Hirdetés
- Rába Steiger traktorok új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Erdőgazdálkodás, szakirányítás új
- Zetor traktorok új
- T088 Trágyaszóró hidromotor új
- John Deere 4630-4650 traktorok új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Challenger traktorok új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
1174 hozzászólás
Válasz #73. hozzászólásra
Ismerem de nem szerettem mert 1 spicli volt az öreg a saját kollegáit barátait mártotta be.
Válasz #72. hozzászólásra
Tudod Hofi viccét amikor két régi barát találkozik?
- Te mit csinálsz
- BT-m van
- Jó jó de mivel foglalkozik?
- Orális szolgáltatással
- De hát az sz...pás
Erre a másik
- Na figyelj te mivel foglalkozól?
- Targoncás vagyok havi 50-ért
- Na látod ez a szo...ás.
Válasz #71. hozzászólásra
Sz*pás.
Válasz #70. hozzászólásra
A magyar gazda meg kiment nyugatra jó gépet venni és visszahozta az ikr-est.
Válasz #69. hozzászólásra
Ott is sok a csirkefogó.
Válasz #67. hozzászólásra
Ja persze most már emlékszem rád a farmphoto-ról. Ott láttam az elakadásod képeit. Kb. 2 éve voltam az IKR-nél és egy egész szerelvény használt kombájn ment németbe. Ők megvették 30-40 ezer gurigáért kicsit kipofozták és eladták jó drágán mint német használtgépet.
Válasz #66. hozzászólásra
Mi eleve motor hibásatt vetünk, mert amit magad megcsinálsz az tutkó jó.
Válasz #66. hozzászólásra
A farmphoton láttam hogy van olyan műhely a hollandoknál ahol kivakarják ezeket a tragacsokat olyanra mintha új lenne pont 1 4755-ösről volt 1 fotosorozaz.
Válasz #64. hozzászólásra
Ezelőtt kb 3 évvel 30000 euro volt az kb 7 milla. Akkor jártam a kitéhez és ott jóval olcsóbbak voltak a magyar "mozdonyok". De neki azok tul kopottak voltak ez sajna csak kivülről néz ki holland állapotunak.
Válasz #63. hozzászólásra
Most olvasom 1993-as (83-ban még nem is gyártották), 15 -éves gépben is kevés lenne a 6000 óra.
Válasz #63. hozzászólásra
15 órát bírnak a powerváltok, akkor bizti nem 6000 órás, vegyen bele 1 felújított powert, meg a motort is lassan viheti a 2 1-üt 2-3 milla attól függ hol csinálják, mennyi pénzért vette?
Válasz #62. hozzászólásra
Ez a gép 93-as évjárat de ugyse nagyon hiszem a 6000 órát. Itt meg szerencsétlenkedenek vele mert nincs ki rendbetegy ugy igazán.
Válasz #54. hozzászólásra
25 -éves Johnyból még nem láttam olyat ami csak 6000 órás, nagy cégeknél 2000 üó/év ment ezekbe a gépekbe nálunk 16000 óra hihetöbb akkor viszont ne csodálkozz hogy nem olyan virgonc a gép, és végezetül nagyon kevesen tartják be a nagyszervizes előírásokat(adagolóbeállítás, porlasztócsúcsok szelephézag állítás) ami szintén lehet a hiba oka.
Válasz #59. hozzászólásra
Ezt valahol hollandiában szedték össze. Kivülről szinte uj de a moci nagyon füstöl és a fülke mindig melette van a földön mert a power váltója mindig rakoncátlankodik.
Válasz #59. hozzászólásra
a 190 lovasnak vinnie köllene az 5 késes lazítót 50cm /kés szélességben, de mélységben 50-68 cm-t tudfnia köllene, de befolyásoló tényező a talaj kötöttsége, kések kialakitása....
Válasz #54. hozzászólásra
4750-es nincs 4755-ös van, viszont a környezetvédelmi előirások miatt az adagolója el van buzerálva egyébbként 190 lovas, a mienkben 1000 órás füzöttblokk van és nem mondanám vérszegénynek, csak a lazító nagyneki 50 cm -nél mélyebben nem tetszik nek.
Válasz #57. hozzászólásra
A felsoroltak közül pont a Kongskilde lóg ki legkobban, ő a legkisebb, mindegyik jóval nagyaobb nála, több sorban vannak rajta a kapák, vontatott kivitelben is jóval robosztusabb, csak látszólag testvérek.
Válasz #56. hozzászólásra
De a kongskilde meg a tume ugyanaz a veder meg majdnem ugyanaz. Azt a negyediket meg nem ismerem
Válasz #55. hozzászólásra
Nem csak Kongskilde-ben lehet gondolkozni, Vaderstad, Tume, Potila, stb....
Válasz #53. hozzászólásra
Nálunk is bejöttek most a kongskilde cuccok de nekem túl finomnak tünnek. Szerintem nálunk dugulni fognak.
Válasz #50. hozzászólásra
Vagy a JD-ben rugta már le néhány ló a patkót. Itt a kolléga asszem 4750-essel dolgozik de nem birja ugzanazokat a gépeket mint egz 171-es valtra pedig pedig valamivel nehezebb és papiron kellene lenni vagy 180 lónak. De az idő ugye(1993-as 6000 üzemóra)
Válasz #52. hozzászólásra
A mi kompaktorunk a Lemken rendszert követi.
De vannak akik a sok soros skandináv rendszerű magágykészítőre esküsznek.
