Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR405.84 FtUSD393.39 FtCHF431.97 FtGBP488.04 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Éjjel csináltad vagy nappal egyből mögötte egy másik traki elmunkálóval?
Megmondom öszintén évek óta érdekel a baci, de kipróbálni még nem sikerült.
Kukorica alá nem baj ha 2-3héttel kerülne ki vetés elött? szántás zárása elött+majd utána a Heva-tipp roller?
Cell-t is használtad?
Látszott, hogy jobban bomlik a tarló?
Válasz #4523. hozzászólásra
Nem volt nálam Alexxandra vetve. Csak úgy tudnám megmondani ha egy táblában lett volna vetve az Oxxygénnel. Oxxygént választottam mert korábbi, igaz nem sokkal.
Bactofil-t már több mint öt éve használom, kisérletet nem csináltam. De azt ne várja el senki hogy 1-ik évről másikra csoda történik. Nekem elsődleges szempont a talajélet fenntartása,aztán majd teszi a dolgát ha akarja. Nem algafixet használok, Karbonprogramon belül, 1 algás huminsavas öko-bio plasma vagy micsoda.
Válasz #4512. hozzászólásra
Nekem Oxxygén volt úgymond a DKC 4590 szintjén termett, alacsonyabb vízzel aratáskor. De tavaly június július augusztus totál eső nélkül volt. 2012-ben az eggyik cégben ahol 80 fajta kukorica volt kísérletben az Oxxygén végzett az első helyen. Alexxandra az ismerősömnek volt, a legjobbak között végzett. 200 ha-on termel kukoricát 5-6 fajtát próbál, és a legjobb 3 termő hibridet veti újra, másik 3 hybridet úgy választja ki a legjobban végző hibridek közül amivel az ottani TSZ kísérletezik.
Igen, nézd meg a sorsát az IKR-nek!!! Vagy volt rá példa hogy nagy cégnél előre kérik a műkakiért mert akcióznak és utána meg küldik a csomósat vagy porosat, többen is írták már itt is!! Utána meg szaladgálhatsz a pénzedért hogy vissza mert szar az árú!!
fpityú, kívánom ne járj úgy az akciós kiskunnal mint én. 2 éve én is vettem egy zsákkal próba alapon. ribérával váltották egymást soronként...soha többet ilyen raktáron fetrengő magot!!! még ha fizetnek érte akkor sem!!!
Válasz #4501. hozzászólásra .Kishunhalasi telephelyen gazdaboltokban és a honlapon lévö területi képviselőnél, telefonon azt mondták 1 zsák vetőmagot postán is feladnak.
Válasz #4501. hozzászólásra .Kishunhalasi telephelyen gazdaboltokban és a honlapon lévö területi képviselőnél, telefonon azt mondták 1 zsák vetőmagot postán is feladnak.
Válasz #4448. hozzászólásra Próbára én is vetek Kiskun kukoricát a 12000tf+áfa akciós ár azt mondták hogy a csíraképessége a hátárértéken van de ettől még nyugodtan vethető. teljes ára 25000ft+áfa 70000e szem.
Azt mondják száraz évben jók, szárazságot jól tűrik, csapadékos évbe sokat teremnek de magasabb a vize. de akkor melyiknek nem.
IKR-től rendeltem most is a kuki magot ne félj én is előre fizettem soha nem volt gondom... úgy vettem a Nitrogént is tőlük 4 kamionnal... Korrektek...
Válasz #4496. hozzászólásra
Nálam mint külföldi kliensnél jobb a banki átutalás az APEH miatt. Nem nagyon kedvelik ha készpénzel fizet az ember. Az IKR-ben már vásároltam készpénzért, regisztrálva vagyok náluk, de nem vagyok állandó kliens. Amúgy is kérték az előreutalást és csak utánna szállitanak.
Válasz #4495. hozzászólásra
szerintem ismeretlen emberkéknek nem adnak ki árut előre, ha később látják hogy fizetőképes a vevő, akkor már igen,
ha meg finanszírozni kell akkor arra van több módszer hogy be tudják hajtani a tartozást a páciensen, de ehhez egy csomó papírt ki kell tölteni.
Szóval annyira nem egyszerű hogy én csak utólag fizetek.
