Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak640 FtBenzin árak632 FtEUR401.93 FtUSD385.06 FtCHF426.08 FtGBP482.86 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
és szerinted nehezebb a kicsiny Ferguson a ZT-től???
na éppen Te mondtad ki a választ tesa,méghozzá pontosan!
ez a különbség egy JD-s és egy MF-es között.
az MF-es kisebb géppel húzza el a nagyobb másikat és arra büszke, a JD-s meg a nagyobbal a kisebbet és arra büszke,méghozzá orrfennhordósan,és nagyface szinten.
hihi
Szó se róla tetszik.....ez is, meg a másik is. Csak ez a gabona az idén ketté húzza a számításaim. A műtrágyára összpontosítok. Te tudsz valamit ez ügyben ?????
100 lovas csak a zt, de ha értenél hozzá, akkor tudnád, hogy ilyenkor a súly számit.
Azé jó le alázza azt a kis 10enmillás szart az a 25 éve KELETNÉMET :DD
na most vagy a 7465-ös egy hihetetlen jó fogású gép, vagy a naggyal van valami. Azt láttam,hogy orrsúly nincsen rajta,ettől függetlenül jól megkellett volna hurcolni a 70-est a nagynak.
Mintha úgy láttam volna,hogy a nagygépnek elcsúszott a sebváltója,mert kapartkapart,egyszercsak megálltak a kerekek.
neked meg Lac annyit,hogy éppen betonon jön ki igazán a vonóerő különbözet két gép között,mivel ott azért kisebb a tapadási képesség differenciája szerintem. Innentől kezdve talajon a gumi függvénye minden...
Fáj az igazság...
mert az igazság az,hogy dolgoztam egy táblában az új JD-vel, de elmaradt mint a borravaló. nem betonon és nem trükkel. neki IH4fej, nekem Rabewerk 5fej. A mélység egyforma.
de nem is vitatkozom.
a ZT meg 120lovas, a kis Ferga meg nemtudom van e 90...
az 5455-ös 105lóerős, de ez csak 44valahanyas.
Az én videómon meg a Ferga a kisebb műszer.
Válasz #4448. hozzászólásra
van sok meló, esténként meg jó Fergusonoshoz méltóan az asszonnyal is kell birkozni...
jól mondom Pistibácsi!?
Kombájnt készítem fel. Volt egykettő régi rossz javításból eredő hiba vonzata,amit kijavítottunk,aztán hamár ez kivolt véve, akkor már azt dsem kellene bennehagyni megnézetlenül,nomeg akkor már azokat a csapágyakat is kicserélem,meg ezeket is, meg az összes szilentet, hiába jók, de bent vannak és most van idő,no de akkor mégjobban szétkell szedni,mert....
szóval ha szembe álltam a kombinóval akkor egyenest átláttam rajta. Törekasztal,rostaszektények, himbakarok,rángatók összes szilent,szalmaláda csapágyai,szíjfeszítő csapágyak, egykét hegesztegetés,kis lemezmunka......12éves gép,megérdemli és megháhálja a gondozást. CSak tényleg az van,hogyha már kivolt véve a rostaszekrény akkor az összes többi belét érdemes volt kiszedni,ezek szélein a tömítő gumiszallagokat kicserélni, meg minden ilyesmi. Holnap belepakolom a gabona dobkosarat és készen is vagyunk,nomeg persze kell rá kétköbméter lemezburkolat is majd.
Illetve tavaly a szecskázónkban elszálltak kések és szétrázott egykettő lemezt,kicsi hegesztések is voltak, nomeg a hidraulika olajtartályból is szivárog csepp-csepp szinten az olaj,azt kell még a napokban megpákolni.
A szecskázóba holnap jön meg az összes forgó és állókés, minden kicserélem belőle újra. Allókésből csak minden másodikat fogom beletenni,nemkell porrá őrölni a szalmát,elég ha megszecskázza. Úgyis újak a verőlecek,alapból nagyon apróra vágja a szalmát,ha lenne valamiféle szétszóró berendezés,hogy ne rendre tegye,akkor szecskázni sem kellene hahaha:-D na jó nem,csak vicceltem kicsit.
