Hirdetés
- AKG támogatás új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- Direktvetés, no-till. új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- VI. Agroinform Fórum Találkozó 2025.02.15. új
- SPC-6 vetőgépek új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Agrártámogatások kifizetése új
Cikkajánló
Lassan alig marad növényvédő szer – újabb 30 hatóanyagot tiltottak be
Számos hatóanyag engedélye nem került meghosszabbításra.
Hirdetés
1262 hozzászólás
Lenne egy kérdésem, hogy szerintetek mi lehet a gond?
Van egy MBP- pótunk és 1-2 éve ha csak egy kicsit is rálépett az ember a traktor fékére akkor már rögtön érezte, hogy fog a pótkocsi.
Ha a féket pedig lepadlózta akkor még nagy súlynál is fogott rendesen.
Azóta nem ment alán 500KM-t se és a féke határoztottan rosszabb lett, pedig a 8 Bar ugyanúgy megy bele mint régen.
Szerintem rossz az egyik tömlője és azt kéne kicserélni. Ma nem volt rá időm, hogy alaposabban kivizsgáljam.
Hirdetés sok láttam ez hülye 3 szor magasitók, ez nem jó majd tönkre ment fog.....és átborulás is....
Válasz #58. hozzászólásra
:)
Válasz #51. hozzászólásra
már 215-en vagyunk.ittvannak a Fan emberei,nem birják főnök nélkül.
Válasz #57. hozzászólásra
Hivd a közterület felügyelőket
Válasz #53. hozzászólásra
Itt szemetel.
Válasz #55. hozzászólásra
Örülök neki ,hát még az emberek elengedtem őket délben és hétfő délig nem is akarom őket látni
Válasz #54. hozzászólásra
erre vágytál nem?
Válasz #53. hozzászólásra
Nálunk
hol esik?
Már-mint a fórumon.
Mi a túró tcsinál ez a sok paraszt ebben az esőben? Akkora itt a csend...
Válasz #47. hozzászólásra
de a fekete rendszámos mezőgazdasági vontatóra sincs súlyadó
Válasz #48. hozzászólásra
Köszi!
Válasz #47. hozzászólásra
nincs
Válasz #46. hozzászólásra
Köszi! Lassújárműn nincs súlyadó? Nem igazán vok képbe.
Válasz #45. hozzászólásra
súlyadó nulla
a kötelező biztósító függő, nekem évi 5000
Meg tudná nekem v.ki mondani, hogy mennyi egy mbp 6.5ősnek az évi súlyadója, és a kötelező biztosítási díjja, ha pirosrendszámos?
Válasz #43. hozzászólásra
Nekem amit képet. MBP-113-as váz : 300 x 100 U-vasból :D Ez egy se eltört, olyan mint újat :D
Válasz #39. hozzászólásra
Hallod, múltkor volt fent egy az expresszen, de oan állapotban, amiennel mi vettük 350-ért, ehelyett 950 volt az ára. Annyiért sok! Mi 350-ért vettünk, 200 körül ráköltöttünk, 11.000-es gumikat tettünk rá, a legjobb pótkocsim. Sokkal jobb húzni, mint a 8 tonnásokat. Meg van magasítva, 140 mázsákat visz. Nagyon jó fejlesztés szerintem, csak kevés van.
Ha kell kép, adjatok emailt.
Toldi nyergespótkocsi ez nagyon durva vázok és nagyon nehéz. Üres benne 7500 kg!!!! 14-22 t teherbirású. Senki nem tudtak elvinni. Csak Rába 180-rel. Mert 80-as éveken sok rossz útviszonyoknál és sárosnál, azért ne legyen sérült a vázot.
Válasz #40. hozzászólásra
Igen ismerem. MPB-9 teherbirású. Ez kiváló vázok és rugalmas felépitmények. Mezőgazdasági rossz útviszonynál jó használható. 16x20-os kerékméretű. 80-150 le traktorral szükséges. Régi Tsz-én tele homokkal T-150k elvinni volt. Ez MTZ-80 vagy Zetor 12011-es.
Válasz #37. hozzászólásra
Alesi biztos ismeri!!!!
A szomszéd faluban van egy szinte zsírúj állapotban lévő mbp-9-es! Robosztus egy pótkocsi! Majd összel lefotózom ha sikerül mert csak almát hord vele! 12 hónapból 11-et áll garázsban!
Nem tudsz eladót?
Válasz #1. hozzászólásra
MBP-9-est húzott már vki? Gyerekek! AZ nem semmi pótkocsi! Különb akármelyik HW 8011-es kocsinál!
Én szeretem a 6,5-eseket is, nekem silós felépítményes van, gabonázást is bírja, 85 mázsával megy mindíg.
Sztem príma az MBP! Jól összerakták!
Válasz #33. hozzászólásra
Oké átküldöm neked is!
