Hirdetés
Fórum
- De gáz a gáz!!!!!!! új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
- Akkumulátor töltő bikázó új
- Műtrágya árak új
- Életképek a gazdálkodás mindennapjairól új
- Faapríték fűtés-tüzelés új
- Kukorica indító műtrágyázása új
- VI. Agroinform Fórum Találkozó 2025.02.15. új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
538 hozzászólás
Válasz mgbiztositas #437. hozzászólására
Milyen károk voltak ezek, jégeső?
Milyen hozamokra lettek megkötve a biztosítások és ehhez képest mennyi lett a tényleges hozam?
Ha a napraforgó szára nem bírta a súlyt, akkor gondolom nagy fejek voltak, itt milyen kár volt?
Vagy megsérült a szár a jégesőben, és azért nem bírta a súlyt?
Ne vedd kötekedésnek a kérdéseket, csak azért kérdezem ezeket, hogy merjem-e én is ajánlani az ügyfeleimnek őket, vagy inkább ne.
Válasz mcandoure #436. hozzászólásáraÜgyfelemnek repcében volt kár. Nem tudtak pl pontos időpontot mondani mikor jönnek. Egyszer csak ott termettek, így én mint üzletkötő ki sem tudtam menni. Addig számoltak amíg térítés alatti nem lett.
Másik ügyfél napraforgó. 3 hét volt hogy kijöttek(bár ez napraforgónál mindegy) Kis táblázatukból megmondták hogy ennyi és kész.
Őszre a sújt már nem bírta a szár ezért néhány ki is dőlt. Őket az már nem érdekli.
Nálam Lucerna Vetőmagban volt kár. Nálam a lehullott csigákat számolgatták. Jó mondom és mi van azokkal amelyek nem hullottak le de a mag kipergett belőle. (aratás előtt kb 2héttel volt)
Röviden ennyi. Rugalmatlanok, nem ügyfélközpontúak.
Válasz mgbiztositas #435. hozzászólásáraHello. Mi volt a probléma velük? Nem akartak fizetni? Vagy sok iďőre fizettek? Mindegy az idei bizti náluk lesz. Utalunk és reméljük h nem kell kárigényt benyujtani.
Válasz mcandoure #433. hozzászólásáraNem kamu cég.
Díjak jók.Feltételek viszont kicsit mások.
Tavaly nekem is náluk volt a növénybiztosításom, meg vagy 10ügyfelemnek. 4ünknél volt is kár. Hát nem ehhez a kárrendezéshez vagyunk szokva.
Összes szerződés fel lett mondva.
Kollégáknak is sajnos hasonló tapasztalatuk volt :-(
Válasz mcandoure #433. hozzászólásáraNyugodj meg, nem kamu cég. Utalhatsz nyugodtan.
Válasz Istvánxxx #432. hozzászólásáraKöszi!
Nekem is megbízhatónak tűntek és tényleg legkedvezőbb volt a többihez viszonyítva. Meg is kötöttem a biztosítást velük.
Küldték a kötvényt, csak most utalni kellene a bizt díjat és az asszonyka idegesít hogy vajon nem e csak valami kamu cég. Mi utalunk ki tudja kinek aztán se lové se bizti. :-)
Ezért is kérdeztem, hogy nyugodtan uatalhatok-e.
Válasz mcandoure #431. hozzászólásáraMegbízható cég, nem szokott gond lenni velük. Árban is az egyik legkedvezőbb biztosító.
Válasz mgbiztositas #429. hozzászólásáraBocsi. Lemaradt a link. Az osztrák tulajdonu első magyar Agrár Biztosítóról van szó.
Válasz mgbiztositas #427. hozzászólásáraHol működik? Szerintem sehol.
Válasz mcandoure #428. hozzászólásáraKinél náluk?
Helló!
Pusztán érdeklődés céljából kérdezném.
Kötött már valaki náluk net-en keresztül biztosítást?
Megbízhatóak?
Kötvényt küldték meg hogy mennyit kell fizetni, de számlát nem adnak a befizetésről?
Picit bizonytalan vagyok, hogy utalhatok-e.
Esetleg van valakinek tapasztalata velük kapcsolatban.
Előre is köszi!
https://agroforum.hu/agrarhirek/agrarkozelet/sikeresen-mukodik-az-orszagos-jegkarmerseklo-rendszer/
Ezt ki hogy látja?
Válasz mgbiztositas #423. hozzászólásárafb.
Válasz Istvánxxx #424
Nálam nem mûködik a kalkulátora.
