Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- MTZ 1221 traktor új
- Kukorica terményárak új
- Munkabérek a mezőgazdaságban új
- VI. Agroinform Fórum Találkozó: 2015.01.17. - 18. új
- Körbálázót, de milyet? új
- MTZ orbitosra alakítása új
- Búza gyomirtása új
- Haszonbérleti szerződés új
- Gázolaj jövedéki visszaigénylés új
Cikkajánló
Hirdetés
Szójázz velünk, ismerd meg a Karintiával a jövő növényét!
Hosszú távon is stabil kereslet várható a hazai, minőségi, GMO-mentes szója...
Hirdetés
1022 hozzászólás
Válasz Don Gringo #820. hozzászólásáraSaját gyártmány a granulátum szóró, semmi extra.
Vannak különböző ékszíjtárcsák így lehet beállítani a mennyiséget mennyit adjon.
Válasz Karika111 #819. hozzászólásáraKöszi! Igyekszem, lelkes vagyok ennyi, semmi több.
Nyugodtan lehet kérdezni, én is tanulok mindig. Van kihívás és ez az ami jó ebben a műfajban.
Válasz kissviktor #689. hozzászólására Szervusz Viktor. Nekem is van egy 4 soros nibexem és azt szeretném megkérdezni hogy hol csinaltattok vagy szereztetek be granulátom szórót hozzá?
Válaszod előre is köszönöm ;)
Szia kissviktor. Látom szép a hagymád, gratula. Én elég kezdő vagyok a hagymafronton :) (volt már, de rutin az még nincs...) Egypár kérdésben tudnál nekem segíteni, ha megkérnélek? Némi tanácsadás jelleggel. Szívesen rád csörögnék, egy kis eszmecserére, feltéve , ha belefér :)
Hagyma öntözés, video klikk ide
Hagyma öntözés, video klikk ide
Nem vártunk az esőre...ha arra várnánk, akkor biztos, hogy nem esik.
Hagyma permetezés video megtekintéséhez klikk ide
Hagyma permetezés video megtekintéséhez klikk ide
Az ígért video elkészült
Persze, Goal Duplo, Totril (bár azt nem tudom engedélyezve van e még)kétszikűre.
Select SUper meg egyszikűre.
Évelőket nem viszi Stomp se, kapatox
Hello,kikelt a dughagymam,es elmaradt a stomp kezeles gyom ellen, esetleg tudnam potolni valamivel aminek hatasa is van?
Permetezés video klikk ide
Permetezés video klikk ide
Másfél hektár tolizás.
5 napig tartott, én és apu.
Fitness megvolt, km hiány sincs
hagyma tolizás
hagyma tolizás
természetesen video készült,
Cliophar 300-ról van valakinek tapasztalata? Évelő kétszikűim vannak, nem boldogulok a galigannal!
Esetleg használt valaki 2,4 D-t hagymában?
Hello
Új video, nemsokár lesz permetezés is
Lesz mit kamerázni
Műtrágya szórás, a videó lejátszásához klikk ide!!
Műtrágya szórás, a videó lejátszásához klikk ide!!
Mai fotók:
Repülővel
https://youtu.be/mB0eEsp7ssU
https://youtu.be/mB0eEsp7ssU
Üdv. mindenkinek! Érdeklődnék, hogy ki mikor és mivel tervezi az idei első permetezését? Köszönöm
Február 20.
Lassan indul a tavasz :)
overwintering onion klikk ide a videóhoz.
Válasz Ille #804. hozzászólásáraMegkaptam a kérdést, válaszoltam rá, remélem sikerült segíteni!
Üdv
Válasz Ille #804. hozzászólásáraKöszi!
Persze, lehet kérdezni.
Pár napja is kaptam mailt, válaszoltam rá, de lehet nem ment át valamiért.
Üdv
Válasz kissviktor #803. hozzászólásáraSzép az állomány, privátban tudok veled konzultálni?
Januári hagymám:
Válasz kissviktor #800. hozzászólásáraszép a hagyma sajnos nekem már megjárta a birka a baj a derekát az összes juhásznak pedig elébb utóbb ilyen alternatív veteményeket kell termeszteni mert az amcsiknak is fejtörést okoz a kuki 15-16 dollár a termelési költség és csak 14,5 dollárt adnak érte de a szója is lábon van tárolva mert nem tudják vagy akarják ennyiért eladni na de majd mi megmutatjuk mint a 7 millió sertést
Válasz novenyszerviz #797. hozzászólásáraCsányi úrnak írj ha lát benne néhány milliárdot az szerez neked engedélyt a KITE-n keresztül mint az idén a pocok írtora amit az egész UNIÓBAN tilos használni
Válasz kissviktor #798. hozzászólásáraSzép az állományod Viktor!
Válasz kissviktor #795. hozzászólására Ioxinil hatóanyagú szer sajnos nincs és nincs is rá esély hogy engedélyeznének. Igen nagy hiányt jelent a hagymatermelőknek a Totril visszavonása /fokhagymásoknál szinte csak ez az egy hatóanyag volt.
