Hirdetés
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- SPC-6 vetőgépek új
- Direktvetés, no-till. új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Claas Lexion vélemények új
- Feng-Shou kínai kistraktor! új
- VI. Agroinform Fórum Találkozó 2025 új
- Osztatlan közös tulajdon megosztása új
1113 hozzászólás
Válasz #258. hozzászólásra
Gyenge pontokról nem nyilatkozok,mert ha eladó sorba kerül a gép ,akkor te kijátszod a hozzászólás alapján a kártyáimat! Tehát ,nincs gyenge pont!
Válasz #257. hozzászólásra
az mi is?
Válasz #256. hozzászólásra
Ja ja boccs!
Válasz #254. hozzászólásra
jó estét!
Válasz #251. hozzászólásra
Szia Feri bácsi!Ezt már eljátszottam 1szer én is.
Válasz #257. hozzászólásra
az már durva
Válasz #253. hozzászólásra
Ez olyan mint a,BG!
Válasz #255. hozzászólásra
Tarackról........
Válasz #250. hozzászólásra
mezei acatról v szó
vg= vetőgép ,amugy szia Ferri bácsi
V-ető G-épen
vetőgépen
minek röviditek mikor aztán beköll írnom........
Válasz #248. hozzászólásra
Miaz a VGen Hecikém?
Válasz #238. hozzászólásra
Visz egy nagy f@xt..tarackbúzát kétszikű előveteményben kell megoldani vagy kalászos esetén tarlókezeléssel.
Válasz #237. hozzászólásra
Jaja, tudom.
Csak hát valamennyire gyommentes állományt szeretnék azért, emiatt akarok 2x fújni.
Válasz #247. hozzászólásra
amágymeg mi nem jó megoldás a VGen?
Válasz #246. hozzászólásra
9-10g fajlagtól függően.
Válasz #245. hozzászólásra
a képen lévőbe Feribácsi..........
Válasz #243. hozzászólásra
Kibe,vagy mibe Hecikém?
Válasz #240. hozzászólásra
Bezony ,de ahhoz focus toleráns hibrid kell,ha a delikvens kinyomatja a hagyományos hibridjére,hát ámen...
mennyi ganyé fér bele Feribácsi?
jövőre ezekbe a földekbe meg napraforgót vessél és kenni spec. egyszikű irtóval
Válasz #238. hozzászólásra
TitusPlusGold+még 2l successor itt mindent vitt, a mai napig elválik a megmaradt vízálásoknál, hogy tavaly meddig bírtam belemenni, még mindig nincs benne semmi, se nád,se sás, se semmi
Amúgy azt szokták még mondani, hogy Mikado de ára van
Ebben az esetben alkalmaznám a DUO-System gyomirtási lehetőséget a megfelelő hybridekre,persze ez már a vetőmag kiválasztásán múlik,utánna lehet kinálni a tarcknak a focus ultrát! Ez a megoldás!
altius milyen kukoricabogárkáim?
Mester Pack!Mindent visz
Válasz #231. hozzászólásra
Kukoricában a tarackot kipucolni semmivel nem tudod... meg lehet sanyargatni,hogy nagyobb kárt ne okozzon ,de ennyi.
Válasz #232. hozzászólásra
nem értelek téged, miért vettél Titus Plust 15-ért, mikor én 12-ért (gettó) vettem a Principal Goldot, amibe benne van a Titus+Motivel+Successor hatóanyaga.
az első kettő felül, a harmadik alul-felül gyötri az egy és kétsziküeket. te meg többér veszel kevesebbet, és kéccer taposod a földet.
Válasz #234. hozzászólásra
Nah igen, normál esetben elég.
Most kel a kuki, és már a tarack elborította szinte az egészet.
Ha most fújom, újra kijön bent, és nem tudja elnyomni a kuki.
Ha várok, szedi el a kuki elől a tápanyagot, és nyomja el.
Ősszel végzek egy totál gyomirtást, és remélem megszabadulok a taracktól. Addig meg cumi...
Sziasztok!
Vmit azért nem értek , h miért kell 2xszer vegyszerezni?
Válassz 1 jót és ok-akár a titus v a callisto v még a mester is sztem mindent visz.Itt a hibrideket is csak 1xszer szokták és totál tiszta - de mindig!:))
Válasz #232. hozzászólásra
Értem, köszi.
Beszélek hnap növényvédőssel, és eldöntöm, mi legyen.
Mester pack-on gondolkodom még...
Azóta már kb 1 komoly mili esett mióta írtam. Én az acenitet azért tettem bele mert sok a magról kelő egyszikűm ( köles, muhar, stb.) Nem várok csodát, de talán kicsit megfogja, és a titus plus könnyebben elviszi a maradékot, ez a rohadék egyszikű több hullámban kel, és mire a 2. 3. kijön addigra az 1. már rég gyökeret váltott, és hát akkor már elég ellenálló. Titus Plust használtam már és használok az idén is, 1 -2 szikűt viszi ez gyári komb. Titus hatóanyaga + dikamba a 2 szikű ellen. Én 15 + Áfa vettem, 7 leveles kukiig mehet, a magról kelőket elég jól elviszi még akkor is ha kicsit nagyobb a gyom. Trend 0,1%-ban kell hozzá anélkül semmit sem ér + 4 kg AN mehet nyugodtan ez még segít a hatáson. Taracom nincs hála istennek nincs tapasztalatom.