Válasz VMisi #421. hozzászólásáraÉrdemes erre is ránézni, ha gép biztosítás érdekel:
Kalkulátor
Válasz VMisi #421. hozzászólásáraBővebben. Írd már meg légyszi a tel számod mert nem találom.
Válasz VMisi #421. hozzászólásáraIgen
Kombájnra biztosítást szoktatok kötni? Hol? Nem kötelezőt hanem pl. tűz esetére.
Válasz Mf-es? #419. hozzászólásáraMég mindig május 31.ig!
Meddig lehet kötni tűz,és jégkár biztosítást?
Válasz k-roy90 #414. hozzászólásáraNem kell bizonyítani az 5 éves átlagot: a díjtámogatott biztosítás esetén lehet alkalmazni a saját 5 éves átlagot, vagy a megyei 5 éves átlagot is.
Egyébként pedig a biztosítók a területalapú beadása után lekérik az adatokat az MVH-tól, és ha nem egyeznek az adatok, akkor módosítják a biztosítást...legalábbis az egyik biztosítónál tutira így van. Pont ezért nem kell meglepődni, hogy ha alul lett biztosítva a terület (értsd: rosszul lett megcsinálva a biztosítás), akkor emelkedni fog a biztosítási díj.
Válasz k-roy90 #411. hozzászólásáraÉrdemes biztosítást kötni, igen.
Az a nem mindegy, hogy melyik biztosítót választja a gazda. :O Óva intek mindenkit a "legolcsóbbtól". Az "olcsó húsnak híg a leve" a biztosításokra nagyon is jellemző! :O Mindig kérdezzétek körbe a tapasztalatokat másik gazdától, szaktanácsadótól, és biztosítási tanácsadótól is.
Válasz mgbiztositas #415. hozzászólásáraSok üzletkötő nem foglalkozik ezzel!!! Amit az ügyfél neki megad átlagot azt használja. Ugyanis majd úgy is aláírat vele egy olyan papírt amiben minden felelősséget az ügyfél vállal ezzel kapcsolatban.
(Meg lehet adni pl kukoricánál 12t/ha-is eddig senki nem ellenőrizte, de ha egyszer kiderül akkor jogtalan támogatásigénylés lesz majd belőle.Aszálykárnál az összes kárkifizetés bekerül az MÁK-hoz) Én nem szoktam megengedni...
Válasz k-roy90 #414. hozzászólásáraAz egységes kérelemben már több mint öt éve meg kell adni, és azokat kell az üzletkötőnek megadni. Ugyanis nem sima átlagot, hanem un. olimpiai átlagot kell számolni, tehát a legjobb és legrosszabb év elhagyásával a maradék 3évenek az átlaga.
A saját ötéves átlagot mivel lehet bizonyítani? Előre is köszönöm! :)
Válasz k-roy90 #411. hozzászólásáraÉn az ügyfeleimnek azt szoktam mondani ha csak aszály miatt akarnak biztosítást kötni akkor inkább nee!
Ugyanis: általában 5éves megyei átlagra vagy saját 5éves átlagra van bebiztosítva (ez a törvényes) A térítés az 50%ot meghaladó kiesést téríti. És itt a biztosított hozamban van mindíg elszámolva nem a találtban.
Pl be van biztosítva a kukorica megyei átlagra 6,5t/ha-ra és teremjen 2t/ha akkor 6,5/2-2=1,25t/ha lesz térítve.
Válasz k-roy90 #411. hozzászólásáraAszály – az a természeti esemény, amelynek során
a kockázatviselés helyén az adott növény vegetációs
időszakában harminc egymást követő napon
belül
– a lehullott csapadék összes mennyisége a tíz
millimétert nem éri el, vagy
– a lehullott csapadék összes mennyisége a huszonöt
millimétert nem éri el és a napi maximum
hőmérséklet legalább tizenöt napon meghaladja
a 31 °C-ot;
Üdv!
Az aszálykárra idén változtak a törvények-szabályok-előírások? Megéri -e kötni v. mi alapján számítják?
Előre is köszönöm a válaszokat! :)
Sokan kérdezitek tőlem hogy mennyi a támogatás mértéke A Növénybiztosításkora 2017-re.
Hát kicsit kevesebb mint amire számítottunk.
