Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak611 FtBenzin árak600 FtEUR407.17 FtUSD380.08 FtCHF433.84 FtGBP490.68 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Gumóka #50. hozzászólásáraA magyar kéktől a hideg is kiráz!
Azért a pénzt kár kidobni.
Inkább szerezz mintát, veddmeg a vasat és faragd ki! Sokkal jobblessz! És nemlessz többe!
Válasz Dvili #47. hozzászólásáraÉn nem értek csak kiváncsiságból kérdezem. 15-20 éve itt valaki elkezdte a leták gépeket árulni 3 éves garanciával. 3 év alatt többször is megverték, és tönkre is ment a cég. Ennyit tudok a kék márkáitokról.
Válasz mtz1221 #42. hozzászólásáramert omikron jobb , többiek meg erre kontráztak, leták max kis területben lehet jó , illetve aki vigyáz rá , olyan ember ne vegye aki hajt vele és nem tud vigyázni semmire , egyik gép sa szereti ha lennt van és kanyarodnak vele derékszögben stb , sajnos sok az emberi tényező egy gépnél, ami nálam lehet jó az egy tsz traktorost nem bír ki
Válasz Dvili #41. hozzászólására2004 körül gépcsomagot vásárolt a mostani cég.
Nehéztárcsa: a lapok kiegyenesedtek a rosszul megcsinált távtartók és a 40es lemezből vágatott állandóan fellazuló tengely miatt.
Kombinátor: a rossz fefüggesztés miatt a kocsik düllöngéltek a pálcáshengerek halylottak zsírozni menlehetett állandóan eldugultak. A talajt nemkövették.
A sorközművelő: az összes paralerogrammás felfogatásban végigmenetes csavarok 0 illesztés,
bármit elkapott a földalatt valami rögtön tekeredett.
Mindenhol rozsdált, gyenge felfüggesztő szerkezet.
Olyan mint a sajátmárkás párizsi a boltban 1500ft/kg
Van mert vanrá igény, és van aki nemtudja megfizetni a minősségibb terméket.
A lengyeleket kell megnézni!
Van olcsó szar ,közepes hasznàlható, és jó megbízható.
Nálunk ugyan ez van.
Nekünk is van profi, és középkategóriás eszközünk is! Ha van elfogatható minőség megfizethető áron azt vesszük meg.
Van Nh traktor
Kuhn eke vetőgép
mt. szóró
Ih tárcsa
ksmk ,metalwolf kapa
Sipma bálázó
Rolmako rövidtárcsa
Mf kombájn
Manitou 2 2000 és 2023as
És még sokminden!
Válasz rtamas76 #40. hozzászólásáranálunk omikron nagyon bevált csak családban van 3db ez elmond mindent , aki vigyáz rá annak örökös lehet.
azert hogy 18 év alatt csapágy nem szállt el az nem rossz szerintem, gumik is eredetiek pedig nap eszi, én mindenkinek rugóskapát ajánlok , gyomot kevésbé húzza össze jobban porhanyít , sokszor nem is értem minek gyártatnak még L fix kapásat , ha ugyanaz a gyartó tud. rugóst is
Válasz Dvili #38. hozzászólásáraA gumi a csapágy a rúgóskapa tárcsalap mind kereskedelmi termék!
Tehát nem a gépgyártó gyártja hanem a kereskedelemben vásárolja ő is. Az igaz lehetvenni egy alkatrészt pl1500ft ért és egy ugyanolyan kinézetű alkatrészt pl3000ft ért is.
Ha nembasznak át sokkal jobb minőséget is kaphatsz.
Tehát ez nem a gép érdeme.
Ezt azért hozzá kell tenni!
A gép érdeme az hogy nem nyeklik- nyaklik az rossz konstukció és a minősíthetelen bili anyagok kopásai és hajlásai tekeredései miatt.
Tehát én fentartom ,hogy ezek fából ,vaskarikák!
Válasz JOSEY #32. hozzászólásáranos omikronoshoz 2006 óta nem kellett hozzányúlni ennyi nekem elég, 18 éve megy csapágy gumik is18 éve rajta, ezt azért nem sok gép mondhatja el magáról pedig ég alatt tárolva, nem vagyok biztos ugyanezt nevesebb gyártók terméke is tudná…..
