Válasz ME109G14 #8072. hozzászólásáraJó ennyi azért nem jött ki. Mi is szerződtünk kis részét 130 t-t 46000-el de a zöme szerencsére 59 és 65el ment el. Meg az a szerencse, hogy az utóbbi 3 evben nem volt 12.5 t alatt a végátlag.
Válasz MZ79 #8065. hozzászólására13 tonna az szép eredmény 13x 65000ft és a 845000ft hektáronkénti árbevétel FŐLEG AZ!!! 2 év alatt szokott a kukorica énnyit hozni ilyen árakra senki nem számitott!!!!! Ki tudja hol a vége ezeknek az áraknak?????
Válasz zeli39 #8057. hozzászólásáraInkább Kína “összeveszet” Ausztráliával, ahonnét eddig vásárolták a legtöbb gabonát.
(Tudtommal)
Meg azért az is közre játszik, hogy a világpiaci árakat € vagy $-ban jegyzik.
Válasz Devyd #8059. hozzászólásáraFelénk aki nem szerződött azokét is max 48-50 es áron vettek novemberig amìg lezajlott az aratás. Dunántúlon voltak nagy árak már ősszel is, még itt keleten nem sokat emelkedett.
Válasz >>>>Cs.Gazda>>>> #8056. hozzászólásáraAz durva azért.
Tavaly nyáron volt olyan barátom, aki 45-ért kötött le..és oda is adta.
45 65 között van azért különbség.
Az volt a szerencséje, hogy élete legnagyobb termését aratta le 145 q/ha nettóban.
De másnak is lehetett ilyen termése..65 ezerrel tényleg aratás..reméljük idén is jó termés és ár is lesz hozzá.
Úgy tűnik eljött a gabonatermelők aranykora .A Kínai életszínvonal annyira meglódult és az élelmiszerfogyasztás ,hogy szinte mindent felszippantanak ,,,15000 új sertéstelep épül Kínában
Válasz Mihály #8035. hozzászólásáraEleve jól hangzik a dolog!
“mezőgazdasági termelő számára megfelelő életszínvonal” , tehát majd eldöntik, hogy mi a megfelelő életszinvonal a parasztnak. Szép lesz
Egyébként volt már egy sikeres intervenciós korszak, két sor nagybàla tetején 60 centi kukoricával és hasonló dolgok
Válasz Dvili #8022. hozzászólására Oké rájöttem később le is írtam remélem érezni fogjuk mert az a 43 ft/kg nevetséges volt a kezdetén de sokan leszerződtek a nyáron s bizony kérték is azokét vágták elsőnek nehogy másnak adják...de most olvasom ezt a rendeletet hát nehéz eldönteni sírjak vagy nevessek :"Gabonaintervenció
A Közös Agrárpolitika hatálya alá tartozó gabonaintervenció célja a gabonapiac stabilizálása és a gabonaszektor mezőgazdasági termelői számára megfelelő életszínvonal biztosítása. A gabonaintervenció első lépése a felvásárlás, amelynek során a Magyar Államkincstár megvásárolja a vonatkozó hatályos jogszabályoknak megfelelően felajánlott gabonaféléket." ez kinek segít ma szerintem senkinek....
Válasz gabor978 #8033. hozzászólásáraSzórd rá kombinátorozás előtt,és a kombinátor hátulját ereszd le első menetnél 15 centire.Ha véletlenül nem venné fel a kukorica majd ott marad a jövő évi terménynek.PK nem veszik el,nem kell túl komplikálni.
Köszönöm a válaszokat kukoricabogárral nem,viszont kukorica mollyal találkoztam de nemvolt nagy kártétele.van itt egy gazda akinek a földjén még nem láttam mást csak kukoricát 4ha kb. ő nemproblémázik vetésforgóval .nem kötött talajaim vannak
(mtz80 4 fejeses lajta) talán abba majd lemozog a helyére azért vetek újra mert tavaly kissé elszámoltam magam vetőmagügyileg + csak "szemenkénti" vetőgépem van egyenlőre
Válasz tri #8030. hozzászólásáraMondjuk azt nem mondta milyen a szántás! Omlós, sima, vagy amilyen a mostani őszön sokhelyen, hogy a szerszámosládát bárhol el tudnám rejteni a hantok között. Mert ha az utóbbi, és a szántásra rászórja a műtràgyát, akkor bizony benne lesz viszonylag mélyen a cucc mire elsimítja
