Hirdetés
Fórum
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Tárolók, színek.. egyéb géptárolók.. új
- Erdőgazdálkodás, szakirányítás új
- Massey Ferguson traktorok új
- Termőföld kisajátítása autópálya épités miatt! új
- Kalászosok műtrágyázása új
- John Deere 4630-4650 traktorok új
- Portálfejlesztés / Gépház / Fórum használat új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
Cikkajánló
![Mi a helyzet? Trump kivetette a vámokat az EU-ra vagy sem? Mi a helyzet? Trump kivetette a vámokat az EU-ra vagy sem?](https://static.agroinform.net/data/cikk/7/9245/cikk_79245/Leczkesi-Erik-napraforgo-2_fill_540x300_0.jpg)
585 hozzászólás
Válasz Gyurkesz1 #483. hozzászólásáraCsqk óvatosan. Nekem a 3. szerelést már nem bírta ki ...
Válasz Gyurkesz1 #483. hozzászólásáraÁztasd be,pl gázolajba!Az egészet!!!![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Válasz Gyurkesz1 #464. hozzászólásáraCserélném a légüst membránját de nem akar megindulni az a fedél?? Gondolom sima menetes ,nagyhaszákal sem mozdul csak egy pár milit . Vagy valahogy máshogy kell azt lekapni??
Válasz ...:::Pisti:::... #481. hozzászólásáraLehet nekem is csak a szivó részt kellett volna megbütykölnöm. De az a vonat már elment.
Válasz Nyomasek Bobo #480. hozzászólásáraNekem 5éva tuti megvan gond nélkül megy
Válasz colizoli #479. hozzászólásáraNekem is ilyen szivattyúm volt, mint Gyurkesznak... Már jópár éve a pince dísze, jobb napokat várva... Én nem jutottam vele dülőre...![smile cursing](/oldforum/images/smiles/cursing.gif)
Válasz Gyurkesz1 #477. hozzászólásáraIgen, cserés
Válasz Gyurkesz1 #477. hozzászólásáraHa lyukas a légüst gumija,nem is tudod felpumpálni,mert a levegő bele megy a nyomó oldalon a vízbe!Akkor gumi csere!A szelepnél nem lehet víz!Ha kiveszed a szelepet ott lyukas membránnál spriccel a víz,nem csak szivárog!![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Válasz Gyurkesz1 #476. hozzászólásáraMost már beindult a nyomás,nyom minden szóró fej,de úgy ahogy medikus mondta nem egyenletesen nyom,próbáltam nyomni levegőt a légüstbe,de nagyon nehezen megy bele 0,5bar is,amit aztán elenged meg amugy is jön a szelepből a víz,ugyhogy az ezek szerint cserés lessz ugye??
Válasz Nyomasek Bobo #475. hozzászólásáraÉrtem,akkor ha a hibás légüst membránja akkor is kéne szépen nyomnia??
Válasz Gyurkesz1 #473. hozzászólásáraA szívó részt bogarászd át...
Válasz Gyurkesz1 #473. hozzászólásáraAkkor valamelyik szelep nem zár!
Válasz medikus #471. hozzászólásáraHa lyukas az a légüst membrán de a másik két nyomó membrán új,akkor olyankor normális hogy alig tud nyomást csinálni a gép??
Válasz Gyurkesz1 #466. hozzászólásáraAmi nyomáson permetezel, annak a 3/4-ét nyomd bele.
Válasz Gyurkesz1 #470. hozzászólásáraOtt csak levegő lehet!Ha víz jön,akkor lyukas az a membrán gumi!
Válasz medikus #468. hozzászólásáraÉrtem,ha benyomom a szelepet víz jöhet belőle?? Vagy ott csak levegőnek szabad lennie??
Válasz medikus #468. hozzászólásáraCentrifugál szivattyúnál nincs rá szükség,mert az egyenletesen nyom,nem úgy mint a dugattyús szivattyú!
Válasz Gyurkesz1 #466. hozzászólásáraA légüst símítja ki a nyomás ingadozást!Mikor a szivattyú nyom,akkor a légüst gumi,fel vesz valamennyi nyomást!"behorpad"Mikor a dugattyú nem nyom,akkor a légüst gumi nyomja a vizet a rendszerből!Ha jól van pumpálva,akkor a kereten nem látod a nyomás ingadozást!
Válasz Gyurkesz1 #466. hozzászólásáraA beállított nyomáson működtesd a szóró keretet!A légüstbe annyit pumpálj,hogy a szórókon a szórásképen ne lásd a szivattyú minden dugattyú nyomását!A szóráskép síma legyen!Nálam kb 2,5 van bele nyomva!Télire meg kiengedve!
Válasz medikus #465. hozzászólásáraÜt a nyomás azt úgy értsem hogy ingadozik??
