Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak640 FtBenzin árak632 FtEUR401.93 FtUSD385.06 FtCHF426.08 FtGBP482.86 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
magról kelő nincs a területen, illetve az acatot is elvitte a múltkor a glifozát. Az apró szulák viszont kihajtott durván, vannak igen gazos foltok. Most, ha megpirul a föld, akkor megkultizom az egytengelyes kistraktorral, a sorát meg megpróbáljuk kapával és kézzel kitisztítani. Az apró szuláktól csak a tarlón tudok majd megszabadulni...
Válasz #1237. hozzászólásra
Ha meg akarsz nyugodni lökjél neki Dithanból 2 kg/ha + rézoxidklorid 2kg/ha.Ártani nem árt!A talaj felszínén megbúvó gombákat és baktériumokat leblokkolja.
Ha a paprika kikel,akkor két kinyílt kis gyenge-zsenge sziklevele van.Lombozata csak virágzásra alakul ki.A nevéből adódik,hogy a lombtrágya lombra való.Vagyis:virágzás előtt teljesen felesleges szórni,hiszen nincs felszívó felület.Inkább a fejtrágya javasolt indításkor.
Kifejezetten egyszíkű írtó,a paprika meg kétszíkű,a fenyércirok pedig egyszíkű.Innét már nem nehéz!Fújjad minél előbb,aztán lehet,hogy ismételni kell.Tapasztalattal teli a hátizsák:)
Köszi Zsékó megpróbálom. Neked már van ilyen téren tapasztalatod??? Mikor lehet kifújni? Ha most fújom ki akkor a paprikát nem bántja vagy várjak vele 1-2 hetet hogy a paprika és a cirok is nagyobb legyen és majd akkor szórjam le?
Köszi a gyors választ.
Üdv mindenkinek. Van egy kis problémám a paprikával és remélem hogy valaki tud segíteni rajtam. A totálist 04.28-án fújtam ki amit megfogott az már eléggé sárga de a vegyszerezés után szinte másnap egy foltban (kb.2000m2) kijött a fenyér cirok. A paprika nagyon szépen sorol de a cirok cefet módon jön kifelé a földből.
Van e valamilyen vegyszer a cirokra??????
Tudom ez nem Chili paprika fórum, de biztos tudtok segíteni. Cayenne chili paprikáról lenne szó...
2 hete kiültetett paprikáim alsó levelein sárgulást véltem fölfedezni, amitől nagyon félek, mert az az érzésem hogy ez nem jó jel...
1 hete kaptak Mospilant, 4 napja Dithane-t, és ma Ferticare 14-11-25 levéltrágyát. 1 hete pedig fűkaszálékot (csak gyep, fűnyírás után) raktam köré kb.: 5 cm vastagon. A férjem szerint lehet befulladtak, mert a szárak körül nem hagytam a levegőzésnek helyet, vagy túl öntöztem.
Én viszont valami vírusos betegségre gyanakszok, de remélem nem az!
Ma vettem észre ezeket a tüneteket, de 2 nappal ezelőtt, még tuti nem voltak rajta a leveleken. - csak az alsó leveleken vannak!
Szerintetek mi lehet ez a tünet? Vírus? Tápanyaghiány? Befulladt a paprika a kaszálék alatt? - kicsit rohad a tövénél a fű, mert elég istálló "szaga" van
2 évig így csináltam, 2 év alatt az agyon ganézott területen nem volt 10 szál gaz............majd rábeszéltek az álltala leírt módszerre, 3 évig xoptam a gazakkal, meg a munkabérekkel, most vissza mentem a múltba, úgy is a RETRO nyomúl mostanság..........
Kellet a dózis a folyamatos ganézások miatt ami évi 15-18 kocsi/ha........
Szabi!A devrinolt be kellett volna keverni vetés előtt,úgy sokkal biztosabb.A commandnak elég kevés csapadék a bemosásához,és nagyon starpabíró,nem veszített(sokat) a hatásából,abban bizuts vagyok.Adtál neki rendesen!
Véleményetek szerint a 8 napja kiszórt devrinol 6l/ha, command 0,5l/ha, egy része még csak most kapott 10mm bemosó csapadékot, mennyit veszíthetett a hatásából, illetve marad-e egyáltalán vagy fújjam meg újra, mert totálissal még rá kell mennem, mert szőrösödik de itt ott kell is de legalább beállítom a tőtávot............
