Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak640 FtBenzin árak632 FtEUR401.93 FtUSD382.85 FtCHF426.08 FtGBP482.39 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Mihály #10242. hozzászólásáraHogy tisztességes e vagy sem azt mindenkinek magának kell eldönteni azt azért tud h 3 felvásárlóból ez az egy foglalkozott vele annyira h azt mondja h elmegy 3 darabért.Nem akarom védeni,mert az összes felvásárlót zsiványnak tartom,de nem egyszerü beszervezni külföldre a kis tételeseket h kijöjjön belölük egy kamionnal. Elszállítatni meg csak szimplán 20 km-re már nem két sörért viszik ám el és akkor még olyan dologról nem beszéltünk h apadó mert állatnál ilyen veszteség is felmerül mire azt 20 km-re beszállítja.Ugyhogy végeredményben szinte ugyanott van mint ha 40-el többért adta volna el.Az meg egy külön érdekesség hogy az ilyen kis tételeseknél ha 10 forinttal többet ajánlanak képesek vissza mondani eladás előtti délután nem egy ilyennek voltam majdnem áldozata h pár hiányzott az én teljesen kamion tételemből és ilyen kis tételesekkel akarták feltölteni,na de amikor visszamondták ment a telefon fél keleten hogy kipótolják..
Az igazi szívatás az amikor azt mondják a kis tételesnek h ezt külföldre nem viszi vagy vágja le magának vagy beviszi belföldi vágóhídra 150-200 forinttal olcsóbban...majd hazaviszi a telepére kivágja a fülest rak bele egy sajátot majd eladja külföldre, a kisgazda papírját meg beadja a vágóhídnak azok meg szépen kijelentik mintha ott vágták volna le...
persze ezek csak mendemondák igazi tiszteségtelen felvásárlókról...
Válasz Nagy Péter 40 #10236. hozzászólására Nem tudom mért de eddig nem az volt a tendencia hogy az előszerződésben a legkevessebbet kötik ha-ként 2t/ha szokot lenni ez nekem nagyon gyanus nem tudom hol láttam egy híreket mely szerint Ezurópában tovább csökken a kukorica vetés terület mert az olajosok viszik a prímet (lehet Ukrán hírekben volt de mindegy) a kalászosok is csak azért nem csökkennek mert technológiailag még beleférnek mivel azt ősszel kell vetni nyáron aratni holt időben az olajosoknál ellenben a kukoricával am meg beleesik szóval ha föld másik oldalát nézzük ugye dél amerika most perzselődik fel évszázados melegrekordok dőlnek meg Kolumbiában még soha nem mértek ilyen meleget szóval az isten a megmondhatója mi lesz még itt betakarításig ....mindenki döntse el magának ha neked jó a 9000ft/q akkor írd alá a szerződést de a tonnán vegyél vissza biztos ami biztos
Válasz Nagy Péter 40 #10238. hozzászólására Erre csak azt tudom mondani hogy nem a felvásárló tette helyre csak elárulta hogy tud ő többet is adni de nehogy már a kis paraszt jól járjon azt lehet szopatni akár 40ft/kg is szóval a saját köcsögségét árulta el mert ha neked 1 kamion tételed volt akkor oda annyiért el is ment volna a kamion míg a kicsi darabszámuak meg szállíthatták akár 100 km is hogy a kamionba rakják szóval a te felvásárlód egy szemét állat volt nem tisztességes kereskedő
Válasz hadadi.andrew #10237. hozzászólásáraIgen 2022 es terménylekötésre szól.
Bocsi de kihagynám épp decemberben olvastam pont ebben a topicban hogy vki beírta az árat cégnevet elérhetőséget,egy másik fórumos felhívta a céget,de ő nem azt az árat kapta és már ment is h valaki hazudik...Pedig szimplán csak az a helyzet ha nagy mennyiség van nagyobb árat is kilehet harcolni.
