Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak632 FtBenzin árak614 FtEUR411.86 FtUSD395.88 FtCHF439.75 FtGBP498.01 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz #35. hozzászólásra
A lucerna nagy mennyiségü zöldtömeget ad,ha ez a 4szeri kaszálék a tarlón maradna mindenképpen kiritkulna de sztem ki is pusztulna alatta.
Még nem volt lucernám, és állatom sincs amivel feletessem. Viszont csak azért vetném, hogy 3. év után ne kelljen műganyét venni ezetől a ganyéktól!!
Ha szártépővel ledurrantom - mulcsolom, de nem hordom le - akkor tönkremegy????
A lucernának minimális tápanyag kell,mivel pillangós növény,és nitrogénmegkötő a gyökere.De tudni kell,hogy a növekedéskor nitrogént vesz ki a talajból,és virágzáskor köti le a nitrogént,ilyenkor táplálja vissza a talajba.Namost,ha mindíg virágzás előtt lekaszálod,akkor kiéli a talaj nitrogénkészletét,és néhány éven belől kipusztul,vagyis elgyepesedik.A kaszálás optimális ideje,kb középvirágzás,ekkor már visszapótol a talajba annyi tápanyagot amennyi a következő növéshez kell.Ekkor lehet 8-10 évig is kaszálni.
jaja tavaszal vetem én borsod megyébe vagyok hogy mien magot ajánlanátok hogy miet vesek bel meg tisztán vesem vagy valmivel !! Műtrágya igény ! vegyszer igénye sok van!
hol van ilyen föld, ami 8 éve szántatlan?
valamikor el kell vetni és ki si fog kelni és a rovaroktól se kell félned. ha gyomirtod és lesz elég csapadék is , akkor talán lesz idén belöle 2-3 kaszálás.
Azt szeretném kérdezni egy pár évig szántatlan volt a főld vagy 8 évig kb!És most vetni akarok bele lucernát hogy kifoge kelni nekem mert mondták hogy a kártevők meg ienek meg eszik vagy mi hogy jó e első évbe elvetni a lucernát Meg első évben hányszor tudom meg kaszálni a lucernát!!
3136 hozzászólás
Válasz #35. hozzászólásra
A lucerna nagy mennyiségü zöldtömeget ad,ha ez a 4szeri kaszálék a tarlón maradna mindenképpen kiritkulna de sztem ki is pusztulna alatta.
Még nem volt lucernám, és állatom sincs amivel feletessem. Viszont csak azért vetném, hogy 3. év után ne kelljen műganyét venni ezetől a ganyéktól!!
Ha szártépővel ledurrantom - mulcsolom, de nem hordom le - akkor tönkremegy????
Válasz #33. hozzászólásra
itt is szokott lenni az apróhirdetések között
jah értem de még meszeb van csak már magot kéne valahol venni csk honan meg miet vegyek??
Válasz #30. hozzászólásra
március végén. gabonagéppel lehet, de csak ügyesen, mert drága a mag
buza vetőgépel jó elvetni!!!
jah értem de legyomirtozom oztan akkor jó van! mikor vesem kb a magot el!
Válasz #26. hozzászólásra
pesti vagy?
Válasz #26. hozzászólásra
elveted, ha van pénzed gyomírtozod, ha nem, akkor a gyomok virágzása elött lekaszálod és lehordod. ezt addig, mig tiszta nem lesz a lucerna.
Válasz #24. hozzászólásra
kiritkul addigra már. nálunk 5-6 max
lucernát akkor elvetem tisztán és he fejlődik csinálni kel vele valmit ?
melyik a job borona vagyis a nehéz borona de tényleg jó nehéz vagy elég tavaszala kőnyeb kivitelű is?
Válasz #23. hozzászólásra
De van,ha nem meríted ki a növényt.
Válasz #20. hozzászólásra
8-10 évig nincs kaszálás!