Válasz #34. hozzászólásra
De azaz! Jó sokáig hirdette!
Válasz #32. hozzászólásra
Köszi a képet . Azt hiszem emlékszem a hirdetésre . Nem egy zöldre mázolt 16-ost hirdetett a faszi ?
Szevasz!
Nekem is át udnád küldeni!
dutra1000@freemail.hu
Válasz #29. hozzászólásra
Átküldtem az email-odra! Szólj majd ha megvan, mert ha nem küldöm mégegyszer:)
Válasz #29. hozzászólásra
Helló! amit a képen látsz az NAS 673-as adapter, de valahol van nekem képem olyan adapterről ami át lett alakítva tálcásra megkeresem és küldöm!
Az erősített gyári oldalgarnitúra is 60X40-es zártszelvényből van, és 91e+áfa. Szerintem megéri megvenni.
Válasz #27. hozzászólásra
Cowboy tudnál nekem küldeni képeket a napra adaptered tálcáidról mert csinálni akarok az fka-ra tálcákat a naprához
husfutar@freemail.hu
Kedden vettem 2 900-as gumit a kocsira 42 volt darbja belsővel és védő szalaggal
De végülis a 3 hektárra is kiment a 15 liter mert kiszortam mindet ami a tartályba volt, ugyhogy a multkor meg eset egy nagy eső még lehet hogy most őli majd le, mert megvan már sárgulva a levele a keserűfűnek is majd még figyelem! Viszont a másik táblába ott már kidőlt minden csont szárazra száradt a gyom a másik része meg citromsárga. az nagyom baba!
Válasz #25. hozzászólásra
Jó a lumax eddig! Remélem a tartamhatás is jó lesz! Az egyik táblába kicsit elrontottam, nem figyeltem a nyomást és nem ment ki elég víz! 3 hektáros tábla volt és bennemaradt a tartályba 250 liter viz, de rászortam mégegyszer ott még figyelem a gyom reakcióját lehet adok még neki valamit a callisto-t néztem ki mert a keserűfű az nem nagyon akar kifekűdni! A másik táblába ott jól eltaláltam a mennyiséget ott meghalt minden:))
Válasz #24. hozzászólásra
Hat a LUMAX? én permeteztem záporesőbe a lumax-ot műtrágyával,és határozottan jobb a hatás mintahol száraz időben nitrogén nélkül.ez szinte hihetetlen.
Én is felnyomom 6-ra vagy 6,5-re! Könnyebben is gurul ha nem lapos. De én is megvettem az új gumikat rá. 100 eFt volt de nincs vele baj! Nem kell parázni hogy mikor durran már el, meg szezon előtt egyszer felfujom és birja végig. Na meg a rendőr se kötekedik úgy! Bár ha akar úgyis találna valamit!
Válasz #21. hozzászólásra
Elég rendesen meg lapul de még nem vészes bírják a gumik . Üresen a 0.5 bár is elég neki
Válasz #17. hozzászólásra
3-bár csak üresen elég!
Akkor nem jó a nyomásmérő órád mert ha a 8,25-ösbe csak 3 bárt raksz az a 80 mázsa alatt segg lapossá válik! Nekem újjak vannak alatta és 6 bár alatt nem járom őket! egyszer húztam 4 bárral már rendesen lapult a 84 mázsa alatt!
Válasz #19. hozzászólásra
Akkor nem vészes a 6t-s HW ha ki van húzva az 1milla! (Bár nekem azok a szimpik az az igazság,de ez is jó lesz!)
Válasz #18. hozzászólásra
500ezertől 700ezerig!
Az jó! Úgy kb mennyiért vesztegetik a jó állapotúakat?
Válasz #16. hozzászólásra
Nem mert elöl már az 1000*20-as nem fér el széleségre de lehet hogy az 1100*20-as nem fér el . De a 900*20-es elég tutira . Az is kíbír mindent mert nekem 825*20-as van rajta de majdnem a kocsival egyidősek és 3 bár fölé nem merem fújni őket de viszik a 80 mázsát .
Válasz #15. hozzászólásra
Ugye kamiongumit nem lehet alájuk rakni?
Válasz #14. hozzászólásra
Nagyon erős vázú kocsi . Ment egy piros rendszámos ifa mögött 8 évig 100 mázsákkal és még bírja pedig aratáskor gyepatox van rendesen
Jók ezek a kocsik, a vázuk mennyire rideg? Lehet,hogy majd veszünk egyet! (Persze majd ha dúskálok a lóvéban akkor lecserélem 8.3-asra!) :-))
Nekem a silós 50 cm-es magasító van belemezelve és a gyári 60 cm-es oldalak .
Szerintem a sima falú 60*40-es zártszelvényből jobb lenne a magasító és 1,25-ös túlméretes lemezzel .