Válasz #4487. hozzászólásra
Komolyan gondolod? Nagy cégnél se? Mondjuk az IKR agrárnál is ez a véleményed? Csak azért kérdem mert előreutalással vásárolnák és az átutalás után a vetőmagot ők hoznák.
9233 hozzászólás
Nk Thermorol velemeny? Milyen foldben, mennyi tapanyagg!![smile glare](/oldforum/images/smiles/glare.gif)
Nk Thermorol velemeny? Milyen foldben, mennyi tapanyagg!![smile glare](/oldforum/images/smiles/glare.gif)
Szia Robi nekünk volt a fajtasosban kamaria elég jo lett 7tkörül GYMS megye
Ismeri valaki az NS 300 kukorica vetőmagot? Valamilyen tapasztalat?
Szep jo reggelt mindenkinek!
Martonvasari Kamaria tengerivel van valakinek tapasztalata?
Valaszokat elore is koszonom
udv
robi
Válasz #4532. hozzászólásra
Azonos körülmények közt ugyan olyan!
Üdv. Segítséget szeretnék kérni szerintetek az nk columbia kukorica jobban terem mint az mv koppány egyforma körülmények között.
Válasz #4528. hozzászólásra
Éjjel csináltad vagy nappal egyből mögötte egy másik traki elmunkálóval?
Megmondom öszintén évek óta érdekel a baci, de kipróbálni még nem sikerült.
Kukorica alá nem baj ha 2-3héttel kerülne ki vetés elött? szántás zárása elött+majd utána a Heva-tipp roller?
Cell-t is használtad?
Látszott, hogy jobban bomlik a tarló?
Köszi!
Válasz #4529. hozzászólásra
Nekem a fajtasorba 15-20% kevesebbet adott mint a dekalbok illetve syngenta
Sziasztok !
A Maisadour kukorica vetőmagokról mi a véleményetek ?
Válasz #4527. hozzászólásra
![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
Sima permetezővel ment ki idáig, de kora tavasszal ha belefér időnkbe lessz bactojet a front súlyokra
Válasz #4524. hozzászólásra
Értem.
Van kijuttatod, vagy sima permetezővel?
Válasz #4523. hozzászólásra
Nem volt nálam Alexxandra vetve. Csak úgy tudnám megmondani ha egy táblában lett volna vetve az Oxxygénnel. Oxxygént választottam mert korábbi, igaz nem sokkal.
Válasz #4522. hozzászólásra
![smile wink](/oldforum/images/smiles/wink.gif)
Annyi változás lesz idén hogy újra 120kg/ha lessz a starter.
Válasz #4518. hozzászólásra
Bactofil-t már több mint öt éve használom, kisérletet nem csináltam. De azt ne várja el senki hogy 1-ik évről másikra csoda történik. Nekem elsődleges szempont a talajélet fenntartása,aztán majd teszi a dolgát ha akarja. Nem algafixet használok, Karbonprogramon belül, 1 algás huminsavas öko-bio plasma vagy micsoda.
Válasz #4521. hozzászólásra
![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
És szerinted az oxxygen vagy az alexxandra a jobb?
Válasz #4515. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Látom oda adtál neki mindent amit igényel
Válasz #4512. hozzászólásra
Nekem Oxxygén volt úgymond a DKC 4590 szintjén termett, alacsonyabb vízzel aratáskor. De tavaly június július augusztus totál eső nélkül volt. 2012-ben az eggyik cégben ahol 80 fajta kukorica volt kísérletben az Oxxygén végzett az első helyen. Alexxandra az ismerősömnek volt, a legjobbak között végzett. 200 ha-on termel kukoricát 5-6 fajtát próbál, és a legjobb 3 termő hibridet veti újra, másik 3 hybridet úgy választja ki a legjobban végző hibridek közül amivel az ottani TSZ kísérletezik.
Szegedi TC 367 --> erről a vetőmagról kinek mi a véleménye?
Tavaly volt 13t-ás pióm csak pétivel!
Bactofil vélemény?
Alga? Algafix?
Tapasztalat, esetleg képek?
Válasz #4516. hozzászólásra
70e./ha
Mekkora tőtávra tetted a kukorícát?