Polej, hívnálak de másik telóm lett és még nincs átmentve minden adat.....
sajna nem volt már időm kisebb kanalat venni, ami van még, abban meg nem fért el biztonságosan a mag, elejtette. Így aztán akkora kanállal vetettem, hogy 2-3 mag is elfért benne...
Az igen, jó kis kövér sorjaid lesznek neked zsoltee83. Nekem is kezd már kikelni van ahol már 8-10m hosszan lehet látni a sort, remélem hogy most már nem csak az enyém hanem azoké is akik megérdemlik és komolyan is gondolják a paprika termesztést azoknak szép és egészséges paprikái lesszenek.
Erre én is gondoltam,de az én földjeim valószínűleg kötöttebbek,egíben hidegebbek is,mint a tiéd.Aszályban viszont ez előnyt jelent.A lényeg,hogy mindenkinek jó állmománya és szép termése legyen.
Érdekes, hogy te 10 nappal előbb vetetted, mint én, a fajta is ugyanaz, mégsincs lemaradva. Elképzelhetőnek tartom, hogy egyrészt gondolom száraz volt a föld, másrészt hideg, így nem indult meg annyival előbb, mint ahogy vetetted.
Sziasztok fiúk!
Ma csináltam egy hatátszemlét /s meg is nyugtattam magam,hogy a többiekhez képest nem állok rosszul:)/.Sehol nem kell még felénk a paprika(Kalocsa),a csíra méretek:ahány,annyi féle.Ellenben több helyen láttam,hogy elgyomosodott a tábla,s valószínűleg ma szórták totállal(frissek voltak a nyomok).Szóval a paprika kissé lemaradt,mert általában május 1.-re kidugja a fejét és kíváncsiskodik.Nem izgatják magukat különösebben az ismerőseim,annyival elintézik,hogy "ilyen az évjárat".A földek egyébként nagyon jól tartják a nedvességet,s most már tényleg jó lenne látni,hogy kikandikálnak a növénykék.A hét végén jó esély van rá.
6390 hozzászólás
Válasz #1239. hozzászólásra
magról kelő nincs a területen, illetve az acatot is elvitte a múltkor a glifozát. Az apró szulák viszont kihajtott durván, vannak igen gazos foltok. Most, ha megpirul a föld, akkor megkultizom az egytengelyes kistraktorral, a sorát meg megpróbáljuk kapával és kézzel kitisztítani. Az apró szuláktól csak a tarlón tudok majd megszabadulni...
gyomírtás kinek hogy sikerült ?
Válasz #1237. hozzászólásra
Ha meg akarsz nyugodni lökjél neki Dithanból 2 kg/ha + rézoxidklorid 2kg/ha.Ártani nem árt!A talaj felszínén megbúvó gombákat és baktériumokat leblokkolja.
az esőzések elmúltával érdemes lefújni gombák ellen a paprikát, vagy az ilyen kis paprikát még nem támadja meg ?
Válasz #1235. hozzászólásra
Felétek még van téesz meg háztáji?Hol élsz te?
Válasz #1234. hozzászólásra
Felénk a helyi tsz háztájiba 60ha-on termesztik a tagoknak.Tavaly 100q körül adta 95ft kilonként fizették.Azszem 450eft volt a bemüvelés ha-ént.
Válasz #1232. hozzászólásra
ahhoz nagyon koncentrált érésű fajta kellene.
Válasz #1231. hozzászólásra
Szerintem az a totális gyomírtótól van :)
Ki mit szól a gépi szedésü paprikárol???
a kelő paprikák levelei sárgák, az a commandtól lehet ??
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120509222453_DSC00296.jpg)
mai nap: tolikapázás
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120509221237_DSC00295.jpg)
úúúú
szépen sorol ámmm
gyomokkal hogy állsz ?
és után
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120507195255_paprika7.JPG)
felhőszakadás előtt
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120507195009_paprika_003.jpg)
Válasz #1224. hozzászólásra
Ha a paprika kikel,akkor két kinyílt kis gyenge-zsenge sziklevele van.Lombozata csak virágzásra alakul ki.A nevéből adódik,hogy a lombtrágya lombra való.Vagyis:virágzás előtt teljesen felesleges szórni,hiszen nincs felszívó felület.Inkább a fejtrágya javasolt indításkor.
képeket dobhatnátok kinek hogy kelt ki illetve sorol a papi
Válasz #1223. hozzászólásra
Köszi zsékó világos mint a vak ablak.
