Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR414.08 FtUSD396.98 FtCHF444.25 FtGBP499 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Itt nincs sár, olyan aszály van, hogy a fal adja a másikat! Azért xar a lucernat is, mert egyszerűen megállt és szenved. Ami mélyebb fekvésű rész, ott mar lassan amúgy is vágni kellene...
Akkor ha enyire el szánt vagy a kaszálást illetöen akkor legalább ne sáros és nyirkos idöben ted!! Ilyenkor még kis korában nagyon sérülékeny ez a kis növény.. és tényleg hoszú évekig el kiséri ha valamit ártasz neki.. a miénkbe pl müvelö nyom maratt.. a leg elsö permetezés miatt azóta sem heverte ki..
Nekem tarcsas Kaszás, van, és olyan 5-7 cm magas tarlóval gondoltam.... Az elagazodasok maradjanak, de kapjon fényt meg levegőt! Meg majd egy kis műtragyat is, hogy jobban nőjön...
Én zúzni fogom az enyémet. A gyenege lucerna még had erősödjön, csak kapjon levegőt meg fényt, aztán a 2. művelet lesz a kaszálás. Szerintem a Pulsar csak akkor éri meg, ha erős állomány van, és megérné szűz magot fogni. Ha csak kaszálni akarod akkor a zúzás is megteszi. Ráadásul gondolom azon a stádiumon túl vagyunk a gyomok szempontjából, hogy a Pulsar ártani tudjon nekik.
Ha egyenlőtlenült kelt a lucerna, és vannak benne egészen kicsi növények is, de már a gyomok miatt kellene tisztítókaszálást csinálni, szerintetek a kicsi növények fognak sarjadni?
Félek, hogy a tiszttókaszálással a későn kelő lucernákat is kitisztítom, de ha nem vágom le, akkor meg úgy felgyomosodik, hogy az fojtja el... A gyomok egy hét mulva megzani kezdenek, nem kéne megvárni, de eltolni sem...
heló
Lenne egy pár kérdésem lucerna vetés ügyben!Sikerült hozzá jutnom egy ,1 hektáros területhez ls beszeretném ültetni lucernával,csak az a baj hogy most nagyon füves és ebben is szeretnék segitséget kérni hogy hogyan müveljem meg a talajt,hogy jövő ilyenkor már szép lucernát birjak kaszálni!?Szerintetek melyik a job vetés atavaszi vagy az öszi?mennyit ajánlotok 1h-ra hány kg lucerna magot?
Köszönöm elöre is a segitséget!
Én a kicsit és a gyengét nem is kaszálnám!! Mi is próbáltunk ilyet régen..De mondjuk sáros nyerses idöben..És az lett a vége hogy a kaszának a csúszó korongja végig törülte tépte és gyötörte a gyenge lucernát és egy életre ritkává tete azt!!! Mi tanulva eböl a hibábol azóta csak szár zúzóval csináljuk a mehanikus gyom irtását a lucernánk RZ-3 kiváló ere a célre..Könyedén álitható a tarló magasága is.. És elhieted nekem hogy a növény állapot a javulása kompenzál majd téged az esetleges széna veszteségen amit azal veszithetsz el hogy nem kaszával és sódróval gyötröd a területed!! Söt ha gyorsn cselekedsz akkor egy gyors és eredményes sarjadéással meg lesz ott majd a széna termésed is..!! Gondold át és csináld te is igy!! Nálunk ez rég bevált!!
Válasz #593. hozzászólásra
Jó kérdés, szerintem inkább most kellene minél hamarabb kaszálni magas tarlóval, hogy a kasza ne érje a tavaszi vetést, annak most az kellene, hogy ne legyen bántva sodróval se semmivel hagy erősödjön.
Üdv. Segítséget szeretnék kérni, ősszel vetettem lucernát de a vagy foltokban kivitte, ahol kivitte ott tavasszal rá lett vetve. Ahol őszről megmaradt ott már van ahol térdig ér van ahol kissebb, a friss vetés meg épphogy sorol , mikor lehetne lekaszálni vagy mikor kell? Köszönöm
Kis segítségre lenne szükségem,új telepítésű lucernába mi az a fejlettségi állapot amikor rá lehet menni pulsarral?A leírás szerint 10-15cm hajtáshossznál,ettől korábban fújta e már valaki,vagy ne rizikózzak várjam meg míg ekkora lesz?
3136 hozzászólás
Egy barátom tavasszal telepített lucernája így néz ki
Ez mi
Válasz #634. hozzászólásra
Mondjuk nem is sírok miatta, csak mondtam, hogy van...
