Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Olyan problémám van hogy még csak most ált neki kibujni az idei vetésü lucim, de az is csak foltokba, szerintetek meghagyam vagy vagy megprobáljam beszántani és összel ujra??? vagy szorhat elég magot majd??
Nem bízok az időjósokban! Talán 5 napot még lehet előre látni, a 7-8-ban már nem nagyon bízok. De ha Zopp-ot használnék az ugye 14 nap lenne a hatása. Idén még ennyire nem tudtak előre jelezni. Ahhoz meg túl szép az állomány hogy reszkírozzak.
Jah bár hivatalosan csak a sima reglone van engedélyezve a lucernában, de az megfizethetetlen lenne.
Annál olcsóbb már az reglone air. (hatóanyag majdnem dupla) és ugyanennyi hatóanyaggal van a dessicash ami a legolcsóbb.
igen tető alá nem tudnám mert ott szalma van! a borsó nem rossz ötlet csak nem sok felénk és nem nagyon jönnek ilyen kis darabokért el a kombájnosok,de azt meg lehet úgy oldani ,hogy lekaszálni aztán rendre tenni és sima gabonás kombájnnal felszedetni, vagy kaszáláskor nagyon szétverné a csöveket?
ha nem tudod betárolni tetö alá akkor nem tudod rendes árba eladni malacnak vessél inkább valami gabonát vagy ami jot is tesz a földenk a borsó!!!! azt viszont szeretik a malacok a kajába!!!
Üdv!
jövőre lehet akarnék vetni vagy 3-4 hektár lucernát és kérdeznék egy olyat,hogy van piaca el lehet adni, mert csak sertéssel foglalkozunk,vagy ha darálnám nekik az úgy jobb lenne?
Köszönöm!
A bogarak kordában tartva 2x fújva. Most az aranka találta ki hogy mégiscsak beleköp a levesembe
Na de adtam a pofácskájának! Reglone+AN 1 nap alatt leszárította őket
A másodikat vagy a harmadikat szoktam meghagyni magra de így sem rossz ez ,támogatás +mag+két kaszálás amit becsomagolok.Különben 126heki lucernám van úgy,hogy egy kis kísérletezés volt,de nem buktam rajta.
Hááát akkor ez sem a nagy termések közzé fog tartozni.. Igaz egy lucerna jövedelmezösége az másképp számitható de emlékszem azért jóval nagyobb termésekre is!!
Ilyet még nem csináltam,de ezt hozta az élet.Ez AKG-s lucerna túzokos ,amit ugye július elsején lehet először megkaszálni,jó magvas volt és nem dőlt le,ez anya luci egy 10hekis partosabb föld amiből úgy 9hekit letudtunk aratni olyan 180kg-ra saccolom,de majd rostálás után pontosabbat tudok.JAAA rostát keresek sűrgősen.
Már készre ért a magod??!! Na mesélj már menyit is adott??!! Na nem dekára pontosan csak úgy tájékoztató jelleggel!! Felénk úgy meg vannak dűlve hogy művészet lesz onnan fel piszkálni??Véleményed szerint ez egy milyen évjárat lesz mag fogási szempont ból??Mert a tavalyi az SZ volt..
Háát amit most adok el az nagyon khaki mert pont akkor ment szét a bálázó, és olyan puhák nincsenek 120kg-ok, a minőssége sem valami fényes uhogy ezt 3000ft/db áron ismerősnek.
Mi a syngentátol vettünk "méhlegelő magkeveréket" ez tartalmaz lucernán kívül bíbor- és fehérherét, mézontófüvet,... majd megnézem a zsákján még van benn minden féle-fajta pillangós. Első évben eléggé gyatra lett a szárazság miatt de kétszer lezúztuk most meg annyi van rajta hogy alig bírja elvinni a kasza! Igaz, hogy nem homokban van, hanem agyagban, de más lucernája a szomszéd földeken ehhez képest piskóták! Szerintem érdemes kipróbálni, tavasszal és ősszel is vethető.
Akkor jó! és valaki tud mondani valami termésátlagot bála/ha?? meg hogy mennyiért lehet eladni ezeket mert gondolom nincs olyan ára mint a lucernának mondjuk
Olyan segítséget szeretnék kérni hogy kinek milyen tapasztalata van vagy mit ajánlotok szikes/homokos talajra (7AK) most a tritikálé nagyon befuccsolt 15q/ha így valami kaszálnivalóval próbálnánk hasznosítani a területet. Gondolok én herére, lucernára.- vagy somkóróra. A házunk előtt lucerna van vetve és idén már 3szor kaszálták mondjuk ez nem szikes csak szimpla homok. Mikor érdemes vetni az ilyeneket? Jah és hogy mennyi bálát lehet várni hektáronként?? Előre is köszi a segítséget
3136 hozzászólás
Válasz #685. hozzászólásra
magszórásra nem kell számolni mert az soha nem fog kikelni belőle! tárcsát vagy ekét neki és ujra vetés!
