Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak628 FtBenzin árak608 FtEUR411.52 FtUSD394.94 FtCHF442.09 FtGBP495.05 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz rtamas1976 #23789. hozzászólásáraVolt olyan évem amikor két táblán amit egy út választ el, ugyan az a hibrid összehozott ekkora különbséget. Az volt a gyenge, ahol egy előző évi jó termés után önmaga után volt.
Azt feltételezem, első évben felhasználta a vizet/tápanyagot és nem pótlódott/tudtam pótolni.
Az enyém nem néz ki jól:
Viszont elég jó készültségben vannak a csövek és roham tempóban fejlődnek.
Mai képek.
Válasz Zoli1437 #23788. hozzászólásáraExtrém szárazságot a sy hibridek egész jólviselik. Na nem a batanga és ilyenek.
Egy kicsit újjabbak. Corintos stb.
22ben dkc csúcshibrid 2t
Minerva 5t, ez elég látványos különbség.
Bioban csak sy hibrid.
Most sy scorpius, egyenlőre jólnézki!
Válasz Igazi Földönfutó #23787. hozzászólására2022 érdekes év volt nekem kukoricánál. Keveset termett, viszont jó áron adtam el, hogy aztán a drága műtrágya vásárlással elmenjen a haszon.
Viszont előtte volt szárzúzós év is. Megtanultam belőle, hogy jó kukorica után újra kukorica nagy kockázat. Lehetőleg kerülnöm kell.
Válasz Zoli1437 #23784. hozzászólásáraA 2022-es aszályban nekem 2.5t/ha-nál állt meg a kukorica,tegnap ránéztem,hát az idén nemigen lesz annyi.És még egy hét 36-38 fok,eső meg lehet hetekig nem lesz,majd szeptemberben megnézem,hogy zúzni kell,vagy megéri levágatni.
Válasz Gatti #23782. hozzászólásáraSaját mérések. Szerintem idén nincs okunk panaszra. 2023 rosszabb volt. 2022 meg még annál is rosszabb. Leginkább a július szokott csapadékhiányos és nagyon meleg lenni. Rövid tenyész idejű fajtákkal próbálom kivédeni.
Válasz RARGAkèny #23780. hozzászólásáraTél végén tavasz elején én ecseteltem a dolgot. Mi északon vagyunk Miskolc mellet.
Nálunk már sokan köztük énis azt valjuk: minél hamarabb a kukoricát elnyomni. A napraforgó jobban tűri a későbbi vetést sőtt , 10ből 7szer jobb is mint a korán vetett.
Nálunk van aki március 23-25körül kedte a kukoricát.
Pedig északon vagyunk.
Válasz Zoli1437 #23777. hozzászólásáraNagyon kiváncsileszek a végére.
Amelyik enyire védekezik szerintem többet kibír. Majd a kombájn megmutatja.
Lehet bioban is kipróbáljuk.
Válasz rtamas1976 #23776. hozzászólásáraEz az. Csinálja azóta is. Csak virágzás után kapott annyi esőt, amivel el kell boldogulnia a hőség ellenére is. Szemre még nem látok olyant, amelyiket nagyon megviselt volna a hőség. Nem állítanám egyikről sem amit látok, hogy jobb vagy rosszabb. De még nincs vége és gyorsan változhat a helyzet.
Válasz mtz1221 #23763. hozzászólásáraItt a porzás idelyében is volt egy kicsi anomália vagy légkőri aszály vagy a magas uv sterilizálta a porzót vagy bogár
Válasz mtz1221 #23763. hozzászólásáraItt a porzás idelyében is volt egy kicsi anomália vagy légkőri aszály vagy a magas uv sterilizálta a porzót vagy bogár
Válasz rtamas1976 #23768. hozzászólásáraItt azért nem olyan durva a helyzet.
Ennyi volt az eső:
2024.06.22-től virágzott.
És így nézett ki 2024.07.12-én:
Csőhossz: 210. Cső átmérő a közepénél: 48
Egy másik fajta tavaly egy hónappal később volt 270g.
A szélét leszámítva nem nagyon van száraz levél, de az sem vészes.
Válasz RARGAkèny #23758. hozzászólásáraMikor vetetted kolléga? Itt a nagyon korán /és jó minőségű földek/ vetettek néznek így ki. Talán jövőre már március 15-re el kell vetni a kukoricát?
Válasz mtz1221 #23763. hozzászólásáraAz a baj, hogy a fejletlen csőből, szemekből is képes visszaszívni az eddigi nedvességet a növény a túlélés érdekében. Akkor lesz csökött, satnya, és nagy a kár...
Még 3 hete nagy termést vízionált mindenki.
Nagy felvásárlók szerint lesz bőven kukorica.
Csakhát az aszály közbeszólt.
Napi 8-10 mm úgy megy el a levegőbe, mintha kötelező lenne neki.
