Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Sk Laci #18760. hozzászólására4-5 éve levittem már 11 kilóra a Force-t kukorica után, tökéletesen teszi a dolgát, tavaly rossz beállítással vetettem el ez első táblát és 20 kilóval ment ki, a másodikra 11-el, a harmadikra már csak 6kg/ha maradt, azzal sem volt baj
Válasz blsjela #18785. hozzászólásáraSzép egyenletes állomány.Nekem 20cm-től 170cm-ig minden méret megtalálható egy táblán belül,még sosem tapasztaltam még ilyet.Már csak abba bízok,hogy hosszú meleg telünk lesz,akkor hátha összeérik.
Válasz mcandoure #18777. hozzászólásáraNyugodtan legyél, anno nekünk fél órát volt a permet a kukoricában, jött egy felleg, szarnak áztunk, de két hét múlva ki volt fehéredve a gyom.
Válasz Bigyófelügyelő #18739. hozzászólásáraÉn tegnap fújtam ki a Laudist ,mert Lumax után ba...-ott esni és kizöldült rendesen. A baj csak az , hogy kb 1 óra mulva elkezdett esegetni az eső. Szerintetek így nem ér semmit a gyomirtózás?
Válasz Sz_Pisti #18775. hozzászólására40 km a távolság kamionra pákolva csak a 40 tonna őssz belövése macerás kissé a haver hidmérlegén szoktuk egalizálni nyergesek vagy leengedük rola vagy a manitu ráenged A gyárba tulsulyossan be se engedik Negyed ora alatt megszokott lenni az egalizállás
Válasz Sz_Pisti #18773. hozzászólására Sszerintem is 14,5% nedvességre számitjék vissza semmi más levonás 28% vizig lehet vinni Az utobbi 3 évben jo volt EZ majd 5000ft száritott árnak felel meg HA igy jón a csapadék a száritottért se adnak tőbbet mint most a nedvesért
Tavaly még úgy volt, hogy máshol lessz a kukorica, de patak mellé egymagam nem vállalom be a kukoricát úgy, hogy 2 km-es körzetnek nincsen másnak. Ha egy 30 ha-os parcellába behurcolkodik a vaddisznó és patak folyik a tábla mellett, az csak kombájnoláskor fog onnét kimenni. Addig ki se vered.
Válasz szantofold22 #18766. hozzászólásáraNem mindegy mire van módosítva.
Pl a szóját a szárazságra próbálják.A trópusi erdők irtásával nyert földek ugynevezett Laterit talajok(vörös föld) Kezdetben nagy termőképesség majd gyors kimerülés és rossz vizgazdálkodás lesz a vége. Oda vetik Braziliában ,
Vagy kukoricánál a rovarkártételre...
Sajnos voltam multkor egy ismerősnél látogatóba egy kórházba. Nagyon drámai a kivezetett bél a zacskóba. Jó helyt van az a sok méreg a gyárjába .Üzlet ez nem több.
Válasz Sz_Pisti #18764. hozzászólására Gondolom nem is kevés mert az USA 2020 év kukorica vetésterületének 92% GMO TESZNEK ezek a mi gmo mentességünkre A szója meg 98% gmo ezt etetik egész európával A világ kukorica termésének 35.40% ök termelik
Válasz Sk Laci #18760. hozzászólásáraSzia. A 14 kg elég jó adag.A Force gázosodik igy úgymond " bejélárja a földet" nem is nagyontanácsos benne járkálni sokáig.
Saját tapasztalat az, hogy ez inkább kukorica bogár és drótféreg ellen jó. Azt észre vettem én is hogy kevesebb "rágott " volt emelt adagnál . Viszont pl tavaly vettem észre mikor jó derék felett járt a növény este rengeteg molylepke volt mindenfele.Mikor olyan kellemes nyári este van.
Ha nagyobb fertőzéssel nézel szembe akkor Coregen (fmc) permetezni kell hidassal.
Másképp nem védhető meg. Illetve vetésváltással védekezhető.
