Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz lemken #16691. hozzászólásáraPiszokul jól tartja magát a szárazságban, a hatalmas gyökérzete miatt. Szép nagy egészséges csövek.
Csak fajtasorban láttam. Idén szeretem volna kipróbálni szemesnek is, de a KWS képviselő lebeszélt róla. Szlovákiában ez a hibrid inkáb silónak való a magas FAO szám miatt, de Magyarországon szerintem sikeresen lehet termeszteni szemeskukoricának is a délebi fekvés miatt.
Helyete adott fajtasorba próbára több fajtát /4484, Smaragd, Kasmír, Kolegas, a töbire nem emlékszem/. De ha valaki korábit szeretne a Smaragdot ajánlom.
Válasz Földönfuto #16678. hozzászólásáraA Dekalb 4025 bevált idén, jövőre is főként az lesz , de kipróbálom a DKC 4014-est is, meg 1-2ha Kiskunt is, csak hátha valaki ajánl homokra, ami náluk bejött .
Válasz Gandhy #16686. hozzászólásáraÈs utána hagyom, hogy a termèszet elbánjon vele. A talajmegùjítò topikban vannak komposzt tea receptek. Szerintük olcsobb ès jobb mint a baktèriumos kèszítmènyek, mert a komposzt oldatukkal nem 6-7 törzset tenyèsztenek ki hanem több százat (vagy annal tôbbet, pontosan nem emlèkszem). A logikájuk meggyözô. Nekem tapasztalatom nincs egyikkel sem.
Válasz Levente2000 #16674. hozzászólásáraAzért néha mérj egy nedvességet. Ebben aa jó időben szaradhat is. Ha be akarod etetni megoldás lehet darálni és keverni buzaval szojaval stb így alacsonyabb lesz az átlag nedvesség
Válasz Levente2000 #16665. hozzászólásáraEn 2 eve 20,5os vizzel taroltam be 40 mazsat a garazsba. Kb olyab 40-50 centi magasan. Ketszer atforgattam nagyjabol lapattal es semmi baja nem lett tavaszig. Igaz akkor nem 20-22 fokok voltak aratas utan.
Válasz Pilátus #16663. hozzászólására Talán nem de a vetőmag szezon már keményen megkezdődött mindenféle elő-elő-elő szezonnal /DK,SYN/Az biztos, hogy pár hét alatt lecsapattyák a jövő évi mag jórészét.
Válasz Levente2000 #16665. hozzászólásáraÖregeim ha nedvesen/nyirkosan rakták a kazlat akkor sózták. Nos ez most nem olyan de ha van hozzá kedved kísérletezz, az volna a lényeg hogy ne 40 cm -t kelljen érnie egy oldalról a levegőnek. Rácsra tudod rakni? 10-es vagy 30-as rekeszre hogy ne izzadjon be a betonon a pára lecsapódás miatt.Tudni kéne, hogy ahol savazva tárolják a 14,5-nél nedvesebbet ott a 20% nedveset még le tudják-e savazni. Akkor szerezni hozzá savat, lepermetezni s azzal is lenne tapasztalat.
Sziasztok! KB. 30 mázsa kukorica 40 cm vastagon kiteritve eresz alatt, 20% vizzel mennyi idö alatt szárad le 16% ra? Nevelnèk kèt malacot de nem szeretnèm, hogy zsákba bepenèszedjen. Estènkènt forgatom lapáttal, na de KB. mennyi ideig? Köszönôm elöre is a válaszokat.
ha pontosan tudod a talajod dinamikajat
es pontos novenytaplalast tudsz csinalni.
meg tobb potencial van
a novenyekbe,es 70 ezres to szam
szalaggal ontozve,
Válasz szanberg #16650. hozzászólásáraCsak vidin láttam de nem mutatták valahol lent délen volt de látszik a körforgó lineár nyoma is úgyhogy ki tudja mi az igazság azt mondja 98 ezret vetettek
Válasz zulusz #16647. hozzászólásáraSzerintem nem . Itt a 19.5 t át 94.000 el érték el csepegtetős öntözéssel. Ilyen temréshez vagy duplasoros(twin row) vagy 50 cm es sortáv kell.
Válasz zulusz #16647. hozzászólásáraLehet!!
Két éve jó csapadékos esztendőben volt 187mázsás táblám ám, meg a 15tonnás átlagú táblának voltak olyan részei ahol 85-90q jött le 0,4 hektárról!!!!! nyersen 23-as vizekkel persze. Egy kerülés volt 0,4 ha és fullra szaladt a kombájn tartálya!