Magam is így jártam kb egy hónapja,megvádoltak hogy hazudtam hogy 900 ft-ért adtam el a húsmarhákat,mert a másik termelőnek csak 860-at adtak.A felvásárló tette helyre,hogy az más ha 3 db-ot ad el vagy egy kamionnal...
Egyébként délkelet
Válasz Ohaza63 #10229. hozzászólásáraMintha valamit tudnának,ma hívott a felvásárlóm 8700-at ajánlott búzára,kukoricára 300-300 tonnás lekötésre.Mondtam hogy idénre mindenki még egy nagyobb ugrásra számít,így 9000 alatt nem kötök. 10 perc alatt megbeszélte a nagyfőnökkel visszahívott,mondta h rendben de 400-400 tonnás lekötésre akkor. Csütörtökig van időm eldönteni.
Lehet hogy tavasszal tényleg lesz még egy nagy ugrás és akkor kicsit szívom a fogam,de a 2013-as nagy buktát nem szeretném megtapasztalni.
Évek óta gyűjtöm excel táblázatban az árakat, saját magam örömére vagy bosszantására. Talán a tavalyi év volt az első amikor elégedettek lehettünk az árakkal. De ez nem fog sokáig így lenni, mert valószínűleg a felvásárlási árak mérséklődni, az inputanyag és gép és alkatrész árak jelentősen emelkedni fognak, mert nehogy a "parasztnak" legyen jó. Úgyis kifogják ügyeskedni ezeket a dolgokat a spekulánsok.
Válasz Ohaza63 #10229. hozzászólásáraEgy kis visszatekintés honnan indultunk, mert nálad találtam régi árakat, ami dokumentálja a történelmünket ! >>> Ohaza63 2017-06-12 15:23:26
Aktuális felvásárlási árak TRIGO KFT. 2017.06.12:
Árpa: 3.200 Ft/q
Búza: 3.650 Ft (+100 Ft +100 Ft)
Kukorica: 4.000 Ft
Napraforgó:8.650 Ft
Repce: 9.650 Ft
De ami a legszomorúbb, hogy a BÉT-en nincs is jegyzés csak kukoricára és repcére. Úgy látszik sem árpa, sem búza, sem napraforgó nem kell senkinek.
Nem is tudom mit kellene termelni.
A Dél-Békési régióban a repce és a gabonák katasztrofálisak, nem volt bokrosodás, végig lehet látni a sorokon. Ha valaki már 40-45 q arat az levágja a vadkacsát a 3.650 Ft-os árral.
Végre valaki nem azzal ált elő, hogy megint rekord termés lesz és a magyar GDP-hez 1-2 % adunk, hanem az igazsággal.
>>>>>>
Ohaza63 2019-09-03 09:00:51
Dél-Békés mai napi felvásárlási és előkötési árak(2019.09.03):nettó árak +komp
Napraforgó: 8.700 Ft
Kukorica: 3.800 Ft
Búza takarmány: 4.100 Ft (+100+100 Ft)
Árpa: 3.600 Ft
Repce: 10.700 Ft
Tegnapi rádiós hír, a KSH szerint jelentősen drágultak a gabona árak, főleg a búza 20%-al. Nem tudom ez hogy lehet, mert tavaly 4.800 Ft volt szeptemberben, most pedig 4.100 Ft??? A kukorica tavaly 4.250 Ft volt , most pedig 3.800 Ft???
Nem tudom a KSH honnan szedi vagy kapja az adatokat?
Búza tak: 9.600 Ft+komp+ 100+100+100 Ft ( Euro, Malmi,Javító)
Előkötés 2022 évre: 8.150 Ft
Árpa: 8.400 Ft
Tritikálé: 8.800 Ft
Kukorica: 8.400 Ft
Napraforgó: LO 19.200 Ft, HO 20.500 Ft
Repce: 26.150 Ft
Válasz III.Gyula #10218. hozzászólásáraMi is pereskedtünk vele állami földek miatt. Csinálta folyamatosan a hülyeségeket, alaptalanul vádolt mindennel, hamis papírokat állított elő, stb. Szerencsére a végén a kúria a mi javunkra döntött. Veszélyes ember szemedbe jópofizik, aztán meg jól hátbaszúr.
