Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR407.83 FtUSD393.55 FtCHF432.15 FtGBP488.04 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Végülis?? Nálunk egy sporolós havernak szegedi fajtáji szoktak lenni.. Egész jol birják az aszályt és érdekes módon kevésbé tört a szem mint mondjuk a dekalboknál!! És a másik meg az hogy azt a 6-7 tonnát ami teremhetet azt az is megteremte!!
Vannak érdekes dolgok,én N01-et és Dkc 44 90-et meg francia Erage-t vetettem Dkc ránézésre is veri a többit, de ami az érdekes,(Ezek drága magok)gazdatársam vetett Kiskunt, a számát nem tudom,akkor vetette amikor az enyémet már kultivátoroztam,és 130 feletti Lett neki hektáronként,Max 20ak-s földbe.ja és ez egy olyan magvolt amit már kidobtak volna fillérekért vette.
Tudod csak böngészek... És kibb jókat irnak rolla ezért gondoltam és mondjuk egy dekalmos fajta árával akartam öszehasonlitani.. Tudod ezt már megbeszéltük hogy nálunk van gond elég a körülményekel és nem biztos hogy az a kis plusz megérne még vagy plusz 20 ezret.. De amikorra vetni kell én már konkrét elképzelésekel akarok rendelkezni! Ha tehetném ujbol csinálnék egy öszehasonlitó kisérletet!De most sajnos biztosra kell menem nem hibázhatok mert nem engedhetjük meg magunknak...
Válasz #346. hozzászólásra
Hogy melyik a legjobb? -nehéz dió...
pl sokan dicshimnuszt zengenek a 3511-ről,nekem igazán egyszer sem jött be...a 4964vitte nálam a pálmát.
Minél nagyobb a term.sz. annál többet adhat.Így emelkedik a Fao sz. is.Errefele a legtöbb emberke is ezt a Dkc 4626-ot nyomták.Mondanom se kell , h elégedettek vele.
Nekem minden évbe eddig jol szerepelt most is volt belőlle 100 heki,de jövőre egy fajtából 30 hekinél nem vetek többet kitudja milyen idő lesz. Nálam is megelőzték most a dkc-k,az occitán is jobb volt
nálunk nem is a kidőlés hanem a cső mérete kb 2/3 a volt csak a dekalbhoz viszonyítva. Nagyon úgy látom hogy a pio nem szereti ezt a sok vizet és a stresszre így reagál a növény pedig nagy remények voltak felé na de majd jövőre bár több lesz a napra de majd meglátjuk
aszályba lehet hogy más lett volna a kép de ilyen körülmények között csúnya eredmény lett, pedig mindenbe ugyan azt kapták és nem volt nagy távolság a táblák között. Na de a jó pap is holtig tanul
mennyibe kerül, helyileg hol melyik érzi jobban magát. Aztán nyílván hogy mennyit terem. De szerintem, egy itt borsodban 10tonnát adó kukoricának amit 11ezer/zsák áron veszel nincsen ellenfele.
A vizek 22-26körül voltak. Volt persze 30-35-ös is amik megfagytak zöld száron, azokkal tenni semmitsem lehet már...
Azért a piós fajtasorba mindig vetek dkc-t is kísérletnek, sosem tudja azt mint a jobbfaja konkurens pajonyír. Erről többéve meg is vannak az eredmények.
Nálunk ilyen, máshol más. Én most sok gazdával(Szentestől szlovákig) tárgyalgattam a medencében, ez volt az össz vélemény
Ez nagyon terület függő. Felénk inkább a Dkc-k viszik a prímet.
Aki az idei kukoricaversenyben aki elérte a 18 tonnát (Mikó), ő is csak Dkc-kel dolgozik.
Ezt nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy melyik a jobb.
nekem abszolút nem tisztem, de azért az látszik, hogy genetikai értékben, mind úy termesztésben a pioneerek viszik a prímet.
Most szoboszlón a rendezvényen beszélgettem komoly gazdákkal, alföldről 1000hektáros kukoria földekkel...
Mindenki ezt állította, pedig volt dkc lg ragt is nekik illetve van is minden évben. Van amikor másik nyer ittott, meg a vize sokszor jobb a DKC-nak, de összességében nemlehet megverni mindent szem előtt tekintve (-szerintük-!!!!!!! és szerintem is) szóval kukoricában pioneer!
a helyét kell nézni a kukinak ok 4590-es sokat tud de hol? szerényebb körülmények közt jó tőálományu M81 megverné.. kint a földön meg a vetőmagszámlán is.
Idén sok volt a Pioneer N54-es nekünk, ez 380 Fao.
Csak valami 4-es kategóriás mag volt ez, 11Eft/zsák áron vettünk tavasszal ebből 120 hektárba valót(vagy többet és az R92 még kevesebb volt,nem emlékszem most pontosan mindegy...)
Szóval potom pnzért volt, jól termett, tudta a 10tonnákat is jobb helyeken, de ahol nyomta a víz kegyetlenül ott is 7-8-9-eket adott lazán.