Mikor kikel a paprika akkor van valami tuti lombtrágya ami nagyon jót tesz neki? Te mivel szoktad szórni?
Válasz #1222. hozzászólásra
Kifejezetten egyszíkű írtó,a paprika meg kétszíkű,a fenyércirok pedig egyszíkű.Innét már nem nehéz!Fújjad minél előbb,aztán lehet,hogy ismételni kell.Tapasztalattal teli a hátizsák:)
Válasz #1221. hozzászólásra
Köszi Zsékó megpróbálom. Neked már van ilyen téren tapasztalatod??? Mikor lehet kifújni? Ha most fújom ki akkor a paprikát nem bántja vagy várjak vele 1-2 hetet hogy a paprika és a cirok is nagyobb legyen és majd akkor szórjam le?
Köszi a gyors választ.
Válasz #1220. hozzászólásra
Agil,tripla adag, 3 l/ha.Adjál annak a foltnak jó fél liter Agilt.
Üdv mindenkinek. Van egy kis problémám a paprikával és remélem hogy valaki tud segíteni rajtam. A totálist 04.28-án fújtam ki amit megfogott az már eléggé sárga de a vegyszerezés után szinte másnap egy foltban (kb.2000m2) kijött a fenyér cirok. A paprika nagyon szépen sorol de a cirok cefet módon jön kifelé a földből.
Van e valamilyen vegyszer a cirokra??????
Köszi, már megoldódott! 99% hogy gomba és talán baci...
A kép lemaradt...
![Levél sárgulás](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120505010815_018.JPG)
Sziasztok!
![smile unsure](/oldforum/images/smiles/unsure.gif)
Tudom ez nem Chili paprika fórum, de biztos tudtok segíteni. Cayenne chili paprikáról lenne szó...
2 hete kiültetett paprikáim alsó levelein sárgulást véltem fölfedezni, amitől nagyon félek, mert az az érzésem hogy ez nem jó jel...
1 hete kaptak Mospilant, 4 napja Dithane-t, és ma Ferticare 14-11-25 levéltrágyát. 1 hete pedig fűkaszálékot (csak gyep, fűnyírás után) raktam köré kb.: 5 cm vastagon. A férjem szerint lehet befulladtak, mert a szárak körül nem hagytam a levegőzésnek helyet, vagy túl öntöztem.
Én viszont valami vírusos betegségre gyanakszok, de remélem nem az!
Ma vettem észre ezeket a tüneteket, de 2 nappal ezelőtt, még tuti nem voltak rajta a leveleken. - csak az alsó leveleken vannak!
Szerintetek mi lehet ez a tünet? Vírus? Tápanyaghiány? Befulladt a paprika a kaszálék alatt? - kicsit rohad a tövénél a fű, mert elég istálló "szaga" van
Köszönöm a válaszokat előre is!
Válasz #1212. hozzászólásra
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
![smile sweatdrop](/oldforum/images/smiles/sweatdrop.gif)
2 évig így csináltam, 2 év alatt az agyon ganézott területen nem volt 10 szál gaz............majd rábeszéltek az álltala leírt módszerre, 3 évig xoptam a gazakkal, meg a munkabérekkel, most vissza mentem a múltba, úgy is a RETRO nyomúl mostanság..........
Kellet a dózis a folyamatos ganézások miatt ami évi 15-18 kocsi/ha........
Válasz #1206. hozzászólásra
Nekem a rég bevált módszer szerint 3kg mag/hold 50cm sortávnál és kb. 3cm tőtáv, majd lesz kép holnap megyek megnézni remélem már szépen sorol.
Válasz #1209. hozzászólásra
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Lesz mit ritkítani
Válasz #1210. hozzászólásra
10kg/ha
Válasz #1211. hozzászólásra
Szabi!A devrinolt be kellett volna keverni vetés előtt,úgy sokkal biztosabb.A commandnak elég kevés csapadék a bemosásához,és nagyon starpabíró,nem veszített(sokat) a hatásából,abban bizuts vagyok.Adtál neki rendesen!
