Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR404.04 FtUSD392.16 FtCHF430.11 FtGBP484.03 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Na még egyszer:alulról fölfelé a 2. kép 14 cm-re vetve,trakltorral,egy hektár,erős hibrid.Amire azt írtam,hogy a Meteorit helyett lesz,az édes hibrid,kézi vetőgéppel vetve,összesen hat sor próbára,de az is 14 cm-re lett beállítva.
Én felülről kérdem a második képet. Azt írtad fölé, hogy édes hibrid, de korábban azt mondtad, hogy 14cm a tőtáv, ez meg sűrűbb a képen. akkor a képen lévő valami más, nem a kísérlet?
Az édes hibrid nálam kísérletben van hat sor.Az erős hibrid alulról a 2. kép,az rossz felvétel,mert sok bogyó takarásban van.A Meteorit rezisztens,az idén nem tudom,mi van vele,nem ismerek rá.
Már este fényképeztem, de ilyesmik a tövek 5-10db van rajtuk.
Ééés megérkezett a növényvédelem zászlóshajója:
5 lóerő, 15m hatótáv, feltöltő szivattyú. Még üzemanyagkeverő palackot is adtak hozzá, nem kell méricskélni, megtöltöm a jelzésig benzinnel, felette levő jelzésig olajjal és össze rázom.
Ezek az olaszok találékonyabbak a németeknél...
Gyönyörűen porlaszt, már kicsivel alapjárat felett is szinte köd finomságú permetet csinál, ha úgy állítom be.
azt nem tudom hogy hol pontosan
de a Kasumin 2L (ez egy literes kiszerelés, de van belőle 20literes is) ára 5-7 ezer között van
és ha jól tudom 1.5liter/ha amit ki kell szórni, aminek 10-14ezer forint/hektár a költsége
bár nem akarok hülyeséget mondani!
én idén vetettem 14 centire, átlagban 50 cm sortávra.60%-os kelési arány a normális,az hektáronként 84 ezer tő.Most számolgatom a bogyókat ,17-27 között van a számuk tövenként.Szellőzik a tábla,betegség nincs.
75 cm-es sortávnál, hány szem magot vetettek ki hektáronként vagy milyen tőtávra vetitek illetve aki még nem csinálta így de így csinálná, hogy tenné ???????? ????????
40%-át megkapáltam ma a fél ha paprikának, be is töltögettem, most szaladtam be, mert leszakadt az ég. Jött az esővel jég is rendesen, de talán nem csinált kárt..
ZZ a középső az valszeg (lucerna) mozaik vírus, annak nem tudsz mit csiálni, a felső képen lévő levél pedig hiánytünet, hA EZ A levél alső, akkor K hiány, ha pedig középső akkor lehet hogy Mg , de inkább K, mert az indul a csúcs felől, mármint a sárgulás.
Kálium hiányra tippelek. Bár én már egy ideje nem vegyészkedem. Volt az is mikor az egykori HIDRO termékeket próbáltam. Mára viszont Damisol kondi-vas-calcium. Alaptrágyázás ősszel ha van trágya akkor jöhet ha nincs akkor műtrágya.Növény védelem Amistar top,miltox special,actara. Igaz mára csak hobbi kertész vagyok. De szép az állomány.
Valahol olvastam, szakmérnök írta, hogy pl. gyomirtózás után 24 órán belül nem eshet. Tavasszal a csemegekukoricát szórtam Laudisszal, rá 1 órára leszakadt az ég, de kisült a gaz. Glifozát szintén. Úgyhogy én nem aggódom az eső miatt, ha már teljesen megszáradtak a levelek.
Nem akartak megbántani sajnálom. Az tény hogy ez a látvány kikészít idegileg és kínjában az ember nem tud mit csinálni, mint permetez.
Meteoritom van ami fűszerpapi a többi mind hibrid, de jövőre szerintem belekezdek a hibridbe a fűszerben is, minden a magon múlik utána az időjárás a következő tényező.
6390 hozzászólás
én már láttam olyan fűszerpaprika táblát tegnap, amin a bogyók 40-50 %-a értett volt![smile blink](/oldforum/images/smiles/blink.gif)
Válasz #2037. hozzászólásra
Akkor jól gondoltam, a 400Ft nem is vészes, 600Ft-ra tippeltem.
szép paprikák![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Válasz #2036. hozzászólásra
![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Egyértelmű, hogy örlemény, mert a hozott anyag víztartalmát elég kevés helyen nézik.........tipp:400/kg
Jut eszembe, valaki megmondaná, hogy mekkora költséggel kalkulálhatok a feldolgozásra? Hozott anyag /kg-ra számolnak, vagy az őrleményre?