Itt egy saját nem besűrített állomány. Szegény a csövekre dolgozna, de az alsó levelek sülnek fel. Ja és ez egy lejt részbe, ahol 4 hete összefutott a csapadék.
Jövő hétre még keményebb 42 C° fokot mondanak.
Válasz Csavarkulcs #23746. hozzászólásáraMost nézem itt az oldalon az aszálytérképet,szerinte nálunk /Nyírség/nincs aszály.Igaz itt május -junius együtt nem érte el az 50mm-ert,meg csak 36 fok van,ők tudják.
24596 hozzászólás
Válasz rtamas1976 #23789. hozzászólásáraMajd holnap lefényképezem neked a Chorinthost!Annyira nem néz ki jól! Eső nélkül!
Válasz rtamas1976 #23789. hozzászólásáraVolt olyan évem amikor két táblán amit egy út választ el, ugyan az a hibrid összehozott ekkora különbséget. Az volt a gyenge, ahol egy előző évi jó termés után önmaga után volt.
Azt feltételezem, első évben felhasználta a vizet/tápanyagot és nem pótlódott/tudtam pótolni.
Az enyém nem néz ki jól:
Viszont elég jó készültségben vannak a csövek és roham tempóban fejlődnek.
Mai képek.
Válasz 5465 #23793. hozzászólásáraZala megye.
Válasz mtzfanful1 #23792. hozzászólásáraSzia, ez hol?
Nálunk még egyenlőre bírják...úgy ahogy..
27%-est kapott , meg egy lombtrágyát.
Válasz Chillout #23666. hozzászólásáraLett bőven teljesen sérült tő, elég gyakran csak a golyva látszik. Százalékra nehéz megmondani.
Ahol nem verte el a csőkezdeményt rendben lesz. Tenyérnyi hossz, nem nagyobb.
Többet számított az az eső ami a jéggel együtt jött. Anélkül rosszabbul nézne ki szerintem...
Válasz Zoli1437 #23788. hozzászólásáraExtrém szárazságot a sy hibridek egész jólviselik. Na nem a batanga és ilyenek.
Egy kicsit újjabbak. Corintos stb.
22ben dkc csúcshibrid 2t
Minerva 5t, ez elég látványos különbség.
Bioban csak sy hibrid.
Most sy scorpius, egyenlőre jólnézki!
Válasz Igazi Földönfutó #23787. hozzászólására2022 érdekes év volt nekem kukoricánál. Keveset termett, viszont jó áron adtam el, hogy aztán a drága műtrágya vásárlással elmenjen a haszon.
Viszont előtte volt szárzúzós év is. Megtanultam belőle, hogy jó kukorica után újra kukorica nagy kockázat. Lehetőleg kerülnöm kell.
Válasz Zoli1437 #23784. hozzászólásáraA 2022-es aszályban nekem 2.5t/ha-nál állt meg a kukorica,tegnap ránéztem,hát az idén nemigen lesz annyi.És még egy hét 36-38 fok,eső meg lehet hetekig nem lesz,majd szeptemberben megnézem,hogy zúzni kell,vagy megéri levágatni.
Válasz Sk Laci #23785. hozzászólására 3. képen látni felváltva. Amúgy meg passz, megnemmondom melyik a 9737
Válasz RARGAkèny #23760. hozzászólásáraMelyik képen van a 9737 ???
Válasz Gatti #23782. hozzászólásáraSaját mérések. Szerintem idén nincs okunk panaszra. 2023 rosszabb volt. 2022 meg még annál is rosszabb. Leginkább a július szokott csapadékhiányos és nagyon meleg lenni. Rövid tenyész idejű fajtákkal próbálom kivédeni.
Válasz RARGAkèny #23780. hozzászólásáraTél végén tavasz elején én ecseteltem a dolgot. Mi északon vagyunk Miskolc mellet.
Nálunk már sokan köztük énis azt valjuk: minél hamarabb a kukoricát elnyomni. A napraforgó jobban tűri a későbbi vetést sőtt , 10ből 7szer jobb is mint a korán vetett.
Nálunk van aki március 23-25körül kedte a kukoricát.
Pedig északon vagyunk.
Válasz Zoli1437 #23769. hozzászólásáraBeszarás, nálatok minden héten van eső?
Válasz Zoli1437 #23777. hozzászólásáraNagyon kiváncsileszek a végére.
Amelyik enyire védekezik szerintem többet kibír. Majd a kombájn megmutatja.
Lehet bioban is kipróbáljuk.
Válasz mocsencsi1 #23766. hozzászólásáraÁpr.15-èn..Van 20.án vetett is, ott a kukorica 50-100 cm-el alacsonyabb, ès csövek is jóval kisebbek...
És ami csőig fel van szaradva de van rajta cső az is még jó lehet?
Válasz t.romsics #23765. hozzászólásáraEz az átlag, a héten mind így fog kinézni.