Az ügyfél (engedélyes), ill. hazai képviselete,raktárkészleteiket 2015. augusztus 31 értékesíthet.
A szer felhasználása: 2016. augusztus 31
2015.10.30.
Permetezés
Válasz M Feri #794. hozzászólásáraA Totrilnak most én se tudom, hogy lesz e még engedélye vagy sem, de ha ki is vonják úgyis lesz valami más helyette.
Egy biztos, hogy a legkíméletesebb és leghatékonyabb kétszikű irtó.
Goalt Duplot is használtuk már kétszikű ellen, de azzal már sikerült egyszer megpirítani a hagymát, azóta nem is használtam.
Mai felvétel az áttelelőről:
pár fotó:
Válasz kissviktor #793. hozzászólásáraTavaly én is Totrilt használtam de idén nem tudtam beszerezni :( Select supert én is használom!!
Válasz M Feri #792. hozzászólásáraKétszikű ellen a Totril a legjobb.
Egyszikű ellen a Select Super.
Ezek a legjobbak szerintem, én ezeket szoktam használni.
Válasz kissviktor #790. hozzászólásáraMelyik gyomírtószert használtad eddig kelés után? Mert nekem lehet szükségem lesz poszt kezelésre. Sajnos nem olyan szép tiszta a hagymám mint neked. :( :(
Válasz kissviktor #790. hozzászólásáraKöszi a részletes tájékoztatást.
Válasz kissviktor #788. hozzászólásáraÚgy használtam ahogy a technológiai leírásban is kell.
1. Vetés után 3 napon belül Stomp. Mi a 3. napon kezeltük.
2. A Stomp kezelést követően 2héten belűl 20mm bemosó csapadék kell.
Elkezdtük öntözni, eső is volt 10mm.
Arra persze vigyázni kell az öntözésnél, hogy cserepesre nem szabad locsolni.
Porlasztva. Mi vízágyúval öntöztünk, nem mikroszóróval és nem konzollal.
Tehát nekünk sokkal nehezebb dolgunk volt egyenletesen beöntözni ágyúval, de sikerült.
A 30fok felett nem is indítottuk el a kelesztő öntözést, mert akkor megint csak a cserepesedre való hajlamot erősítjük fel.
Esett az eső és ment a dob is. Aki látott minket biztos hogy azt gondolták, hogy elment az eszünk.
"esőben öntözni"...
Egy pár évelő gaz van, (acat, keserűfű, folyófű) de azt a Stomp nem viszi, azt viszont ki kell csipkedni, hogy úgy menjen bele a télbe, hogy kristálytiszta legyen.
Illetve most télen nem merem poszt gyomirtózni, mert mint minden gyomirtó visszafogja a fejlődésben a kultúrnövényt.
Ha komoly tél lesz, akkor minden nap számít a fejlődési stádiumban, nehogy kifagyjon.
Válasz kissviktor #788. hozzászólásáraAz én hagymám sajnos nem ilyen tiszta. :( Te hogyan szoktad használni a Stompot?
Válasz M Feri #787. hozzászólásáraIgen, csak Stomp Super.
Nagyon szép a terület Viktor.
Csak Stomp superrel volt gyomírtva?
2015.09.20.
Válasz János€ #779. hozzászólásáraHa még érdekel van 3-5q 06302142214
Válasz János€ #779. hozzászólásáraNekem is van 4 cm alatti van különválogatva, 14 kg-os zsákokban. 70/219-2946
Válasz János€ #779. hozzászólásáraNekem van 0630 3 854 160.
Hali van itt valakinek duggatni valo vörös és lilahagymája?
Tegnapi vetés:
Vetés előtti fogasolás:
Még jön a Stomp kezelés, aminek 20mm csapadék kell 2 héten belül.
Válasz Ille #776. hozzászólásáraNem volt szántva, mélylazítva volt.
Nem kemény a talaj, mivel nehéztárcsa és rövidtárcsa is átdolgozta azt a talajréteget, ahol a hagyma gyökeret ver.
A talajmaró előtt egy speciális trágyát is kapott, ami a talajszerkezetre is hatással van.
Azóta 25-30mm eső esett, így pont jókor be is tudtuk fejezni a munkálatokat.
Válasz kissviktor #774. hozzászólásáraAlakul a talaj szèpen de akkor a szántàs az nem is volt? Ès ha nem volt nem kemény a talaj alsóbb rètege?
Érdeklődnék ki milyen műtrágyát ajánlana kötött talajra áttelelő hagyma alá? Ki milyen fajtát vet? Köszönöm
Tegnap:
Alakulgat szépen.
Még 2-3 hét van vetésig.
Válasz kissviktor #772. hozzászólásáranem keressük a hibát csak tesszük fel a nagy kérdéseket
nincs sokminden amivel tudnák itt dicsekedni, hagyma is ilyen