Válasz mtz1221 #35 hozzászólnem a zsirzó hiányzik, hanem aki zsirozza azzal van a baj. ugy vágják tele zsirral a csaapágyakat, h orrán-száján jön kifelé, na ott ahol a zsir kijön, a por, a homok szépen vissza is mászik. vagy a másik eset, hogy zsirmérgezése van a csapágyaknak, szép szárazon széthajtják őket.
Válasz JOSEY #24. hozzászólásáraszia van ilyenünk cukorrépában , osztrakoktól, ott egyszer megszollgállta már az árát műanyag perselyt hagyjuk meddig tart, 1-2 év
Válasz JOSEY #19. hozzászólásáraEz mar speci gep.
En csak kukorica, napraforgo es szojaban hasznalom. 65-68cm-re vannak szetrakva a tagok. Ha jobban osszebb kellene venni (75cm-es sortavba) akkor nem is csinalnam.
Válasz Dvili #21. hozzászólásáraEz sem mindig valós. Nekem a fopposon a tarajos keréken pucoló sincs, mégis le löki magáról a földet. És 2 golyós csapágyon fut.
Válasz Döme.72 #1. hozzászólásáraAhogy korábban egy másik fórumban leírták, 2x örültem neki. Amikor hoztam, meg amikor vitték. Omikron van helyette, fényévekkel jobb, egyszerű beállítani.
Válasz Dvili #21. hozzászólásáravaskerék? olyan nincs, h a fém a fémen gördül ezekben a modelekben, minimum van benne egy műanyagpersely, ami ha megkopik cserélhető. drágább változatú kerekeknél zsirozható csapágy tengellyel van szerelve.
vas kerekes cuccot sose vegyen senki, gyártó spórol nedves talaj meg gyönyörűen ráragad, általában ott csapágy sincs , szóval vas vason megeszi magát, plusz luk állításokkal nehézkes beallitas, egyértelmű traktorcsapában 1-6 ik sor szélén teljesen más mélyéget kell állítani stb , így csak fokozatmentes tekerős a jó többi az szenvedés lesz, vaskerekesek reggel feltapadnak földdel, por pedig megeszi tengelyt
Válasz Dvili #13. hozzászólásáraNem láttál még forgókapás sorközművelőt azért mondod ezt
Igaz a forgókapást nem lehet össze venni túlságosan. 50-55cm a max amire össze lehet venni (bár úgy sosem használtam).
Válasz rtamas76 #12. hozzászólásáraletak xt 5,5 tárcsát vettem leták után ez elmond mindent 660 as lap es 5 t önsúly nem hazudik , biztos lehetne profibb de ezen az áron amin vettem tökéletes volt nekem leták is , illetve gyűrűshengerükre sem lehet rosszat mondani, kombinatoruk 3 soros hengeres se rossz rövidtárcsák se rosszak , ki nek mi jön be , sajnos kezelőn is sok múlik
Válasz rtamas76 #11. hozzászólására2006 óta meg van ez elmond mindent , azóta csak szívkapát cseréltűnk, rugókapásnál jobb mai napig sincs , tehát nincs elavulva sőt, fokozatmentesen állíthatod , sok gyártó ezt ma sem tudja
Válasz rtamas76 #11. hozzászólásáraTárcsájukon a lap kiegyenesedett.
Kombinátor nyeklik- nyaklik.
Bukdácsol.
Anyag 0 tervezés 0
A szinétől is rosszulvagyok.
Többet soha.
Mérlegeld menyi a hektár?
Szükség van e újra?
Ha pénzt adsz érte szart nevegyél!
Egy párszáz ezren ne spórolj!
Bánni fogod miért vetél szar!
Ha a szar1.5 a jobb 1.8 neszarozz.
Kevés földem van 50ha
Inkább vadásztam egy jó ksmk-át komáromi szóróval.
Rászántam 1tank üzemanyagot válogattam
Jólett.
Cégnek létravázas metalwolfost vetünk
Nemrossz de a helti sem
Válasz Döme.72 #1. hozzászólásáraAttól függ mennyi hektárt kellene dolgoznia. Szerintem 10-15 hektár/év akkor csak annyi baja lesz amit még idegileg lehet bírni.
Válasz mtz1221 #6. hozzászólásáraNekem Helti van abból is a giesinger, ebbe benne van az anyag. Mindenhol zsírzók rajta. Szerintem ez pl nagyon jó! Nyilván nem leták árba van
Válasz Döme.72 #1. hozzászólásáraCsak elleségnek ajándékba!