Válasz #19. hozzászólásra
az írás azt mondja, hogy két henger közé, de ha nem nyomod be a csoroszlyákat a földbe, akkor elég utána hengerezni
Válasz #19. hozzászólásra
utánna biztos
sima hengerrel
ja és eső előtt vesdd 3 nappal
pontosan 3 nappal mert különben nem sikerül
figyeld az időjárást :))))))))))
A lucernának minimális tápanyag kell,mivel pillangós növény,és nitrogénmegkötő a gyökere.De tudni kell,hogy a növekedéskor nitrogént vesz ki a talajból,és virágzáskor köti le a nitrogént,ilyenkor táplálja vissza a talajba.Namost,ha mindíg virágzás előtt lekaszálod,akkor kiéli a talaj nitrogénkészletét,és néhány éven belől kipusztul,vagyis elgyepesedik.A kaszálás optimális ideje,kb középvirágzás,ekkor már visszapótol a talajba annyi tápanyagot amennyi a következő növéshez kell.Ekkor lehet 8-10 évig is kaszálni.
értem elboronálom a főldet utána hengerezem vagy csak vetés után ?
Válasz #11. hozzászólásra
én vetettem árpával és zabbal is. elöbb az egyiket, utána a másikat.
amúgy jobb tisztán vetni én is csak a régi támogatási rendszer miatt.
akko nem nem baj 200 km ert haz jőttem vele lábon
Válasz #15. hozzászólásra
Nem.
Amugy nem tudjátok m es mopedos jogsival vezethetem a pirosrendszámos mtz-t?
Válasz #11. hozzászólásra
Fűvel esetleg.
Válasz #8. hozzászólásra
persze hogy jó !!!!!!!
mert a fejlődő lucerna növény az árnyékot igényli amit pl a az árpa vagy a zab megad neki mivel a gabonák gyorsabban fejlődnek
csak kérdem de nem vetem semivel akkor vetem tizstán ozt lesz valami
Válasz #8. hozzászólásra
szerintem nehezen vethető mással,a mag mérete miatt.
Válasz #6. hozzászólásra
Én tisztán vetem, fémzároltat és 26-30 kg hektáronként.
Gyomirtózni biztos kell.
A BASF vagy DuPont-os vegyszer van rá.
Válasz #7. hozzászólásra
mert ?
ahha értem akkor de jó amugy vetni valmivel !!
Válasz #6. hozzászólásra
nem kell annak vegyszer esetleg gyomírtó! ha zabbal vagy árpával veted, akkor idén nincs kaszálás.
jaja tavaszal vetem én borsod megyébe vagyok hogy mien magot ajánlanátok hogy miet vesek bel meg tisztán vesem vagy valmivel !! Műtrágya igény ! vegyszer igénye sok van!
Válasz #1. hozzászólásra
hol van ilyen föld, ami 8 éve szántatlan?
valamikor el kell vetni és ki si fog kelni és a rovaroktól se kell félned. ha gyomirtod és lesz elég csapadék is , akkor talán lesz idén belöle 2-3 kaszálás.
Válasz #1. hozzászólásra
Tavasszal veted, szerintem kétszer kaszálhatsz.
Én is vetek tavasszal, meg a nyár vége fele.
Gaucho-val, vagy Cruiser-el akarom kezelni a magot.
Válasz #1. hozzászólásra
Jó, de az első kaszálás főleg gaz lesz, de lehet, hogy a második is, de utána, letisztul.
Válasz #1. hozzászólásra
telepítjűk a lucernát
2 kaszálás esetleg 3
Azt szeretném kérdezni egy pár évig szántatlan volt a főld vagy 8 évig kb!És most vetni akarok bele lucernát hogy kifoge kelni nekem mert mondták hogy a kártevők meg ienek meg eszik vagy mi hogy jó e első évbe elvetni a lucernát Meg első évben hányszor tudom meg kaszálni a lucernát!!