Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz petya0724 #22542. hozzászólásáraCsináld meg úgy a villanypásztort hogy kb 20 centi van a horganyzott huzalok közt(nem villanypásztor zsinór) én minden másodikon van csak áram a többit földeld le. Ha csak áramos vezetéked van ugrás közben nem üti meg.
Válasz Gabesz78 #22539. hozzászólásáraZala megye. Több csapadék volt mint keleten de sajnos május vége óta itt is kemény csapadék mentes idő volt. Most esett mult héten közel 2 hónap után. 72ezerrel vetettem. Első gazdasági évem azért vagyok egy kicsit tapasztalatlan ilyen téren. Most a vadakkal küzdök. Arra is jó lenne valami jó tanács mert a villanypásztor olyan mintha nem is lenne 8-9ezer voltal.
Válasz petya0724 #22538. hozzászólásáraValószínű akkor,hogy a csapadék mennyiségénèl is érdekes számok vannak,bármerre is laksz…????
Viccet félretéve,ha ekkora csövek vannak,biztos van még vagy 30-40 közötti vize(felénk 35 most),ha azt leszámolod,meg a termő tőszám megvan legalább 50.000,akkor szép termésre számíthatsz.
Sziasztok. Lehet hogy butaságot kérdezek de látom hogy itt fej alapján tudtok átlagot vonni. 1 átlagos fejen 268 gramm gyers kukorica van kb mi várható (t/ha) ? Én ahogy számolgatom nekem érdekes számok jönnek ????
Szabadegyháza SZEPT 1 től 125000 ft ért veszi a nyerset, beszállitva 27% vizig 14 % számolják vissza az a fizetö. 24 tonna a legkisebb szerzödési tétel . A száritósok nem is mondanak árat a szolgáltatási dijra!!! Valami napi árat mondogatnak. Másnak valami infó,????
Válasz Pont #22531. hozzászólásáraMa ugyan abból a táblából odafigyelve, hogy besült cső ne legyen közte (az előzőnél véletlenszerűen történt), 24% a víz. Ez már illeszkedik a régebbi méréshez.
Válasz Sergio Oliva #22529. hozzászólásáraÉn tegnap 18%-ot mértem, de nem akartam elhinni. Arra gyanakodtam, hogy rosszul szedtem a mintát. Ezek szerint akár igaz is lehet.
Válasz Vén cigány #22523. hozzászólásáraIsmerősöm most vett csőtőröt,én is kitakarítom a górét.
Vagy 2 pótkocsi csővest berakok.
Majd lemorzsolgatom ,télen este ugyse sok mindent lehet csinálni.
Pálinka van ,már csak munkakedv kell majd!
Nyugaton a tavalyi ár 7 szeresét mondták a földgázzal való szárításra, a tartályosra a dupláját. Lehet ingyen adom le a kukit, csak szárítani ne kelljen.
Válasz blsjela #22520. hozzászólásáraNekem mondtak már szárításra 150 et is, 200-300 közötti összeget is /vízfok.... Ki hogy van szerződve gázilag, illetve ki mennyit akár kihúzni a termelőből... Mindenki a másikra vár.. .
Patika mérlegen méricskélni nem volt időm, nálam ilyen. Júniús 9. kapott utoljára értékelhető csapadékot. Meg vagyok vele elégedve, szemre 7-8 t közé saccolom.
Válasz subee82 #22512. hozzászólásáraTavaly 5t volt rajta ez pont egy ha terület. Van erőszebb és gyengébb rész is azért itt szoktam kísérletezni 5-6t kőzőtt lesz szerintem . De az jó is .
Válasz mandlirobert #22497. hozzászólásáraKösz. Aratáskor kiderül, hogy mi lett. Csak termésbecslésben próbálom belőni magamat. Ez az év meg nagyon eltér az eddigiektől.
Válasz Zoli1437 #22496. hozzászólásáraMájusi időszak idén nagyon kedvező volt neki, tavaly meg csak vegetáltak akkor a hideg miatt.
Ez lehet már egy ok, hogy időbe lement a virágzás.