Leták omikron rossz konstukció szar anyagból!
Metalwolf vagy a ksmk utódja.
Annyival nemdrágább mint amennyivel szarabb a leták és az omikron.
51 hozzászólás
Válasz Gumóka #50. hozzászólásáraA magyar kéktől a hideg is kiráz!
Azért a pénzt kár kidobni.
Inkább szerezz mintát, veddmeg a vasat és faragd ki! Sokkal jobblessz! És nemlessz többe!
Válasz mtz1221 #48. hozzászólásáraLeták, omikron egy kék, az omikron azért lényegesen jobb, letákról nem sok jót hallani.
Válasz Dvili #41. hozzászólásáraA fix kapa kis állományban kevésbé takar.
Válasz Dvili #47. hozzászólásáraÉn nem értek csak kiváncsiságból kérdezem. 15-20 éve itt valaki elkezdte a leták gépeket árulni 3 éves garanciával. 3 év alatt többször is megverték, és tönkre is ment a cég. Ennyit tudok a kék márkáitokról.
Válasz mtz1221 #46. hozzászólásáraaki ért hozzá, tudja több kék cég van
Válasz Dvili #45. hozzászólásáraAkkor ez két különböző cég, csak mindkettő a kéket szereti ???
Válasz mtz1221 #42. hozzászólásáramert omikron jobb , többiek meg erre kontráztak, leták max kis területben lehet jó , illetve aki vigyáz rá , olyan ember ne vegye aki hajt vele és nem tud vigyázni semmire , egyik gép sa szereti ha lennt van és kanyarodnak vele derékszögben stb , sajnos sok az emberi tényező egy gépnél, ami nálam lehet jó az egy tsz traktorost nem bír ki
Válasz mtz1221 #42. hozzászólásáraBeszéljünk a hülyékről!
Az anyós jólvan.
Válasz Dvili #41. hozzászólására2004 körül gépcsomagot vásárolt a mostani cég.
Nehéztárcsa: a lapok kiegyenesedtek a rosszul megcsinált távtartók és a 40es lemezből vágatott állandóan fellazuló tengely miatt.
Kombinátor: a rossz fefüggesztés miatt a kocsik düllöngéltek a pálcáshengerek halylottak zsírozni menlehetett állandóan eldugultak. A talajt nemkövették.
A sorközművelő: az összes paralerogrammás felfogatásban végigmenetes csavarok 0 illesztés,
bármit elkapott a földalatt valami rögtön tekeredett.
Mindenhol rozsdált, gyenge felfüggesztő szerkezet.
Olyan mint a sajátmárkás párizsi a boltban 1500ft/kg
Van mert vanrá igény, és van aki nemtudja megfizetni a minősségibb terméket.
A lengyeleket kell megnézni!
Van olcsó szar ,közepes hasznàlható, és jó megbízható.
Nálunk ugyan ez van.
Nekünk is van profi, és középkategóriás eszközünk is! Ha van elfogatható minőség megfizethető áron azt vesszük meg.
Van Nh traktor
Kuhn eke vetőgép
mt. szóró
Ih tárcsa
ksmk ,metalwolf kapa
Sipma bálázó
Rolmako rövidtárcsa
Mf kombájn
Manitou 2 2000 és 2023as
És még sokminden!
Azt mondja meg valakihogy az omikron és a leták ugyanaz, vagy miért az omikront dicsérítek ha letákról kérdeztek ???
Válasz rtamas76 #40. hozzászólásáranálunk omikron nagyon bevált csak családban van 3db ez elmond mindent , aki vigyáz rá annak örökös lehet.
azert hogy 18 év alatt csapágy nem szállt el az nem rossz szerintem, gumik is eredetiek pedig nap eszi, én mindenkinek rugóskapát ajánlok , gyomot kevésbé húzza össze jobban porhanyít , sokszor nem is értem minek gyártatnak még L fix kapásat , ha ugyanaz a gyartó tud. rugóst is
Válasz Dvili #38. hozzászólásáraA gumi a csapágy a rúgóskapa tárcsalap mind kereskedelmi termék!