Válasz jetta #10216. hozzászólásáraTe hova való vagy?
Ennyire ismered?
Írj már még hasonlót mert nekem nem hisznek!
Menekült a hidas permetezővel a rendőrség elöl, de meg fogták!
Válasz agrogal #10214. hozzászólásáraHa egyről beszélünk(G.b.l.n Kr.s.o.f.er) akkor jól ki lett kozmetikázva az a cikk!
Azt hiszem 99-óta van itt, szerintem azóta több rendőrségi és egyéb hatósági ügye volt mint az összes gazdának!
Válasz apuci #10195. hozzászólásáraOff Kristófról csak a Szabad Föld cikkét olvastam,most kerestem róla valamit,hogy beszéltek róla,Lényeg hogy kedves,rendes embernek jellemzi,akit a helyi zsiros gazdák ki akarnak csinálni mert irigyek.
Válasz szanberg #10211. hozzászólásáraItt aki elrakta,koptatja keményen,más világ jön.Egy olyan réteg eshet ki a rendszerből akit a matek eddig nem feszélyezett,de ma káromkodva etet.
Válasz bandigh #10205. hozzászólásárakitartok, az utolsó szemig,
a műtrágyával szerintem, ha nem is jó, de reális döntést hoztam, nem fog beesni áprilisig az ára, utána meg már mindegy, arra elszórok szinte mindent
Válasz bandigh #10203. hozzászólásáraegy "beragadt kukorica" csoport tagja vagyok egy részét elvitte a Bonafarm 95-ért, abba nem fértem bele, mert még nem arattam és mire betároltam a terményt, bezuhant az ár, úgy döntöttünk kivárunk, na most akkor várunk még és reméljük a legjobbat
Válasz Gandhy #10202. hozzászólásáraJó, hát megkülönböztetünk nagy felvásárlónak nagy mennyiségben történő eladást, aztán helyi felvásárlónak történő nagytételű eladást, meg helyi felvásárlónak az utcáról betoppanva történő 30 mázsás eladást. Többnyire az utóbbinak az ára van a falra felírva.
Válasz szanberg #10200. hozzászólásáraSokmindentől függ, melyik kereskedőnél mennyi lett behordva, milyen hajlandóság van a gazdàk részéről az elszámolásra, évvége. Ezt a januári ár dolgot sose értettem, nem mintha december végén nem lehetne kimondani egy árat, amit január másodikàn utalnak át. Bár nyilván, nem ez az ár amit a fa alà elképzelt a gazdàlkodó.
Válasz bandigh #10196. hozzászólásáraSzerintem jobbak az árak! Igaz én úgy puhatolóztam,hogy elfér itt egy fél évig, szóval nem short-ot kell kötni a kereskedőnek, ez azért árképző, de 85-90 közötti intervallumban beszéltek, csak már marad minden januárra.
Remélem jó lesz akkor is az ár.
14495 hozzászólás
Válasz Nagy Péter 40 #10238. hozzászólásáraOK, köszi, mindenesetre bíztató, hogy az ideit ennyiért kötik. A '20-ast remélem jóárasítja ez a kilátás![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Válasz Mihály #10242. hozzászólásáraHogy tisztességes e vagy sem azt mindenkinek magának kell eldönteni azt azért tud h 3 felvásárlóból ez az egy foglalkozott vele annyira h azt mondja h elmegy 3 darabért.Nem akarom védeni,mert az összes felvásárlót zsiványnak tartom,de nem egyszerü beszervezni külföldre a kis tételeseket h kijöjjön belölük egy kamionnal. Elszállítatni meg csak szimplán 20 km-re már nem két sörért viszik ám el és akkor még olyan dologról nem beszéltünk h apadó mert állatnál ilyen veszteség is felmerül mire azt 20 km-re beszállítja.Ugyhogy végeredményben szinte ugyanott van mint ha 40-el többért adta volna el.Az meg egy külön érdekesség hogy az ilyen kis tételeseknél ha 10 forinttal többet ajánlanak képesek vissza mondani eladás előtti délután nem egy ilyennek voltam majdnem áldozata h pár hiányzott az én teljesen kamion tételemből és ilyen kis tételesekkel akarták feltölteni,na de amikor visszamondták ment a telefon fél keleten hogy kipótolják..