24596 hozzászólás
Válasz Wilde #22545. hozzászólásáraTudok olvasni... Akkor úgy kérdezem zalába hol van hungrana?
Válasz jambo #22540. hozzászólásáraha elolvasod mire válaszoltam akkor kiderül,hogy A HUNGRANA
Válasz petya0724 #22542. hozzászólásáraCsináld meg úgy a villanypásztort hogy kb 20 centi van a horganyzott huzalok közt(nem villanypásztor zsinór) én minden másodikon van csak áram a többit földeld le. Ha csak áramos vezetéked van ugrás közben nem üti meg.
Válasz petya0724 #22542. hozzászólásáraBocs junius vége óta.
Válasz Gabesz78 #22539. hozzászólásáraZala megye. Több csapadék volt mint keleten de sajnos május vége óta itt is kemény csapadék mentes idő volt. Most esett mult héten közel 2 hónap után. 72ezerrel vetettem. Első gazdasági évem azért vagyok egy kicsit tapasztalatlan ilyen téren. Most a vadakkal küzdök. Arra is jó lenne valami jó tanács mert a villanypásztor olyan mintha nem is lenne 8-9ezer voltal.
Válasz Gabesz78 #22539. hozzászólásáraNeki nem cső,hanem fej!
Ezt nem tudtam kihagyni,bocs petya0724
Egyszer már volt itt erről szó
Válasz Wilde #22537. hozzászólásáraZalába melyik?
Válasz petya0724 #22538. hozzászólásáraValószínű akkor,hogy a csapadék mennyiségénèl is érdekes számok vannak,bármerre is laksz…????
Viccet félretéve,ha ekkora csövek vannak,biztos van még vagy 30-40 közötti vize(felénk 35 most),ha azt leszámolod,meg a termő tőszám megvan legalább 50.000,akkor szép termésre számíthatsz.
Sziasztok. Lehet hogy butaságot kérdezek de látom hogy itt fej alapján tudtok átlagot vonni. 1 átlagos fejen 268 gramm gyers kukorica van kb mi várható (t/ha) ? Én ahogy számolgatom nekem érdekes számok jönnek ????
Válasz ME109G14 #22535. hozzászólásáraUgyanaz a cég Zalában okt,1-től 130000/t 28% -ig 14,5%-ra visszaszámolva.
Válasz drónkövetelő #22532. hozzászólásáraSzintén Dél-Baranya
Szabadegyháza SZEPT 1 től 125000 ft ért veszi a nyerset, beszállitva 27% vizig 14 % számolják vissza az a fizetö. 24 tonna a legkisebb szerzödési tétel . A száritósok nem is mondanak árat a szolgáltatási dijra!!! Valami napi árat mondogatnak. Másnak valami infó,????
Válasz drónkövetelő #22532. hozzászólásáraÉn Dél-Baranya .
Válasz Pont #22531. hozzászólásáraMa ugyan abból a táblából odafigyelve, hogy besült cső ne legyen közte (az előzőnél véletlenszerűen történt), 24% a víz. Ez már illeszkedik a régebbi méréshez.
Merre gazdálkodtok, hogy ilyen vizeket mértek??
Válasz Zoli1437 #22530. hozzászólásáraÉn egy táblából szedtem, direkt különböző, 5 csövet, 13,7-32-ig mértem.....
Válasz Sergio Oliva #22529. hozzászólásáraÉn tegnap 18%-ot mértem, de nem akartam elhinni. Arra gyanakodtam, hogy rosszul szedtem a mintát. Ezek szerint akár igaz is lehet.
Ma megmértem a vizét. Legkorábbi vetés 15%, legkésőbbi 19%. Durva.
Válasz Vén cigány #22523. hozzászólásáraIsmerősöm most vett csőtőröt,én is kitakarítom a górét.
Vagy 2 pótkocsi csővest berakok.
Majd lemorzsolgatom ,télen este ugyse sok mindent lehet csinálni.
Pálinka van ,már csak munkakedv kell majd!