Ár érték arányban az olcsósága miatt visz mindent, jó évben meg termésben is rekordot tudtunk volna kihozni belőle szerintem, most is ez termett a legjobban a környéken itt nálunk.
9216 hozzászólás
Válasz #365. hozzászólásra
Válasz #363. hozzászólásra
nálad azért nem terem meg a kukorica, mert el se veted
Válasz #361. hozzászólásra
Kiskun az kiskunhalasi, fejlesztésű.
Válasz #362. hozzászólásra
Na ezt nálunk egy amerikábol be csempészet GMO-s kukorica sem teremné meg....
Válasz #360. hozzászólásra
Egész pontosan 136 mázsára jött ki,és annyit mondott hogy a vízre 8mázsát kellet visszaszámolni akkor az 128m /ha
Válasz #360. hozzászólásra
Végülis?? Nálunk egy sporolós havernak szegedi fajtáji szoktak lenni.. Egész jol birják az aszályt és érdekes módon kevésbé tört a szem mint mondjuk a dekalboknál!! És a másik meg az hogy azt a 6-7 tonnát ami teremhetet azt az is megteremte!!
Válasz #359. hozzászólásra
Milyen vízzel ?
Vannak érdekes dolgok,én N01-et és Dkc 44 90-et meg francia Erage-t vetettem Dkc ránézésre is veri a többit, de ami az érdekes,(Ezek drága magok)gazdatársam vetett Kiskunt, a számát nem tudom,akkor vetette amikor az enyémet már kultivátoroztam,és 130 feletti Lett neki hektáronként,Max 20ak-s földbe.ja és ez egy olyan magvolt amit már kidobtak volna fillérekért vette.
Válasz #357. hozzászólásra
2266 nálunk kinn vannak a decemberi árak ott összehasonlíthatod
Válasz #356. hozzászólásra
Tudod csak böngészek... És kibb jókat irnak rolla ezért gondoltam és mondjuk egy dekalmos fajta árával akartam öszehasonlitani.. Tudod ezt már megbeszéltük hogy nálunk van gond elég a körülményekel és nem biztos hogy az a kis plusz megérne még vagy plusz 20 ezret.. De amikorra vetni kell én már konkrét elképzelésekel akarok rendelkezni! Ha tehetném ujbol csinálnék egy öszehasonlitó kisérletet!De most sajnos biztosra kell menem nem hibázhatok mert nem engedhetjük meg magunknak...
Válasz #355. hozzászólásra
Hagyd a pi.sába !
Ha pio akkor N01.
Tudna valaki abban segiteni hogy a pio- nak a p9494 es kukijának a vetömag ára menyibe is kerülhet
Megjelent az idei GOSZ-VSZT kukorica fajtakísérleti eredmények. ( a valamikori OMMI csinálja).
Itt a link: GOSZ-VSZT Kukorica eredmények 2010
Válasz #351. hozzászólásra
136 ADOTT IDÉN BRUTTÓBA 22 VÍZZEL ÉS A LEGJOBB VOLT.
KINEK ÍGY KINEK ÚGY.NEM ROSSZ A 3511-SE.
Hogy melyik a legjobb? -nehéz dió...
pl sokan dicshimnuszt zengenek a 3511-ről,nekem igazán egyszer sem jött be...a 4964vitte nálam a pálmát.
Válasz #349. hozzászólásra
én termeltem az idén 4795-öt, de csalódás volt, kva jól nézett ki de termésben még a 3511 is elverte
Minél nagyobb a term.sz. annál többet adhat.Így emelkedik a Fao sz. is.Errefele a legtöbb emberke is ezt a Dkc 4626-ot nyomták.Mondanom se kell , h elégedettek vele.
4590,4795
Válasz #346. hozzászólásra szerintem 51 43
4964,4995,4590
Dekalbba,melyik a legjobb?4626 bevált nállam,de van már jobb is.
Termelte is valaki? A fajtaleírásból nem derül ki ,ez sárga szemű kuk?
Válasz #339. hozzászólásra
IKR
az IKR-nél 8 ezer , és Saaten Union
Űdv!
googleban írd be saaten-union.Sajna nem tudom betenni ide.
http://www.saaten-union.hu/index_.php?l=vm&ftid=3&PHPSESSID=c1cee0cf840036b5a46dfc7a57572dce
Ha ez a tendencia marad akkor az ország nagy részén nem kukoricát hanem TENGERIT kell vetni.. A viz már meg van hozzá...
Üdv mindenkinek! Egy 4ha-os vadkáros területbe rendeltem stardur nevű kuk fajtát 70E/zs 9E ft, azt se tudom melyik cég magja.
Ismeri valaki?
Vetett már valaki pio f73-at, tapasztalatok?
Válasz #336. hozzászólásra
Nekem minden évbe eddig jol szerepelt most is volt belőlle 100 heki,de jövőre egy fajtából 30 hekinél nem vetek többet kitudja milyen idő lesz. Nálam is megelőzték most a dkc-k,az occitán is jobb volt
Válasz #335. hozzászólásra
nálunk nem is a kidőlés hanem a cső mérete kb 2/3 a volt csak a dekalbhoz viszonyítva. Nagyon úgy látom hogy a pio nem szereti ezt a sok vizet és a stresszre így reagál a növény pedig nagy remények voltak felé na de majd jövőre bár több lesz a napra de majd meglátjuk
Válasz #329. hozzászólásra
A Reseda nálam is szar volt idén,sok kidőlt
A vetőmagot a fagy mennyire károsítja?