Az lehet hogy azert nem nyomott minden szóró fej mert nemvolt felpumpálva?? Már egy pár éve megvan a gép de még sosem volt pumpálva a légüstbe.Csak simán kikapcsolt álapotban nyomjak beke 2,5bárt??
Válasz Gyurkesz1 #464. hozzászólásáraÚgy nevezik hogy légüst!Pumpálj bele 2,5bart!![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Különben üt a nyomás,a szórókon!
Sziasztok,milyen célt szolgál a permetező pompájának a tetején a szel ep ??(rendes kerékbe való szelep) .
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20210422205552_20210422_205531.jpg)
... most cseréltem membránokat a pompában de még mindég nem úgy megy ahogy kéne...a tetejében is van egy membrán féleség a szelep alatt ha jol tudom , az nemvolt cserélve.
Válasz mtz1221 #462. hozzászólásáraOK!!![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Akkor legyen!
Válasz Maszek Zs #459. hozzászólásáraPedig nem ártana szét kapni ha eddig szétszedted. És megnézni mennyi löttye van a hajtókarnak. 1 mm után már szagattja a membránokat.
Válasz Ares 826 #460. hozzászólására
Azért kellett volna ábra,hogy biztosra tudjam milyen a belseje. Ki szerettem volna mosni. De szerintem érdemes volt kérdezni mert valakik rajtad kívül tudtak érdemleges (segíteni)választ adni![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
Válasz Maszek Zs #454. hozzászólásáraehhez mi a fasznak robbantott ábra???? Ha ezt az egyszerű "szart" nem tudod ábra nélkül megcsinálni akkor ne is fogj hozzá!![smile wacko](/oldforum/images/smiles/wacko.gif)
![smile wacko](/oldforum/images/smiles/wacko.gif)
Válasz mtz1221 #456. hozzászólásáraKöszönöm!![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Lehet inkább nem szedem szét. Mert ahogy elnézem szépen kifolyik. Max ki öblítem azt kész.
Nekem nem barátom google mert így soha nem segít mint neked.
Válasz tibcsi1 #455. hozzászólásáraKöszönöm!
Válasz kicsi503 #423. hozzászólásáraSzia ! A lengyel vegyszerezőhöz csak annyit ,szegény ember olyan kalappal köszön amilyen van.A saját tapasztalat P-166 os van már 12. éve ,kb épves szinten 150ha van vele fújva én meg vagyok elégedve vele. Az Agroman-tól vettem Tiszavasváriból. Ha egyéb infó kell írj a henteslaci@freemail.hu ra vagy hívj a 06702247284 számon.
Válasz Maszek Zs #453. hozzászólásáraITT néz szét.De a főtengelynek kell előszőr kijönnie, előre vagy hátra.
Válasz Maszek Zs #453. hozzászólásáraÜdv. Nekem is ilyen szivattyú van volt membrán szakadás nekem is, a nívót ahol leveszed ott kilátszik a csapágy ott öntöttem bele benzint többször átöblítettem és nekem jó lett.
Válasz Maszek Zs #453. hozzászólásáraRobbantott rajzot találok minden fajtát,csak ilyet nem.
Üdv!![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20210307072716_20210306_154501.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20210307073004_20210306_160729.jpg)
Ide is felteszem.(bocs)
Van egy ilyen típusú permetező szivattyú
Kiszakadt a membrán csak bele folyt a víz az olajba. Ki kéne mosni de,hogy szedjem szét?
Válasz mtz1221 #447. hozzászólásáraJobb a 65 literes szivattyu, mint a 100 literes... Nem kell lenézni a Lengyelt! Akinek erre telik, megoldja a minőséget a Lengyellel is! Hiába van számitógéppel variálva, ha a tudás a szomszédban van! Van olyan, aki a hátival nyomja! Pár hektáron a 0,5 % nem észrevehető! Ahol nem számít a pénz, ott a csillogó gépek mellett a kezelés is magas szinvonalu? A permetezésen kívúl van még néhány gép, amely fontos! Nem az első számu a permetező! A kombájnnal sokkal több veszteséget lehet elérni!
Válasz ND #449. hozzászólásáraNem lesz velük baj! Ha a gép jó, átmegy a vizsgán. Kap egyedi azonositót, amennyiben nincs.
Válasz ND #449. hozzászólásáraNem lesz velük baj! Ha a gép jó, átmegy a vizsgán. Kap egyedi azonositót, amennyiben nincs.
Válasz Lala5995 #444. hozzászólásáraAmi nincs rajta a listán - tehát nincs Magyarországon bevizsgálva, engedélyezve -, de mondjuk használtan bekerül külföldről azokkal mi a helyzet?
Pl egy vizsgán megállják a helyüket, vagy helyből buknak, mert nincs forgalomba hozatali engedélyük?