Válasz #632. hozzászólásra
ki is várta az aszályt
Válasz #632. hozzászólásra
Akkor meg hunyd be a szemed és vágd le csak a nagy torsra figyelj!!
Válasz #631. hozzászólásra
Itt nincs sár, olyan aszály van, hogy a fal adja a másikat! Azért xar a lucernat is, mert egyszerűen megállt és szenved. Ami mélyebb fekvésű rész, ott mar lassan amúgy is vágni kellene...
Válasz #630. hozzászólásra
Akkor ha enyire el szánt vagy a kaszálást illetöen akkor legalább ne sáros és nyirkos idöben ted!! Ilyenkor még kis korában nagyon sérülékeny ez a kis növény.. és tényleg hoszú évekig el kiséri ha valamit ártasz neki.. a miénkbe pl müvelö nyom maratt.. a leg elsö permetezés miatt azóta sem heverte ki..
Válasz #629. hozzászólásra
Nekem tarcsas Kaszás, van, és olyan 5-7 cm magas tarlóval gondoltam.... Az elagazodasok maradjanak, de kapjon fényt meg levegőt! Meg majd egy kis műtragyat is, hogy jobban nőjön...
Válasz #628. hozzászólásra
Ne kaszáld le.. Pláne nem csúszó dobos kaszával nyirkos meg sáros talajon!! Mert örökre el fogja kisérni az a károsodás amit elszenved!!
Válasz #627. hozzászólásra
Permetezni nem akarom, pláne nem pulsarral, az egész növendéke nem ér annyit!
A zúzott szarmaradvanyok nem folytjak a lucernat? Én kaszálni akarom magas tarlóval, és vinni bariknak, csak nem tudom, hogy mikor lenne jó...
Válasz #625. hozzászólásra
Én zúzni fogom az enyémet. A gyenege lucerna még had erősödjön, csak kapjon levegőt meg fényt, aztán a 2. művelet lesz a kaszálás. Szerintem a Pulsar csak akkor éri meg, ha erős állomány van, és megérné szűz magot fogni. Ha csak kaszálni akarod akkor a zúzás is megteszi. Ráadásul gondolom azon a stádiumon túl vagyunk a gyomok szempontjából, hogy a Pulsar ártani tudjon nekik.
Válasz #625. hozzászólásra
Nem akarod lefújni pulsarral?
Ha egyenlőtlenült kelt a lucerna, és vannak benne egészen kicsi növények is, de már a gyomok miatt kellene tisztítókaszálást csinálni, szerintetek a kicsi növények fognak sarjadni?
Félek, hogy a tiszttókaszálással a későn kelő lucernákat is kitisztítom, de ha nem vágom le, akkor meg úgy felgyomosodik, hogy az fojtja el... A gyomok egy hét mulva megzani kezdenek, nem kéne megvárni, de eltolni sem...
Válasz #619. hozzászólásra
én augusztusi vetést ajánlom,most fogjuk totális gyomirtóval permetezni,közvetlen vetés előtt lesz szántva,műtrágya,kombinátor,vetés,hengerezés
Válasz #622. hozzászólásra
Köszönöm
Válasz #621. hozzászólásra
első kaszálás után szoktuk
Üdv! Lucernát mikor szokták illetve mikor lehet műtrágyázni?
Válasz #619. hozzászólásra
nem baj, hogy füves. panterával simán kiírtható lucernából, ha nincs rá szükséged
heló
Lenne egy pár kérdésem lucerna vetés ügyben!Sikerült hozzá jutnom egy ,1 hektáros területhez ls beszeretném ültetni lucernával,csak az a baj hogy most nagyon füves és ebben is szeretnék segitséget kérni hogy hogyan müveljem meg a talajt,hogy jövő ilyenkor már szép lucernát birjak kaszálni!?Szerintetek melyik a job vetés atavaszi vagy az öszi?mennyit ajánlotok 1h-ra hány kg lucerna magot?
Köszönöm elöre is a segitséget!
Párnapja kötjük a lucernákat,de kegyetlen gyengék
40-60%a a +szokottnak
Másfele is ilyen,vagy csak felénk
Ja,ja csak kevés terület(4.4ha)lett volna jóval több is,csak elöbb kellett volna észbekapni
Válasz #614. hozzászólásra
Anyiért még én is bérelnék!!
Válasz #614. hozzászólásra
Qurwa jól jártál !!!!!!!!!!
Válasz #611. hozzászólásra
Tág,de az alsón kötödött az üzletnem szoktam bérelni,de ajánlották,+ az idei szénatermés'katasztrófát mutat
Válasz #605. hozzászólásra
Ezeket rögtön kaszálás után lehet csomagolni vagy 1-2 napot azért kell/lehet várni vele?
