Hirdetés
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- VI. Agroinform Fórum Találkozó 2025.02.15. új
- SPC-6 vetőgépek új
- Direktvetés, no-till. új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Claas Lexion vélemények új
- Feng-Shou kínai kistraktor! új
Cikkajánló
Hirdetés
1113 hozzászólás
Válasz #212. hozzászólásra
nem maradt meg vetőmagod? Mert annak meglehetne nézetni a csiraképességét
Válasz #202. hozzászólásra
A 70 %-ot saccoltam utána szemléztük le. Azért megnézném az arcodat, ha nálad a az összes kukorica így kelne, ugyanis nálam az összes n01-es és mind ilyen. Én ezt az érzést nem kívánom senkinek, a felelősség a fajtatulajdonosé vagy az adott kereskedőé, de mire ez kiderül pontosan addigra kicsúszok a vetés időből, nekem pedig nincsenek szabad milláim. A gazdaság léte forog kockán, a bevételkiesésről ne is beszéljünk.
Tegnap egy ismerősnek glialkáztam a kukorica helyét még ezután fog vetni. 2 éve feltört gyepen tavalyi kukit idén februárban szedte le, azóta "pihent a terület, már olyan volt mintha újra rét lenne+ egy kis nád meg zsúrló. Most vár 10 napot hogy a glialka hasson, utána kompaktor és direktvetés. Há nem tommm?????
Válasz #193. hozzászólásra
ha mar ki van kelve, akkor jo koran vetettel, es az aprilis kozepen levo hidegek megcsiphettek a magot.
14-15-ike kornyeken volt egz kis lehules, es ha akkor megfazott, akkor az "betökösödött" ... szerintem.
Válasz #208. hozzászólásra
hány heki kapást vetettetek?
Mi poncho pro-val vessük ha netán visszakerűl kukoria után kukorica, de az a talajfertőtlenítő sem rossz dolog ha egy mód van rá...
Elvetettük április 22-re a terveett mennyiséget, de időközben sikerült jó talajokat csinálni még 45hektáron, ebből szák 15-be szója került, 30-ba pedig napraforgó.
Holnap végzünk vele, ma is be lehetett volna szorítani de akkor már 25-30hektár/nap lett volna, ígymegy marad 9 holnapra közben egykét maradék kis maszekot megcsinál az öreg trakisom neki így kényelmesebb.
Aztán vasárnap eshetne, gaz bérvetés még lenne de aztmondom inkább essen mert a többi rendesgazdának már fődben mindene, csak eső kéne de nagyon.
Lájtos lassú áztatós, 20-30mm-el kibékülnék 2-3-nap alatti kijuttatással, aztán majd eshet még egy kicsi későb is
Válasz #205. hozzászólásra
elvetve minden???
Válasz #205. hozzászólásra
nem
bekentem gauchoval ...megtanulam a leckét , idén már minden vetőmagot becsáváztam
Válasz #203. hozzászólásra
adtál neki Force-ot aztán???
Én hagynám az biztos.
Megkell neki adni mindent, az N01 14tonnát is képes teremni 65ezer tőszámmal lazán ha van neki minden megadva.
Ha 40maradt és tisztességesek a körülmények ne igaz, hogy 6 tonnától kevesebbet kéne levenned róla!
Persze Te döntsd el
Válasz #201. hozzászólásra
az kevés
én tavaly 45 hekit vetettem újra drótféreg miatt elég xar érzés volt de megérte
Válasz #201. hozzászólásra
30-45ezer a 70%????
Te gondold el mit akarsz! Haújravated mennyibe kerül kontra mennyit buksz vele. Egyből talajmunka kell, majd vetés vetőmag... nem ócsó
Sok hektárod bánja ezt? ha nem akkor hagyjad!
Egyszer egyik emberemnek lett vetve illetve lett volna, de nem bírt várni két napot amíg befejeztük a monosemmel a sajátot, elvettette spc-vel kis maszekkal.
