Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR405.52 FtUSD392.46 FtCHF431.59 FtGBP487.09 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
az öreg Németh Kornél azt mondta,hogy mindig egyel magasabb kategóriával kell edzetni a nebulókat mint ami már nagyon fekszik nekik!
Kicsit rászokik a nagykerékre megálláskor, lassú menetkor(amikor várja be az öregeket heheh:-) aztán meg a stabilabb mivolta végett kétszer úgy fog menni.
csak vedd le alóla az űlést vagy üssél alúlról pár szeget bele, hogy állna többet kicsit!
Ha egyszer ráérez a legnagyobb sárban is állva fog menni kanyarban is bárhol!
sokkaljobban lehet menni, kár,hogy 5 kör után már nem bírok:-D
a korral járhat...
Én nem engedem zúzatlan vagy lehengerezetlen napraforgó táblára a gépet! oda csak mtz...
nagyon tudnék vigyázni egy 8480 Vario váltósra is hiddelnekem
Régebben a Dalbo hengerrel nagyon száraz időben a napraforgó szárat úgy tiportuk mint az atom! jobb volt mint az RZ után! rendesen szétrobbantotta a szárakat a cambridge henger és nagyon gyors is a téma...
Ja...őrá is ezek hatnak néha.......
Kb 1km.után takart egy hatalmasat,mert nem ért le a lába
Aztán elverte az öregeket,mint a lovat
Aztán megfordítottuk a pályát,mert a sima nyomvonal már a fejében volt.
Ment úgy is két kört,majd mikor megállt,megkérdezte:"hát ezek most hol vannak?"(mind fának ment!)
Nagyon bejön neki a nagykerék!
az ilyen pillanatokért érdemes élni!
fasza kis csávó a fiad, jövőre majd edzünk egy kicsit többet mint most, már rájöttem milyen technikákkal lehet hatni a képességeire!
rám pl az hatott,amikor arra gondoltam,hogy kőszöbrok kergetnek...
elektronikától nem kell félni.Ez csak a szerelőknek okoz fejtörést,mikor visszabontják a logikáját.
Ha nem küldöd meg fordított 24-el bikázás gyanánt,akkor nem is fog elmenni szabira.
Momentán a nyúl-béka szenzor vicces szokott lenni,ha kiakasztja a napraforgószár
off
a gyerek már reggel félhatkor ott ült a hasamon,és azt suttogta a fülembe:" de apa megigérted hogy ma kimegyünk a kókai erdőbe motorozni:-)))"
Szerinted?
Na igen, lehet külön "értelmező szótár" kellene hozzá, az elektronika az, ami félelmet kelt, a franc se tudja, mikor gondolja úgy magától, hogy elmegy szabadságra egy kicsit. bár az új powershiftesben is csak gombokat kell nyomogatni, semmi mechanika.
Nem!
Kinyúl egy bazi nagy boxkesztyű a műszerfal alól,és jól szemenveri a gépészt! Közben meg ezt harsogja:"há'nem hallottad mit mondtam Köccsög!!?? Melegíccsed má még kiccsit!"
Nem tudod szétcseszni!
Csak több rajta a kütyü,és fejlettebb az elektronika.
Frászt kapsz ha hibakódot ad,pedig csak azt mondja:Hajtómű olaj +5C alatt.
Meg stb!
visszatérve IH-ra.
Most vettek a szalonnai tsz-be egy kis 95lovas IH-t.
No azon nem a médin júesszéj láccik, hanem a kioti feeling:-D
Jó kis gép az könnyű munkákra, annyi súlyra mint egy egyeneshidas újabb MTZ meg 95lóerő, viszont egyéb mása meg hurka. Kerekei kicsik, farán a hárompont nagyon vékony kicsike meg ilyesmi, pici tengelytáv...
viszont van benne hektármérő:-D
a powershift már régi sztori, lejárt technika, mármint azok amiken egyet tudsz fel meg egyet le kapcsolni. szerintem ezek nem sokat érnek...
A Vario fokozatmentes váltót még nem próbáltam, de nagyon szeretném.
Remélem jövő szezonra egy 8000-es sorozatú demo gépet ilyen váltóval megkaphatunk kicsit kipróbálni!?!?!?!?