Válasz #4511. hozzászólásra
![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
9t/ha phileaxx, Dekalb 5007, pio 9528,9915, 7t/ha. 3q péti+80kg timac starter+15kg tuttoferti mikrogr.+bactofil+alga+azospeed. Területi adottságok 1formák
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Igen, nézd meg a sorsát az IKR-nek!!! Vagy volt rá példa hogy nagy cégnél előre kérik a műkakiért mert akcióznak és utána meg küldik a csomósat vagy porosat, többen is írták már itt is!! Utána meg szaladgálhatsz a pénzedért hogy vissza mert szar az árú!!
Válasz #4508. hozzászólásra
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Az szép eredmény milyen dekalb&pio-ra vert rá felsőkategóriásokra?
Válasz #4507. hozzászólásra
![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Na mondjuk én is ezeken gondolkozok hogy mégis melyik a jobb a kettő közül ára ugyanaz a kettő de hogy melyik legyen neked melyik milyen volt?
Válasz #4508. hozzászólásra
És így mennyit adott?
Milyen talajon?
Mennyi tápanyaggal?
Többi is ugyanezt kapta? (Amihez viszonyítottad)
Köszi
Válasz #4488. hozzászólásra
Nekünk tavaly volt mindkettő DKC4590 jobban teljesített!
(Hajdúság)
fpityú, kívánom ne járj úgy az akciós kiskunnal mint én. 2 éve én is vettem egy zsákkal próba alapon. ribérával váltották egymást soronként...soha többet ilyen raktáron fetrengő magot!!!
még ha fizetnek érte akkor sem!!!
Válasz #4506. hozzászólásra
Nálam a Phileaxx volt a nyerő, 2 tonnával rávert dekalb& piora
Válasz #4506. hozzászólásra
Oxxygén, Alexxandra
Ragt kukoricákkal nektek mi a tapasztalat melyik kukoricák dolgoznak jól?![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Válasz #4498. hozzászólásra
Nem félek, csak meglepett ARES-826 4487-es hozzászóllása, mivel általánosít a kijelentésével.
Válasz #4500. hozzászólásra
Ez a listaár 20%-a. Alkudozz még, valamivel megy még az lejjebb is.
Válasz #4499. hozzászólásra
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
De ők ugye maguk értékesítik a vetőmagot így nem lehet venni csak egy pár helyen vagy ez nem így van?
DKC4590 80000/zsák 48700Ft ????
Válasz #4448. hozzászólásra Próbára én is vetek Kiskun kukoricát a 12000tf+áfa akciós ár azt mondták hogy a csíraképessége a hátárértéken van de ettől még nyugodtan vethető. teljes ára 25000ft+áfa 70000e szem.
Azt mondják száraz évben jók, szárazságot jól tűrik, csapadékos évbe sokat teremnek de magasabb a vize. de akkor melyiknek nem.
IKR-től rendeltem most is a kuki magot ne félj én is előre fizettem soha nem volt gondom... úgy vettem a Nitrogént is tőlük 4 kamionnal... Korrektek...
Válasz #4496. hozzászólásra
Nálam mint külföldi kliensnél jobb a banki átutalás az APEH miatt. Nem nagyon kedvelik ha készpénzel fizet az ember. Az IKR-ben már vásároltam készpénzért, regisztrálva vagyok náluk, de nem vagyok állandó kliens. Amúgy is kérték az előreutalást és csak utánna szállitanak.
szerintem ismeretlen emberkéknek nem adnak ki árut előre, ha később látják hogy fizetőképes a vevő, akkor már igen,
ha meg finanszírozni kell akkor arra van több módszer hogy be tudják hajtani a tartozást a páciensen, de ehhez egy csomó papírt ki kell tölteni.
Szóval annyira nem egyszerű hogy én csak utólag fizetek.
Válasz #4487. hozzászólásra
Komolyan gondolod? Nagy cégnél se? Mondjuk az IKR agrárnál is ez a véleményed? Csak azért kérdem mert előreutalással vásárolnák és az átutalás után a vetőmagot ők hoznák.
Üdv
Mik a tapasztalatok,vélemények a Kiskun sc297-ről??
Moderálási elveink miatt törölve.
(575)
2014-01-30 11:41:42
(575)
2014-01-30 11:41:15
(575)
2014-01-30 11:40:48
Az NK kukoricák nagy fosok felénk...kinek a pap kinek a papné....felénk N01, 9578 DKC 4590 4795 és 5007 lehet valamit kezdeni....
Válasz #4484. hozzászólásra
NEM IIS VESZEK 60000 FT -ÉRT . TUTI.