A Newhollandon is van még vagy kettő darab nap aprómeló.
MFPisti! Majd ha jönek a bedobóujjak kellene szegecs pengékhez oldalra a rángatóhoz! Rövid van egy dobozzal,tavaly küldtél, de jólenne néhány darab hosszú is. Ebből nemkell dobozzal mert az meg soklenne:-D
dehogynem!
nézd meg a Case IH is rángatja mint a rongyot, de a 130lovas Lamborghinit sem képes annyira elpirítani...
egy kis turbós Ferguson meg pótossal együtt elhúzza a sokkal nagyobb JD-t.
ez utóbbi mármár nevetséges is volt.
nem traktorellenes kampányról van szó, de a videó nem hazudik
Érdekesnek tartom ezt a gép-munkaeszköz párosítós témát.
A mi traktorunk 217lóerős,másfél éves MF. 1tonnás frontsúllyal, majdnem 95mázsa önsúllyal. Ekét 5fejes Rabewerk Klebert húz,az igazán neki való, van ahol kicst sok is ,van ahol kevés is,szóval jó neki. Tavaly a nagy sárban a végén levettem egy fejet,de akkor már kéthete nemtudott szántani senki a környéken, mi kinyögtük, bár 4fejjel nem is volt annyira nyögés, a lényeg,hogy a sár nem kicsi volt:-D
Nekünk egy 4,2-s IH nehéztárcsánk van,iggenjól szögbe "törve" így kiváló munkát végez,szinte szántani lehet vele. Lapos táblában kicsi neki természetesen, de errefelé(Szendrő) rengeteg olyan part van,ahol meg éppen nekivaló a 4,2-es tárcsatéma. Felfelé is úgy húzza mint laposon kb,a nagyobbokon kell visszaváltani ha olyan a terep. A talajok jó kötöttek, és általában pont ezek a nagy húzós partok a leg kötöttebbek. Egy 5,2-es-re cserélném,de nagyobbra SOHA! hiába mennek az alföldön 6,2-vel ezekkel a gépekkel,az az alföld. Mondjuk én úgy tárcsázom,hogy a kerekek a levegőben vannak és nem nyúlok hidraulikához,mert az már nem munka,kivéve tarlóhantáskor kell sekélyebb művelés,de most nem arról van szó elsősorban.
A lényeg,hogy itt nálunk a 155lóerős gép elnyögné magát a tárcsánk előtt. Tapasztaltuk,volt Same 150lovas gép, szét vergődött a 4,2-essel. A T150 jobban bírta,nagyobb volt a súlya,jobbat tudott fogni,de ottis feszt emelgetni kell. Cimborának hetven valahanyas új JohnDeer-e van, 200lóerős,neki is meggyűlik a baja a partokon a 4,2IH-val.
Kombit vagy hankót tuti kényelmesen vinné 8méter körül, de eddig még sajnos nem sikerült venni ilyet,majd tavaszra ha összejönne a Fergánk után.
A 155lovas gép egy közepes 4fejes ekével, egy 4méteres nem IH nehéz tárcsával, egy 5körüli kombival hankóval, és egy egykét késes lazítóval dolgozhatna.
A Rába 3késes lazítót húz itt, 40-50centi között.
nem mert utána ráizgultam a 6280-ra :-)))))
a nagy gépekről nem tettem le, de problémár lett volna a munkaeszközök beszerzése hozzá. az sajnos nem fért bele a költségvetésbe
24441 hozzászólás
Válasz #4489. hozzászólásra
trixtáral mizu ???????
éreget már vagy bent van ??
Válasz #4488. hozzászólásra
elméletig igen de nekem nem kell hamarabb nem tárolom 1-böl szorom kifelle a tornádoval a sunyiba......
