Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak628 FtBenzin árak608 FtEUR411.35 FtUSD392.31 FtCHF442.67 FtGBP494.32 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz RkTomi #2460. hozzászólásáraÍrjunk jó nagy marhaságot, vagy már a kézigáz sem a régi ? " A férfi ráadásul rossz sebességi fokozatba is rakta a kézi gázkart, így a munkagépet nem lehetett visszalassítani, "
Válasz Tom250 #2458. hozzászólásáraVajon nem kötötték be a fékcsöveket rendesen, vagy csak beragadt a pótkocsi fékszelepje??? Ennyire nem "lökdösik" a trakikat a pótkocsik csak úgy maguktól.
Válasz .Richard. #2454. hozzászólásáraHa szerencséje van és be nem varrják basszus! (Vasúti közlekedés gondatlan veszélyeztetése miatt)
Az is lehet egyébként, hogy rosszul lett, mert azt írja a cikk, hogy a tanú szerint eszméletlen volt, mi van, ha az ütközés előtt az lett, a kézi gáz meg visz a vasat!
De hagyjuk is, lényeg ahogy olvasom, mindenki él (ha még nincs is teljesen jól), a többi meg....
Az utánfutós rögtörőnél.
Persze, hogy kificent a kocsi rugója, mert túlterhelték.
Az ilyen egy tengelyes, vagy tandem tengelyes futókat úgy kéne megrakni, hogy a vonórúdvégén általában csak 70kg súly lehet max.
Ha egy ember vörös fejjel megtudja emelni a rudat akkor jó , ha hanyatt esik a tréler vagy pont egyensúlyban van esetleg daruval kell ráemelni a vonófejet a kocsira az rossz.
Nyugodtan ereszthették volna még hátrább.
Ránézésre ha a kocsi szintben állna is lehet nem jó magasságban lenne a rúd a tréleren, magasabb kocsihoz van belőve talán.
Válasz zollfeco #2436. hozzászólásáraFelénk ha túlméretés a gép, traki vetőgéppel, kombájn ..ect akkor általában az egyik családtag vagy a tulaj, mágneses sárga villogóval a kocsi tetején megy a gép előtt.
Válasz Sanyee #2440. hozzászólásárafutórol lelóghat. rakodó felület felével. plusz jelölés a végén. Ez már változott s nullára? De igaz ha az a marha a 2 tengelyre pakol akkor jobb helyen van. De lehet akkor is túl nehéz.
Válasz .Richard. #2431. hozzászólásáraMekkora egy balfac. Ha egy másfel metert legalább hatrahuzza, siman megy. A raktér felét túlloghat(vagy 2m)
Amúgy ez "csak" kb tíz tizenkét mázsás henger lehet.
Válasz ...:::Pisti:::... #2437. hozzászólásáraAz a pléhlemez gyalogossal, kerékpárossal esetleg motorrossal való ütközéskor véd. Autó átszakítja, jóformán itt semilyen védőhatás se lenne.
Vezetésre való odafigyelés sokkal de sokkal többet ér.
Válasz zollfeco #2436. hozzászólásáraNémet videókat nézett a múltkor a kisfiam a YouTube on. Ott mindig rakosgatták a silókombájn elejére a védő lemezt ha kijött az útra
Nem mindegy mivel ütközik. Áthidalja a hegyes dárdákat,
GREVEN által megosztott balesettel kapcsolatban az jutott eszembe, hogy mi szabályozza azt, hogy az ilyen vágóasztallal hogyan kell közlekedni? Tehát a védőlemezekre gondolok. Van valami szabályzó rá, hogy közúton azt fel kell tenni a "tüskék" elé, vagy saját elhatározás. Csak amiatt mivel ilyen baleset a mostani szezonban akármelyik silózós gépkezelővel előfordulhat és jó lenne elkerülni egy esetleges eljárást.
Válasz .Richard. #2431. hozzászólásáraÉs ezek komolyan hazahuztàk volna,ha nem kapcsoljàk le a zsaruk.ezek nem jàccanak.