Kb 30-40centire sikerült a tőtáv, hogy miért már senki sem tudja. Tisszta ideg volt, de pénz nem maradt semmi másra. 80mázsát arattam neki róla, mindegyiken két cső volt, megörült nagyon.
Vagy ha nagyon bánt hagyd meg a felét majd a másikat vesd újra.
és akkor lesz egy életre szóló tapasztalatod
Válasz #199. hozzászólásra
Most szemléztük 30-45 ezer a tőállomány.
Válasz #187. hozzászólásra
a közepes tartály alatt a 950 literes tartályt érted?
Válasz #188. hozzászólásra
ha 70% - maradt akkor én lehet nem vetném újra
kérdés az , hogy mennyire volt vetve, mert ha 70-75e.-re akkor 50e. még igy is maradt ami homokon lehet hogy elég is lesz az idei aszályosnak igérkező évben
Válasz #188. hozzászólásra
én idén kaptam 2008-as magot. hívtam egyből a pios üzletkötőt, hogy lássa még vetés elött. azt mondta, hogy teljes felelősséget vállalnak
Válasz #194. hozzászólásra
1 szer napraával jártam hasonlóan. Gyomirtózás után, ami sikerült, 5 ha tiszta állományt 6 ember 1,5 nap alatt kiritkított, de ez csak úgy működik ha kapálni nem kell, csak ritkítani!
Kedves Szabi!
köszönöm a gyors választ. lennének még kérdéseim, ha nem probléma. kérlek vedd fel velem a kapcsolatot. srenta@gmail.com
köszönöm!
Válasz #193. hozzászólásra
ha van rá lehetőséged akkor,azonnal ujravetés,tavaly én drotféreg miatt 1 hektárt ujravetettem,haverom nem(csak ö 33 hekin),én jártam jobban
Úgy jártam,hogy elvettem 4 ha kukoricát! 4x 70000 db zsák nem lett elég---vittem még 1 x90000 db zsákot,abból egy marékra való maradt. Jól összevesztem a vetővel!! Most már kelleget --az látszik,hogy elég sok helyen 2 magot vetett!! Nagy lyukú tárcsát tett be???? Talán így 2 magot rántott magához és vetett el az Spc. Mostani helyzet szerint 90000 db van bele vetve hektáronként!!
Válasz #191. hozzászólásra
Ja és nedves talajba került, még mindig van nedvessége.
Válasz #191. hozzászólásra
Semmi csira, a mag kézzel szétnyomható ,monosemmel vetettük kb 7 cm-re.
Válasz #190. hozzászólásra
kikaparva mit mutat,semmi csira,vagy esetleg egy esőre kijönne,milyen mélyre tetted?
Válasz #189. hozzászólásra
Javaslat ?
Válasz #187. hozzászólásra
Na azt megsasolnám,ámbár sikvidéken talán,itt a hegyekben lenne gond vele
Sziasztok!
A kukoricám kb. 70 %-os kelést mutat /n01/, valószínüleg vetőmag gond van /tavalyi mag rossz tárolás/.Mit javasoltok, újravessem, homokos talajon vannak és 20 milit kapott március óta.
Sziasztok!
A közepes tartályos maxima 2 -t mi t5050essel húzzuk !
Kell egy pót munkahenger hátra amit nem nagy cucc beszerelni!Meg kell neki előre a négy mázsa mellé még legalább 2 hogy ne lebegjen az eleje ,de amugy viszi!!
:D
Válasz #184. hozzászólásra
Ez egy érdekes téma lesz úgy érzem..........
Többféle képen lehet ezt csinálni: extenzív,intenzív meg ki hogy.
