Hirdetés
Fórum
Melyik kombájn a jobb: Claas vagy New-Holland netán...
Létrehozta: Vendég , 2008-01-31 19:26:56
Kedvencekhez
Segítség
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Haszonbérleti szerződés új
- Juhtenyésztés új
- Kukorica terményárak új
- Munkabérek a mezőgazdaságban új
- Fiatal agrárvállalkozók induló támogatása c. pályázat - Minden Fiatal Gazda ide :) új
- Claas Lexion vélemények új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Terményszárító és kapcsolódó berendezései új
1535 hozzászólás
Válasz cimbike. #584. hozzászólásáraAkad, de nem is kell mindkettőnek 1300hektárokat vágni mint amennyiket eddig vágtam egy géppel, kicsit legalább csökken a reám eső hektár. Most a héten vonulok alföldre ahová szoktam, a másik meg marad itthon mert a térségben is indulgatnak az aratások, hagy csipegessen idehaza is
Válasz szanberg #581. hozzászólásáraVan ennyi bérmunkád?
Válasz szanberg #582. hozzászólásáraMedgyes után franctudja kié
Vannak ügyek...
Válasz *** HM *** #576. hozzászólásáraKié ez a gép?
Mit ólálkodsz ott lent mostnság helló?
Válasz dr.T #574. hozzászólásáraHát azért, hogy az országban lévő összes ilyen 680B kombájn itt legyen
mert ez a kettő van belőlük itthon.
Viccet félretéve, sok agyalás volt az egészen, ha nem jön ez össze mást nem vettünk volna.
Így a két gép karcra ugyanaz, az alkatrész "bázisom" mindkettőhöz megvan közösen, szíjgarnitúra, csapágyak, komplett kasza az asztalba, hordóval olajok, szűrők, feszítőgörgő rosták miegymás...
Jók egymásra az asztalok, adapterek, ugyan azok a kerekek, neadjIsten ha baj van nem alszik kint földön gép...
Nomeg amivel egy claas értékesítő érvel mindig, hogy miért nemjó a másik gép, az az, hogy az értékállóság sosem olyan mint az előbbi márkának, de nekem meg ez a jó mert még 360-as megát is adnak ilyen árakon mint emez lett, közben meg a nagy lexion testvére teljesítményt tekintve.
Minden nézőpont kérdése, most így alakult.
Válasz *** HM *** #579. hozzászólásáraMit kerestél te ott, már megint kupeckedsz, tanyán meg pang az élet???
Válasz F-A-R-M-E-R \ #578. hozzászólásáraEz békésmegyei
Kombájnra meg csak lottópénzt adunk
Válasz *** HM *** #576. hozzászólásáraBúzát árpát nyomjátok? S-t most vetted?
Válasz Mézga #575. hozzászólására
Válasz szanberg #573. hozzászólására1 déli járgány
Válasz dr.T #574. hozzászólásárakellett alkatrésznek
Válasz szanberg #573. hozzászólásáraGratula ,hogy hogy meg egy ugyan ilyet vettel?
Válasz cimbike. #572. hozzászólásáraneeeem
Válasz szanberg #569. hozzászólásáraGratula hozzá! Tedej?
Válasz v.tibu22 #570. hozzászólására4dobos T kombájn
Válasz szanberg #569. hozzászólásáraÉrtem.Esetleg nem tudod a volt gazda mire cseréli?
Válasz v.tibu22 #568. hozzászólásáraigen, ez a mienk testvére, most újra összekerültek
Válasz szanberg #550. hozzászólásáraÜdv!
Hajdúnánásról vetted?
Válasz Mf-es? #565. hozzászólásáraSzerintem is ennyire egyszerű hogy miért dolgozik fél oldalra a rotoros gép.
Válasz Mf-es? #565. hozzászólásáraNyílván, ezektől függ. Alapvetően aprómagban repcében, de napraforgóban meg szójában sincsen ez a jelenség, kukoricában sem értelem szerűen, de gabonában van.
Most amit pl vágtam árpát olyan könnyen csépelhető volt, hogy egy kalászt ha megmarkoltam porrá őrlődött a markomban, nemhogy bent a rotorban, először balra dolgozott kicsit a rotor, mert balra forog(IH-JD-nél ez jobbra történik ugyanígy). Ez azért volt mert ahogy beérkezett a rotorba a zanyag rögtön kicsépelte és bal elől már le is rakta a nagyrészét a rázóasztalra. Nyitottam a rotorkosáron, hogy hátrébb tolódjon a cséplés, illetve 900-ról levettem 800-ra a fordulatot, hogy ne veresse annyira és rögtön meg is oldódott.
Ehhez kell gépész odafigyelés meg tapasztalat, nyílván a szórásjelző sem utolsó szempont, de azt is úgy kéne megcsinálni, hogy a jobb és bal oldalit külön diagrammon mutatná a monitor és akkor könnyen meglátszana, hogy mennyire szimmetrikus a játék.
Ennyi ami egy rotorosnál macera lehet, de pár perc alatt belőttem most ha lesz még árpa vágás reá akkor okés, ha beleállok búzában akkor valószínűleg egy picit megint kell rajta lőni felfelé a rotorfordulaton, főleg ha fogósabb nem elvénült az anyag.
Válasz szanberg #564. hozzászólásáraSzáraz,nedves,nem mindegy,a dob melyik részén hullik ki a mag.Szerintem ezért féloldalas.Meg sok minden.Magvak fajsúlya,stb.