Nem tudom mennyi az ár többlet, de ha jóval olcsóbb Fergánál a Dyna 6 váltó akkor nem érdemes a Variót választani, mondjuk annyira nem is tudsz variálni velük, nagyokban csak vario van, kisebbekbe nemtudom hogy szoktak e kérni.
szerintem főleg ha az ára kedvezőbb, akkor dyna6!!!
Most vettek itt egy 6495-ös Fergát, Dyna 6 váltóval, 198lóerő, 6.6 Sisu motor. 90mázsa feletti súly.
Kategóriájában szerintem nagyon alázná a többi 200alatti lovasokat.
A váltó aranyat ér ezekben!
170-190 ben nem nagyon van powershift,csak csoportpowershift.
Szerintem talajon is jobb,de csak amiatt hogy van folyamatos terhelés szabályozás(ha elmondják,hogyan működik).
Viszont hangsúlyozom:érzékenyebb!!!!!
Ha gondolod,adok telefonszámot,aki ebben a kategóriában cserélt gépet,és használja!
húúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú........nagyon kényes téma!
A cuccok ugyanazok mint a nagyokon,ezért irreálisan drága!Több hibalehetőség.Mérlegeld hogy az üzemanyag fogyasztással tudod-e kompenzálni.
Szerintem évente legalább 1800-2000 órát menni kell vele hogy megtérüljön a külünbözet.
Amúgy beszarsz jó vele menni,nagyon komfortos,de ÁRA van!
MfPisti!
Mi a véleményed a fokozatmentes hajtóművekről, úgy általában? Megéri a többletköltségét, megbízható?
Fergusonokból is futkos egy pár már vele, talán van tapasztalatod.
Így már más !
Hát akkor a bogrács még a dobbermanos manusz között annyi talán, hogy az case ih cca 30 éve ámérikáben gyártja a nagy trakiját a bogrács meg ahol épp tudja.
24434 hozzászólás
az öreg Németh Kornél azt mondta,hogy mindig egyel magasabb kategóriával kell edzetni a nebulókat mint ami már nagyon fekszik nekik!
Kicsit rászokik a nagykerékre megálláskor, lassú menetkor(amikor várja be az öregeket heheh:-) aztán meg a stabilabb mivolta végett kétszer úgy fog menni.
csak vedd le alóla az űlést vagy üssél alúlról pár szeget bele, hogy állna többet kicsit!
Ha egyszer ráérez a legnagyobb sárban is állva fog menni kanyarban is bárhol!
sokkaljobban lehet menni, kár,hogy 5 kör után már nem bírok:-D
a korral járhat...
jóéjt!
Mentem aludni!
Válasz #6531. hozzászólásra
erre alapozza a "...." az egyik új szárzúzóját
Válasz #6528. hozzászólásra
Én nem engedem zúzatlan vagy lehengerezetlen napraforgó táblára a gépet! oda csak mtz...
nagyon tudnék vigyázni egy 8480 Vario váltósra is hiddelnekem
Régebben a Dalbo hengerrel nagyon száraz időben a napraforgó szárat úgy tiportuk mint az atom! jobb volt mint az RZ után! rendesen szétrobbantotta a szárakat a cambridge henger és nagyon gyors is a téma...
Válasz #6529. hozzászólásra
Ja...őrá is ezek hatnak néha.......
Kb 1km.után takart egy hatalmasat,mert nem ért le a lába
Aztán elverte az öregeket,mint a lovat
Aztán megfordítottuk a pályát,mert a sima nyomvonal már a fejében volt.
Ment úgy is két kört,majd mikor megállt,megkérdezte:"hát ezek most hol vannak?"(mind fának ment!)
Nagyon bejön neki a nagykerék!
Válasz #6527. hozzászólásra
az ilyen pillanatokért érdemes élni!
fasza kis csávó a fiad, jövőre majd edzünk egy kicsit többet mint most, már rájöttem milyen technikákkal lehet hatni a képességeire!
rám pl az hatott,amikor arra gondoltam,hogy kőszöbrok kergetnek...
szerintem vannak még jobbak is!
Válasz #6526. hozzászólásra
elektronikától nem kell félni.Ez csak a szerelőknek okoz fejtörést,mikor visszabontják a logikáját.