Az igazi szívatás az amikor azt mondják a kis tételesnek h ezt külföldre nem viszi vagy vágja le magának vagy beviszi belföldi vágóhídra 150-200 forinttal olcsóbban...majd hazaviszi a telepére kivágja a fülest rak bele egy sajátot majd eladja külföldre, a kisgazda papírját meg beadja a vágóhídnak azok meg szépen kijelentik mintha ott vágták volna le...
persze ezek csak mendemondák igazi tiszteségtelen felvásárlókról...
Válasz Nagy Péter 40 #10236. hozzászólására Nem tudom mért de eddig nem az volt a tendencia hogy az előszerződésben a legkevessebbet kötik ha-ként 2t/ha szokot lenni ez nekem nagyon gyanus nem tudom hol láttam egy híreket mely szerint Ezurópában tovább csökken a kukorica vetés terület mert az olajosok viszik a prímet (lehet Ukrán hírekben volt de mindegy) a kalászosok is csak azért nem csökkennek mert technológiailag még beleférnek mivel azt ősszel kell vetni nyáron aratni holt időben az olajosoknál ellenben a kukoricával am meg beleesik szóval ha föld másik oldalát nézzük ugye dél amerika most perzselődik fel évszázados melegrekordok dőlnek meg Kolumbiában még soha nem mértek ilyen meleget szóval az isten a megmondhatója mi lesz még itt betakarításig ....mindenki döntse el magának ha neked jó a 9000ft/q akkor írd alá a szerződést de a tonnán vegyél vissza biztos ami biztos![smile surrender](/oldforum/images/smiles/surrender.gif)
![smile oops](/oldforum/images/smiles/oops.gif)
Válasz Nagy Péter 40 #10238. hozzászólására Erre csak azt tudom mondani hogy nem a felvásárló tette helyre csak elárulta hogy tud ő többet is adni de nehogy már a kis paraszt jól járjon azt lehet szopatni akár 40ft/kg is szóval a saját köcsögségét árulta el mert ha neked 1 kamion tételed volt akkor oda annyiért el is ment volna a kamion míg a kicsi darabszámuak meg szállíthatták akár 100 km is hogy a kamionba rakják szóval a te felvásárlód egy szemét állat volt nem tisztességes kereskedő![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
![smile aikido](/oldforum/images/smiles/aikido.gif)
Válasz Nagy Péter 40 #10240. hozzászólásáraKöszönöm!
Válasz t.romsics #10239. hozzászólására660 kg
Válasz Nagy Péter 40 #10238. hozzászólásáraMekkora volt az átlagsúly, ha megkérdezhetem.
Válasz hadadi.andrew #10237. hozzászólásáraIgen 2022 es terménylekötésre szól.
Bocsi de kihagynám épp decemberben olvastam pont ebben a topicban hogy vki beírta az árat cégnevet elérhetőséget,egy másik fórumos felhívta a céget,de ő nem azt az árat kapta és már ment is h valaki hazudik...Pedig szimplán csak az a helyzet ha nagy mennyiség van nagyobb árat is kilehet harcolni.
Magam is így jártam kb egy hónapja,megvádoltak hogy hazudtam hogy 900 ft-ért adtam el a húsmarhákat,mert a másik termelőnek csak 860-at adtak.A felvásárló tette helyre,hogy az más ha 3 db-ot ad el vagy egy kamionnal...
Egyébként délkelet
Válasz Nagy Péter 40 #10236. hozzászólására22-es termés? Van a felvásárólónak neve is, vagy nem publikus? Helyileg hol? Köszi
!
