Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR414.42 FtUSD402.41 FtCHF440.92 FtGBP494.56 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
A tanyára menet van egy kis darab kukorica. Nagyon szép, nem látszik rajta a kánikula jelei. Közepes minőségű lehet a föld. A lényeg: a bácsi loval szánt, vet és huzat.
Válasz #6437. hozzászólásra
Itt a legjobbakat ,amelyek szép nagyok voltak , csak a cső nem kötött , az is max. 250 q adott.Gondolom arra se lehet több-igaz?
Még nem tudok pontos súlyt,de kevesebb lett.
de 2 tonnáig pénzemnél leszek. (mondjuk ez függ a felvásárlási áraktól is).Attól több meg úgy sem jött volna le róla. De ezt már nem tudom meg.
Akinek ilyen a kukoricája , az tegye össze a két kezét. Azok az idén akasztanak rendesen.
Azon kell gondolkodniuk, hogy mire költsék el a pénzüket, nem azon, hogy mi nem lesz kifizetve.
Viszont akármerre jártam 10-ből 9-termelő aztmondta egyhangúan hogy idén aszályban a legjobban toleráló anyagok a Pioneer kukoricák.
Itt is múltkor amikor 1hónapig nemvolt eső csak forró meleg a dekalbok xarabbul néztek ki egyhangúan, igaz az eső mindet helyretette.
Érdekes hogy van itt a portfólió farmos kísérletemben több anyag amin 18sor szem van csövenként!!!
14-16 szokott nálunk lenni az átlagos.
(nemtudom nem e az aquamax-os anyagok halkan megsúgom, ősszel mindent jobban tudok majd melyik mit adott)
én drága magot biztos nem veszek, de nem azért mert optimális időben nem lehet jobb az olcsótól,hanem ilyen helyzetekben az árkülönbözet nagyon megdobja a veszteséget. A drága magok a jó kukoricás helyekre valók ott legalább ilyen helyzetben is kinullázza magát de jó évben rekordra is képes
itt északbaranyában a dekalbok estek össze a leghamarább,de a többi se sokkal fényesebb,érdekes van egy Cassade bemutatósorom az szép(80 hekiből 4),pio f73 türhető,de lehet ha oda más van vetve az is jó,ezt igy nehéz megmondani melyik is lenne a nyerő,majd a mérleg is sokat mond
Helló!
Nekem évek óta lucius van vetve, meg occitan,most is eléggé jó, igaz hogy megviseli a szárazság de azért egy szép cső mindegyiken van.
Nem is költök drága magra ezután sem, ezek is nagyon beváltak!
Nálam 4ha kivételével DKC4590-van elvetve. ZÉRÓ! Többet nem vetek ilyet biztosan, főleg nem román szutykot, mint ami ez volt. 4ha-ban régi 440-es van, az még rosszabb mint a DKC4590. Viszont a szomszédban közvetlen mellettem több helyen is PIO van. Pontos fajtát nem tudok, de neki legalább lesz kb 30-40q. Nekem meg marad a veszteség. A Monsantós képviselő kijött, elmondta hogy ez nem aszály ami van, hanem katasztrófa. Ebben nem terem semmi, csak a Dekalb kivételével minden más. Kérdezgetett a vetésidőről, és minden másról, próbálta kimagyarázni, de én csak a szomszéd Kamariáját mutattam és a PIO kukoricákat. Most ezeknek jobban bejött. Mindig volt eddig NK Luciusom, hogy miért nem vetettem most nem tudom. Legalább láttam volna, mit tud idén.6ha-t már szárzúzóztunk, cső sem volt rajta, még mutatóban sem, a többit meghagytam és a 10-esre hajazok. Az a baj nem tonnában, hanem mázsában.
24597 hozzászólás
Válasz #6446. hozzászólásra
Főleg ahol tavaly a jég, az idén az aszály...
Válasz #6445. hozzászólásra
Szerintem a vetési kedv is alábbhagy.
Jövőre kíváncsi leszek a kukorica vetőmag árakra, meg a kedvezményekre.
Válasz #6443. hozzászólásra
Dkc5007van benne kb. 10% ilyen....