24596 hozzászólás
Válasz Sk Laci #16692. hozzászólására
Válasz sanyi1965 #16694. hozzászólásáraEben igazad van, ő tényleg érti a dolgát. Agronómusból lett területi képviselő a KWS-nél.
Válasz Sk Laci #16692. hozzászólásárabecsüld meg a képviselőt,hasznosítási szemszögből ajánlott adott helyre.ergo érti azt amit csinál.
Válasz Sk Laci #16692. hozzászólásáraKöszönöm!
Válasz lemken #16691. hozzászólásáraPiszokul jól tartja magát a szárazságban, a hatalmas gyökérzete miatt. Szép nagy egészséges csövek.
Csak fajtasorban láttam. Idén szeretem volna kipróbálni szemesnek is, de a KWS képviselő lebeszélt róla. Szlovákiában ez a hibrid inkáb silónak való a magas FAO szám miatt, de Magyarországon szerintem sikeresen lehet termeszteni szemeskukoricának is a délebi fekvés miatt.
Helyete adott fajtasorba próbára több fajtát /4484, Smaragd, Kasmír, Kolegas, a töbire nem emlékszem/. De ha valaki korábit szeretne a Smaragdot ajánlom.
KWS KATHEDRALISról van valakinek tapasztalata?
Válasz Földönfuto #16678. hozzászólásáraA Dekalb 4025 bevált idén, jövőre is főként az lesz , de kipróbálom a DKC 4014-est is, meg 1-2ha Kiskunt is, csak hátha valaki ajánl homokra, ami náluk bejött .
Válasz *** HM *** #16687. hozzászólásáraÈs több helyen is ...
Válasz Gandhy #16686. hozzászólásáraÈs utána hagyom, hogy a termèszet elbánjon vele. A talajmegùjítò topikban vannak komposzt tea receptek. Szerintük olcsobb ès jobb mint a baktèriumos kèszítmènyek, mert a komposzt oldatukkal nem 6-7 törzset tenyèsztenek ki hanem több százat (vagy annal tôbbet, pontosan nem emlèkszem). A logikájuk meggyözô. Nekem tapasztalatom nincs egyikkel sem.
(akkor folytassuk a gondola menetet..... ha pén.szt se látott akkor tényleg a legjobb és tényleg jól bedugta.... )
Válasz Levente2000 #16682. hozzászólásáraés utána? :)
Válasz Rranbax #16684. hozzászólásáraés van egy kis szaga is...
Válasz Levente2000 #16683. hozzászólásáraPedig az jó ha meleg és nedves
Bedugtam, nem meleg, nem nedves, nincs szaga.Penèszt sehol nem lattam.
Válasz Gandhy #16679. hozzászólásáraKalapácsos mulcsozòt, nagy fordulattal lassan haladva.
Válasz Gandhy #16679. hozzászólásáraA sòherje semmit. Màsok vizet. Aztán beàllnak a sorba mert senki nem vödrözi oda.
Válasz Gandhy #16679. hozzászólásáraSemmit.
kukorica tarlón szárbontásra mit használtok?
Válasz Zoli 63 #16672. hozzászólásáraNem véletlenül olcsó.Inkább kerüld,vagy kicsibe próbáld ki.
Válasz Levente2000 #16674. hozzászólásáraAzért néha mérj egy nedvességet. Ebben aa jó időben szaradhat is. Ha be akarod etetni megoldás lehet darálni és keverni buzaval szojaval stb így alacsonyabb lesz az átlag nedvesség
Válasz Levente2000 #16670. hozzászólásáraMikor padláson 1 szem elgurult,az is bepenészedett!
Válasz Levente2000 #16674. hozzászólásáraSzerintem rendszeresen ellenőrizd úgy hogy beledugod a kezed, ha érzed hogy langyosodik akkor mihamarabb átforgatni!
Válasz Zoli 63 #16672. hozzászólásáraKöszi a megnyugtatò választ!
Válasz Levente2000 #16665. hozzászólásáraEn 2 eve 20,5os vizzel taroltam be 40 mazsat a garazsba. Kb olyab 40-50 centi magasan. Ketszer atforgattam nagyjabol lapattal es semmi baja nem lett tavaszig. Igaz akkor nem 20-22 fokok voltak aratas utan.
A Kiskun vetőmagok nagyon olcsók, van már belőle jól termő is ?
Válasz Levente2000 #16670. hozzászólásáraadd el a kukoricát amíg szalonképes és vegyél rajta hízót!