Válasz Ohaza63 #10229. hozzászólásáraMintha valamit tudnának,ma hívott a felvásárlóm 8700-at ajánlott búzára,kukoricára 300-300 tonnás lekötésre.Mondtam hogy idénre mindenki még egy nagyobb ugrásra számít,így 9000 alatt nem kötök. 10 perc alatt megbeszélte a nagyfőnökkel visszahívott,mondta h rendben de 400-400 tonnás lekötésre akkor. Csütörtökig van időm eldönteni.
Lehet hogy tavasszal tényleg lesz még egy nagy ugrás és akkor kicsit szívom a fogam,de a 2013-as nagy buktát nem szeretném megtapasztalni.
Válasz 5465 #10233. hozzászólásáraOk de ezt a poént nem haagyhattam hogy más lője le ...![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz Ohaza63 #10229. hozzászólásáraAkkor a tárolás még nem egy nagy biznisz eddig.
Válasz Mihály #10232. hozzászólásáraSok mindenben egyetértek veled, de hagyjuk meg ezt a topikot annak, ami…
Válasz Zoli 63 #10230. hozzászólására "Nem tudom a KSH honnan szedi vagy kapja az adatokat?"-:
Biztos Jakab Pista bátyádtól
Évek óta gyűjtöm excel táblázatban az árakat, saját magam örömére vagy bosszantására. Talán a tavalyi év volt az első amikor elégedettek lehettünk az árakkal. De ez nem fog sokáig így lenni, mert valószínűleg a felvásárlási árak mérséklődni, az inputanyag és gép és alkatrész árak jelentősen emelkedni fognak, mert nehogy a "parasztnak" legyen jó. Úgyis kifogják ügyeskedni ezeket a dolgokat a spekulánsok.
![smile sad](/oldforum/images/smiles/sad.gif)
![smile sad](/oldforum/images/smiles/sad.gif)
Válasz Ohaza63 #10229. hozzászólásáraEgy kis visszatekintés honnan indultunk, mert nálad találtam régi árakat, ami dokumentálja a történelmünket ! >>> Ohaza63 2017-06-12 15:23:26
Aktuális felvásárlási árak TRIGO KFT. 2017.06.12:
Árpa: 3.200 Ft/q
Búza: 3.650 Ft (+100 Ft +100 Ft)
Kukorica: 4.000 Ft
Napraforgó:8.650 Ft
Repce: 9.650 Ft
De ami a legszomorúbb, hogy a BÉT-en nincs is jegyzés csak kukoricára és repcére. Úgy látszik sem árpa, sem búza, sem napraforgó nem kell senkinek.
Nem is tudom mit kellene termelni.
A Dél-Békési régióban a repce és a gabonák katasztrofálisak, nem volt bokrosodás, végig lehet látni a sorokon. Ha valaki már 40-45 q arat az levágja a vadkacsát a 3.650 Ft-os árral.
Végre valaki nem azzal ált elő, hogy megint rekord termés lesz és a magyar GDP-hez 1-2 % adunk, hanem az igazsággal.
>>>>>>
Ohaza63 2019-09-03 09:00:51
Dél-Békés mai napi felvásárlási és előkötési árak(2019.09.03):nettó árak +komp
Napraforgó: 8.700 Ft
Kukorica: 3.800 Ft
Búza takarmány: 4.100 Ft (+100+100 Ft)
Árpa: 3.600 Ft
Repce: 10.700 Ft
Tegnapi rádiós hír, a KSH szerint jelentősen drágultak a gabona árak, főleg a búza 20%-al. Nem tudom ez hogy lehet, mert tavaly 4.800 Ft volt szeptemberben, most pedig 4.100 Ft??? A kukorica tavaly 4.250 Ft volt , most pedig 3.800 Ft???
Nem tudom a KSH honnan szedi vagy kapja az adatokat?