Milyen nehéz egy ilyen bála?
Mennyi időt kell állnia a megbontásig?
Ha megbontod, milyen hamar kell megetetni hogy ne pazarlódjon el?
csak ennyi kérdésem van
Válasz #609. hozzászólásra
Válasz #610. hozzászólásra
20-80, gazdája válogatja
Mennyit lehet adni lábon 1ha lucernáért/év?? Tavalyi vetés,jóközepes állomány.
Válasz #608. hozzászólásra
Nálunk meg már az árát is elköltötték..........
Nálunk még a kaszáláshoz sem fogtak hozzá!!!
szoktátok kezelni a lucernaföldet kaszások közt néha?...gondolok itt például a boronálásra
Válasz #599. hozzászólásra
Válasz #603. hozzászólásra
Megerősödik az. Első kaszálást magas tarlóval szokták. Ha nagyon gazos sokszor csak szártépővel a tetejét lecsípni, hogy kapjon levegőt.
az enyém márciusi vetés.
és elég gyenge.
Válasz #599. hozzászólásra
Ma kaszáltam én is, már megdőlt muszáj volt lenyomni.
hali!
az lenne a kérdésem hogy friss vetésü lucernát milyen magasságban érdemes vágni első kaszálásnál?
Válasz #598. hozzászólásra
az elsőt a legajánlatosabb becsomagolni
nem baj ha megázik meg nem lesz kemény szárú és a legnagyobb tömeg!
Jöhet az eső hehehehehehe.
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy az első kaszálású lucernát is lehet e szenázsnak csomagolni?
Válasz #592. hozzászólásra
köszi,most kb olyan 4-5 cm rávárok még egy hetet és lefújom bár foltokban a lucernát nem is érné a pulsar úgy lefedi a gaz
Válasz #594. hozzászólásra
Én a kicsit és a gyengét nem is kaszálnám!! Mi is próbáltunk ilyet régen..De mondjuk sáros nyerses idöben..És az lett a vége hogy a kaszának a csúszó korongja végig törülte tépte és gyötörte a gyenge lucernát és egy életre ritkává tete azt!!! Mi tanulva eböl a hibábol azóta csak szár zúzóval csináljuk a mehanikus gyom irtását a lucernánk RZ-3 kiváló ere a célre..Könyedén álitható a tarló magasága is.. És elhieted nekem hogy a növény állapot a javulása kompenzál majd téged az esetleges széna veszteségen amit azal veszithetsz el hogy nem kaszával és sódróval gyötröd a területed!! Söt ha gyorsn cselekedsz akkor egy gyors és eredményes sarjadéással meg lesz ott majd a széna termésed is..!! Gondold át és csináld te is igy!! Nálunk ez rég bevált!!
Válasz #593. hozzászólásra
Jó kérdés, szerintem inkább most kellene minél hamarabb kaszálni magas tarlóval, hogy a kasza ne érje a tavaszi vetést, annak most az kellene, hogy ne legyen bántva sodróval se semmivel hagy erősödjön.
Semmi tanács?
Üdv. Segítséget szeretnék kérni, ősszel vetettem lucernát de a vagy foltokban kivitte, ahol kivitte ott tavasszal rá lett vetve. Ahol őszről megmaradt ott már van ahol térdig ér van ahol kissebb, a friss vetés meg épphogy sorol , mikor lehetne lekaszálni vagy mikor kell? Köszönöm
Válasz #591. hozzászólásra
szerintem a 6-8 centis már mehet pláne vész helyzet esetén!! Sajnos nem olyan erös ez már hogy anyira félni keljen tölle!!
Kis segítségre lenne szükségem,új telepítésű lucernába mi az a fejlettségi állapot amikor rá lehet menni pulsarral?A leírás szerint 10-15cm hajtáshossznál,ettől korábban fújta e már valaki,vagy ne rizikózzak várjam meg míg ekkora lesz?
Válasz #584. hozzászólásra
Hamuval is szokták keverni a magot, így jobban látszik hova szórtad.
Válasz #587. hozzászólásra
Ez a kérés augusztus 20 án lesz aktuális.. Akkor könyedén tudsz majd venni!!
Válasz #587. hozzászólásra
Mi lesz még őszig!?
De ha augusztusban felteszed újra a kérdést jobb lenne
Kicsit feledékenyek vagyunk...
Tisztelt forumozok!! 100kg lucerna mag érdekelne az ősszel ha valakinek lesz az írjon köszönettel