Pàr éve meghirdettem itt egy heltii 3,6os kombinátort.reggel felraktam a hirdetést,félóra múlva hív a romàn,hogy holnap fél 9re reggel itt van.ja és kép nélkül raktam fel.top állapot volt amúgy.Merci terepjáró+ugyanilyen tréler.azon tényleg egy karcolás nem volt a kombinátoron.nehogy baja legyen,ne akartam homlokrakodóval feltenni,intéztem manitut.
Szépen kivittem a traktorral a placcraleakasztotttam.
Aztmonták,majd innentől ők megoldjàk.semmi heveder,vagy valami,odairányitottál a manitut raklapvillával,feldobták a tréleere,ahogy sikerült,lespanizták,kb a rögtörők azok lefogták,lehet amire hazaértek elloptak…..mondom gyorsan fizessetek….
Válasz Matyi50 #2423. hozzászólásáraÍgy igaz vagy telepakolni a vontató jármű hátsó részét sok sok súllyal vagy előrébb kicsit a rakományt hogy nekinyomja az aszfaltnak a kocsi kerekeit a futón lévő súly!
Válasz agrogal #2422. hozzászólásáramár előtte tipikusan ostorozott,szitált az egész szerelvény...oka a nem megfelelő súlyeloszlás
ilyenkor kell akár felesleges súlyt is pakolni a vontató autó hátuljába.
2621 hozzászólás
Válasz GREVEN #2470. hozzászólásáraElvileg teleszkópos volt. És kúszott lassan előre
Erről tud valaki valamit? Mi maradhatott bekapcsolva azon a traktoron? Nekem ismeretlen ez az önjáró mód.
https://www.dehir.hu/bulvar/borzalmas-baleset-tortent-polgarnal-haromgyermekes-apa-halt-meg/2022/07/06/?
https://www.baon.hu/helyi-kek-hirek/2022/07/kigyulladt-ket-kamion-amikor-traktorral-karamboloztak
Részvét a családnak.
https://tenyek.hu/cikkek/horror-bedaralt-a-balazo-egy-ferfit-aranyosmaroton?
Válasz Erdőjaro #2466. hozzászólásáraLelőni a dögöket!
Meglincseltek egy 70éves traktorost Ózdon
Válasz Sk Laci #2464. hozzászólásáraItt egy kicsit többet írnak róla https://www.szoljon.hu/helyi-kek-hirek/2022/04/frontalis-karambol-auto-es-traktor-utkozott-ossze-tiszafureden
Tévében mondták hogy az autó sofőrje állítólag a napellenzőjét akarta lehajtani mikor véletlen elhúzta a kormányt.
Válasz Gepi #2463. hozzászólásáraHa jól nézem a képek szerint a személygépkocsi ment át az úttest másik oldalára.
Sokat nem írtak az esetről.
Válasz Tom250 #2461. hozzászólásáraHa jól nézem rendszám sincs a gépen és akkor a biztosítás is kérdéses.
Válasz RkTomi #2460. hozzászólásáraÍrjunk jó nagy marhaságot, vagy már a kézigáz sem a régi ? " A férfi ráadásul rossz sebességi fokozatba is rakta a kézi gázkart, így a munkagépet nem lehetett visszalassítani, "
https://baleset-info.hu/frontalis-karambol-tiszafureden/
Részegen jogsi nélkül
Válasz Tom250 #2458. hozzászólásáraVajon nem kötötték be a fékcsöveket rendesen, vagy csak beragadt a pótkocsi fékszelepje??? Ennyire nem "lökdösik" a trakikat a pótkocsik csak úgy maguktól.
https://egriugyek.hu/riaszto/csunyan-fejre-allt-a-32-esen-balesetezo-traktor-foto-a-helyszinrol
Válasz A.I. #2456. hozzászólásáraIgy van. Lényeg ,hogy él. Ha nem rakodos rosszabbul jár az biztos.