Tehát nem a gépgyártó gyártja hanem a kereskedelemben vásárolja ő is. Az igaz lehetvenni egy alkatrészt pl1500ft ért és egy ugyanolyan kinézetű alkatrészt pl3000ft ért is.
Ha nembasznak át sokkal jobb minőséget is kaphatsz.
Tehát ez nem a gép érdeme.
Ezt azért hozzá kell tenni!
A gép érdeme az hogy nem nyeklik- nyaklik az rossz konstukció és a minősíthetelen bili anyagok kopásai és hajlásai tekeredései miatt.
Tehát én fentartom ,hogy ezek fából ,vaskarikák!
Válasz Dvili #38. hozzászólásáraez jó hír
Válasz JOSEY #32. hozzászólásáranos omikronoshoz 2006 óta nem kellett hozzányúlni ennyi nekem elég, 18 éve megy csapágy gumik is18 éve rajta, ezt azért nem sok gép mondhatja el magáról pedig ég alatt tárolva, nem vagyok biztos ugyanezt nevesebb gyártók terméke is tudná…..
Válasz JOSEY #36. hozzászólásáraZárt csapágyat neki
Válasz mtz1221 #35 hozzászólnem a zsirzó hiányzik, hanem aki zsirozza azzal van a baj. ugy vágják tele zsirral a csaapágyakat, h orrán-száján jön kifelé, na ott ahol a zsir kijön, a por, a homok szépen vissza is mászik. vagy a másik eset, hogy zsirmérgezése van a csapágyaknak, szép szárazon széthajtják őket.
Válasz JOSEY #32. hozzászólásáraMester, kellenne tenni egy zsírzót ami a két csapágy közé nyomja a zsírt.
Válasz JOSEY #16. hozzászólásáraA sor közművelő azon része, aminek a vége piros van-e készleten?
2 pár kellene.
70-negyotven3 hatvannyolcnyolcvan3
Válasz rtamas76 #30. hozzászólásáraIRTAM PRIVÁTBAN
Válasz Dvili #31. hozzászólásáraa csapágy még hamarabb tönkre tud menni, bemegy a por szép apróra csiszolja
Válasz JOSEY #24. hozzászólásáraszia van ilyenünk cukorrépában , osztrakoktól, ott egyszer megszollgállta már az árát műanyag perselyt hagyjuk meddig tart, 1-2 év
Válasz JOSEY #27. hozzászólásáraNem,komplett aggyal együtt!
És ha jóáron van a szár is!
Válasz JOSEY #19. hozzászólásáraEz mar speci gep.
En csak kukorica, napraforgo es szojaban hasznalom. 65-68cm-re vannak szetrakva a tagok. Ha jobban osszebb kellene venni (75cm-es sortavba) akkor nem is csinalnam.
Válasz Dvili #21. hozzászólásáraEz sem mindig valós. Nekem a fopposon a tarajos keréken pucoló sincs, mégis le löki magáról a földet. És 2 golyós csapágyon fut.
Válasz rtamas76 #25. hozzászólásáraakkor csak a gumiujj kellene?
Válasz Döme.72 #1. hozzászólásáraAhogy korábban egy másik fórumban leírták, 2x örültem neki. Amikor hoztam, meg amikor vitték. Omikron van helyette, fényévekkel jobb, egyszerű beállítani.
Válasz JOSEY #23. hozzászólásáraKultos van sárga.
Az szerintem a közepes erősségű.
És380as 12db
Válasz Dvili #21. hozzászólásáravaskerék? olyan nincs, h a fém a fémen gördül ezekben a modelekben, minimum van benne egy műanyagpersely, ami ha megkopik cserélhető. drágább változatú kerekeknél zsirozható csapágy tengellyel van szerelve.
Válasz rtamas76 #22. hozzászólásáraszia!
milyen keménységűre lenne szükség?
Sha 75, Sha 85, Sha 90
Átmérő: D=250 , D=310 , D=380
Hány garnitura kellene?
