P)
Van e értelme vagy csak fölösleges pénzkidobás?
Válasz #40. hozzászólásra
( de mivel szórhatja?????????)
Válasz #39. hozzászólásra
Olyan nyugodtan tok aludni, h. az atomot is ideQrhatnák akkor se ...
Naná h. van, világos volt. :-))))))
Vannak ám kémeim mindenfele! :-)))))))))
Szórd a cuccot oszt öntöztess keményen.
Válasz #38. hozzászólásra
csak, hogy bírj aludni: van v is meg szóló is, mert nem minden v-z-hető. és ennyi elég.
Válasz #36. hozzászólásra
Nehazudj!
Mivee öntözű akkore he????
Dobszóló?
majd egyszer megint jövök !
éccakát !
Válasz #35. hozzászólásra
nekem semmim nincs !!!!!!!
Válasz #33. hozzászólásra
Tied a valmont vaze?
Válasz #32. hozzászólásra
(apropó. nyomtam egy galambot.)