Az új világban meg ugye ott a Gmo ami mérget termel s elpusztul kártevő.Viszont az ilyesfajta Gmot takarmányozásra élelmiszer előállításra ott sem engednek.Abbol etanol lesz.
https://www.fmcagro.hu/landing/coragen.html https://www.fmcagro.hu/landing/coragen.html
Válasz Bárány #18758. hozzászólásáraMai tsz tulajok jók voltak a privatizálásban, de ésszerü termelési hozzáállás csak kevés helyen láthatók. Nem is kell csodálkozni, hogy elébb vagy utóbb valami nagyobb konzorcium részei lesznek, ahol a szakmaiság is megmaradt.
Betakarítás után mulcsozva majd szántva volt a kukoricatábla. Mostan a harmadik egymás után követő kukoricavetésnél ment Force granulátum is a magárokba, ha jól emlékszem talán 14 kg/ha. Lessz kukoricamoly invázió, vagy a Force kiiktatta a kukoricamoly lárváit a földben? Kinek mi a tapasztalata? Ha 75 cm. es a sortáv a Force befedi ezt a szélességet, vagy csak a mag körül van hatása pár cm-re?
Válasz *** HM *** #18757. hozzászólásáraRégebben csak száraz földben volt szabad lazítani, nedvesben szigorúan tilos volt, nem véletlenül.
A fizika ma sem változott, csak mintha a józan, paraszti ész lenne eltűnőben.
Válasz Bárány #18749. hozzászólásáraVlm olyasmi hogy hiába a 8000jdkkel szaggatás ha szarrá is van gyúrva közben mindig.
Levegőben tartatott lazítóval csíkozás novemberi 70mm után valamikor... Stb
Nyomorult tárcsázásaimban meg de semmi víz nem állt meg se mellette se máshol... igaz tavaly átszőtte rendesen az ugargyökérzet.
Na bakker.
Itt a múltkori hely.
Szántás balra jobbra lazító.
Tessék parancsolni.
Előtte minimális szerű! matatásaim vetés előtt.
Kikelt a 200as kuk sorolgat benne.
Nem voltam kint 2 hete baszki nincs idő meg értelme se volt lesni a szárazat.... csak kapott több esőt mint a tanya... átdagadt a réti agyag...
Ha lebírjuk rendesen gazolni lehet leverem a szomszéd genyót az 1 hónappal korábbi vetésével...
24596 hozzászólás
Válasz Gandhy #18795. hozzászólásáraA moly máshonnan is jöhet
Válasz Sk Laci #18760. hozzászólására4-5 éve levittem már 11 kilóra a Force-t kukorica után, tökéletesen teszi a dolgát, tavaly rossz beállítással vetettem el ez első táblát és 20 kilóval ment ki, a másodikra 11-el, a harmadikra már csak 6kg/ha maradt, azzal sem volt baj
Április 22 vetések!
Sárgul már a kukoricaszár!
Válasz Apáé #18789. hozzászólásáraRámégy hogy feltölt, aztán meg kikeresed és Beilleszt!
Válasz Apáé #18789. hozzászólásáraA "beilleszt" -re katints ,nyomj rá de csak egyszer
Válasz Apáé #18788. hozzászólásáraHogyan tudok képet bedobni,mert feltöltöttem ide az oldalra,de a hozzászólásban mégsem jelenik meg?!
DKC 4555, Április 25-én lett vetve.
Válasz blsjela #18785. hozzászólásáraSzép egyenletes állomány.Nekem 20cm-től 170cm-ig minden méret megtalálható egy táblán belül,még sosem tapasztaltam még ilyet.Már csak abba bízok,hogy hosszú meleg telünk lesz,akkor hátha összeérik.
Első kép Június 11 pár nappal kultivátorozás után. Második kép Június 19
elkezdte nyomni a pétisó 2x 17 mm csendes eső . Alakul a jó kis pio.
Válasz hargitai sandor #18782. hozzászólásáraJó estét.Gyorsan eltünt az új topicod..Miért???
Válasz GREVEN #18565. hozzászólásáraNem DKC 4943 kukorica volt vetve? Nálunk gond volt vele, de nem ekkora...
Válasz Földönfuto #18780. hozzászólásáraKöszi. Egyébként a gyomirtózás után kb mikorra érdemes sorközművelni?
"Sajnos" még bele tudok menni.