Válasz .Richard. #2454. hozzászólásáraHa szerencséje van és be nem varrják basszus! (Vasúti közlekedés gondatlan veszélyeztetése miatt)
Az is lehet egyébként, hogy rosszul lett, mert azt írja a cikk, hogy a tanú szerint eszméletlen volt, mi van, ha az ütközés előtt az lett, a kézi gáz meg visz a vasat!
De hagyjuk is, lényeg ahogy olvasom, mindenki él (ha még nincs is teljesen jól), a többi meg....
Válasz .Richard. #2454. hozzászólásáraVakmerő
Válasz ...:::Pisti:::... #2453. hozzászólásáraMint a cigány lova. Nem vak. Bátor!!! amugy szerencsés az ipse. Csak fizetnije kell neki.
Válasz .Richard. #2452. hozzászólásáraAz mtz nem fél egy vonattól
Válasz Nskype #2451. hozzászólásáraSors ironiája. Mindig az mtzt üti el a vonat. Most ezt valaki magyarázza meg!!!! Csak az mtzs ember nem lát?
Durván szétroncsolta a tehervonat a traktort Kutasnál
Válasz ...:::Pisti:::... #2448. hozzászólásáraMert mennek mint az állatók
Kombájn alá futott egy személyautó hatulról.
Több sérült
C I K K
Válasz Nyomasek Bobo #2439. hozzászólásáraKérdés, hogy mennyi az utánfutó terhelhetősége?
Az autó hány kg tömeget vontathat?
Az utánfutós rögtörőnél.
Persze, hogy kificent a kocsi rugója, mert túlterhelték.
Az ilyen egy tengelyes, vagy tandem tengelyes futókat úgy kéne megrakni, hogy a vonórúdvégén általában csak 70kg súly lehet max.
Ha egy ember vörös fejjel megtudja emelni a rudat akkor jó , ha hanyatt esik a tréler vagy pont egyensúlyban van esetleg daruval kell ráemelni a vonófejet a kocsira az rossz.
Nyugodtan ereszthették volna még hátrább.
Ránézésre ha a kocsi szintben állna is lehet nem jó magasságban lenne a rúd a tréleren, magasabb kocsihoz van belőve talán.
Válasz zollfeco #2436. hozzászólásáraFelénk ha túlméretés a gép, traki vetőgéppel, kombájn ..ect akkor általában az egyik családtag vagy a tulaj, mágneses sárga villogóval a kocsi tetején megy a gép előtt.
Válasz Sanyee #2440. hozzászólásáraSzerintem meg ez egy nehéz pótkocsi, tehát de...
Ami vontatja, arról nem lóghat hátra semmi.
Válasz Gumóka #2442. hozzászólásáraaz ok. De a hosszra az lehet.
Válasz .Richard. #2441. hozzászólásáraSzélességre nem. 2,55 felett túlméret.
Válasz Sanyee #2440. hozzászólásárafutórol lelóghat. rakodó felület felével. plusz jelölés a végén. Ez már változott s nullára? De igaz ha az a marha a 2 tengelyre pakol akkor jobb helyen van. De lehet akkor is túl nehéz.
Válasz Nyomasek Bobo #2439. hozzászólásáraPótkocsiról, utánfutóról nem lóghat le hátra semennyit.
A képet elnézve, meg hogy a szélessége is 2,55 feletti, így jobban járt volna 1 méter hátranyúlassal.
Teherautó platója már más.
Válasz .Richard. #2431. hozzászólásáraMekkora egy balfac. Ha egy másfel metert legalább hatrahuzza, siman megy. A raktér felét túlloghat(vagy 2m)
Amúgy ez "csak" kb tíz tizenkét mázsás henger lehet.
Válasz ...:::Pisti:::... #2437. hozzászólásáraAz a pléhlemez gyalogossal, kerékpárossal esetleg motorrossal való ütközéskor véd. Autó átszakítja, jóformán itt semilyen védőhatás se lenne.
Vezetésre való odafigyelés sokkal de sokkal többet ér.