Ha nem küldöd meg fordított 24-el bikázás gyanánt,akkor nem is fog elmenni szabira.
Momentán a nyúl-béka szenzor vicces szokott lenni,ha kiakasztja a napraforgószár
Válasz #6523. hozzászólásra
off
a gyerek már reggel félhatkor ott ült a hasamon,és azt suttogta a fülembe:" de apa megigérted hogy ma kimegyünk a kókai erdőbe motorozni:-)))"
Szerinted?
Válasz #6521. hozzászólásra
Na igen, lehet külön "értelmező szótár" kellene hozzá, az elektronika az, ami félelmet kelt, a franc se tudja, mikor gondolja úgy magától, hogy elmegy szabadságra egy kicsit. bár az új powershiftesben is csak gombokat kell nyomogatni, semmi mechanika.
Válasz #6522. hozzászólásra
Amúgy meg nem birod túlterhelni! Visszaszabályozza a hajtóművet.Meg oda is,ha megnyomod azt az egy nyamvadt gombot!
Válasz #6522. hozzászólásra
Nem!
Kinyúl egy bazi nagy boxkesztyű a műszerfal alól,és jól szemenveri a gépészt! Közben meg ezt harsogja:"há'nem hallottad mit mondtam Köccsög!!?? Melegíccsed má még kiccsit!"
jóvolt hajtani?
szólni akartam hazafelé,hogy kókának jó volt már az aszfalt, remélem nem csúszott nektek
ésha nagyon erőszakolni akarod, nehéz munkánál csak tolnád felfelé a motor egy darabig jól bírja azért azt hogyan viseli?
szóval fűtött garázst szereti:-D
hogyan makacsolja meg magát? nemakar menni?
Válasz #6520. hozzászólásra
Nem tudod szétcseszni!
Csak több rajta a kütyü,és fejlettebb az elektronika.
Frászt kapsz ha hibakódot ad,pedig csak azt mondja:Hajtómű olaj +5C alatt.
Meg stb!
Válasz #6517. hozzászólásra
"érzékenyebb"-gondolom azt érted alatta, hogy könnyebb szétcseszni, ha hülye a traktoros.
Válasz #6508. hozzászólásra
visszatérve IH-ra.
Most vettek a szalonnai tsz-be egy kis 95lovas IH-t.
No azon nem a médin júesszéj láccik, hanem a kioti feeling:-D
Jó kis gép az könnyű munkákra, annyi súlyra mint egy egyeneshidas újabb MTZ meg 95lóerő, viszont egyéb mása meg hurka. Kerekei kicsik, farán a hárompont nagyon vékony kicsike meg ilyesmi, pici tengelytáv...
viszont van benne hektármérő:-D
a powershift már régi sztori, lejárt technika, mármint azok amiken egyet tudsz fel meg egyet le kapcsolni. szerintem ezek nem sokat érnek...
A Vario fokozatmentes váltót még nem próbáltam, de nagyon szeretném.
Remélem jövő szezonra egy 8000-es sorozatú demo gépet ilyen váltóval megkaphatunk kicsit kipróbálni!?!?!?!?
Nem tudom mennyi az ár többlet, de ha jóval olcsóbb Fergánál a Dyna 6 váltó akkor nem érdemes a Variót választani, mondjuk annyira nem is tudsz variálni velük, nagyokban csak vario van, kisebbekbe nemtudom hogy szoktak e kérni.
szerintem főleg ha az ára kedvezőbb, akkor dyna6!!!
Most vettek itt egy 6495-ös Fergát, Dyna 6 váltóval, 198lóerő, 6.6 Sisu motor. 90mázsa feletti súly.
Kategóriájában szerintem nagyon alázná a többi 200alatti lovasokat.
A váltó aranyat ér ezekben!
Válasz #6516. hozzászólásra
170-190 ben nem nagyon van powershift,csak csoportpowershift.
Szerintem talajon is jobb,de csak amiatt hogy van folyamatos terhelés szabályozás(ha elmondják,hogyan működik).
Viszont hangsúlyozom:érzékenyebb!!!!!
Ha gondolod,adok telefonszámot,aki ebben a kategóriában cserélt gépet,és használja!