Válasz #2034. hozzászólásra
![smile cowboy](/oldforum/images/smiles/cowboy.gif)
Ja értem. Az erősön látszik a 14cm, csak az édes sűrűbb, de azt kézivel vetetted, ezért nem pontos. Minden tiszta.
Válasz #2033. hozzászólásra
Na még egyszer:alulról fölfelé a 2. kép 14 cm-re vetve,trakltorral,egy hektár,erős hibrid.Amire azt írtam,hogy a Meteorit helyett lesz,az édes hibrid,kézi vetőgéppel vetve,összesen hat sor próbára,de az is 14 cm-re lett beállítva.
Válasz #2032. hozzászólásra
![smile smile](/oldforum/images/smiles/smile.gif)
Én felülről kérdem a második képet. Azt írtad fölé, hogy édes hibrid, de korábban azt mondtad, hogy 14cm a tőtáv, ez meg sűrűbb a képen. akkor a képen lévő valami más, nem a kísérlet?
Válasz #2031. hozzászólásra
Az édes hibrid nálam kísérletben van hat sor.Az erős hibrid alulról a 2. kép,az rossz felvétel,mert sok bogyó takarásban van.A Meteorit rezisztens,az idén nem tudom,mi van vele,nem ismerek rá.
Válasz #2030. hozzászólásra
![smile thumbup](/oldforum/images/smiles/thumbup.gif)
Nagyon szépek!
A hibrid az milyen fajta? Ez nem 14cm-re van egymástól.
A meteorit nálam se 100%-os, nem arról volt szó, hogy rezisztens? Vagy ennyire nem?
Folytatás:
![Meteorit](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120801164547_P1030645.JPG)
![Hibrid, édes](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120801164826_P1030648.JPG)
Meteorit, gyakran betegeskedett, látszik is a képen.
Újfajta, édes hibrid, jövőre ez váltja ki nálam a meteoritot.
A következő képeket ma a legnagyobb kánikulában készítettük.
![Kalóz,erős,rezisztens](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120801163231_P1030631.JPG)
![Kalóz,erős,rezisztens](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120801163349_P1030637.JPG)
![Hibrid, erős](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120801163725_P1030640.JPG)
![Meteorit, édes](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120801163834_P1030643.JPG)
Kalóz,erős,rezisztens:
Mi is öntöztünk reggel![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120801102626_fuszer_p_ontozes_003.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120801102754_fuszer_p_ontozes_002.jpg)
Válasz #2026. hozzászólásra
![smile biggrin](/oldforum/images/smiles/biggrin.gif)
Válasz #2022. hozzászólásra
Remény. Tudod az hal meg utoljára.
Válasz #2023. hozzászólásra
Évek óta meg van tuti a masina még gondom nem volt vele !
Már este fényképeztem, de ilyesmik a tövek 5-10db van rajtuk.
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120731211808_Kep514.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120731211849_Kep518.jpg)
Ééés megérkezett a növényvédelem zászlóshajója:
5 lóerő, 15m hatótáv, feltöltő szivattyú. Még üzemanyagkeverő palackot is adtak hozzá, nem kell méricskélni, megtöltöm a jelzésig benzinnel, felette levő jelzésig olajjal és össze rázom.
Ezek az olaszok találékonyabbak a németeknél...
Gyönyörűen porlaszt, már kicsivel alapjárat felett is szinte köd finomságú permetet csinál, ha úgy állítom be.
Válasz #2018. hozzászólásra
szép. milyen fajta paprika ez?
A bérfeldolgozásra mennyit lehet számolni /kg? Mennyiért szárítják, őrlik meg kb.?
Válasz #2019. hozzászólásra
20-22t/ha nem vagyunk telhetetlenek
Válasz #2018. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Tervezett, tippelt termés !?
Július 30-án ilyen a paprikám.
Válasz #2015. hozzászólásra
![smile sad](/oldforum/images/smiles/sad.gif)
azt nem tudom hogy hol pontosan
de a Kasumin 2L (ez egy literes kiszerelés, de van belőle 20literes is) ára 5-7 ezer között van
és ha jól tudom 1.5liter/ha amit ki kell szórni, aminek 10-14ezer forint/hektár a költsége
bár nem akarok hülyeséget mondani!
kasumint hol tudnék venni és mennyi a hektárköltsége ??
Válasz #2013. hozzászólásra
Sajnálom. Még kaphattok, teljesen kiszámíthatatlan az égbolt.
Válasz #2012. hozzászólásra
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Kb 8 csepp. Már a radarban sem hiszek !!!!!
Válasz #2001. hozzászólásra
volt felétek eső? Itt volt 16mm 10 perc alatt, most meg ilyen csendes, szemerkélőt ad az ég..