Válasz rtamas1976 #23776. hozzászólásáraEz az. Csinálja azóta is. Csak virágzás után kapott annyi esőt, amivel el kell boldogulnia a hőség ellenére is. Szemre még nem látok olyant, amelyiket nagyon megviselt volna a hőség. Nem állítanám egyikről sem amit látok, hogy jobb vagy rosszabb. De még nincs vége és gyorsan változhat a helyzet.
Válasz Zoli1437 #23769. hozzászólásáraTudod az uv sugárzásra összetekerdő levelűre gondoltam!
Válasz boldizsár1988 #23774. hozzászólásáraAzok nem tudnak sokat teremni, de ilyen időben is teremnek legalább 3-5 tonnát.
Válasz mtz1221 #23773. hozzászólásáraAz mit jelent?
Válasz mtz1221 #23772. hozzászólásáraVisszafogok térni az NS magokra. Nincs tovább mire várni. Ez már 4.ik év egymás után.
Válasz blsjela #23771. hozzászólásáraItt végig volt minden ami nem kellett volna. Repcék 1 hétig sem virágoztak, akkor is volt 4-5 nap 36 fok.
Válasz rtamas1976 #23768. hozzászólásáraItt azért nem olyan durva a helyzet.
Ennyi volt az eső:
2024.06.22-től virágzott.
És így nézett ki 2024.07.12-én:
Csőhossz: 210. Cső átmérő a közepénél: 48
Egy másik fajta tavaly egy hónappal később volt 270g.
A szélét leszámítva nem nagyon van száraz levél, de az sem vészes.
Válasz Zoli1437 #23608. hozzászólásáraNa mizu a kukoricával?
Hogytűri ezt a meleget?
És a többi fajtáhozképest?
Most levan tesztelve.
Sztem jövőre tovább csökken a terület, lassan minden második év gatya lesz...
Válasz RARGAkèny #23758. hozzászólásáraMikor vetetted kolléga? Itt a nagyon korán /és jó minőségű földek/ vetettek néznek így ki. Talán jövőre már március 15-re el kell vetni a kukoricát?
Válasz MrPoke #23762. hozzászólásáraEz egy kirívó tábla felétek, vagy ilyen a nagyátlag?
Válasz mtz1221 #23763. hozzászólásáraAz a baj, hogy a fejletlen csőből, szemekből is képes visszaszívni az eddigi nedvességet a növény a túlélés érdekében. Akkor lesz csökött, satnya, és nagy a kár...
Game over ???
......
Én most néztem meg ,elszomorító a határ ...
Válasz R Sándor #23759. hozzászólásáraPioneer 9737-0217
Válasz RARGAkèny #23758. hozzászólásáraUgy néz ki mint valami martonvásári Tarján vetőmag , az ilyen zöld mint a dög.
Válasz boldizsár1988 #23755. hozzászólásáraCsodával határos módon mèg bîrja, jún 25. volt utoljára 12mm, azóta 3mm porelverő,ès 2 hete már 35-40fokkal
Válasz mjj #23756. hozzászólására
Válasz boldizsár1988 #23755. hozzászólásáraMég bírja valamennyire
Van még olyan hely ahol nincs felsülve?
Válasz Sanyee #23753. hozzászólásáraNem baj, lesz majd moldáv vagy román kukorica.
(Mivel ukrán nem jöhet be Magyarországra).
Vicceltem…
Még 3 hete nagy termést vízionált mindenki.
Nagy felvásárlók szerint lesz bőven kukorica.
Csakhát az aszály közbeszólt.
Napi 8-10 mm úgy megy el a levegőbe, mintha kötelező lenne neki.
Itt egy saját nem besűrített állomány. Szegény a csövekre dolgozna, de az alsó levelek sülnek fel. Ja és ez egy lejt részbe, ahol 4 hete összefutott a csapadék.
Jövő hétre még keményebb 42 C° fokot mondanak.
Válasz envagyok2 #23748. hozzászólásáraJobban éreznéd magad, ha nem egyedül lógnál ??? Vagy mi a fenének vinnél magaddal még 1et ???
Válasz envagyok2 #23748. hozzászólásáraHa esetleg nem jön össze,próbáljátok ki egymáson.
Válasz Csavarkulcs #23746. hozzászólásáraMost nézem itt az oldalon az aszálytérképet,szerinte nálunk /Nyírség/nincs aszály.Igaz itt május -junius együtt nem érte el az 50mm-ert,meg csak 36 fok van,ők tudják.
Válasz mtz1221 #23742. hozzászólásáraa napraforgóra azt mondják minél tovább tart a virágzás annál jobb termés várható,
Válasz Gandhy #23730. hozzászólásáraha erre az akasztásra volna garancia, én hoznék magammal még egy embert
Válasz Csavarkulcs #23746. hozzászólásáraKicsi ez a világ, mintha itt lennél a szomszédban a bajban.