Válasz #6515. hozzászólásra
Talajon is jó? mondjuk ha egymás mellé teszed egy powershiftessel, mit mutat?
Válasz #6514. hozzászólásra
húúúúúúúúúúúúúúúúúúúúúú........nagyon kényes téma!
A cuccok ugyanazok mint a nagyokon,ezért irreálisan drága!Több hibalehetőség.Mérlegeld hogy az üzemanyag fogyasztással tudod-e kompenzálni.
Szerintem évente legalább 1800-2000 órát menni kell vele hogy megtérüljön a külünbözet.
Amúgy beszarsz jó vele menni,nagyon komfortos,de ÁRA van!
Válasz #6513. hozzászólásra
170-190 között!
Válasz #6512. hozzászólásra
Hány lóerős gépről beszélünk?
Válasz #6511. hozzászólásra
MfPisti!
Mi a véleményed a fokozatmentes hajtóművekről, úgy általában? Megéri a többletköltségét, megbízható?
Fergusonokból is futkos egy pár már vele, talán van tapasztalatod.
Válasz #6481. hozzászólásra
erre azé nagyon ne vegyél mérget!
Válasz #6486. hozzászólásra
Ez csak tipp marad
Válasz #6507. hozzászólásra
Háésmi?
Válasz #6506. hozzászólásra
Nem hinném.......
Más is gond ott.....
Válasz #6505. hozzászólásra
Akkor 130ér 1 8050es nálad nem jöhet szóba SEMMIKÉPP??????
Válasz #6504. hozzászólásra
Gondolom...
Válasz #6503. hozzászólásra
A Dzsekk jobban összerakja mint a Günter?
Válasz #6500. hozzászólásra
Így már más !
Hát akkor a bogrács még a dobbermanos manusz között annyi talán, hogy az case ih cca 30 éve ámérikáben gyártja a nagy trakiját a bogrács meg ahol épp tudja.
Válasz #6501. hozzászólásra
majd hívlak!
Válasz #6497. hozzászólásra
OKÉ itt az irodába vagy ott tifelétek vagy mennyünk egyből a tűzoltóságra???
Válasz #6498. hozzászólásra
A Magnum filmre nem emléksző?
Válasz #6496. hozzászólásra
Mert tényleg csak 1 tipp volt részemről.
Válasz #6487. hozzászólásra
Erről aTomról még írjál wazze !!!
Válasz #6493. hozzászólásra
szerintem holnap délután találkozunk
és felgyújtjuk az összes papírt:-D
Válasz #6494. hozzászólásra
No,mié?
Válasz #6492. hozzászólásra
Valaki,úgy hallottam.
Válasz #6489. hozzászólásra
Huh !!! Ez kemény volt !
Válasz #6490. hozzászólásra
hű többre számítottam!
Válasz #6489. hozzászólásra
Az van benne?
Kimondta?
akkor tuti colosak a menetek meg amcsi kulcsok kellenek rá
Válasz #6485. hozzászólásra
Gear
1 1.94mph [3.1kph]
2 2.22mph [3.6kph]
3 2.56mph [4.1kph]
4 2.94mph [4.7kph]
5 3.37mph [5.4kph]
6 3.87mph [6.2kph]
7 4.51mph [7.3kph]
8 5.17mph [8.3kph]
9 5.97mph [9.6kph]
10 6.84mph [11.0kph]
11 7.85mph [12.6kph]
12 9.00mph [14.5kph]
13 11.22mph [18.1kph]
14 12.86mph [20.7kph]
15 14.84mph [23.9kph]
16 17.02mph [27.4kph]
17 19.52mph [31.4kph]
18 22.39mph [36.0kph]
R1 2.79mph [4.5kph]
R2 3.19mph [5.1kph]
R3 6.49mph [10.4kph]
R4 7.44mph [12.0kph]
Válasz #6486. hozzászólásra
Abbiz-a!
Válasz #6484. hozzászólásra
mivan mi? ezt nem értem!???
Papírokkal hogy állsz mikor csináljuk?
8000 bogrács meg a Tom Seleck között mi dönt ide oda akkor ?
Ajjaj !!!! Ez jó kérdés !!!! Csak tipp:ZF???
18 sebességes powershift.