Válasz #2010. hozzászólásra
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
Amazone !!
Ne káromkodjon itt ilyen Gazsikkal !!!!!!
Válasz #2009. hozzászólásra
Milyen géped van?Gaspardo?
Válasz #2008. hozzászólásra
Ennyit vett ki !
2,1 cm-től gyakorlatilag korlátlan a variáció.
Válasz #2006. hozzászólásra
Ez vetett magszám vagy termő tő?
Válasz #2005. hozzászólásra
![smile scared](/oldforum/images/smiles/scared.gif)
Ahol ritkább nálam ott kb mutatóujjnyi szár hasközépig ér és megszámlálhatatlan bogyó !
Válasz #2005. hozzászólásra
Itt van előttem a táblázat
13,7 cm 97.609 mag/ha
14,5 cm 92.204 mag/ha
2,9 cm 467.836 mag/ha
3,1 cm 430.108 mag/ha
8 cm 167.715 mag/ha
9 cm 148.976 mag/ha
Válasz #2004. hozzászólásra
én idén vetettem 14 centire, átlagban 50 cm sortávra.60%-os kelési arány a normális,az hektáronként 84 ezer tő.Most számolgatom a bogyókat ,17-27 között van a számuk tövenként.Szellőzik a tábla,betegség nincs.
Válasz #2003. hozzászólásra
Én még sűrűnek és soknak is tartom !! Olan 8-13 cm-közt gondolkodom
3 cm tőtáv,akkor kb a 75 cm sortávnál 4 kg vetőmag kell hektáronként.Hidd el nekem,bőven elég!
Hát némi, matek+csíra képesség....szerintem 15-20 cm-el saccoljuk a tőtávot. no meg a sortáv akkor viszonylag elég jól be lehet saccolni.
75 cm-es sortávnál, hány szem magot vetettek ki hektáronként vagy milyen tőtávra vetitek illetve aki még nem csinálta így de így csinálná, hogy tenné ????????
????????
40%-át megkapáltam ma a fél ha paprikának, be is töltögettem, most szaladtam be, mert leszakadt az ég. Jött az esővel jég is rendesen, de talán nem csinált kárt..
Válasz #1998. hozzászólásra
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120729184603_Kezdodo_K_hiany.jpg)
Ez a képen K hiány. Hasonlítsd össze a tieddel.
Válasz #1988. hozzászólásra
ZZ a középső az valszeg (lucerna) mozaik vírus, annak nem tudsz mit csiálni, a felső képen lévő levél pedig hiánytünet, hA EZ A levél alső, akkor K hiány, ha pedig középső akkor lehet hogy Mg , de inkább K, mert az indul a csúcs felől, mármint a sárgulás.
Válasz #1988. hozzászólásra
Kálium hiányra tippelek. Bár én már egy ideje nem vegyészkedem. Volt az is mikor az egykori HIDRO termékeket próbáltam. Mára viszont Damisol kondi-vas-calcium. Alaptrágyázás ősszel ha van trágya akkor jöhet ha nincs akkor műtrágya.Növény védelem Amistar top,miltox special,actara. Igaz mára csak hobbi kertész vagyok. De szép az állomány.
mindjárt esik
tehát akár le se fújtam volna
ezért akartam holnap, mert írta hogy lesz eső
nesze neked xhantoma
ilyenkor fújhatom újra??
Valahol olvastam, szakmérnök írta, hogy pl. gyomirtózás után 24 órán belül nem eshet. Tavasszal a csemegekukoricát szórtam Laudisszal, rá 1 órára leszakadt az ég, de kisült a gaz. Glifozát szintén. Úgyhogy én nem aggódom az eső miatt, ha már teljesen megszáradtak a levelek.
Válasz #1993. hozzászólásra
a kontakt szernek szerintem kell 1 óra legalább, a felszívódó szerek bejutnak 20-30 perc alatt.
ma cuproxat+dithane szórtam
mennyi idő kell ezeknek a szereknek, hogy nem mossa le az eső
fél egykor fejetem be, de már gyülekeznek a felhők
Válasz #1989. hozzászólásra
Nem akartak megbántani sajnálom. Az tény hogy ez a látvány kikészít idegileg és kínjában az ember nem tud mit csinálni, mint permetez.
Meteoritom van ami fűszerpapi a többi mind hibrid, de jövőre szerintem belekezdek a hibridbe a fűszerben is, minden a magon múlik utána az időjárás a következő tényező.
jobb oldal a szegedi 178 vetőmag, amit vettem
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20120729152140_DSC00404.jpg)
bal oldal szegedi 80-as mag, amit én szedtem ki tavaly
már ránézésre is sokkal szarabb a vetőmag