Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak660 FtBenzin árak641 FtEUR411.69 FtUSD395.26 FtCHF435.92 FtGBP487.09 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Drága jó ember, miért nem érthetően beszélsz???? te nem hibridkukoricát termeltél, hanem vetőmagot állítottál elő! Az azért nem ugyan az! Azt visszavetheted, de úgy, hogy a cső elejét dobd el, és ha tudod, rostáld át, hogy egyformák legyenek egy zsákban.
Csávázni is illendő, mondjuk maximmal, vagy Apron-al, mert különben nehezen véded meg a csírakori betegségektől, pl. fuzáriumtól.
Mert visszaüt valamelyik "szülőre" és nembiztos hogy hozni fogja a várt termést.Ez már a genetikai részlegre tartozik.Fajta kukoricát vissza lehet vetni gond nélkül, de hibridet nemnagyon.
Függ a talajtól, az időjárástól, s persze mennyit akarsz rá áldozni, mit akarsz utána tenni.Általában ha olvasgat róluk, írják melyik országrészre ajánlják.
Abszolút kezdőnek számítok kukorica termesztésben, ezért elnézéseteket kérem ha hülyeséget kérdezek.az idén kezdeném.Ki melyik márkájú fajtájú vetőmagra esküszik?Hol érdemes beszerezni?Mennyi és milyen műtrágyával?Corn starter 16.000Ftért sok?
MT Matabo 2009-es évben legjobban teljesített a fajtasorban, nagyparcellás termelésben se vall szégyent.
MT 261 2012-ben 6,2t termett kiesett repce hejére került . Ugyan ezen a szinten +/- 0,5 t/ha teljesítettek a neves dekalb és pioneer hibridek.
Válasz #3678. hozzászólásra
Beszéltem a cég képviselőjével, és azt mondta a sonkát nem ajánlatos, ápr.10 előtt vetni, normál idöjárás szerint. 261-et nem kérdeztem.
A PR39G12egy korai (240) kettő hasznosítású fajta ,de valójában szerintem silónak való 2011 évben volt bent szemesben 6-7 t tud. tavaj volt nekem silónak vetve
Válasz #3671. hozzászólásra
Nem nekem , hanem a közvetlen földszomszédomnak volt.földjeink ennélfogva egyformák13-20Ak földek táp anyag 2alkalommal 150kg péti vetésel és kultival.Átlag 5-7t között,agyagos homokon.
Ha megkérdezhetem menyi tápanyagot adtál neki?
meg hogy milyen a talaj felétek
mert felénk elégé homokos.
pr 9025-öt akartam vetni de pénteken hívtak hogy nem kapok, pedig már jan 7.-én megrendeltem.
Válasz #3669. hozzászólásra
Mt 261 tavalyi aszályban vs kvs.dkc 4590 álta a versenyt. az egy nagyon jó anyag csak korai.
Da sonkábol lesz itt 25 hektár csak jöjjön az a vető mag.
Válasz #3653. hozzászólásra
Nekem volt tavaly resedám ,hát mit mondjak:28mázsa60 kiló a 3.5 hektáron.De volt aki lesilózta az övét mert még csövet sem hozott,bár az nem reseda volt.Szerintem a stirához hasonló.Ezen a környéken(Orosháza,Szentes)tavaly borzalmas volt a kuki az aszály miatt.
Merre? Én is borsodi vagyok, ebben a térségben még senkinek nem volt resedája, így nincsennek tapasztalatok, nekem meg csak szabolcsi homokon volt vetve.
Köszi.Nekem is volt pár évig és jók voltak a tapasztalatok, de most próbálnak mindenáron lebeszélni róla Nem értem miért. Nem csúcs hibrid, de biztosan tudja, amit tudnia kell.
Volt valakinek Occitan, és MV270 es kukoricája, kötött agyagos földben? (Rábaköz)mit termett?
nekem még egyik sem volt idén próbálom ki mind a kettőt.
eddig KWS em volt azt jumbo turboval permeteztem és szinte csak tüske volt, a másik földben meg mohar van inkább de az sok
Január 7.-én 25 zsák p9025 megrendelve pár napra rá jön a visszajelzés hogy elfogadva szállítás február közepe.
Ma kaptam egy telefont hogy sajnos mégse tudják szállítani a magot mert már elfogyott.
Nekem évekig az volt,biztosan hozta mindig a nettó 90-95q-t,de volt olyan terület ahol br.120q-t tudott(jobb évben!)Igaz jobbnak mondott földjeim vannak,nem kapott csak pétisót 3q-t.Annyi baja van,hogy vékony a szára!Tavaly nekem a vihar lefektetett egy 4 ha-os táblát aratás előtt!Éppen,hogy felvette a kombájn!Nem szabad hagyni nagyon megszáradni, 16%-nál tolni kell lefele,mert hajlamos elejteni a csövet!!!