Válasz mcandoure #18777. hozzászólásáraEgy félóra elég a Laudisnak.
Válasz zsozsi51 #18778. hozzászólásáraKöszi!
Válasz mcandoure #18777. hozzászólásáraNyugodtan legyél, anno nekünk fél órát volt a permet a kukoricában, jött egy felleg, szarnak áztunk, de két hét múlva ki volt fehéredve a gyom.
Válasz Bigyófelügyelő #18739. hozzászólásáraÉn tegnap fújtam ki a Laudist ,mert Lumax után ba...-ott esni és kizöldült rendesen. A baj csak az , hogy kb 1 óra mulva elkezdett esegetni az eső. Szerintetek így nem ér semmit a gyomirtózás?
Válasz Sz_Pisti #18775. hozzászólására40 km a távolság kamionra pákolva csak a 40 tonna őssz belövése macerás kissé a haver hidmérlegén szoktuk egalizálni nyergesek vagy leengedük rola vagy a manitu ráenged A gyárba tulsulyossan be se engedik Negyed ora alatt megszokott lenni az egalizállás
Válasz ME109G14 #18774. hozzászólásáraVan saját kombájn, meg placc? Mekkora távolságra vagytok?
Válasz Sz_Pisti #18773. hozzászólására Sszerintem is 14,5% nedvességre számitjék vissza semmi más levonás 28% vizig lehet vinni Az utobbi 3 évben jo volt EZ majd 5000ft száritott árnak felel meg HA igy jón a csapadék a száritottért se adnak tőbbet mint most a nedvesért
Válasz ME109G14 #18771. hozzászólásáraA mostani árakhoz képest ez jó ár
Válasz ME109G14 #18771. hozzászólásáraCsak ezt még oda is kell vinned ennyiért?
43000 kőtőttem nedvest szabadegyházára okt 20 utánni szállittásra talán jó lehet.
Válasz szantofold22 #18763. hozzászólásáraAkadt benne tavaly is molykár, de amikor tisztán ad 13 tonnát jó-jobb földben, az ember rá se hederít.
Tavaly még úgy volt, hogy máshol lessz a kukorica, de patak mellé egymagam nem vállalom be a kukoricát úgy, hogy 2 km-es körzetnek nincsen másnak. Ha egy 30 ha-os parcellába behurcolkodik a vaddisznó és patak folyik a tábla mellett, az csak kombájnoláskor fog onnét kimenni. Addig ki se vered.
Válasz szantofold22 #18766. hozzászólására Lehetséges, de ez alapján nem károsabb, mint a moly elleni állomány kezelések, mert az mindent visz, ami arra jár
Április 23 vetés
Válasz szantofold22 #18766. hozzászólásáraNem mindegy mire van módosítva.
Pl a szóját a szárazságra próbálják.A trópusi erdők irtásával nyert földek ugynevezett Laterit talajok(vörös föld) Kezdetben nagy termőképesség majd gyors kimerülés és rossz vizgazdálkodás lesz a vége. Oda vetik Braziliában ,
Vagy kukoricánál a rovarkártételre...
Sajnos voltam multkor egy ismerősnél látogatóba egy kórházba. Nagyon drámai a kivezetett bél a zacskóba. Jó helyt van az a sok méreg a gyárjába .Üzlet ez nem több.
Válasz Sz_Pisti #18764. hozzászólásáraBt toxin....eléggé vitatott.
https://www.agrarszektor.hu/noveny/elso-alkalommal-talaltak-bizonyitekot-arra-hogy-a-gmo-karos.7965.htmlhttps://www.agrarszektor.hu/noveny/elso-alkalommal-talaltak-bizonyitekot-arra-hogy-a-gmo-karos.7965.html
Válasz Sz_Pisti #18764. hozzászólására Gondolom nem is kevés mert az USA 2020 év kukorica vetésterületének 92% GMO TESZNEK ezek a mi gmo mentességünkre A szója meg 98% gmo ezt etetik egész európával A világ kukorica termésének 35.40% ök termelik
Válasz szantofold22 #18763. hozzászólására Az nem mérget termel, hanem egy fehérjét, ami a molyra ártalmas.