Válasz *** HM *** #561. hozzászólásáraAz, hogy 300ezer eurós kombájnok voltak akkor is amikor újak voltak, annyi mint egy nagy lexion vagy S jd és ezekből is nagyon keveset vettek akkoriban főleg az országban, nemhogy ismeretlen bejáratlan gépekből...
Vannak széria hibái melyek abból erednek, hogy alapvetően amerikai körülményekre tervezték őket, manapság az IH vagy JD kombájnok már európai rotorral szerelékekkel hozzák a gépeket az itteni körülményekre hangolva, míg ezek nem így történtek.
Nincsen hozzá hozzáértő beállítani tudó forgalmazó, bár az alkatrész meg szerviz kérdés az megoldott, de okos szaktanács még teljesen a befutottabb modelleknél sincsen itthon.
Egyedül egy olyan dolog van amit a rotorosnál sosem lehet majd 100%-ban tudni miért így működik, az, hogy néha miért dolgozik féloldalon vastagabbon a rázóasztalra. Ez fennáll az összes rotorosnál leginkább gabonában nyáron bizonyos körülmények között, beállításoktól függően.
Mámma vágtunk ősziárpát, itt csak 5 tonnás anyag van nem 8 mint az alföldön, megy szépen benne, ezeken is 9,2-es asztalok vannak, elég haladós
Válasz Mf-es? #554. hozzászólásáranekem 2256 volt. egy falusi autovillamosságis megtuningolja
Válasz szanberg #557. hozzászólásáraSzép! Gratula hozza, sok hibamentes hektárt!
Válasz szanberg #559. hozzászólásáraNem sok a 12
De mi lehet a gyíkjuk hogy csak ennyi?
Válasz szanberg #559. hozzászólásáraCseh remek ezis he?
Válasz *** HM *** #558. hozzászólásáraHívogatod-hívogatod és egyszer megjelenik
Az országban összvissz kettő darab van ezekből. Úgyhogy mostmár csak itt találsz ilyet.
Piros színben van vagy 10
Válasz szanberg #550. hozzászólásáraFasza Szasza
Hol lehet ezeket fellelni hunné van?
Válasz .Feco. #553. hozzászólásáraNem új, de most hoztam a minap valóban.
13-al különbözik a kettő alvázszáma, tesók.
Válasz Mf-es? #554. hozzászólásáraMára szerintem bármelyikhez.
Válasz szanberg #550. hozzászólására
Válasz papa maci #548. hozzászólásáraÉs melyikhez találni legkönnyebben,az elektronikához szakembert?
Válasz szanberg #550. hozzászólásáraÚj szerzemény? Nem rossz....
1000 lóerő
1000 lóerő
Válasz bandigh #545. hozzászólásáraA 11es-és a Z-széria adaptere az igen. Az R-es ahhoz képest nem olyan jó(tapasztalat). A claas adapteren a lánchajtás a gyenge pont valóban. De nem volt gond a tempóval.Igaz ahhoz jó kaszaszerkezet is kell.a Sumi kaszaszerkezet toronymagasan a legjobb a hagyományos adapterek közt...ez igaz. Ezért használja az őzike is.
Válasz Mf-es? #547. hozzászólásáraTapasztalatom szerint a 20as-nál a leg stabilabb. Alkatrész az szerintem régió függő. Mivel van hogy át kell kérjék a kirendeltségtől,vagy a központtól. Ez változó.
15 éves kombájnnál,JD 20-as széria,WTS,lexion,melyiknek legstabilabb az elektronikája?Állásidő (szívásnál),melyik a legkevesebb?
Válasz Mf-es? #542. hozzászólásáraFranciáknál még látni hogy dolgoznak vele. Ennek a megoldásait részben örökölték később a WTS morzsolók. Valamikor anno 2 db...hasonló gép érkezett tesztre hazánkba..de mára talán 1 maradt. A télen olvastam róla valamelyik hazai szaklap oldalán.
Válasz Mf-es? #541. hozzászólásáraSzerintem a jd r-es asztal sokkal jobb mint a c-s claas
De kinek mi
Kisebb tarlót tudsz vágni mielőtt bedúr, nagy tempónál is elég gyors a kasza, csavaros penge(amott is elérhető)
Nincs motollalánc, max a csatlakozótömb taknyolhat
Ja és belelátsz az asztalba az ülésből
Válasz Kari. #543. hozzászólásáraTudod az a baj,hogy erre fele meg ilyen kis kombajnt az eletbe nem lattam de szerintem sokan igy vannak vele es ezert nemtudnak hozzaszolni.
Válasz Kari. #527. hozzászólásáraNekem senki nem tud tanácsot adni?
A JD vs CLAAS témában írhattok privátban is, ne legyen vita: matyi16@yahoo.com
Külföldről érdemes lenne venni? Ha igen milyen site-on nézelődjek?
Ez milyen lehet???
És melyiknek a legjobb az asztala?Talajkövetése,kis gabonánál is??
Válasz apuci #539. hozzászólására
Válasz cimbike. #535. hozzászólásáraHa bírja akkor nyomjad neki had szóljon!!!
Gratula!!!!
Válasz szanberg #533. hozzászólásáraAz árpát megviselte a víz, 5-7t között vágunk.
Az igazság az h nem értek a kombájnhoz. De azt látom h nem szór, szépen teríti a szalmát a törekkel, és amúgy meg nagyon futurisztikus.
Válasz Ares 826 #532. hozzászólásáraIgen. Tök más még a hangja is.
Válasz 2266 #531. hozzászólásáraKöszi.