Dél-Békés 2022. 01.03. termény árak:![smile blush](/oldforum/images/smiles/blush.gif)
![smile sneaky](/oldforum/images/smiles/sneaky.gif)
Búza tak: 9.600 Ft+komp+ 100+100+100 Ft ( Euro, Malmi,Javító)
Előkötés 2022 évre: 8.150 Ft
Árpa: 8.400 Ft
Tritikálé: 8.800 Ft
Kukorica: 8.400 Ft
Napraforgó: LO 19.200 Ft, HO 20.500 Ft
Repce: 26.150 Ft
Válasz Bigyófelügyelő #10227. hozzászólásáraAnnyi volt decemberben is az ára.
Válasz juhasz.attila87 #10224. hozzászólásáraHallottam 9000 es Kités árat, de hogy ez valós e...?
Esetleg ha hal valaki holnap 13:00után mikor a tőzsde zár új árakat meg írhatnátok.... Előre is köszönöm
Válasz juhasz.attila87 #10224. hozzászólására Mindenki várja az új árakat januárban..
Friss árakat tud valaki?
Ez egy 2010 cikk.
http://Munkatársunk, egy almáskamarási eseményről hazafelé tartva, a zuhogó esőben lefotózott egy sárdaraboktól csúszós útszakaszt Csanádapáca és Pusztaföldvár között. A „képbe” egyszer csak a szántóföldről váratlanul befordult a sárfelhordó kukoricatörő-adapteres kombájn. A munkagép vezetője, látva az úttesten fényképező kollégánkat, keresztbe fordult az úton, elzárva ezzel a közlekedést. Kiugrott a kombájnból és keresetlen szavak kíséretében kitépte munkatársunk kezéből a fényképezőgépet, majd földhöz vágta. Miután kollégánk felvette a gépét, meglökdöste, kicsavarta a kezét és újból elvette tőle a fényképezőt, majd beszállt a kombájnba és elhajtott a szántóföldre. Az esetnek szemtanúja is volt. Az autósok lépésben haladtak a sártól csúszós útszakaszon. Azt már a közútkezelő orosházi vezetője és a helyszínre érkező rendőrök is látták, amikor jó félórával később ismét felhajtott a közútra és újfent összesározta az utat. A rendőrség garázdaság miatt indított a csanádapácai belga gazda ellen eljárást.
Válasz prjricsi #10221. hozzászólásáraŰrbe vele!
Válasz III.Gyula #10218. hozzászólásáraMi is pereskedtünk vele állami földek miatt. Csinálta folyamatosan a hülyeségeket, alaptalanul vádolt mindennel, hamis papírokat állított elő, stb. Szerencsére a végén a kúria a mi javunkra döntött. Veszélyes ember szemedbe jópofizik, aztán meg jól hátbaszúr.
Válasz III.Gyula #10218. hozzászólásáraCsorvás, nálunk is csinálta a hülyeséget, defekt a szalmás kamionnak bele az álló kukoricába![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Válasz szeszko #10217. hozzászólásáraGoogléba beirtam,hogy csanádapáca,belga és kiadta
Válasz jetta #10216. hozzászólásáraTe hova való vagy?
Ennyire ismered?
Írj már még hasonlót mert nekem nem hisznek!
Menekült a hidas permetezővel a rendőrség elöl, de meg fogták!
Válasz agrogal #10214. hozzászólásáraPontosan melyik Szabad Földben van ez a cikk?
Válasz III.Gyula #10215. hozzászólásáraA legszebb az volt mikor trágyalével mosta az útat silózáskor![smile thumbdown](/oldforum/images/smiles/thumbdown.gif)
Válasz agrogal #10214. hozzászólásáraHa egyről beszélünk(G.b.l.n Kr.s.o.f.er) akkor jól ki lett kozmetikázva az a cikk!![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Azt hiszem 99-óta van itt, szerintem azóta több rendőrségi és egyéb hatósági ügye volt mint az összes gazdának!
Válasz apuci #10195. hozzászólásáraOff Kristófról csak a Szabad Föld cikkét olvastam,most kerestem róla valamit,hogy beszéltek róla,Lényeg hogy kedves,rendes embernek jellemzi,akit a helyi zsiros gazdák ki akarnak csinálni mert irigyek.