Válasz bandigh #8025. hozzászólásáraVan persze. Felénk a gyökértömeg nagy része a magtól (7cm) inkább lentebb található. Megy a nedvesség meg a tápanyag után lefelé.
A száraz, forró, cserepes talajfelszín felé kevésbé igyekszik. Azért gondoltam, hogy esetleg a mag alá ideális tenni, de ez csak az én elméletem.
Válasz tri #8024. hozzászólásáraHa nyáron megkaparod a sorközöket, a felszin alatt már ottvannak a gyökerek mindenhol. Van a felső 10 centiben is tàpanyagfelvétel
14524 hozzászólás
Válasz ME109G14 #8072. hozzászólásáraJó ennyi azért nem jött ki. Mi is szerződtünk kis részét 130 t-t 46000-el de a zöme szerencsére 59 és 65el ment el. Meg az a szerencse, hogy az utóbbi 3 evben nem volt 12.5 t alatt a végátlag.
Válasz >>>>Cs.Gazda>>>> #8068. hozzászólására Gratulálok hol élsz ebben a kis országban melyik régióban-megyében min ennyivel kellet volna indítani nem 43 ft/kg
Válasz MZ79 #8065. hozzászólására13 tonna az szép eredmény 13x 65000ft és a 845000ft hektáronkénti árbevétel FŐLEG AZ!!! 2 év alatt szokott a kukorica énnyit hozni ilyen árakra senki nem számitott!!!!! Ki tudja hol a vége ezeknek az áraknak?????
Válasz >>>>Cs.Gazda>>>> #8070. hozzászólásáraAz akkor már jó ár melyik cég ad érte annyit
Válasz János€ #8069. hozzászólásáraIgen, akinek az jár.
Válasz >>>>Cs.Gazda>>>> #8068. hozzászólásáraErre még jön a kompenzáció??
67.100nál lenyomtuk a bélyegzőt.
Válasz Gatti #8060. hozzászólásáraKell minden,illetve kellene,lassan érdemes lesz aratni a kukoricát.
A mezőhegyesi agrár zrt 5050/q előszerződés.
Lehet fog még felfelé menni, de nem akarok hazárdírozni. 13 t nettó átlagnál nem lehet telhetetlen az ember. Meg kell a lé trakira
Válasz Dekalb #8058. hozzászólásáraIgen. Fordított adózásnál nem is lehet más.
64-et ajánlottak reggel, de még picit várok az eladással.
Válasz zeli39 #8057. hozzászólásáraInkább Kína “összeveszet” Ausztráliával, ahonnét eddig vásárolták a legtöbb gabonát.
(Tudtommal)
Meg azért az is közre játszik, hogy a világpiaci árakat € vagy $-ban jegyzik.
Válasz Gatti #8060. hozzászólásáraHát ez igaz. Zalából folyamatosan mennek a kamionok olaszba, horvátba..repce búza, kukorica minden megy..
Válasz Devyd #8059. hozzászólásáraFelénk aki nem szerződött azokét is max 48-50 es áron vettek novemberig amìg lezajlott az aratás. Dunántúlon voltak nagy árak már ősszel is, még itt keleten nem sokat emelkedett.
Válasz >>>>Cs.Gazda>>>> #8056. hozzászólásáraAz durva azért.
Tavaly nyáron volt olyan barátom, aki 45-ért kötött le..és oda is adta.
45 65 között van azért különbség.
Az volt a szerencséje, hogy élete legnagyobb termését aratta le 145 q/ha nettóban.
De másnak is lehetett ilyen termése..65 ezerrel tényleg aratás..reméljük idén is jó termés és ár is lesz hozzá.
Válasz MZ79 #8048. hozzászólásáranetto?
Úgy tűnik eljött a gabonatermelők aranykora .A Kínai életszínvonal annyira meglódult és az élelmiszerfogyasztás ,hogy szinte mindent felszippantanak ,,,15000 új sertéstelep épül Kínában
Fejérbe 63-64-65,5 februári szállítással.
Válasz TYLLA46 #8049. hozzászólásáraTényleg ott tart ára. Én tudtam rosszul, bocs.
Itt is 6000 már. Csak nem követtem az árakat mostanába.
Válasz pityesz2014 #8053. hozzászólására