„A” típusú szerződések: 49%
„B” típusú szerződések: 34%
„C” típusú szerződések: 34%
Bővebben hogy miért:http://www.mgbiztositas.hu/hu/aktualitasok/dijtamogatas-merteke/
Egy gazdaságnak 100 milliót fizettek jégkárokra
https://www.agrarszektor.hu/agrarpenzugyek/egy-gazdasagnak-100-milliot-fizettek-jegkarokra.9841.html
Mai érdekes,tavaly kötöttem növénybiztosítást,nem volt vele semmi gond,nem volt rá szükségem szerencsére vissza küldték a támogatást.
Ma jött egy levél a biztosítótól hogy fizessem be az első félévre a biztosítási összeget,de honnan tudja hogy nem változott a terület vagy a növényösszetétel vagy hogy akarok-e egyáltalán az idén is biztosítást kötni?
Szép Napot, sziasztok!
Gyors közvélemény kutatás: kinek van terménybiztosítása, elsősorban díjtámogatott, és milyen tapasztalatai vannak vele?
Válasz gazdahely #405. hozzászólásáraSzia
Írj privátba: szekelydeni@gmail.com
Üdv! Kedves szakértők, tudnátok abban segíteni, hogy mi kell ahhoz, hogy mezőgazdasági biztosításokat értékesíthessek? Meglévő ügyfélköröm van szaktanácsadóként, ebbe az irányba szeretnék bővíteni.
(Valakivel már beszéltem erről telefonon még tavasszal... sajnos a számát nem találom, ha magára ismer, írhatna...)
Köszönöm
Válasz MVP #403. hozzászólásáraNyugi rajta vannak!
Mint már korábban írtam minden szerződés mondhatni egyedi! Ezért nem olyan egyszerűen összehasonlítható!
Azt tartom furcsának, hogy a biztosítási alkusz cégek erre a szakterületre nem mentek rá pedig, elég nagy piac.
lehetne online ajánlat és biztosításkötés mint a KGFB-nél.
Néhány csúnyaság ahol jártam
Paradicsom:
Zöldborsó:
Válasz Berkó_ #400. hozzászólásáraÜdvözlöm!
Biztosítója válogatja, a biztosított összeg 1- 1,5 százaléka a jégkár biztosítás.
Példa: 1 ha kuki hozama 10t, tonnánkénti ára 40.000Ft = bizt összeg: 400.000,-Ft/ha
a biztosítási díj 4-6000 Ft/ha, támogatott módozatban minimum 40% visszajár.
A teljes körű biztosítás ennek a díjnak bő három-hatszorosa, de annál minimum 55% visszatérítés jár.
Gondolom ez alapján menni fog a kalkuláció! :)
Érdeklődnék, hogy milyen árakkal lehet számolni egy általános biztosításra hektáronként búza, kukorica, napraforgó esetében?
Válasz TYLLA46 #397. hozzászólásárasajnos nem
Válasz Koszi. #396. hozzászólásáraSzia
Sajnos nem kaptam meg
szekelydeni@gmail.com-ra küldj légyszi!
Válasz mgbiztositas #394. hozzászólásáraÜdv! Nem tudod véletlenül milyen kód megjegyzéssel érkezik? (a tavalyit szeretném megtalálni, de több kifizetés közül nem tudom melyik az, kód alapján próbálnám beazonosítani) Köszi!
Válasz mgbiztositas #395. hozzászólásáraÜdv! Írtam privát üzenetet.
Tavaszi fagykár biztosítás kötés vége március 15!
Friss hír!
Elkezdték kifizetni a Díjtámogatott Növénybiztosítások, díjtámogatását!
Válasz Tomi81 #392. hozzászólásáraSzia Tomi.
Bocsi most láttam hogy írtál.
Ilyen kérdésekkel nyugodtan hívj fel, telefonban egyszerűbb!
Üdv!
Kis segítség kellene biztosítás ügyben. Idén lenne először kötve, a számok meg vannak. De nem igazán értem hogy ha kár van akkor mégis mennyit fizetnek.
Szóval 8t/ha-os hozamra van kötve, mi van ha 3,5t/ha lesz a termés?
Válasz blink #390. hozzászólásáraAkkor keress meg tavasszal!
Válasz mgbiztositas #388. hozzászólásáraBiztosítást szereztnék jövőre is. Akkor csak a terület/vetett kultúra adatokat kell módosítani majd?
Válasz mgbiztositas #388. hozzászólásáraMegnéztem a szerződés tartam:hatàrzott 2017 01 01. Sajnàlom magam kellet volna a fagykàr biztosítás!! Köszönöm neked ma is tanultam valamit! Mellesleg az Allianz-os felhívhatta volna a figyelmemet erre!!!!