Köszönöm a válaszokat! Holnap intèzem. Azèrt 10 cm csak elegendö... vagy meg az sem elèg?
Válasz Pilátus #16663. hozzászólására Talán nem de a vetőmag szezon már keményen megkezdődött mindenféle elő-elő-elő szezonnal /DK,SYN/Az biztos, hogy pár hét alatt lecsapattyák a jövő évi mag jórészét.
Válasz Levente2000 #16665. hozzászólásáraÖregeim ha nedvesen/nyirkosan rakták a kazlat akkor sózták. Nos ez most nem olyan de ha van hozzá kedved kísérletezz, az volna a lényeg hogy ne 40 cm -t kelljen érnie egy oldalról a levegőnek. Rácsra tudod rakni? 10-es vagy 30-as rekeszre hogy ne izzadjon be a betonon a pára lecsapódás miatt.Tudni kéne, hogy ahol savazva tárolják a 14,5-nél nedvesebbet ott a 20% nedveset még le tudják-e savazni. Akkor szerezni hozzá savat, lepermetezni s azzal is lenne tapasztalat.
Válasz Levente2000 #16665. hozzászólására10centiben nem mernèm hagyni.vège lesz. Hamar cselekedj!
Válasz Levente2000 #16665. hozzászólásáraÚgy 3 hét múlva már szaga lesz!Zsák nélkül mis!
Sziasztok! KB. 30 mázsa kukorica 40 cm vastagon kiteritve eresz alatt, 20% vizzel mennyi idö alatt szárad le 16% ra? Nevelnèk kèt malacot de nem szeretnèm, hogy zsákba bepenèszedjen. Estènkènt forgatom lapáttal, na de KB. mennyi ideig? Köszönôm elöre is a válaszokat.
Válasz Pilátus #16663. hozzászólásáraGondolod??
Jaaa és szerintem a jővő évi kukorica vetésnek MÁR most VÉGE van...
https://www.agroinform.hu/idojaras_hirek/meg-szarazabb-nyarak-kovetkeznek-a-jovoben-37779-001
Kicsit elvesztettem a fonalat és ez most a te kukoricád??
Kicsit elvesztettem a fonalat és ez most a te kukoricád??
hello
egyebkent a 20tonna
14vizell van
Válasz Bfrenky91 #16658. hozzászólásárahello
ha pontosan tudod a talajod dinamikajat
es pontos novenytaplalast tudsz csinalni.
meg tobb potencial van
a novenyekbe,es 70 ezres to szam
szalaggal ontozve,
Válasz Mtz 550E #16621. hozzászólására58.000 tővel sikerült már a 10t.. Természetesen kedvező, csapadékos időjárás volt!
Válasz zulusz #16647. hozzászólásáraOda 85 tőszám legalább kell..
Válasz Dns8 #16655. hozzászólásárahttps://youtu.be/H_S3l6QEqcY
Válasz szanberg #16654. hozzászólásáraTársa a cégbe egy másiknak aki nem szerepel. Aki még beszél az a dekalbos képviselő.
Válasz Dns8 #16653. hozzászólásáraValójában milyen szerepet tölt be a fickó?
Válasz szanberg #16652. hozzászólásáraKalapbuzi meghalsz rajta hülyén néz ki de szerintem az is
Válasz Dns8 #16651. hozzászólásáraA kalapos csávó nagyon dzsekós!
Válasz szanberg #16650. hozzászólásáraCsak vidin láttam de nem mutatták valahol lent délen volt de látszik a körforgó lineár nyoma is úgyhogy ki tudja mi az igazság azt mondja 98 ezret vetettek
https://youtu.be/-34xQ2hwgzg
Válasz Dns8 #16649. hozzászólásáraHogy volt csepegtetve? 2 soronként belehúzták a sorok közé a csöveket?
Válasz zulusz #16647. hozzászólásáraSzerintem nem . Itt a 19.5 t át 94.000 el érték el csepegtetős öntözéssel. Ilyen temréshez vagy duplasoros(twin row) vagy 50 cm es sortáv kell.
Válasz zulusz #16647. hozzászólásáraLehet!!
Két éve jó csapadékos esztendőben volt 187mázsás táblám ám, meg a 15tonnás átlagú táblának voltak olyan részei ahol 85-90q jött le 0,4 hektárról!!!!! nyersen 23-as vizekkel persze. Egy kerülés volt 0,4 ha és fullra szaladt a kombájn tartálya!
HELLO
ONTOZOTT TERULETEN LEHET 20TONNA
FELETTIT KB70 EZRES TOSZAMMAL?