Megy a GMO takarmányozásra is
Válasz Sk Laci #18760. hozzászólásáraSzia. A 14 kg elég jó adag.A Force gázosodik igy úgymond " bejélárja a földet" nem is nagyontanácsos benne járkálni sokáig.
Saját tapasztalat az, hogy ez inkább kukorica bogár és drótféreg ellen jó. Azt észre vettem én is hogy kevesebb "rágott " volt emelt adagnál . Viszont pl tavaly vettem észre mikor jó derék felett járt a növény este rengeteg molylepke volt mindenfele.Mikor olyan kellemes nyári este van.
Ha nagyobb fertőzéssel nézel szembe akkor Coregen (fmc) permetezni kell hidassal.
Másképp nem védhető meg. Illetve vetésváltással védekezhető.
Az új világban meg ugye ott a Gmo ami mérget termel s elpusztul kártevő.Viszont az ilyesfajta Gmot takarmányozásra élelmiszer előállításra ott sem engednek.Abbol etanol lesz.
https://www.fmcagro.hu/landing/coragen.html
https://www.fmcagro.hu/landing/coragen.html
Válasz Bárány #18759. hozzászólásáraÉrtettem én!
Válasz Bárány #18758. hozzászólásáraMai tsz tulajok jók voltak a privatizálásban, de ésszerü termelési hozzáállás csak kevés helyen láthatók. Nem is kell csodálkozni, hogy elébb vagy utóbb valami nagyobb konzorcium részei lesznek, ahol a szakmaiság is megmaradt.
Betakarítás után mulcsozva majd szántva volt a kukoricatábla. Mostan a harmadik egymás után követő kukoricavetésnél ment Force granulátum is a magárokba, ha jól emlékszem talán 14 kg/ha. Lessz kukoricamoly invázió, vagy a Force kiiktatta a kukoricamoly lárváit a földben? Kinek mi a tapasztalata? Ha 75 cm. es a sortáv a Force befedi ezt a szélességet, vagy csak a mag körül van hatása pár cm-re?
Válasz medikus #18754. hozzászólásáraEhh, vicc lett volna, csak tényleg fáradt voltam már, oszt ennyire tellett.
Ez most nem ment át.
Válasz *** HM *** #18757. hozzászólásáraRégebben csak száraz földben volt szabad lazítani, nedvesben szigorúan tilos volt, nem véletlenül.
A fizika ma sem változott, csak mintha a józan, paraszti ész lenne eltűnőben.
Válasz Bárány #18749. hozzászólásáraVlm olyasmi hogy hiába a 8000jdkkel szaggatás ha szarrá is van gyúrva közben mindig.
Levegőben tartatott lazítóval csíkozás novemberi 70mm után valamikor... Stb
Nyomorult tárcsázásaimban meg de semmi víz nem állt meg se mellette se máshol... igaz tavaly átszőtte rendesen az ugargyökérzet.
Válasz bandigh #18755. hozzászólásáraLehet csemege!
Válasz medikus #18751. hozzászólásáraAz elég korai fajta
Válasz Bárány #18752. hozzászólásáraTavaly ilyenkor?
Válasz Bárány #18749. hozzászólásáraFárasztó hely 1 Claas belseje mi?
Válasz medikus #18751. hozzászólásáraAz semmi! Én már tavaly!
Ma láttam olyat,ami már kihozta a címert!
Válasz Bárány #18749. hozzászólásáraNaplementét!
Válasz *** HM *** #18747. hozzászólásáraHecci, én ilyenkor ehhez már fáradt vagyok.
Mi a tökömet kell itt nézni?
Válasz k-roy90 #18742. hozzászólásáraHa vannak állataid, és nagyon kell a takarmány, akkor esetleg
Na bakker.
Itt a múltkori hely.
Szántás balra jobbra lazító.
Tessék parancsolni.
Előtte minimális szerű! matatásaim vetés előtt.
Kikelt a 200as kuk sorolgat benne.
Nem voltam kint 2 hete baszki nincs idő meg értelme se volt lesni a szárazat.... csak kapott több esőt mint a tanya... átdagadt a réti agyag...
Ha lebírjuk rendesen gazolni lehet leverem a szomszéd genyót az 1 hónappal korábbi vetésével...