Olyan problémám van hogy még csak most ált neki kibujni az idei vetésü lucim, de az is csak foltokba, szerintetek meghagyam vagy vagy megprobáljam beszántani és összel ujra??? vagy szorhat elég magot majd??
Válasz #683. hozzászólásra
Nem bízok az időjósokban! Talán 5 napot még lehet előre látni, a 7-8-ban már nem nagyon bízok. De ha Zopp-ot használnék az ugye 14 nap lenne a hatása. Idén még ennyire nem tudtak előre jelezni. Ahhoz meg túl szép az állomány hogy reszkírozzak.
Válasz #681. hozzászólásra
Nem bizod te sem a véletlenre a dolgot..
Válasz #680. hozzászólásra
Jah bár hivatalosan csak a sima reglone van engedélyezve a lucernában, de az megfizethetetlen lenne.
Annál olcsóbb már az reglone air. (hatóanyag majdnem dupla) és ugyanennyi hatóanyaggal van a dessicash ami a legolcsóbb.
Válasz #680. hozzászólásra
2literrel +5kg/ha AN-al 5nappal lehet számolni!
Válasz #678. hozzászólásra
Ezekszerint nem túl sok idöt adsz a REGLONE-nak???
Válasz #676. hozzászólásra
kombájn asztallal kell vágni azt is egyszerre szokták vágni az őszi árpával! kaszálás nem ajánlott bár én még nem próbáltam!
Ma végre deiszikáltam az egészet! hétfő kedd aratás!
Válasz #674. hozzászólásra
Csak az aranka foltokat fújtam, nem az egészet!
Válasz #675. hozzászólásra
igen tető alá nem tudnám mert ott szalma van! a borsó nem rossz ötlet csak nem sok felénk és nem nagyon jönnek ilyen kis darabokért el a kombájnosok,de azt meg lehet úgy oldani ,hogy lekaszálni aztán rendre tenni és sima gabonás kombájnnal felszedetni, vagy kaszáláskor nagyon szétverné a csöveket?
Válasz #673. hozzászólásra
ha nem tudod betárolni tetö alá akkor nem tudod rendes árba eladni malacnak vessél inkább valami gabonát vagy ami jot is tesz a földenk a borsó!!!! azt viszont szeretik a malacok a kajába!!!
Válasz #670. hozzászólásra
Na mesélj már?? Te le is fújtad ??
Üdv!
jövőre lehet akarnék vetni vagy 3-4 hektár lucernát és kérdeznék egy olyat,hogy van piaca el lehet adni, mert csak sertéssel foglalkozunk,vagy ha darálnám nekik az úgy jobb lenne?
Válasz #671. hozzászólásra
Persze de csak kombájn-tisztát tudok adni. De előbb legyen learatva!
Válasz #670. hozzászólásra
te viszonylag közelbe vagy kellene nekem vagy 70kg mag ..... még most esső után lesz szántva neki lehet róla szó?
Válasz #666. hozzászólásra
Köszönöm!
A bogarak kordában tartva 2x fújva. Most az aranka találta ki hogy mégiscsak beleköp a levesembe
Na de adtam a pofácskájának! Reglone+AN 1 nap alatt leszárította őket
Válasz #668. hozzászólásra
Van benne valami.
Válasz #667. hozzászólásra
Ezt biztosan tudod te is vagy lucerna mag terem vagy kukorica!!Együtt a ketö csak ritkán pláne megfelelö eedményel!!
Válasz #665. hozzászólásra
Azt látom ,hogy már ledőlt ,a következő 10napra esőt rajzol a köpönyeg.
Válasz #665. hozzászólásra
Igazán szép álomány!! Ez tényleg jónak mutatkozik!! Csak nehogy baj érje mivel egyre sebezhetöbb!!
Nekem még csak ilyen állapotban van! Augusztus 20ra ez is kész lesz.Ha nem lesz semmi gond akkor jó évnek mutatkozik.
Válasz #663. hozzászólásra
Van munka.
Válasz #662. hozzászólásra
Huhhhh akkor te nem aprózod el a dolgot..Az már remek kisérletezö terep!! Jó munkát hozzá!!
Válasz #661. hozzászólásra
A másodikat vagy a harmadikat szoktam meghagyni magra de így sem rossz ez ,támogatás +mag+két kaszálás amit becsomagolok.Különben 126heki lucernám van úgy,hogy egy kis kísérletezés volt,de nem buktam rajta.
Válasz #660. hozzászólásra
Hááát akkor ez sem a nagy termések közzé fog tartozni.. Igaz egy lucerna jövedelmezösége az másképp számitható de emlékszem azért jóval nagyobb termésekre is!!