Válasz JOSEY #16. hozzászólására1 gumiújjas sortisztítót menyiért adtok?
vas kerekes cuccot sose vegyen senki, gyártó spórol nedves talaj meg gyönyörűen ráragad, általában ott csapágy sincs , szóval vas vason megeszi magát, plusz luk állításokkal nehézkes beallitas, egyértelmű traktorcsapában 1-6 ik sor szélén teljesen más mélyéget kell állítani stb , így csak fokozatmentes tekerős a jó többi az szenvedés lesz, vaskerekesek reggel feltapadnak földdel, por pedig megeszi tengelyt
Válasz JOSEY #16. hozzászólásáraaki tudja mennyibe kerül 1 db forgó rész az elbőgi magát, jó technika amúgy bióban főleg
Válasz MTZ1221.3 #18. hozzászólásáraaktiv művelőelemes ez belül megy az 50cm-en
Válasz Dvili #13. hozzászólásáraNem láttál még forgókapás sorközművelőt azért mondod ezt
Igaz a forgókapást nem lehet össze venni túlságosan. 50-55cm a max amire össze lehet venni (bár úgy sosem használtam).
Válasz danci19 #7. hozzászólásáraAz elég komoly, de majd dupla áron mint a szerbek.
egy kis egyszerű sorközművelő
Válasz Dvili #14. hozzászólásáraNekünk nagyon nemjött be!
Válasz rtamas76 #12. hozzászólásáraletak xt 5,5 tárcsát vettem leták után ez elmond mindent 660 as lap es 5 t önsúly nem hazudik , biztos lehetne profibb de ezen az áron amin vettem tökéletes volt nekem leták is , illetve gyűrűshengerükre sem lehet rosszat mondani, kombinatoruk 3 soros hengeres se rossz rövidtárcsák se rosszak , ki nek mi jön be , sajnos kezelőn is sok múlik
Válasz rtamas76 #11. hozzászólására2006 óta meg van ez elmond mindent , azóta csak szívkapát cseréltűnk, rugókapásnál jobb mai napig sincs , tehát nincs elavulva sőt, fokozatmentesen állíthatod , sok gyártó ezt ma sem tudja
Válasz rtamas76 #11. hozzászólásáraTárcsájukon a lap kiegyenesedett.
Kombinátor nyeklik- nyaklik.
Bukdácsol.
Anyag 0 tervezés 0
A szinétől is rosszulvagyok.
Többet soha.
Válasz Dvili #10. hozzászólásáraHálaIsten eladtuk.
Olyan 15 éves lenne.
Akkor szarvolt.
Hagyhaladjon más is.
Válasz rtamas76 #3. hozzászólásáraezzel vitatkoznék omikron egyik legjobb ami piacon van
Mérlegeld menyi a hektár?
Szükség van e újra?
Ha pénzt adsz érte szart nevegyél!
Egy párszáz ezren ne spórolj!
Bánni fogod miért vetél szar!
Ha a szar1.5 a jobb 1.8 neszarozz.
Kevés földem van 50ha
Inkább vadásztam egy jó ksmk-át komáromi szóróval.
Rászántam 1tank üzemanyagot válogattam
Jólett.
Cégnek létravázas metalwolfost vetünk
Nemrossz de a helti sem
Válasz Döme.72 #1. hozzászólásáraAttól függ mennyi hektárt kellene dolgoznia. Szerintem 10-15 hektár/év akkor csak annyi baja lesz amit még idegileg lehet bírni.
Válasz mtz1221 #6. hozzászólásáraNekem Helti van abból is a giesinger, ebbe benne van az anyag. Mindenhol zsírzók rajta. Szerintem ez pl nagyon jó! Nyilván nem leták árba van
Válasz Döme.72 #1. hozzászólásáraVegyél egy foppos hugyik vagy berkot, ne foglalkozz a magyar gyártmányokal, ha jót akarsz magadnak.
Válasz Döme.72 #1. hozzászólásáraÉdesapám aki mg-i gépszerelő tizenéve meglátta az expo-n, ennyit mondott a kék cuccokra:
-Benne van a nevében: Ták!
Válasz Döme.72 #1. hozzászólásáraAz egyik barátom vett egy Leták grubbert , vagy 3 éve.
Csak úgy hívja, hogy "letákolmány"
1 hónap után darabjaira szedte, átalakította, megerősítette, de így sem szereti.
Bili anyag szerinte, nem sokra való.
Válasz Döme.72 #1. hozzászólásáraCsak elleségnek ajándékba!
Leták omikron rossz konstukció szar anyagból!
Metalwolf vagy a ksmk utódja.
Annyival nemdrágább mint amennyivel szarabb a leták és az omikron.
Válasz Döme.72 #1. hozzászólásárainkább omikron de rugóskapásat csak