Véleményetek szerint a 8 napja kiszórt devrinol 6l/ha, command 0,5l/ha, egy része még csak most kapott 10mm bemosó csapadékot, mennyit veszíthetett a hatásából, illetve marad-e egyáltalán vagy fújjam meg újra, mert totálissal még rá kell mennem, mert szőrösödik de itt ott kell is de legalább beállítom a tőtávot............
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Polej, hívnálak de másik telóm lett és még nincs átmentve minden adat.....
Válasz #1209. hozzászólásra
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
úúú
bár az enyém is ilyen sűrű lenne
mennyi kg /ha ?
Kicsit sűrű lesz, de majd kiritkítom, hálistennek ma kapott 15mm esőt is, különben baj lett volna..
Válasz #1207. hozzászólásra
sajna nem volt már időm kisebb kanalat venni, ami van még, abban meg nem fért el biztonságosan a mag, elejtette. Így aztán akkora kanállal vetettem, hogy 2-3 mag is elfért benne...
Válasz #1206. hozzászólásra
Az igen, jó kis kövér sorjaid lesznek neked zsoltee83. Nekem is kezd már kikelni van ahol már 8-10m hosszan lehet látni a sort, remélem hogy most már nem csak az enyém hanem azoké is akik megérdemlik és komolyan is gondolják a paprika termesztést azoknak szép és egészséges paprikái lesszenek.
Válasz #1205. hozzászólásra
![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Akkor az enyém még sűrűbb lesz. 75cm sortávnál 4kg mag 0,4 hekibe.
Válasz #1204. hozzászólásra
5.5kg mag 40 cm sortávnál egy hekibe.Majs a napszámosok ritkítanak rajta a kapálással.
Válasz #1203. hozzászólásra
Kiritkítod kapával?
Tiéd is jó sűrű lesz.
megkezdte a sorolást,de még csak a lapos részben
Válasz #1200. hozzászólásra
Úgy van!
Válasz #1199. hozzászólásra
Erre én is gondoltam,de az én földjeim valószínűleg kötöttebbek,egíben hidegebbek is,mint a tiéd.Aszályban viszont ez előnyt jelent.A lényeg,hogy mindenkinek jó állmománya és szép termése legyen.
Válasz #1198. hozzászólásra
Érdekes, hogy te 10 nappal előbb vetetted, mint én, a fajta is ugyanaz, mégsincs lemaradva. Elképzelhetőnek tartom, hogy egyrészt gondolom száraz volt a föld, másrészt hideg, így nem indult meg annyival előbb, mint ahogy vetetted.
Válasz #1197. hozzászólásra
Sziasztok fiúk!
Ma csináltam egy hatátszemlét /s meg is nyugtattam magam,hogy a többiekhez képest nem állok rosszul:)/.Sehol nem kell még felénk a paprika(Kalocsa),a csíra méretek:ahány,annyi féle.Ellenben több helyen láttam,hogy elgyomosodott a tábla,s valószínűleg ma szórták totállal(frissek voltak a nyomok).Szóval a paprika kissé lemaradt,mert általában május 1.-re kidugja a fejét és kíváncsiskodik.Nem izgatják magukat különösebben az ismerőseim,annyival elintézik,hogy "ilyen az évjárat".A földek egyébként nagyon jól tartják a nedvességet,s most már tényleg jó lenne látni,hogy kikandikálnak a növénykék.A hét végén jó esély van rá.
Válasz #1196. hozzászólásra
Épp kérdezni akartam, hogy kinél bújik?
Tegnap utolsó pillanatban végeztem a gyomirtással, már túrja fel a földet.
szépen kezd bujkálni a papi![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Válasz #1194. hozzászólásra
Még nem, de még bírjon is ki 2-3 napot, mert nem végeztem a gyomirtással...
dugja már a fejét kifele nálatok a papi?
Válasz #1191. hozzászólásra
Sok a terület? Én este szoktam permetezni, addigra el szokott állni a szél.
én ma délelőtt lefújtam ebben a rohadt szélben .... szart se ért a munkám, így is a 100 m hosszú sorban átlagban 20 db biztos ki volt már kelve
előző napokban esett, mátol meg 4 napig erős, szeles napok leszenek...... úgyhogy muszály volt ma
0,2 l/ha command + 3 l/ha gladiátor