Válasz #51. hozzászólásra
elég sokminden hasonlít csak máshol vannak az egyes elemek .
Válasz #49. hozzászólásra
A Frakomb ban van a cseh gyártmányból is egy falatnyi :-)))
Válasz #49. hozzászólásra
Nekünk a középmélylazítóra 180 pacit írt a kereskedő, hát szerintem durván elmérték, vagy a földünk tömörödött be az évek során nagyon.
Válasz #48. hozzászólásra
most néztem a cseh farmet oldalán amiről másolva van állítólag ott a 3méteresre 95lovat ír, vettünk vagy 4 éve egy omikron tárcsát 2.8ast 1700kg de csak azért mert a kapun ez jobban befér, a 892es mtz gyorosító 3ba , sima 4 be viszi 15centi körül az eggyel nagyobbal nem bírt volna
Válasz #47. hozzászólásra
Mi sem vettünk még semmit vakon, 1* majdnem műrtágyaszorót, de azóta sem hallottam arról a márkáról, úgyhogy nem bántam meg hogy lemaradtunk róla.
Válasz #46. hozzászólásra
a vásárlás még messze van,de vakon tutti nem vennénk meg, az axiál szokott kiadni gépet ,ha tőlük vennénk a landinit a 35% os géptámogatásra akkor mondták h vásárlás előtt kiadják kipróbálásra
Válasz #44. hozzászólásra
Nincs annál rosszab, mint ha veszel 1 gépet és nem birsz vele rendesen dolgozni mert gyenge a traki. Kérj referenciát az Axiálosoktol és ha van a közeletekben aki ilyen gépet használ az biztos többet tud majd segíteni.
Válasz #44. hozzászólásra
Ja de a nyuszi meg MTZ Nem PTO-n mérik a teljesítményt, ha átszámítom a 4650 200 fölött van valamivel, a sulya meg asszem olyan 9 tonna, 3 méterre szerintem 100-110 paci ha rendesen akarod használni.
Válasz #43. hozzászólásra
akkor a 3méteres frakomb-ot el kell vinnie a 90-95 Le mtznek v Nh-nak
Válasz #42. hozzászólásra
180 Le (PTO)
Válasz #41. hozzászólásra
hány lóerős a 4650es JD??
Válasz #39. hozzászólásra
6m van neki 4650-es JD vel húzza.
Válasz #38. hozzászólásra
Öszintén megmondom, nem tudom, csak a trakiból láttam a mellettem lévő földön dolgozni, de ha tuti lenne nem vett volna 1 zsirúj ásóboronát mellé.
Válasz #38. hozzászólásra
ja és mekkora méretű és milyen árban van??
Válasz #37. hozzászólásra
és ősszel milyen munkát végez???
Válasz #36. hozzászólásra
Az sem rossz száraz tavasszal, de nedves földön a komáé állandóan beragad a hátsó tömörítő elemeknél.
Üdv!
Framest FraKomb magágykészítő ezt valaki ismeri ?? axiál forgalmazza a gyártó telephelye itt van tőlünk v 25kilométerre
Válasz #34. hozzászólásra
Nálatok biztos jó laza atalaj! Itt csinálni kell magágyat, mert külömben kiszárad, meg kireped.
Válasz #32. hozzászólásra
Mert azért direktvető a direktvető mert nem kell előtte kompaktorozni. amúgy tavasszal nagyon megtömi a földet,és hangsúlyozom nagyon energiaigényes.
Válasz #30. hozzászólásra
nálunk ezen a talajon jó munkát csinál tavasszal minden alá, kukorica van fél hektár összesen a vadaknak télre etetni 3 csövet hoz a dkc 3511 és 3 méter magas, most is esik lesz rajta vagy 60 mázsa.
Válasz #31. hozzászólásra
Miért fölösleges?
Üdv. Nekünk is van egy Lemeken 750es korundunk,tavasszal használjuk,szántáserlmunkálásra. Felénk egyre jobban megy ki a magágykészítés mint külön munkement a divatból. Összel gyakorlatilag 2 menet gruber után megy a direktvető. Van Lemeken kompaktorom is nagyon jó gép,szó se róla,csak energiaigényes és tavasszal felesleges,ezért váltottam le direktvetőre.
Válasz #29. hozzászólásra
A fogasborona kicsit messze van a tökéletestől, főleg kuk.alá. De a forgóborona után is rögös fog maradni.
Válasz #28. hozzászólásra
őszre kéne mert a fogasborona nem csinál jó talajt, tavasszal tökéletes. őszi szántás után tavasszal 2 sor borona és lehet vetni,de ősszel tárcsázás két sorral boronálás és tiszta rög a föld, le kellett egy gyűrűshengerezni, további taposás......... ha egy komolyabb géppel lett volna csinálva akkor nem 55 mázsa lett volna búza hanem 60
Válasz #27. hozzászólásra
Az nem forgólemez hanem becsületes nevén nevezve forgókapa. Összel jó gép de száraz tavasszal rá nem engedném a földemre.
Válasz #26. hozzászólásra
A vertikum oldalán láttam 2 sor forgólemez, egy sor simító, egy vagy két sor rögtörő henger
Válasz #25. hozzászólásra
Mire gondolsz?
Mert ha a forgóelemesre gondolsz az jól dolgozik csak nagyon szárítja a talajt ami a magágykészítésnél nem biztos hogy előny.
Üdv!
a forgólemezes magágykészítőt ismeri valaki??használt már valaki olyat??