DKC 4626
Válasz #6422. hozzászólásra
fingod nincs arról, hogy mi az aszály
Válasz #6415. hozzászólásra
ahogy kinéz öt évente van. A 2003-ba is zuztak felénk kukitáblákat aratás helyett és a 2007 is súrolta a mostanit
Válasz #6433. hozzászólásra
Hú ba+
A tanyára menet van egy kis darab kukorica. Nagyon szép, nem látszik rajta a kánikula jelei. Közepes minőségű lehet a föld. A lényeg: a bácsi loval szánt, vet és huzat.
Válasz #6437. hozzászólásra
Itt a legjobbakat ,amelyek szép nagyok voltak , csak a cső nem kötött , az is max. 250 q adott.Gondolom arra se lehet több-igaz?
Válasz #6435. hozzászólásra
Sajna nem sokat. De legalább nincs üres csutka a földemen.
Válasz #6434. hozzászólásra
Még nem tudok pontos súlyt,de kevesebb lett.
de 2 tonnáig pénzemnél leszek. (mondjuk ez függ a felvásárlási áraktól is).Attól több meg úgy sem jött volna le róla. De ezt már nem tudom meg.
Így mennyit kapsz érte?
Hogy nyomta a sújt?? Meg lett a számitásod??
Én ma betakarítottam a kukorica egyharmadát.
Válasz #6429. hozzászólásra
Semmit, Az utolsó pillanatban mindíg kapott annyi esőt, hogy épp ne kezdjen furulyálni, az elmúlt két-három hétben meg tényleg rájárt, még a rúd is.
Amúgy van itten ilyen is. Ez 5km-rel arrébb van:
Válasz #6424. hozzászólásra
Asszon mit szól hozzá, jó a"cső"?????
Válasz #6421. hozzászólásra
Nyugtató elkészítve, vigyem???? Meséljél csak 2010-ről!!!! De jövőre megint az lesz möglátod!!!
Válasz #6427. hozzászólásra
Ezt még most kéne elkezdened le silózni még mielőtt megveri a jég.
Csak vicc volt ám!
Szép,öntözted vagy mit csináltál vele?
Válasz #6423. hozzászólásra
Majd meg kereslek és kocintunk.HA BIRUNK.
Válasz #6426. hozzászólásra
Nyugi, a többi nem ilyen. Az az egy tábla esett most az eső járásának az útjába, még a jég is megszaggatta egy kicsit.
Ez a ritka kivétel.
Hát ezt nem kellene mutogatni most csak decemberben, ne törd le vele az árakat, majd decemberben oké?????
Akinek ilyen a kukoricája , az tegye össze a két kezét. Azok az idén akasztanak rendesen.
Azon kell gondolkodniuk, hogy mire költsék el a pénzüket, nem azon, hogy mi nem lesz kifizetve.
Válasz #6393. hozzászólásra
DKC 4608 most délután
Válasz #6418. hozzászólásra
Én csak 117.
nem a pio-n persze!
Viszont akármerre jártam 10-ből 9-termelő aztmondta egyhangúan hogy idén aszályban a legjobban toleráló anyagok a Pioneer kukoricák.
Itt is múltkor amikor 1hónapig nemvolt eső csak forró meleg a dekalbok xarabbul néztek ki egyhangúan, igaz az eső mindet helyretette.
Érdekes hogy van itt a portfólió farmos kísérletemben több anyag amin 18sor szem van csövenként!!!
14-16 szokott nálunk lenni az átlagos.
(nemtudom nem e az aquamax-os anyagok halkan megsúgom, ősszel mindent jobban tudok majd melyik mit adott)
Válasz #6419. hozzászólásra
Válasz #6419. hozzászólásra
Látszik az a jó 100 mm hatása,amit írtál.Úgyhogy nem a pion a hangsúj.Dekalbos kísérlet nincs?
Pioneer-es kísérleti sor, mámma reggel egyenesítettem ki rövidtárcsával
Válasz #6415. hozzászólásra
Jöhet.Akkor leszek 123.éves.Szeretnék még kukit kapálni.
