Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak607 FtBenzin árak606 FtEUR408.16 FtUSD375.23 FtCHF434.59 FtGBP483.79 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Az a baj hogy már azt sem tudjuk néha hogy mikor vernek át....olyat is hallottam hogy már a makói hagymát is át címkézik,úgy hogy idehozzák Kínából a semmitérő hagymájukat,belerakják csomagolásba,és ráírják hogy makói hagyma....Emberek!Már csak abban lehet bízni amit mi magunk termelünk meg.Ez a nagy magyar valóság!
Köszönöm mindenkinek a hozzászólását és a tanácsokat.
Sajnos a kolbász tekintetében nem lettem okosabb, de örök tanulság paprikát csak házit vehet az ember.
(nem sírom vissza, de 20-30 évvel ez előtt a bolti paprikában is paprika volt)
Igen !
Egy páran "innét" kerestek fel így vagy úgy, hogy hogyan lehetne eljuttatni hozzájuk igazi házi nem kevert őrölt paprikát
Még nem szólt senki, hogy xar lenne
Az, hogy elveszítette a színét az az őrlemény problémája(szerintem), akkor van, ha kispórolják vagy egyáltalán bele sem rakják a leszárított paprika magját többek közt, de lehet fajta kérdés is, illetve ha vegyes az őrlemény tartalma, olyan, hogy van benne zöld is és piros is és érett is.
Gondolom boltban vásárolt eredeti kalocsai csomagolású.........tescos áron
Az viszont, hogy miért lett sósabb az jó kérdés !
Az is elképzelhető, hogy a kolbász mikor rendesen össze érik, megfonnyad sósabb lesz egy kissé de semmiképp nem jelentősen.
Az nem létezhet, hogy kicsöpögött és megfolyt a kolbászotok/akár még füst alatt is/ és ezáltal a zsírral együtt távozott a fűszer jelentősebb része ????
Ilyenkor van az, hogy a zsírral együtt elmegy a paprika, de a só bent marad
Házit vegyél, háztól, termelőtől és ne az út széléről !!!!
Asszem vagyunk itt jó páran akik fűszer papit termelnek és vállaljuk érte a megfelelő minőséget
Valúsz. xar a paprika.
Ami lehet nem is paprika.
Szoktak trükközni.
Beleraknak minden francot.
Az mégcsak hagyján h. szemetet meg rohadtat meg ......... nemtommit.
Biztos van itt aki vágja jobban.
De még téglaport is.
Nebazmeg paprikát tőlem vegyéééééé aztán tégláskolbászt gyorsan egyéééééé hülyegyerek ......
Látom itt van néhány "paprikás" termelő.
/hozzáértő ember/
Kérdésem lenne hozzátok: Múlt évben töltöttem 30kg kolbászt és szalámit, ami egy-két hónap után elkezdett barnulni(elvesztette a piros színét), és erősen sóssá, kellemetlenné változott az íze. A kolbászhoz értő ismerősök először az apróbb darálásra gyanakodtak, majd később a paprika lett a felelős. (bolti talán kalocsai)
Hogy lehet ez?
Válasz #218. hozzászólásra
Amit ez a pici növény fel tud venni az szinte semmi.
Szerintem ebben az állapotban csak a meleg segíthet a többi csak a magunk megnyugtatására kidobott pénz.
Egyébként ezeket a kis paprikákat nem lehet megvédeni ebben az időjárásban!!!! Ezek a heves esők minden gombaölöt lerendeznek egy pillanat alatt!!!!!!!!
Itt csak várni lehet a jóidőt aztán majd lesz valami. Nem emlékszek ilyen rossz kezdetre a paprikával kapcsolatban. Ezt már nem tuidja az időjárás behozni az biztos.
Válasz #205. hozzászólásra
Szia Szabi!
Nálunk nincs mit védeni ,mert szinta csak a kopasz földet tudnánk permetezni. Én ahogy lehet ismét ekézem ,hogy levegőt adjak neki. Van sok vízállásod? Nekem kb. 1-2ha a kacsaúsztató.
4-6 levél és szerintem kibaxott nagy a gomba és baktérium fertőzési esély !!!!!!!!!!!!!!
Szinte már minden más kertészeti növényt (tegnapig) megtámadott már ez a 2 kártevő
Tehát nagyon oda kellene szórni az anyagot !!!!!!!
Hogy álltok a fűszer papi lombvédelmével ???????????????????????????????????????????????????
Én ma fújtam volna de reggel lepottyant 7 mm, majd délutánra mire úgy ahogy rá bírtam volna menni a területre a nagyobbik lányom fellépésére kellett mennem, most ismét szakad !!!
Hát kényesebb mint a lógós...de ott is van egy két fajta ami elég jó tud lenni...Viszont ízre a lógós sokkal jobb szerintem..az olajossága is magasabb...A felállós csak színezni jó...