Válasz #4487. hozzászólásra
Szavasz!
Válasz #4484. hozzászólásra
Akkor az már most is van, nem a nyár végén.
Válasz #4485. hozzászólásra
SZEVA !!
Válasz #4482. hozzászólásra
:DDDD
jól beszélsz
Válasz #4481. hozzászólásra
irtam 1 mailt
Válasz #4483. hozzászólásra
ótt körül ahogy irtad........
Válasz #4479. hozzászólásra
Még ennél is olcsóbban ??????
Válasz #4470. hozzászólásra
és szerinted nehezebb a kicsiny Ferguson a ZT-től???
na éppen Te mondtad ki a választ tesa,méghozzá pontosan!
ez a különbség egy JD-s és egy MF-es között.
az MF-es kisebb géppel húzza el a nagyobb másikat és arra büszke, a JD-s meg a nagyobbal a kisebbet és arra büszke,méghozzá orrfennhordósan,és nagyface szinten.
hihi
Válasz #4469. hozzászólásra
Meg az a címe, hogy Macska-egér !
Válasz #4478. hozzászólásra
nem án !!!!!!!!!!!
tényleg :))
bexarok
Válasz #4476. hozzászólásra
igen jól informált embertöl hallotam olcsó áron lesz kaki a nyár végén
Válasz #4475. hozzászólásra
És ezt az internetről kellett megtudnom, hogy valójában mit is csináltak !!!!!! Szét baxot az ideg !!!!!!!!!!!!!!
Válasz #4473. hozzászólásra
:DDD
Válasz #4467. hozzászólásra
Szó se róla tetszik.....ez is, meg a másik is. Csak ez a gabona az idén ketté húzza a számításaim. A műtrágyára összpontosítok. Te tudsz valamit ez ügyben ?????
kisebbfokú taposási károk vaze...
elb*szni könnyű de helyrehozni 5év!!!
egy hasonló hasigkaparást
Válasz #4463. hozzászólásra
Nekem aztán tökmindegy ki milyen trakit húz el,és mivel.Nem arra fogom használni a trakimat,egyébként én is fergát veszek de nem ezért.
Válasz #4469. hozzászólásra
Akkor még figyelj egy kevéset !!!!!
Az összkerék ki-be kapcsolással szórakoztak !
Válasz #4470. hozzászólásra
Bárki bármit mond a Keleti gépnek párja nincsen :))
Válasz #4461. hozzászólásra
100 lovas csak a zt, de ha értenél hozzá, akkor tudnád, hogy ilyenkor a súly számit.
Azé jó le alázza azt a kis 10enmillás szart az a 25 éve KELETNÉMET :DD
Válasz #4462. hozzászólásra
na most vagy a 7465-ös egy hihetetlen jó fogású gép, vagy a naggyal van valami. Azt láttam,hogy orrsúly nincsen rajta,ettől függetlenül jól megkellett volna hurcolni a 70-est a nagynak.
Mintha úgy láttam volna,hogy a nagygépnek elcsúszott a sebváltója,mert kapartkapart,egyszercsak megálltak a kerekek.
Válasz #4466. hozzászólásra
NÁLAD ????
nem semmi
Válasz #4465. hozzászólásra
ugy látom tetszenek neked a pirosak :))
És ezt meg az én földemen csinálták a drágaságok ! :
Válasz #4457. hozzászólásra
neked meg Lac annyit,hogy éppen betonon jön ki igazán a vonóerő különbözet két gép között,mivel ott azért kisebb a tapadási képesség differenciája szerintem. Innentől kezdve talajon a gumi függvénye minden...
Vario v.s Vario
Válasz #4458. hozzászólásra
Fáj az igazság...
mert az igazság az,hogy dolgoztam egy táblában az új JD-vel, de elmaradt mint a borravaló. nem betonon és nem trükkel. neki IH4fej, nekem Rabewerk 5fej. A mélység egyforma.
de nem is vitatkozom.
a ZT meg 120lovas, a kis Ferga meg nemtudom van e 90...
az 5455-ös 105lóerős, de ez csak 44valahanyas.