Válasz barazdabetyar. #22526. hozzászólásáraAttól függ magadnak bálázod vagy nekem kell báláztatni?
Válasz Koczka József #22525. hozzászólásáraMennyi egy 160-as körbála?
Tudom nem ide tartozik de ha valakit érdekel kukorica szár keressen meg. Köszi.
Válasz Dög #22522. hozzászólásáraA hétszerest túlzásnak gondolom a dupláját kevésnek. Szerintem valahol 3-400 forint / vízfok /q környémén lesz.
Szárogatásnál, még a végén vissza kell térni az ősi módszerhez.
Learatni csövesen és mehet a góréba, aztán majd tavaszra megszárad!!!!
Nyugaton a tavalyi ár 7 szeresét mondták a földgázzal való szárításra, a tartályosra a dupláját. Lehet ingyen adom le a kukit, csak szárítani ne kelljen.
Válasz blsjela #22520. hozzászólásáraNekem mondtak már szárításra 150 et is, 200-300 közötti összeget is /vízfok.... Ki hogy van szerződve gázilag, illetve ki mennyit akár kihúzni a termelőből... Mindenki a másikra vár.. .
Most az is a kérdés hogy mennyi lesz a szárítás mert lehet jó ár ha a szárítás elviszi megint a profitot .
Válasz Koczka József #22500. hozzászólásáraMesébe, álomba, prospektusba stb.
Válasz Balázs. #22517. hozzászólásáradekalb 4351
Válasz butique #22515. hozzászólásáraMilyen fajta?
Patika mérlegen méricskélni nem volt időm, nálam ilyen. Júniús 9. kapott utoljára értékelhető csapadékot. Meg vagyok vele elégedve, szemre 7-8 t közé saccolom.
A két véglet, a kettő között minden méret előfordul. Van olyan is amin kettő van egyikből is másikból is vagy vegyesen.
Válasz blsjela #22511. hozzászólására ezt meg még lehet hogy szárítani is kellesz....
Válasz subee82 #22512. hozzászólásáraTavaly 5t volt rajta ez pont egy ha terület. Van erőszebb és gyengébb rész is azért itt szoktam kísérletezni 5-6t kőzőtt lesz szerintem . De az jó is .
Válasz blsjela #22511. hozzászólásáraAkkor kb 70 mázsa. Nekem is olyan 140-250g között vannak a csövek.
Válasz subee82 #22510. hozzászólására
Válasz blsjela #22509. hozzászólásáraSzia!
Egy cső súlyt tudnál mondani csak kíváncsiságból.
04.14 vetés 460fao 234mm csapadék eddig a napig .
Apr 22-aug 15ig
250mm korul
Pontosan vezetve ha kel küldök képet is
Válasz blsjela #22504. hozzászólásáraA térkép szerint csak a tenyész időbe 200 fölött, de majd megmondja kroki.
Válasz krokodil007 #22502. hozzászólásáraHát mert a krokodil szereti a vizett.
A 007 es meg megoldja
Válasz krokodil007 #22499. hozzászólásáraMennyi csapadék volt ?
Válasz krokodil007 #22499. hozzászólásáraEz elég gyenge, többet vártam volna
Válasz Koczka József #22500. hozzászólásáraSomogy megye
Horvát határ mellet
Homokon nyilván nem ilyen
Ott már elvan száradva szinte
Válasz krokodil007 #22499. hozzászólásárailyet én is tudok feltenni.... csak meg kell keressem a tavalyi képeket...
Válasz krokodil007 #22499. hozzászólásáraNagyon szép. Hol van ez helyileg?
Agyagos vályog föld
Válasz mandlirobert #22497. hozzászólásáraKösz. Aratáskor kiderül, hogy mi lett. Csak termésbecslésben próbálom belőni magamat. Ez az év meg nagyon eltér az eddigiektől.
Válasz Zoli1437 #22496. hozzászólásáraMájusi időszak idén nagyon kedvező volt neki, tavaly meg csak vegetáltak akkor a hideg miatt.
Ez lehet már egy ok, hogy időbe lement a virágzás.