6390 hozzászólás
Válasz #239. hozzászólásra
s.o.s füszerpaprika problémám van.
ha tud valaki segitsen??????
:-)
Az a baj hogy már azt sem tudjuk néha hogy mikor vernek át....olyat is hallottam hogy már a makói hagymát is át címkézik,úgy hogy idehozzák Kínából a semmitérő hagymájukat,belerakják csomagolásba,és ráírják hogy makói hagyma....Emberek!Már csak abban lehet bízni amit mi magunk termelünk meg.Ez a nagy magyar valóság!
Válasz #227. hozzászólásra
Ne gondolkodj rajta!! Semmi értelme!!!
Köszönöm mindenkinek a hozzászólását és a tanácsokat.
Sajnos a kolbász tekintetében nem lettem okosabb, de örök tanulság paprikát csak házit vehet az ember.
(nem sírom vissza, de 20-30 évvel ez előtt a bolti paprikában is paprika volt)
Válasz #234. hozzászólásra
Igen !
Egy páran "innét" kerestek fel így vagy úgy, hogy hogyan lehetne eljuttatni hozzájuk igazi házi nem kevert őrölt paprikát
Még nem szólt senki, hogy xar lenne
Válasz #234. hozzászólásra
Ezt jó tudni!
Válasz #233. hozzászólásra
És akár utánvéttel is szállítunk!!!
Válasz #229. hozzászólásra
Az, hogy elveszítette a színét az az őrlemény problémája(szerintem), akkor van, ha kispórolják vagy egyáltalán bele sem rakják a leszárított paprika magját többek közt, de lehet fajta kérdés is, illetve ha vegyes az őrlemény tartalma, olyan, hogy van benne zöld is és piros is és érett is.
Gondolom boltban vásárolt eredeti kalocsai csomagolású.........tescos áron
Az viszont, hogy miért lett sósabb az jó kérdés !
Az is elképzelhető, hogy a kolbász mikor rendesen össze érik, megfonnyad sósabb lesz egy kissé de semmiképp nem jelentősen.
Az nem létezhet, hogy kicsöpögött és megfolyt a kolbászotok/akár még füst alatt is/ és ezáltal a zsírral együtt távozott a fűszer jelentősebb része ????
Ilyenkor van az, hogy a zsírral együtt elmegy a paprika, de a só bent marad
Házit vegyél, háztól, termelőtől és ne az út széléről !!!!
Asszem vagyunk itt jó páran akik fűszer papit termelnek és vállaljuk érte a megfelelő minőséget
Válasz #229. hozzászólásra
Valúsz. xar a paprika.
Ami lehet nem is paprika.
Szoktak trükközni.
Beleraknak minden francot.
Az mégcsak hagyján h. szemetet meg rohadtat meg ......... nemtommit.
Biztos van itt aki vágja jobban.
De még téglaport is.
Nebazmeg paprikát tőlem vegyéééééé aztán tégláskolbászt gyorsan egyéééééé hülyegyerek ......
Válasz #229. hozzászólásra
Ezt a kérdést Szabi felé irányítjuk...Ő hentes is és paprikát is termel!!!
Válasz #229. hozzászólásra
füstölés elött nem fagyott meg az anyag?
Látom itt van néhány "paprikás" termelő.
/hozzáértő ember/
Kérdésem lenne hozzátok: Múlt évben töltöttem 30kg kolbászt és szalámit, ami egy-két hónap után elkezdett barnulni(elvesztette a piros színét), és erősen sóssá, kellemetlenné változott az íze. A kolbászhoz értő ismerősök először az apróbb darálásra gyanakodtak, majd később a paprika lett a felelős. (bolti talán kalocsai)
Hogy lehet ez?
Válasz #223. hozzászólásra
Ha megmondod milyen ősz lesz,én megmondom megéri e vetni...
Válasz #226. hozzászólásra
Másodjára már ezen járt az eszem nekem is !
Normál fűszer papi vetettek, ugyan azt amit az idő elbaxott.....
Válasz #225. hozzászólásra
Milyen fajtát??????
Mer ősszel aztán betudám kínlódni a jóidő meg a pirosodás meg a phacom....
Ősszel taknyosodás vanámmá........
Válasz #224. hozzászólásra
Csak azért , mert pénteken, szombaton jó páran újra vetették..........és elgondolkodtam............
Válasz #223. hozzászólásra
Van még értelme magról vetni ??????????????????????????
Válasz #220. hozzászólásra
Válasz #218. hozzászólásra
Amit ez a pici növény fel tud venni az szinte semmi.
Szerintem ebben az állapotban csak a meleg segíthet a többi csak a magunk megnyugtatására kidobott pénz.
Válasz #217. hozzászólásra
Hali!
Nincs képem róla, nem lehet vele dicsekedni.
JD folyamatban!
Válasz #215. hozzászólásra
Hát amit meghagyott a jég az kibaxott szép, csak a gond, hogy ez az össz ter. 1/7-e........