Az én videómon meg a Ferga a kisebb műszer.
Te te kis naív...
Akkor dobok a szomszédaimról egy kettőt.
Szegény MfPisti, most fog igazán lesni !
Válasz #4456. hozzászólásra
Nem blamálom én a fergit, csak sajnálom azokat akiknek csak az jutott :-)))))))))))))))))))
remélem megtudják egyszer milyen 1 igazi traktor :-)))))
Válasz #4455. hozzászólásra
Na tátsad a szád, ha ilyen kis naiv vagy!
Válasz #4455. hozzászólásra
csak nem betonon kell virítani azt a vonóerőt
Válasz #4453. hozzászólásra
Ne blamáld az mf et,mert törlöm.Mf el kezdünk,aztán jd.:)
Válasz #4453. hozzászólásra
hejj haver amit én szúrtam be abban nincsen trükk.
elhullott a JD a Ferga harcmezején.
Mi is ez a mező? Hát a vonóerő!!! hahahaha
Válasz #4448. hozzászólásra
van sok meló, esténként meg jó Fergusonoshoz méltóan az asszonnyal is kell birkozni...
jól mondom Pistibácsi!?
Kombájnt készítem fel. Volt egykettő régi rossz javításból eredő hiba vonzata,amit kijavítottunk,aztán hamár ez kivolt véve, akkor már azt dsem kellene bennehagyni megnézetlenül,nomeg akkor már azokat a csapágyakat is kicserélem,meg ezeket is, meg az összes szilentet, hiába jók, de bent vannak és most van idő,no de akkor mégjobban szétkell szedni,mert....
szóval ha szembe álltam a kombinóval akkor egyenest átláttam rajta. Törekasztal,rostaszektények, himbakarok,rángatók összes szilent,szalmaláda csapágyai,szíjfeszítő csapágyak, egykét hegesztegetés,kis lemezmunka......12éves gép,megérdemli és megháhálja a gondozást. CSak tényleg az van,hogyha már kivolt véve a rostaszekrény akkor az összes többi belét érdemes volt kiszedni,ezek szélein a tömítő gumiszallagokat kicserélni, meg minden ilyesmi. Holnap belepakolom a gabona dobkosarat és készen is vagyunk,nomeg persze kell rá kétköbméter lemezburkolat is majd.
Illetve tavaly a szecskázónkban elszálltak kések és szétrázott egykettő lemezt,kicsi hegesztések is voltak, nomeg a hidraulika olajtartályból is szivárog csepp-csepp szinten az olaj,azt kell még a napokban megpákolni.
A szecskázóba holnap jön meg az összes forgó és állókés, minden kicserélem belőle újra. Allókésből csak minden másodikat fogom beletenni,nemkell porrá őrölni a szalmát,elég ha megszecskázza. Úgyis újak a verőlecek,alapból nagyon apróra vágja a szalmát,ha lenne valamiféle szétszóró berendezés,hogy ne rendre tegye,akkor szecskázni sem kellene hahaha:-D na jó nem,csak vicceltem kicsit.
A Newhollandon is van még vagy kettő darab nap aprómeló.
MFPisti! Majd ha jönek a bedobóujjak kellene szegecs pengékhez oldalra a rángatóhoz! Rövid van egy dobozzal,tavaly küldtél, de jólenne néhány darab hosszú is. Ebből nemkell dobozzal mert az meg soklenne:-D
Válasz #4452. hozzászólásra
azok akik ilyen idióta videók alapján alkotnak véleményt egy traktorrol ......