9151 hozzászólás
Bocsesz.Egyre gondoltunk.Akkor igy oldom meg.
Válasz #3688. hozzászólásra
Drága jó ember, miért nem érthetően beszélsz???? te nem hibridkukoricát termeltél, hanem vetőmagot állítottál elő! Az azért nem ugyan az! Azt visszavetheted, de úgy, hogy a cső elejét dobd el, és ha tudod, rostáld át, hogy egyformák legyenek egy zsákban.
Csávázni is illendő, mondjuk maximmal, vagy Apron-al, mert különben nehezen véded meg a csírakori betegségektől, pl. fuzáriumtól.
http://www.youtube.com/watch?v=VP1xCdJKW6I
Igy van.Idén 500ha hibrid lesz,lesz mit csinálni.
Válasz #3696. hozzászólásra
a mezőgazdaság olyan mint a foci, ahhoz mindenki ért.
Köszi.Így már értem.Nagytudású komám ajánlotta,de igy rizikós,tavaly neki se vágtak le 7 hektárt valami oknál fogva.
Válasz #3691. hozzászólásra
Mert visszaüt valamelyik "szülőre" és nembiztos hogy hozni fogja a várt termést.Ez már a genetikai részlegre tartozik.Fajta kukoricát vissza lehet vetni gond nélkül, de hibridet nemnagyon.
Kösz a segitséget.
Nálunk öntözhetök a területek,tavaly lineár alatt 8 tonnát termett hektáronként,3.5 mázsa komplexet szórúnk hektáronként.
Válasz #3691. hozzászólásra
jóval kevesebbet terem mint ha vennél magot, de ezt azért illene tudni ha már vetni akarsz
Köszi.Miért is gond a termelés?
Válasz #3687. hozzászólásra
Függ a talajtól, az időjárástól, s persze mennyit akarsz rá áldozni, mit akarsz utána tenni.Általában ha olvasgat róluk, írják melyik országrészre ajánlják.
Válasz #3688. hozzászólásra
morzsold le számolj le 100 szemet és csíráztasd meg. Amennyi kicsírázik annyi a %. De hibrid esetében nem a keléssel lesz a gond, hanem a terméssel...
Üdv.Vetni szeretnék hibrid kukoricát,tavaly termett.Ha lemorzsolom és csávázatlanul elvetem hány százalékos lesz a kelésem?
Abszolút kezdőnek számítok kukorica termesztésben, ezért elnézéseteket kérem ha hülyeséget kérdezek.az idén kezdeném.Ki melyik márkájú fajtájú vetőmagra esküszik?Hol érdemes beszerezni?Mennyi és milyen műtrágyával?Corn starter 16.000Ftért sok?
Válasz #3685. hozzászólásra
azt inkább kihagynám.
Válasz #3684. hozzászólásra
tesco-ban láttam Kiskunt.
hát remélem ezek a hibridek még nem fogytak el.
mert akkor tényleg nem tudom mint vetek idén.
MT Matabo 2009-es évben legjobban teljesített a fajtasorban, nagyparcellás termelésben se vall szégyent.
MT 261 2012-ben 6,2t termett kiesett repce hejére került . Ugyan ezen a szinten +/- 0,5 t/ha teljesítettek a neves dekalb és pioneer hibridek.
Válasz #3675. hozzászólásra
Felvásárlással, termeltetésivel vagy mivel kapcsolatban?
Válasz #3680. hozzászólásra
kis szerencsével az márc utolsóhete.
De ne szaladjunk előre amíg nincsvetőmag a raktárba.
nehogy meglepetés legyen ez is.
Válasz #3679. hozzászólásra
azt írják a 261 mehet 6 fokos talajba már
Válasz #3678. hozzászólásra
Beszéltem a cég képviselőjével, és azt mondta a sonkát nem ajánlatos, ápr.10 előtt vetni, normál idöjárás szerint. 261-et nem kérdeztem.
Talajhő szerint mehet 8 foktól.
Válasz #3677. hozzászólásra
én kipróbálom mind a kettőt, kíváncsi vagyok erre a nagyon korai vetésre
Válasz #3674. hozzászólásra
Nem aszályos évben 9-10 t kijön, mivel hogy még is egy korai hibrid. Én inkább a Da sonka melett döntöttem.
Ez később adja le a vizet és nagyobb a termés potenciálja.
Válasz #3412. hozzászólásra
A PR39G12egy korai (240) kettő hasznosítású fajta ,de valójában szerintem silónak való 2011 évben volt bent szemesben 6-7 t tud. tavaj volt nekem silónak vetve
Válasz #3673. hozzászólásra
Pintérék beindulnak AZ ÉVEN?