Válasz zollfeco #2436. hozzászólásáraNémet videókat nézett a múltkor a kisfiam a YouTube on. Ott mindig rakosgatták a silókombájn elejére a védő lemezt ha kijött az útra
Nem mindegy mivel ütközik. Áthidalja a hegyes dárdákat,
Válasz GREVEN #2427. hozzászólásáraSziasztok!
GREVEN által megosztott balesettel kapcsolatban az jutott eszembe, hogy mi szabályozza azt, hogy az ilyen vágóasztallal hogyan kell közlekedni? Tehát a védőlemezekre gondolok. Van valami szabályzó rá, hogy közúton azt fel kell tenni a "tüskék" elé, vagy saját elhatározás. Csak amiatt mivel ilyen baleset a mostani szezonban akármelyik silózós gépkezelővel előfordulhat és jó lenne elkerülni egy esetleges eljárást.
Válasz fexco #2432. hozzászólásáraHelti, Omikron, Metalwolf, Agrikon kombinátor náluk űrtechnológiának számít. Azonnal rábuknak, ha van eladó értelmes állapotú.
Válasz fexco #2432. hozzászólásárakiváncsi lennék mennyi haszna van rajta.
Válasz fexco #2432. hozzászólásáraA rögtörők azok lelogtak,amire hazaértek elkoptak.
Válasz .Richard. #2431. hozzászólásáraÉs ezek komolyan hazahuztàk volna,ha nem kapcsoljàk le a zsaruk.ezek nem jàccanak.
Pàr éve meghirdettem itt egy heltii 3,6os kombinátort.reggel felraktam a hirdetést,félóra múlva hív a romàn,hogy holnap fél 9re reggel itt van.ja és kép nélkül raktam fel.top állapot volt amúgy.Merci terepjáró+ugyanilyen tréler.azon tényleg egy karcolás nem volt a kombinátoron.nehogy baja legyen,ne akartam homlokrakodóval feltenni,intéztem manitut.
Szépen kivittem a traktorral a placcraleakasztotttam.
Aztmonták,majd innentől ők megoldjàk.semmi heveder,vagy valami,odairányitottál a manitut raklapvillával,feldobták a tréleere,ahogy sikerült,lespanizták,kb a rögtörők azok lefogták,lehet amire hazaértek elloptak…..mondom gyorsan fizessetek….
Válasz A.I. #2430. hozzászólásáravan vagy 15mázsa a horgon. Milyen légrugo meg akármi rugo tartja azt fönn? Ja az ut tartja.
Válasz Drisa #2428. hozzászólásáraLégrugó talán, de ki tudja ez légrugós-e!?
Amúgy meg román, jó hogy nem volt még egy mögé akasztva!
Válasz Drisa #2428. hozzászólásáraRendőrakadémia
https://www.origo.hu/auto/20210909-a-rendorok-megallitottak-egy-autot-az-m5oson-ok-is-elkepedtek-amikor-a-hatso-kerekre-neztek.html
Ennyire hülyék, hibás lengéscsillapító?
Ez se gyenge...
Egy újabb szörnyű baleset, Győrnél.
Válasz Matyi50 #2423. hozzászólásáraÍgy igaz vagy telepakolni a vontató jármű hátsó részét sok sok súllyal vagy előrébb kicsit a rakományt hogy nekinyomja az aszfaltnak a kocsi kerekeit a futón lévő súly!
Válasz agrogal #2422. hozzászólására Sok minden lehetett, sebesség, bevágott elé, rossz súly elosztás...
https://m.youtube.com/watch?v=4jk9H5AB4lM
Válasz agrogal #2422. hozzászólásáramár előtte tipikusan ostorozott,szitált az egész szerelvény...oka a nem megfelelő súlyeloszlás
ilyenkor kell akár felesleges súlyt is pakolni a vontató autó hátuljába.
Válasz Nskype #2420. hozzászólásáraKellet hozzá hogy bevágott elé a biciklis autó