Válasz szanberg #10211. hozzászólásáraSzeretsz veszélyesen élni
De reméljük jönnek majd azok az ezresek, és csak fölfelé
Válasz szanberg #10211. hozzászólásáraItt aki elrakta,koptatja keményen,más világ jön.Egy olyan réteg eshet ki a rendszerből akit a matek eddig nem feszélyezett,de ma káromkodva etet.
Válasz Gandhy #10202. hozzászólásáraHát nálam lesz még vagy 2000 tonna, minden + ezres komoly eredmény...
Válasz Jaffa13 #10209. hozzászólásáraDuslo N27% - 225ezer
NPK 3x15 - 250ezer
Starter kukorica - 250ezer
NS 21-24 - 220ezer
Válasz Gandhy #10206. hozzászólásáraMilyen műtrágyát vettél,. és mennyiért. ???
Válasz Gandhy #10204. hozzászólásáraNem vagy vele egyedül, sem a beragadással, sem a reménykedéssel...
Válasz Gandhy #10204. hozzászólásáraúj kukorica még soká lesz, amikor keresik akkor kell adni, várd meg míg újra keresleti piac lesz, mert lesz...
Válasz bandigh #10205. hozzászólásárakitartok, az utolsó szemig,
a műtrágyával szerintem, ha nem is jó, de reális döntést hoztam, nem fog beesni áprilisig az ára, utána meg már mindegy, arra elszórok szinte mindent
Válasz Gandhy #10204. hozzászólásáraAkkor tarts ki ne úgy mint a műganéval![smile tongue](/oldforum/images/smiles/tongue.gif)
Válasz bandigh #10203. hozzászólásáraegy "beragadt kukorica" csoport tagja vagyok
egy részét elvitte a Bonafarm 95-ért, abba nem fértem bele, mert még nem arattam és mire betároltam a terményt, bezuhant az ár, úgy döntöttünk kivárunk, na most akkor várunk még és reméljük a legjobbat ![smile laugh](/oldforum/images/smiles/laugh.gif)
Válasz Gandhy #10202. hozzászólásáraJó, hát megkülönböztetünk nagy felvásárlónak nagy mennyiségben történő eladást, aztán helyi felvásárlónak történő nagytételű eladást, meg helyi felvásárlónak az utcáról betoppanva történő 30 mázsás eladást. Többnyire az utóbbinak az ára van a falra felírva.
Válasz szanberg #10200. hozzászólásáranálam is beragadt a kukorica, 92-ért nem adtam aratáskor, remélem visszaaraszol a közelébe az ár
Válasz szanberg #10200. hozzászólásáraSokmindentől függ, melyik kereskedőnél mennyi lett behordva, milyen hajlandóság van a gazdàk részéről az elszámolásra, évvége. Ezt a januári ár dolgot sose értettem, nem mintha december végén nem lehetne kimondani egy árat, amit január másodikàn utalnak át. Bár nyilván, nem ez az ár amit a fa alà elképzelt a gazdàlkodó.
Válasz bandigh #10196. hozzászólásáraSzerintem jobbak az árak! Igaz én úgy puhatolóztam,hogy elfér itt egy fél évig, szóval nem short-ot kell kötni a kereskedőnek, ez azért árképző, de 85-90 közötti intervallumban beszéltek, csak már marad minden januárra.
Remélem jó lesz akkor is az ár.
Válasz szanberg #10193. hozzászólására83-84e Szabolcsban ahol érdeklődtem ma
Válasz Bobo77 #10197. hozzászólásáraAz lehet,nem ismerem csak ebből a történetből halottam róla a világosi hegyek környékén van az a föld.
Válasz apuci #10195. hozzászólásáraSzerintem az a német meg a “mi németünk” Ezeket mind el kéne hajtani a…… haza!
Válasz szanberg #10193. hozzászólásáraMintha 79-et láttam volna napiáron