Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
- Műtrágya árak új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- Direktvetés, no-till. új
- Bérmunka tarifák szántóföldön! új
- Poénok új
- Kukorica terményárak új
Cikkajánló
Sajtóközlemény
864 hozzászólás
Válasz #513. hozzászólásra
De azt írtad hogy alsó két pont függesztő karok mentén széjeleb. Nem összébb. No de mind1 csak elértés volt egyről beszéltünk.
Válasz #508. hozzászólásra
Azt írtam: alsó...függ. karok. Nem támasztó !!!
Válasz #511. hozzászólásra
Lehetne, de akkor az ehr meg slip control máskép fogja emelni. elejét emeli a hátulját pedig mélyebbre engedi.
Válasz #510. hozzászólásra
Tedd előbbre a kereket pl..
Válasz #509. hozzászólásra
Tudtam hogy megjön az építő kritika is! :)
Mi a gond?
Megoldás: traktorcsere + ekecsere.
Válasz #506. hozzászólásra
Így már ok. De az előbb azt írtad hogy széjelebb tekerjük a fükkesztő orsókat.
Válasz #503. hozzászólásra
Tuti! Meg is haragudott a szomszédbácsi mikor nem adtam kölcsön neki a 60'évjáratú 40lovas mccormickja után.
Válasz #501. hozzászólásra
Nekem pedig bejött a lazítóval a kezdetekkor. Felakasztottam a lazítót, a késeket leengettem tökig, oszt gyerünk. Csak hát felénk az utak szarok..... Így ahogy beleértem egy jó bogárhátas nyomvályús aszfaltos részbe, a lazító csak úgy tépte fel a jó kis magyar aszfaltot. Akár hogy össze húzta a támasztó orsót, meg feltettem a legfelső állásba a lazítón a csapoz, kevés volt. Így összébb tekertem a függesztő karok orsóin és megemelkedett rendesen ezáltal.
A tavasszal vetőgéppel voltunk igy,komoly defektet kaptam és haver jött ki felfogni a monosemre amig mi elvittuk a kereket.A 100 lovas jd-n teljesen betekertük az orsókat és éppenhogy 40 centire volt a vetőgép a földtől.1-2 tipuson kicsi az emelési tartomány.
Válasz #491. hozzászólásra
Ha maximumra van állítva a fogásszélesség a 4 es vogelen akkor nekem is közel van a földhöz az eke vége,ha 5 fejes lenne simán leérne.Maximális munkamélységnél nézd meg a vonópad kijelzőjén hogy mennyi tartalék van még lefele,és ennek arányába még esetleg másik függ orsókkal érdemes próbálkozni.Vagy egy vázbehuzó munkahengerrel.
Válasz #501. hozzászólásra
cat2 az eke hárompontja:-))))))))
Válasz #499. hozzászólásra
Vagy át kell térni a forgatás nélküli talajművelésre. :)
Válasz #498. hozzászólásra
Szerintem nem. ha széjelebb hajtod a függesztőorsókat azzal csak az emelési magasságot változtatod a függesztőpontok egymáshoz viszonyított helyzetét nem.
Válasz #497. hozzászólásra
Vagy csináltass rövidebb támasztó orsót, vagy tegyétek valahogy hátrébb az ékén a kapcsolódási pontot.
Válasz #495. hozzászólásra
ez gáz. Ilyenkor lép be az h. át kell alakítani a gyárit mert sza... Az ekén kell feljebb marni egy hosszanti lyukat
Ha az alsó 2 pont függesztő kar menetén széjjel tekersz a támasztó orsón meg összébb akkor hatványozottabban emeli a munka gép legvégsőbb pontját.
Szerintetek ??????
Válasz #493. hozzászólásra
De nem 300eft os ekéken. :))) Egy hidraulikus 3.pont jelenthetne megoldást....
Válasz #487. hozzászólásra
szerintem ez lehet attól is,hogy rohadt jó az ekevasad,de az ekenád kopott.Nagyon nagy terhelés van a mélység állító keréken.
Válasz #492. hozzászólásra
nem, a gépen a legalsóban van az ekében a legfelsőben.
vagy az ekén feljebb?
ezért használnak hébe-hóba vázbehúzó munkahengereket
A központi orsódat (az elejét) már nem lehet lejjebb tenni?
Válasz #487. hozzászólásra
Én persze nem figyelek oda.... da he te annyira figyelesz akkor miért nem olvasod végig a topicot... akkor olvashattad volna hogy nem lehet normálisan felemelni. a függesztő orsók teljesen össze vannak csavarva mégis súrolja a kerék a földet. És ha esetleg kicsit egyenletlen a talaj akkor könnyen kap egy pofont az kerék fordítás közben. Szóval szerintem az eke 3pont kialakítása van elszúrva. Ez az eke háromfejesre bontható ha oda teszem a kereket ahol a 3fejesnél kell akkor bőven elfér de ha a negyedik fejhez teszem akkor adott estben szűken se fér el.