Válasz kicsi503 #441. hozzászólásáraCsörgesd meg az agrobörze.kft-t az agrometállal kapcsolatban,nehogy legyen meglepetés.500000 forintot ha elosztasz 25 hektárra 5 évre,nem olyan sokra jön az ki.Vibráló nyomásszabályozó nem egyenletes szóráskép nem egyforma dózisok a porlasztóknál,mind a termésmenyiségre megy.És ha csak 0.5% os gyomosodással vagy termés kieséssel számolunk,már meg is van az árkülönbség.Permetező vetőgép műtrágyaszóró,ebben a sorrendben kell hogy legyenek a minőségek az udvarban.
nem akarlak semmire rábeszélni,de hidd el a permetező az az 1-ső dolog amin nem szabad spórolni.
Válasz Lala5995 #444. hozzászólásáraSzia Lala!
Téged is felhívhatnálak?
Köszönöm!
Válasz cyclo-400 #442. hozzászólásáraSzia!
Felhívhatlak?
Köszönöm!
Válasz Lala5995 #443. hozzászólásáraAki nincs a listán, ő vagy viszinteladó, vagy nem teljesen tiszta a bevizsgálás!https://mgi.naik.hu/sites/default/files/uploads/2020-01/forg_hoz_eng_novved_gepek_jegyz_20191206.pdf
Válasz kicsi503 #441. hozzászólásáraEzért jó a Lengyel! Nem G-jet és Jarmet. Nem akarok vitát! De a minőségük, alkatrészellátásuk kritikán aluli. Igy a megfizethető a P166, vagy akinek a 319-es és a 329-es sorozat tetszik.
Válasz kicsi503 #441. hozzászólásáraNekünk egy 800/12-es lengyel van,
két éve tökéletesen müködik 25 ha-ra
ne gondolkodj másban, szerintem!
Alkatrész fillérek a többihez képest,
könnyü takaritani , nem egy bonyolult
szerkezet, én merem ajánlani .
Szóval biardzki a habitól.
Válasz mtz1221 #439. hozzászólásáraSzia!
Én is néztem az agronechanikát...tetszett is. De amikor az árát megláttam, már nem annyira!
Millió feletti!
25 ha-on gazdálkodunk...
Válasz 5465 #437. hozzászólásáraAgromechanika által gyártott volt az első saját gépem. Voltak gondjai. 65 literes szivattyu, töredező keret, drága szórófejek. Az Agr Viko oldalán nincs permetező. De amikor felhívod, amjd elmondja, milyen variácó létezik. Agroman szintén. Mindkettőtől vásároltam már. Habi a másik tipust forgalmazza. Ahogy a többinél is a képeken szép minden.
Beleszólok én is mert tavaly végig jártam a témát rendesen.Szóval a lengyelt el kell felejteni,amiket megnéztem mindenki szidta pár év után miért nem agromechanikát vett.De van itt egy szerb gyártmány,agromechanika minőségben,és kettő között árban.AGROMETAL Az enyémet tavaly kivitték hozzátok valami kiállításra,az agrobörze.hu-hoz.Szét is lopta valami anyabacó enyveskezű rohadék,alig ért haza mire kellett.
Egy telefont megér az agrobörze.hu hogy forgalmazzák e.Meg a délieknek Zombor nem messze van,megoldható az alkatrész is pár óra alatt,rendelés nélkül.
Válasz Bárány #434. hozzászólásáraKöszi, idő közben én is csak őket találtam, de permetezőt nem hoz a kínálatuk, csak tárcsákat meg ilyesmiket.
Lehet, majd rájuk kérdezek, de jó lenne ha vkinek lenne valódi tapasztalata a termékkel is
Válasz Lala5995 #431. hozzászólásáraInkább neked hiszek, mint egy értékesítőnek![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Válasz kicsi503 #433. hozzászólásáraNem nehéz! Felesleges a tripla szórófej! Ha megnézed közelebbról, látni fogod a különbségeket! A Biardski azivattyu a müanyag dugattyuval kritikán aluli. Agroplast szivattyu jó. De azt Biardskin ne keress! Bár annak a hajtókarja müanyag. P 166-oson Monsun Szivattyu van. Érdemes megnézni a katalogusokat. Olasz szivattyut bármelyikre szerelnek. Valószinüleg utólag! Általam említett forgalmazók kb 20 éve forgalmazzák. A szórókeret könnyen nyítható. Nem törik. Másik tipus néha kinyílt menet közben. Az emelkedőn becsukódott a keret.Rugó állítása után nehéz volt összcsukni. A keverőfuvóka nem teljesen tisztitotta a tartályt. P 166-on még vegyszerbemosó fuvóka is van. Nem locsog ki a vegyszer menet közben. Ezt a másikakról nem mondhatom el! Egy hátránya van: magasabb a tartály, mint a 329-es tipusunak. De van lámpatartó! Amely azért is fontos, hogy a világítás legyen látható! Mindegyikre kellene!Enyémen amely 600 literes van egy lépcsőként szolgáló fellépő.