érdeklődnék,a pioneertől való pr35f38 tól mit lehet váni,mennyire birja ezt az .
Válasz #6410. hozzászólásra
köszi
Válasz #6414. hozzászólásra
Ilyen helyzet remélem 60 év múlva lesz!
Válasz #6398. hozzászólásra
én drága magot biztos nem veszek, de nem azért mert optimális időben nem lehet jobb az olcsótól,hanem ilyen helyzetekben az árkülönbözet nagyon megdobja a veszteséget. A drága magok a jó kukoricás helyekre valók ott legalább ilyen helyzetben is kinullázza magát de jó évben rekordra is képes
Válasz #6411. hozzászólásra
hogy elmondjam semmi
Válasz #6408. hozzászólásra
nem a talajjal,talajnedvességgel volt a gond,inkább a légköri aszállyal,mert sok kukorica most is zöld,de cső az nuku
Válasz #6409. hozzászólásra
Ja tényleg. Remélem most már téged sem került el az eső, Sásdon 12mm esett.
Válasz #6406. hozzászólásra
teszek
Válasz #6407. hozzászólásra
az a fadarálos lehetett,ő dombói
Válasz #6405. hozzászólásra
Itt nemigen volt fajta kérdés.Szerintem,amit már lejjebb is írtak,a talaj tápanyagszolgáltató képessége,vetésidő,elővetemény stb.összessége.
Hello! Nem jártál, vagy a trakiddal valaki, ma fél 12 körül Vásárosdombón? Egy piros valtra jött szembe
raknál fel képet a Caussade kukról?
itt északbaranyában a dekalbok estek össze a leghamarább,de a többi se sokkal fényesebb,érdekes van egy Cassade bemutatósorom az szép(80 hekiből 4),pio f73 türhető,de lehet ha oda más van vetve az is jó,ezt igy nehéz megmondani melyik is lenne a nyerő,majd a mérleg is sokat mond
Válasz #6401. hozzászólásra
Helló!
Nekem évek óta lucius van vetve, meg occitan,most is eléggé jó, igaz hogy megviseli a szárazság de azért egy szép cső mindegyiken van.
Nem is költök drága magra ezután sem, ezek is nagyon beváltak!
Hátha ez a "többet soha nem vetek"dilemma árletörő hatással lesz.
Nekem csak DKC van vetve,jövőre is azt vetek.Igaza van az üzletkötőnek,ez katasztrófa ami uralkodik.
Nálam 4ha kivételével DKC4590-van elvetve. ZÉRÓ! Többet nem vetek ilyet biztosan, főleg nem román szutykot, mint ami ez volt. 4ha-ban régi 440-es van, az még rosszabb mint a DKC4590. Viszont a szomszédban közvetlen mellettem több helyen is PIO van. Pontos fajtát nem tudok, de neki legalább lesz kb 30-40q. Nekem meg marad a veszteség. A Monsantós képviselő kijött, elmondta hogy ez nem aszály ami van, hanem katasztrófa. Ebben nem terem semmi, csak a Dekalb kivételével minden más. Kérdezgetett a vetésidőről, és minden másról, próbálta kimagyarázni, de én csak a szomszéd Kamariáját mutattam és a PIO kukoricákat. Most ezeknek jobban bejött. Mindig volt eddig NK Luciusom, hogy miért nem vetettem most nem tudom. Legalább láttam volna, mit tud idén.6ha-t már szárzúzóztunk, cső sem volt rajta, még mutatóban sem, a többit meghagytam és a 10-esre hajazok. Az a baj nem tonnában, hanem mázsában.
Válasz #6399. hozzászólásra
Nekem van egy zsákkal az volt a ráadás a +, nem vetettem el, de a másik kezdi össze szedni magát33-35ak-ban.Csak nem lesz mindig ilyen időjárás.
Válasz #6398. hozzászólásra
a 4590-est én sem ajánlom. a többiekéhez hasonlóan 0!
40Ak földben, cső még mutatóban sincs rajta!
Válasz #6396. hozzászólásra
Mit nem szabad venni jövőre és elvetni, fajta?????