Nézzünk egy költségeset kalászosokra:
Talajmunkák mondjuk mindenhol egyformák:
-Alaptrágya kiszórása,kiszolgálással 4000/ha
-Alaptrágya cca 30.000/ha
-Szántás 22.000/ha
-Lezárás 7.000/ha
-Magágykészítés 8.000/ha
-Vetés komolyabb géppel 8.000/ha
-Vetés kiszolgálása 3.000/ha
-Vetőmag ha mind fém zárolt cca 20.000/ha
-(ne kelljen ősszel vegyszerezni.....)
-Fejtrágyázás kiszolgálással 4.000/ha
-Fejtrágya cca 40.000/ha
-1.vegyszerezés kiszolgálással 4.000/ha
-ebben van mondjuk gyomirtó,lombtrágya,gomba,bogár ezek úgy cca 3.000+1.600+8.000+1.500
-2. vegyszerezés kiszolgálással 4.000/ha
-ebben van gomba,lombtrágya,bogár úgy cca 10.000+1.600+1.500
-(ne legyen több gondunk....arassunk....)
-aratás 18.000/ha
-beszállítás cca 6.000/ha
-tisztítás 6.000/ha
-tarlóhántás 9.000/ha
-bérleti díj fizetés.....húúúúú.....olyan 50.000/ha kitudja !!!????
Össz:cca 270 ropi.......no ettől csak kevesebből kéne megcsinálni.....
Ebből látszik, hogy d.....k vagyunk......
Moderálta: (3932) 2013-11-13 11:48:31
kiegészítve az előzőt: napraforgó, kukorica, búza és repcére vonatkozó adatok kellenének
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Össze kell állítanom egy tanulmányt a napraforgó termesztés költségeiről ha-ra vonatkoztatva (munkaköltség, vegyszerezés, tápanyagutánpótlás, vetőmag stb= miből mennyit, ennyi ft/ ha). Tudna nekem valaki segíteni?
üdv: Srenta
Válasz #182. hozzászólásra
eztet tavaly láttam vitte úton haza a nyút decsak a 2tartályos vót
Válasz #181. hozzászólásra
emelte lazán???? annak olyan 4500 körüli az emelőereje ha jól tom
Válasz #180. hozzászólásra
zété
eszzzzzz
Válasz #178. hozzászólásra
mesélj milyen trakival láttad húzgálni??
Válasz #178. hozzászólásra
tl kicsi legalább ts kell elibe de ott fent kell legyen minden pótsúly
olyan 4500-5000kg emelőerő felett kell legyen
Válasz #176. hozzászólásra
Mekkora minimum traktort sasoltál már ezzel?
Válasz #176. hozzászólásra
akkor nyaldossa alulról a 30at e
Válasz #175. hozzászólásra
1350 lit műganyé + az előbbiek
Válasz #174. hozzászólásra
x+y+z------------- ================= ?????????????
Válasz #173. hozzászólásra
a kistartályos (950 literes) az 1560 kg üresen megy bele kb 10q m.ganyé + 300 liter v. mag + 80 liter force aminek 820 g a fajsúlya
6os maxima fullon megpakolva nagytartályos mennyi q lehet?
Válasz #170. hozzászólásra
Hali
24,6 cm és 58000 szem
Válasz #169. hozzászólásra
Szia Grün! Hogy üzemelt a maximád? mennyit hekit rántottál el vele
Üdv. SPC-n a 22*9*14es tárcsa álitással mennyi magot vet kb 1hektárba.
Válasz #168. hozzászólásra
itt irnak még róla
Válasz #167. hozzászólásra
Megnézetném a múltját a mi Badai biztosunkkal
Válasz #166. hozzászólásra
a cseszkó figura akié ez a cucc 18 ezren nyomja
Válasz #165. hozzászólásra
JJÁÁÁÁÁJJJJJJJJJJJJ !!!!!!!!
Ide ézékbé áz 1-2 hektókbá ném váló !!!!!
Válasz #164. hozzászólásra
ez tud
Válasz #163. hozzászólásra
Duplán bejárják, vagy 1 gép tud így vetni ??