( na ezek vesznek például Mf-et )
Válasz #4451. hozzászólásra
egy kis trükkel minden sikerül
Válasz #4449. hozzászólásra
dehogynem!
nézd meg a Case IH is rángatja mint a rongyot, de a 130lovas Lamborghinit sem képes annyira elpirítani...
egy kis turbós Ferguson meg pótossal együtt elhúzza a sokkal nagyobb JD-t.
ez utóbbi mármár nevetséges is volt.
nem traktorellenes kampányról van szó, de a videó nem hazudik
Válasz #4422. hozzászólásra
Érdekesnek tartom ezt a gép-munkaeszköz párosítós témát.
A mi traktorunk 217lóerős,másfél éves MF. 1tonnás frontsúllyal, majdnem 95mázsa önsúllyal. Ekét 5fejes Rabewerk Klebert húz,az igazán neki való, van ahol kicst sok is ,van ahol kevés is,szóval jó neki. Tavaly a nagy sárban a végén levettem egy fejet,de akkor már kéthete nemtudott szántani senki a környéken, mi kinyögtük, bár 4fejjel nem is volt annyira nyögés, a lényeg,hogy a sár nem kicsi volt:-D
Nekünk egy 4,2-s IH nehéztárcsánk van,iggenjól szögbe "törve" így kiváló munkát végez,szinte szántani lehet vele. Lapos táblában kicsi neki természetesen, de errefelé(Szendrő) rengeteg olyan part van,ahol meg éppen nekivaló a 4,2-es tárcsatéma. Felfelé is úgy húzza mint laposon kb,a nagyobbokon kell visszaváltani ha olyan a terep. A talajok jó kötöttek, és általában pont ezek a nagy húzós partok a leg kötöttebbek. Egy 5,2-es-re cserélném,de nagyobbra SOHA! hiába mennek az alföldön 6,2-vel ezekkel a gépekkel,az az alföld. Mondjuk én úgy tárcsázom,hogy a kerekek a levegőben vannak és nem nyúlok hidraulikához,mert az már nem munka,kivéve tarlóhantáskor kell sekélyebb művelés,de most nem arról van szó elsősorban.
A lényeg,hogy itt nálunk a 155lóerős gép elnyögné magát a tárcsánk előtt. Tapasztaltuk,volt Same 150lovas gép, szét vergődött a 4,2-essel. A T150 jobban bírta,nagyobb volt a súlya,jobbat tudott fogni,de ottis feszt emelgetni kell. Cimborának hetven valahanyas új JohnDeer-e van, 200lóerős,neki is meggyűlik a baja a partokon a 4,2IH-val.
Kombit vagy hankót tuti kényelmesen vinné 8méter körül, de eddig még sajnos nem sikerült venni ilyet,majd tavaszra ha összejönne a Fergánk után.
A 155lovas gép egy közepes 4fejes ekével, egy 4méteres nem IH nehéz tárcsával, egy 5körüli kombival hankóval, és egy egykét késes lazítóval dolgozhatna.
A Rába 3késes lazítót húz itt, 40-50centi között.
A videót nézzétek meg!
Válasz #4447. hozzászólásra
sztem erre nem kell adni
Válasz #4447. hozzászólásra
De rég jártál erre
Halihó!
kár,hogy a JD-s topic lent van és nincsen kedvem keresgetni, de hátha látják...
itt egy vidijó,lessétek csak meg! ha kicsit többet is akartok látni,mondjuk lambo, case....vs JD akkor keresgéljetek tovább.
a lényeg: http://www.youtube.com/watch?v=Huda6GQ56KI&feature=related
JD vs MF! a végeredmény pedig egyértelmű hahaha
Válasz #4445. hozzászólásra
Értem. :)
Válasz #4443. hozzászólásra
nem mert utána ráizgultam a 6280-ra :-)))))
a nagy gépekről nem tettem le, de problémár lett volna a munkaeszközök beszerzése hozzá. az sajnos nem fért bele a költségvetésbe
Válasz #4441. hozzászólásra
küld el a számod a kazmerirobi kukac freemail .hu-ra,holnap felhívlak! köszi !
Válasz #4442. hozzászólásra
És most olyanod van?
Válasz #4439. hozzászólásra
mert utána ráizgulzam egy 8240-re