Válasz #659. hozzászólásra
Ilyet még nem csináltam,de ezt hozta az élet.Ez AKG-s lucerna túzokos ,amit ugye július elsején lehet először megkaszálni,jó magvas volt és nem dőlt le,ez anya luci egy 10hekis partosabb föld amiből úgy 9hekit letudtunk aratni olyan 180kg-ra saccolom,de majd rostálás után pontosabbat tudok.JAAA rostát keresek sűrgősen.
Válasz #658. hozzászólásra
Már készre ért a magod??!! Na mesélj már menyit is adott??!! Na nem dekára pontosan csak úgy tájékoztató jelleggel!! Felénk úgy meg vannak dűlve hogy művészet lesz onnan fel piszkálni??Véleményed szerint ez egy milyen évjárat lesz mag fogási szempont ból??Mert a tavalyi az SZ volt..
Pénteken este 10-re learatva, azóta kisebb nagyobb időközönként esik az eső ,nem győzöm huzigálni a ponyvát oda vissza.
Válasz #656. hozzászólásra
Oké az jó lesz
Válasz #655. hozzászólásra
Most így hirtelen nem tudom, majd megnézem.
Válasz #649. hozzászólásra
Mennyibe jön ki kilónkénti ára a vetőmagnak?
Válasz #653. hozzászólásra
Háát amit most adok el az nagyon khaki mert pont akkor ment szét a bálázó, és olyan puhák nincsenek 120kg-ok, a minőssége sem valami fényes uhogy ezt 3000ft/db áron ismerősnek.
Válasz #652. hozzászólásra
milyen áron akarod eladni?
Válasz #651. hozzászólásra
Igazábol azért kérdeztem az árát mert van rá vevő, de ha a következő kaszálás jó lesz akkor lehet hogy marad. Majd szólok ha gondolod!
Válasz #650. hozzászólásra
elszeretnéd adni és milyen árba mert engem lehet, hogy érdekelne.
Válasz #648. hozzászólásra
Levél azért maradt még rajta habár eléggé megégett.Sok tápanyag nem maradhatott benne.
Válasz #641. hozzászólásra
Mi a syngentátol vettünk "méhlegelő magkeveréket" ez tartalmaz lucernán kívül bíbor- és fehérherét, mézontófüvet,... majd megnézem a zsákján még van benn minden féle-fajta pillangós. Első évben eléggé gyatra lett a szárazság miatt de kétszer lezúztuk most meg annyi van rajta hogy alig bírja elvinni a kasza! Igaz, hogy nem homokban van, hanem agyagban, de más lucernája a szomszéd földeken ehhez képest piskóták! Szerintem érdemes kipróbálni, tavasszal és ősszel is vethető.
Válasz #647. hozzászólásra
attól függ ,hogy milyen aminősége
Valaki tud mondani árat egyszer megázott 120*120-as lucernabálára?
Válasz #645. hozzászólásra
fajta leírás és ár
http://www.gk-szeged.hu/vetomag/cirokfelek/szudanifu
Válasz #644. hozzászólásra
Akkor jó! és valaki tud mondani valami termésátlagot bála/ha?? meg hogy mennyiért lehet eladni ezeket mert gondolom nincs olyan ára mint a lucernának mondjuk
Válasz #643. hozzászólásra
marháknak miért ne lenne jó?nem kell megvárni amíg felmagzik
Válasz #642. hozzászólásra
De legfőképpen marhatartóknak vagy lótartóknak tudnánk eladni Gondolom akkor nem ezek a legjobbak
Válasz #641. hozzászólásra
szudáni füvet vagy energiafüvet...olvass utánuk
Olyan segítséget szeretnék kérni hogy kinek milyen tapasztalata van vagy mit ajánlotok szikes/homokos talajra (7AK) most a tritikálé nagyon befuccsolt 15q/ha így valami kaszálnivalóval próbálnánk hasznosítani a területet. Gondolok én herére, lucernára.- vagy somkóróra. A házunk előtt lucerna van vetve és idén már 3szor kaszálták mondjuk ez nem szikes csak szimpla homok. Mikor érdemes vetni az ilyeneket? Jah és hogy mennyi bálát lehet várni hektáronként?? Előre is köszi a segítséget
Van benne lucerna is bőven,csak az a sárga mi lehet illetve mit csináljunk vele?
Válasz #636. hozzászólásra
Sok embert a -VETÖ MAG- is meg tud tréfálni.. mivel elképesztö az hogy mi mindent elvetnek az emberek... és aztán ez a vége..
Mi lenne, zöldtrágya
Nincs ebbe lucerna vetve csak neked azt mondta.
Gyomismertető fiatal mezőgazdászoknak.