Ha ekevásárlás előtt állnék én a lemkent,vogelt rabet és kvernelandot nézném meg először,ezekből felénk mind bevált amiket ujonnan vettek.
Válasz #488. hozzászólásra
Szia!
Nos valamikor egyik partnerem kért egy felmérést a gépéhez, mert vett egy ócska RW ekét, kerék nem volt hozzá, és kiszámoltam, h mennyibe fáj egy teljes szett.
Válasz #486. hozzászólásra
Mi ez a méricskélés?
Most már ezt is gyártja a porta????
Válasz #482. hozzászólásra
Nekünk volt, hogy naponta kellett csapágyat cserélni, pedig egyszer se ütöttük a földhöz.
Persze mi odafigyeltünk...
Válasz #485. hozzászólásra
Ahogy JaniX irta, általában a csapágyazás legnagyobb ellenfele a bálazsineg és más maradványok, melyek behatolnak a megsérült szimeringen keresztül.
Az ütköző felülnézetből.
Válasz #484. hozzászólásra
Válasz #483. hozzászólásra
Válasz #482. hozzászólásra
Szia!
2 kép a szingli átbillenő mélységállitókerékről ( rajzban )
Válasz #481. hozzászólásra
Ha látnád hogy miről van szó biztos nem így vélekednél. De mind1, veled felesleges vitatkozni.
Válasz #480. hozzászólásra
Az olyankori ütközési energiájának nagyrésze a kerék tehetetlenségéből adódik, minimális erő hat a csapágyra, amit a szára felé továbbít, ami ugye lazán van.
Mindez nevetségesen kevés ahhoz a terheléshez képest, amikor a 4fejes ekéd súlya rajta van, és rázkódik.
Válasz #479. hozzászólásra
Szerintem meg lesz baja ha odaverjük a földhöz. Biztos nem tesz jót a csapágyaknak, ha ütésszerű erők érik. Amikor tönkrement a csapágy és cseréltem jó szimering volt benne és alig elhasználódott zsír mégis összetört a csapágy.
Válasz #478. hozzászólásra
Semmi baja nem lesz a csapágynak, ha leér a kerék.
Attól m1 tönkre, h. bele m1 a kosz a szára felől.
Válasz #473. hozzászólásra
Üdv!
Nekem is supertaube van, egy csöves. Kicsit meg kell szokni a fordítását és nincs vele gond. Az jobban zavar benne hogy ha a fügesztőorsőkat teljesen összetekerem akkor is ép hogy elsuhan mélységartó kerék a talaj felett. De ha a traki hátsó kereke gödörbe van vagy az eső dombon fordítás közben akkor van hogy "koppan" a talajon a támkerék ami a csapágyazásának tutira nem tesz jót. Kellett is már egyszer csapágyakat cserélnem benne.
Válasz #468. hozzászólásra
Tök mind1
Válasz #473. hozzászólásra
Melyik supertaube? van vagy 3 minimum
Válasz #474. hozzászólásra
Szia,rég jártál erre,de látom figyelsz.
Szia!
A régebbi modellek ugyebár 1 csöves kivitelűek voltak.
Az egycsövesek általában visszahúzórugóval voltak ellátva.
Ma napság csak 2 csöves változatok vannak.
A váltószelepet a különböző traktorokhoz mindig hozzákell állitani, h tökéletes legyen a forditás, mert különbözőek a traktorok hidraulika nyomásai.
Válasz #471. hozzászólásra
Kösz,mert kinéztem 2 ekét mindkettő megfelelne,az egyik 1,a másik 2 csöves.Ezért kérdeztem.Az egyik rabe-werk
supertaube másik
RABEWERK
Válasz #470. hozzászólásra
Milyen eke ?????
Válasz #470. hozzászólásra
Én semmit nem vettem észre a kettő között. Volt 1-es, meg 2-es van most. Én nem tudok a kettő között különbséget tenni. Fordítanak rendesen.
Válasz #469. hozzászólásra
Nincs.
Ennél fontosabb nincs ????????
Váltvaforgatós ekénél,melyik a jobb?1,vagy 2 hidraulika csöves.
Válasz #445. hozzászólásra
Szia JD!
Látod ez a gazda már olyan szemmel nézi a gépesitést ahogy az osztrák parasztok ideát.
Nem szántanak, csak szárnyas grubbert használnak megfelelő felszereltséggel.
Válasz #465. hozzászólásra
Láttam olyat valahol Derecske és Berettyóujfalu között ha jól emlékszem.
Válasz #464. hozzászólásra
Pl: papirnyár vágási ideje 15 év