Válasz olah.f1978 #8050. hozzászólására65 GYSM
Válasz MZ79 #8048. hozzászólására az már elfogadható lenne még Szabolcsban is

Válasz TYLLA46 #8049. hozzászólásáraAz 58 már lassa 2 hetes ár,igaz attól függ hogy kit kérdeztél
Válasz TYLLA46 #8049. hozzászólásáraTegnapi ár a kukinál 62 Cargill
Válasz erni #8047. hozzászólásáraAzért annál többet, lsd a 8042.sz. hozzászólást. Én is keleten vagyok, én 58-at tudok...
Ma sikerült 65ért kukoricát eladnom
Válasz Pumás. #8043. hozzászólásáraKeleti kuki csak 5200 ér. Tudom szállítás stb. De akkor is elég gáz.
Válasz Pumás. #8043. hozzászólásáraAkkor mehet az új puma, ilyen kukiárral.

Válasz DelPiero #8044. hozzászólásáraDél-Zala
Válasz Pumás. #8043. hozzászólásáraHelyileg merre?
Ma kaptam 65-ert.
Szabolcs Cargill 60000/t
Nyíregyháza Hasso 5350 Ft nettó a kuki felvàsàrlàsi àra!!
Egyik ismerősömet keresték meg 62-ert a héten.
Link
Válasz Szabi. #8037. hozzászólására nem igazán de megmaradtunk..

Válasz bandigh #8036. hozzászólásáraDe szép is volt !!!
És akkor most jobban élünk, mint akkor.....
Válasz Mihály #8035. hozzászólásáraEleve jól hangzik a dolog!

“mezőgazdasági termelő számára megfelelő életszínvonal” , tehát majd eldöntik, hogy mi a megfelelő életszinvonal a parasztnak. Szép lesz
Egyébként volt már egy sikeres intervenciós korszak, két sor nagybàla tetején 60 centi kukoricával és hasonló dolgok
Válasz Dvili #8022. hozzászólására Oké rájöttem később le is írtam remélem érezni fogjuk mert az a 43 ft/kg nevetséges volt a kezdetén de sokan leszerződtek a nyáron s bizony kérték is azokét vágták elsőnek nehogy másnak adják...de most olvasom ezt a rendeletet hát nehéz eldönteni sírjak vagy nevessek :"Gabonaintervenció

A Közös Agrárpolitika hatálya alá tartozó gabonaintervenció célja a gabonapiac stabilizálása és a gabonaszektor mezőgazdasági termelői számára megfelelő életszínvonal biztosítása. A gabonaintervenció első lépése a felvásárlás, amelynek során a Magyar Államkincstár megvásárolja a vonatkozó hatályos jogszabályoknak megfelelően felajánlott gabonaféléket." ez kinek segít ma szerintem senkinek....
Válasz gabor978 #8033. hozzászólásáraSzórd rá kombinátorozás előtt,és a kombinátor hátulját ereszd le első menetnél 15 centire.Ha véletlenül nem venné fel a kukorica majd ott marad a jövő évi terménynek.PK nem veszik el,nem kell túl komplikálni.
elég sima lett a szántásom aratás után 2 nappal már megcsináltam mert nem akartam kenni a földet
Köszönöm a válaszokat
kukoricabogárral nem,viszont kukorica mollyal találkoztam de nemvolt nagy kártétele.van itt egy gazda akinek a földjén még nem láttam mást csak kukoricát 4ha kb. ő nemproblémázik vetésforgóval
.nem kötött talajaim vannak
azért vetek újra mert tavaly kissé elszámoltam magam vetőmagügyileg
+ csak "szemenkénti" vetőgépem van egyenlőre
(mtz80 4 fejeses lajta) talán abba majd lemozog a helyére
Válasz tri #8030. hozzászólásáraMondjuk azt nem mondta milyen a szántás! Omlós, sima, vagy amilyen a mostani őszön sokhelyen, hogy a szerszámosládát bárhol el tudnám rejteni a hantok között. Mert ha az utóbbi, és a szántásra rászórja a műtràgyát, akkor bizony benne lesz viszonylag mélyen a cucc mire elsimítja
Válasz bandigh #8025. hozzászólásáraVan persze. Felénk a gyökértömeg nagy része a magtól (7cm) inkább lentebb található. Megy a nedvesség meg a tápanyag után lefelé.
A száraz, forró, cserepes talajfelszín felé kevésbé igyekszik. Azért gondoltam, hogy esetleg a mag alá ideális tenni, de ez csak az én elméletem.
Válasz Dvili #8026. hozzászólásáraNekem idén 3x volt egymás után. Kezelve volt, és nem történt semilyen negatívum.
Válasz tri #8023. hozzászólásáraAzt irta kukorica lesz bennt iden is
Ebbol gondoltam tavaly is az volt
Válasz tri #8024. hozzászólására Szórja csak ki, most az a legjobb megoldás
Válasz tri #8023. hozzászólásáraKukorica kukorica után??
Kukoricabogár megoldja gondodat
Válasz tri #8024. hozzászólásáraHa nyáron megkaparod a sorközöket, a felszin alatt már ottvannak a gyökerek mindenhol. Van a felső 10 centiben is tàpanyagfelvétel