Válasz #230. hozzászólásra
Pre gyomirtóknak 10mili minimum...annál csak több.
Azért 2 is valami.
Itt meg már lassan sok is az eső, ma is esett kb. 10.
Tegnap is ennyi, tegnapelőtt is esett.
Néztem én is a Titust kukira... fújtad már, jó anyag?
Tarack a fő ellenségem, az ellen azt írja, jó.
Mennyibe fáj hektáronként?
Mikor fújod majd?
Én nem tom, mert nem nyomtam alapkezelőt, de már rendesen kint van a tarack, de elkapkodni sem akarom.
Először pár héten belül esetleg titus, majd a kuki 6 leveles kora körül megint valami, esetleg monsoon.
Válasz #229. hozzászólásra
hali!
Hallgattam rád, és lenyomtam a kukit acenittel, tegnap este. A kuki kb. 1 cm-re volt ki a földből a gyomok nagy része még csírában néhol, foltokban kikelve az egyszikű. Kapott azóta 2 mm esőt, meg talán még ma valamicskét majd, bár ahogy a radart nézem Pannonhalma környéke megint kimarad a jóból. Mennyi kell neki hogy rendesen hasson, ill. a 2 mm mit csinált eddig, ért az valamit???
Válasz #223. hozzászólásra
nekem azt mondta a kék zsákos ter. képviselője , hogy ők többet tesznek bele 1-2% al mint amennyit ir a zsákon én
még nem számoltam
Válasz #227. hozzászólásra
minek adtad vóna el vetés előtt?
Válasz #226. hozzászólásra
Nem tudom most a végén javítottam.. katt a nevemre..
Válasz #225. hozzászólásra
mi van vele?
nem duplázott a VG?
1formán fogyott a mag?
csinálj majd képeket milyen a beckered haddlám......
áttételszekrény meg ilyesmik.....
Tízen valahány éve P vetettem mindig pontosan kijött ahogy számoltam. Az idén gyanús volt a D nem akart kijönni...
Csak Pioneert vetettünk eddig. Mindig tudtunk zsákra pontosan számolni. És mindig annyi maradt amennyit számoltunk, hogy maradnia kell. Még nem volt vele gondunk.
Megszokott lenni darabra pontosan minden zsákban a magv?
Válasz #218. hozzászólásra
Bocsi kicsit ideges voltam tegnap, az előző hozzászólásom neked is szól.
Válasz #219. hozzászólásra
alapvetően a tavalyi maggal semmi gáz nincsen, mégha poncho-val van csávázva akkorsem, de száraz helyen kell tárolni, meg szerintem a nagy mínuszok sem túl jók neki, bár mindenhol síma fűtetlen helyen van tárolva azis biztos
Válasz #209. hozzászólásra
Nem tudom pontosan fejből, mert közben mégmég tudtam hozzádolgozni területeket aztán összekavarodtam, de most sem lett túl sok mint tavaly sem, kellett a terület pillangósnak kb. 50 hektár, aztán még vagy jó 40 olajreteknek a vetésforgó miatt, zab is lett tisztán egy huszas, bükkönyösen meg vagy 10, tehát sok terület kiesett a kapásoktól.
Napaforgó vagy 100hektár körül kukorica meg 120-150 között,de tényleg össze kell számolnom mert már nem is tudom.
VRégebbenvolt olyan, hogy a sok sallangot el lehetet hagyni volt 200napraforgó meg majd annyi kukorica. Átlagok 3tonna-8tonna, nem fértünk a terménytől, igaz akkor meg ára nem volt.
Remélem fogja úgy kiadni majd még hogy lesz sok kapás, a többi növényt nem nézem sokmindenbe, azt szeretem amikor kukorica van sok.
majd lesz valahogy, de lépek mert ma én vagyok a vetőgépes igaz maradt vgy 9-10hektár mindössze, csak esne máááááááááár
Válasz #214. hozzászólásra
Szia !
Tavalyi mag volt, a kereskedő tárolta.
Tegnap délutánra kiderült minden, de azt nem írnám le, mert nem szeretnék lejáratni senkit. Ha gondolod megcsörgetlek és privátba elmondom.
Válasz #212. hozzászólásra
Akkor meg szaladj neki és vesd újra, ne tőlünk várd a megoldást itt egyszerűen szemléleteket kaptál most ne vedd készpénznek hallode!
Te tároltad rosszúl vagy akitől vetted?
Előbbi esetnél sorry de,... másodiknál pedig menni kell a nyakukra ha gond van
Kukorica hengerzés.
Mi érhet többet a vetőgép vagy a benne levő mag?
en is N01-et vetettem, de en ma vegeztem be. kivancsi leszek, lesz e hasonlo tunet.
igy vetted,hogy tavalyi,és honnan tudod,hogy rossz tárolás?