Kérdésem:
- Ha leszórtam Kasumin-al, Tanos-al és Kristalon-al majd 2-2,5 óra múlva jött 30 mm ért valamit a védekezés ? Felszívódhatott ?
Válasz #214. hozzászólásra
Milyen a tied?
Nincs képecske?
Van jd?
Egyébként ezeket a kis paprikákat nem lehet megvédeni ebben az időjárásban!!!! Ezek a heves esők minden gombaölöt lerendeznek egy pillanat alatt!!!!!!!!
Itt csak várni lehet a jóidőt aztán majd lesz valami. Nem emlékszek ilyen rossz kezdetre a paprikával kapcsolatban. Ezt már nem tuidja az időjárás behozni az biztos.
Válasz #205. hozzászólásra
Szia Szabi!
Nálunk nincs mit védeni ,mert szinta csak a kopasz földet tudnánk permetezni. Én ahogy lehet ismét ekézem ,hogy levegőt adjak neki. Van sok vízállásod? Nekem kb. 1-2ha a kacsaúsztató.
Válasz #213. hozzászólásra
Szerintem ilyen ma Magyarországon nem létezik.
Van vlkinek akinek épkézláb a fpja?
Fénykép?
erre többen kitárcsázták a fűszerpaprikát mert olyan szép volt
sajnálom Őket én meg nézhetek új forrás után
Válasz #208. hozzászólásra
Tudom hogy nem ke...Jobb lett volna eladni a nyers paprikát...
Válasz #209. hozzászólásra
Neked már kinn volt mikor én mentem a hermexhez vetőgépért!!!
Válasz #207. hozzászólásra
Én vetettem leges-leges-legutoljára !
A vetőgépes "kicsúfolt", hogy szedésig csak el vetem már !!!!
Válasz #206. hozzászólásra
Nyugi !!!!!
1300-ért sem kell nagyban az őrlemény !!!!!!!!!!!!
Válasz #205. hozzászólásra
4-6 levél???Hú bammeg...mégis evaok maradva...mondjuk nekem a hideg előtt kelt ki,és akkor visszafelé nőtt...
Válasz #204. hozzászólásra
Akkor nem csak én vagyok elmaradva...Legyen is ára mert itt van még pár mázsa tavalyról/örlemény/..Valahogy nem ke senkinek...
Válasz #203. hozzászólásra
4-6 levél és szerintem kibaxott nagy a gomba és baktérium fertőzési esély !!!!!!!!!!!!!!
Szinte már minden más kertészeti növényt (tegnapig) megtámadott már ez a 2 kártevő
Tehát nagyon oda kellene szórni az anyagot !!!!!!!
Válasz #203. hozzászólásra
Dusnok térségében a füszerpaprikák állapota ha időre nézem,akkor a május elsejei állapotot tükröz!Lesz ára!
Válasz #202. hozzászólásra
Mekkora???Nekem csak most kezdi nyomni az első levelet..Nem toom mi lesz belöle..Ez az első magról vetett fűszerpaprikám..
Hogy álltok a fűszer papi lombvédelmével ???????????????????????????????????????????????????
Én ma fújtam volna de reggel lepottyant 7 mm, majd délutánra mire úgy ahogy rá bírtam volna menni a területre a nagyobbik lányom fellépésére kellett mennem, most ismét szakad !!!
Válasz #200. hozzászólásra
Ott a helyünk !!!
Válasz #199. hozzászólásra
Szia Szabi! Az a keddi érdekes lehet! Én megyek jöhetsz velem!
Fűszerpaprikások !
Erre jön valaki ???????:
http://www.yara.hu/EventsAndNews/Events/Univer+Product+ZRT.+2010-es+paprika+szezonnyit%C5%91+rendezv%C3%A9nyei.htm
Válasz #197. hozzászólásra
A képen lógós van leőrölve. Fogja a papírt rendesen, no meg a kezedett ha csomagolod.....
Válasz #196. hozzászólásra
Hát kényesebb mint a lógós...de ott is van egy két fajta ami elég jó tud lenni...Viszont ízre a lógós sokkal jobb szerintem..az olajossága is magasabb...A felállós csak színezni jó...
Válasz #195. hozzászólásra
Nem csípem a felállós paprikát, iszonyatosan kényes.
Válasz #193. hozzászólásra
Talán az egyik tavalyi lehet...vagy más fajta...a felállós sötétebb színű...
Válasz #193. hozzászólásra
Az egyik az olcsóbbik: nincs válogatva csak a betegje van kiszedve.
A másik válogatott:beteg,rohadt,fakó,szintelen csutka szemétben.
Azért dobtam fel, hogy látható-e a különbség.
Válasz #192. hozzászólásra
miért világosabb egyik mint sa másik?
No....készlett......:
Válasz #190. hozzászólásra
De elég sokan.
Csak lumpok neked írni...