Válasz #306. hozzászólásra
2010 0,5ha-ón kísérlet
Oxxygen 11,23t 17,8viz
Phileaxx 10,7t 17,5
Alexxandra 10,3t 19,2
Brixxo 9,7t 18,5
Bergxxon 9,4t 18,1
Boluxx 9,2t 17,6
Válasz #331. hozzászólásra
Hát az egy tonna ára ha-onként nekem is jó lett volna, de nem panaszkodok.
Válasz #330. hozzászólásra
aszályba lehet hogy más lett volna a kép de ilyen körülmények között csúnya eredmény lett, pedig mindenbe ugyan azt kapták és nem volt nagy távolság a táblák között. Na de a jó pap is holtig tanul
Válasz #329. hozzászólásra
nálam a dkc 1to vert a piora idén tavaly viszont a pio N01 volt a nyerő.
Válasz #327. hozzászólásra
nálunk a piok leszerepeltek az idén a dekalb mindent vitt. Pl: Pio reseda 8 t/ha 20,5 víz DKC 3511 10,9 t/ha 20 víz
Válasz #327. hozzászólásra
Az supi nagyon jó ár /érték arány szerintem is
senki többet harmadszor
mennyibe kerül, helyileg hol melyik érzi jobban magát. Aztán nyílván hogy mennyit terem. De szerintem, egy itt borsodban 10tonnát adó kukoricának amit 11ezer/zsák áron veszel nincsen ellenfele.
A vizek 22-26körül voltak. Volt persze 30-35-ös is amik megfagytak zöld száron, azokkal tenni semmitsem lehet már...
Azért a piós fajtasorba mindig vetek dkc-t is kísérletnek, sosem tudja azt mint a jobbfaja konkurens pajonyír. Erről többéve meg is vannak az eredmények.
Nálunk ilyen, máshol más. Én most sok gazdával(Szentestől szlovákig) tárgyalgattam a medencében, ez volt az össz vélemény
Válasz #323. hozzászólásra
http://www.agronaplo.hu/files/file/2010/mkk_Top20_2010_hibridkukorica_1.pdf
az első 5 böl 3 dkc
ahány eredmény mindig úgy van beállítva az előadóké a legjobb mindenki döntse el neki a földjén mi jött be a legjobban.Meg mi éri meg neki árban is.
Válasz #323. hozzászólásra
Ez nagyon terület függő. Felénk inkább a Dkc-k viszik a prímet.
Aki az idei kukoricaversenyben aki elérte a 18 tonnát (Mikó), ő is csak Dkc-kel dolgozik.
Ezt nem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy melyik a jobb.
Válasz #322. hozzászólásra
konkrétan kéne kb 200zsák
nekem abszolút nem tisztem, de azért az látszik, hogy genetikai értékben, mind úy termesztésben a pioneerek viszik a prímet.
Most szoboszlón a rendezvényen beszélgettem komoly gazdákkal, alföldről 1000hektáros kukoria földekkel...
Mindenki ezt állította, pedig volt dkc lg ragt is nekik illetve van is minden évben. Van amikor másik nyer ittott, meg a vize sokszor jobb a DKC-nak, de összességében nemlehet megverni mindent szem előtt tekintve (-szerintük-!!!!!!! és szerintem is) szóval kukoricában pioneer!
Válasz #318. hozzászólásra
elméletileg van 16000 körül zsákja idei árlistából.
Ha konkrétum lesz akkor majd ráfordulunk.
Válasz #320. hozzászólásra
+L
Válasz #317. hozzászólásra
a helyét kell nézni a kukinak ok 4590-es sokat tud de hol? szerényebb körülmények közt jó tőálományu M81 megverné.. kint a földön meg a vetőmagszámlán is.
Válasz #311. hozzászólásra
Idén sok volt a Pioneer N54-es nekünk, ez 380 Fao.
Csak valami 4-es kategóriás mag volt ez, 11Eft/zsák áron vettünk tavasszal ebből 120 hektárba valót(vagy többet és az R92 még kevesebb volt,nem emlékszem most pontosan mindegy...)
Szóval potom pnzért volt, jól termett, tudta a 10tonnákat is jobb helyeken, de ahol nyomta a víz kegyetlenül ott is 7-8-9-eket adott lazán.
Ár érték arányban az olcsósága miatt visz mindent, jó évben meg termésben is rekordot tudtunk volna kihozni belőle szerintem, most is ez termett a legjobban a környéken itt nálunk.
Meg vagyok elégedve vele.
Válasz #317. hozzászólásra
Hali! occitánod van?
Válasz #316. hozzászólásra
Hát választasz a maradékból mert szerintem azért vetőmagból is lesznek hiányok egyik másik fajtából akárcsak a búzáknál.