Válasz #3672. hozzászólásra
a talaj ugyanaz akkor, én kombival 10l bacit vetéssel 2q pétit és kultival 2q péti akarok neki adni.
Válasz #3665. hozzászólásra
Én meg Cigánd
Válasz #3671. hozzászólásra
Nem nekem , hanem a közvetlen földszomszédomnak volt.földjeink ennélfogva egyformák13-20Ak földek táp anyag 2alkalommal 150kg péti vetésel és kultival.Átlag 5-7t között,agyagos homokon.
Válasz #3670. hozzászólásra
Ha megkérdezhetem menyi tápanyagot adtál neki?
meg hogy milyen a talaj felétek
mert felénk elégé homokos.
pr 9025-öt akartam vetni de pénteken hívtak hogy nem kapok, pedig már jan 7.-én megrendeltem.
Mt 261 tavalyi aszályban vs kvs.dkc 4590 álta a versenyt. az egy nagyon jó anyag csak korai.
Da sonkábol lesz itt 25 hektár csak jöjjön az a vető mag.
Ha még vnem rendeltél magot ne töprengj.
valaki ismeri ezeket a kukikat
MT Matado
DA Sonka
Metalana
MT 261
Nekem volt tavaly resedám ,hát mit mondjak:28mázsa60 kiló a 3.5 hektáron.De volt aki lesilózta az övét mert még csövet sem hozott,bár az nem reseda volt.Szerintem a stirához hasonló.Ezen a környéken(Orosháza,Szentes)tavaly borzalmas volt a kuki az aszály miatt.
Válasz #3631. hozzászólásra
Amióta occitan létezik,azóta titus plus al szórtuk. Soha semmi gond nem volt vele! Mostanra már titus plus sincs :D
A kukoricavetomag.hu oldalrol rendelt már valaki magot? Menyire megbízható a cég?
Javaslom ezt az oldalt Mindenkinek. Mivel sok a hamis,itt le lehet kérdezni a fémzár címke adatokat.
http://vigor.mgszh.gov.hu:8080/VigorServerUly/okmany.html
Válasz #3663. hozzászólásra
Bodrogköz Tiszakarád
Mi a véleményetek a PR37M34 vagy RIBERA-rol?
Válasz #3661. hozzászólásra
Merre? Én is borsodi vagyok, ebben a térségben még senkinek nem volt resedája, így nincsennek tapasztalatok, nekem meg csak szabolcsi homokon volt vetve.
Válasz #3654. hozzászólásra
Köszi.Nekem is volt pár évig és jók voltak a tapasztalatok, de most próbálnak mindenáron lebeszélni róla Nem értem miért. Nem csúcs hibrid, de biztosan tudja, amit tudnia kell.
Válasz #3654. hozzászólásra
nekem is volt sok évig.jól is termett,de 22-24 aál soha nem tudtam avizét leszorítani.BOrsod-megye északi része
Válasz #3658. hozzászólásra
szia 300 fao alattit nem szívesen vetnék
Válasz #3655. hozzászólásra
Szia, P8529 megfelelne neked a visszamondott P9025 helyett?
sziasztok valakinek volt már dow seeds kukorica?
Valós az amit írnak ezekről hibridekről.
Volt valakinek Occitan, és MV270 es kukoricája, kötött agyagos földben? (Rábaköz)mit termett?
nekem még egyik sem volt idén próbálom ki mind a kettőt.
eddig KWS em volt azt jumbo turboval permeteztem és szinte csak tüske volt, a másik földben meg mohar van inkább de az sok
Január 7.-én 25 zsák p9025 megrendelve pár napra rá jön a visszajelzés hogy elfogadva szállítás február közepe.
Ma kaptam egy telefont hogy sajnos mégse tudják szállítani a magot mert már elfogyott.
Nekem évekig az volt,biztosan hozta mindig a nettó 90-95q-t,de volt olyan terület ahol br.120q-t tudott(jobb évben!)Igaz jobbnak mondott földjeim vannak,nem kapott csak pétisót 3q-t.Annyi baja van,hogy vékony a szára!Tavaly nekem a vihar lefektetett egy 4 ha-os táblát aratás előtt!Éppen,hogy felvette a kombájn!Nem szabad hagyni nagyon megszáradni, 16%-nál tolni kell lefele,mert hajlamos elejteni a csövet!!!
Pio Reseda kinek hogy termett az elmúlt években? Vélemények?
Válasz #3648. hozzászólásra
Labelli-böl lesz 15 hekim ,összel többet tudok mondani,tavaly volt fajtasorom,nem voltak rosszabbak mint a menő magok