Hirdetés
Fórum
- Fiat 180-90-es traktorok új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Grubber új
- Milyen gépek a JUMZ traktorok? új
- Talajművelés gépei - tárcsa választás: Horsch, Amazone vagy Väderstad? új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- Búza termény felvásárlási árak új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Agrártámogatások kifizetése új
- S.O.S. új
Cikkajánló
Sajtóközlemény
622 hozzászólás
A búzát hagyományos permetezővel csináltam sok vízzel 250-300L közt.A kukoricát is így szoktam. A gyomirtást így szoktam sok vízzel.A kukoricámat ahol lehetett önjáró, máskor légzsákos csinálta 150-160L vízzel,a hatásfok ég és föld volt,a hagyományos javára. Nem értek a növényvédelemhez ez csak tapasztalat.
Válasz #153. hozzászólásra
Szia,
megkerestem a használatit. Twin-force kerettel a magassága 386 cm, a szélessége 299 cm. Nem nagy kunszt leszedni, mert a csövek szétkapcsolhatók, a hidraulikát szétcsavarozod, és utána magának leteszi raklapokra. A twin-force keret két félből áll, szóval az sem akadály. Összeszerelve bölcsős tréler kellene neki, és úgy is túlméretes lenne, míg ha a keretet leveszed, akkor magad is hazahozhatod... szárazplatón...
Válasz #166. hozzászólásra
VAlami ilyesmi:http://www.youtube.com/watch?v=KLelWxdt_HI&feature=related
A kupos fuvoka jobb egy sima permetezőn mint a légzsákos lapos fuvokával. Ezt egy bayer által végzett teszt bizonyitja.Mérték a levél szinén fonákján,also felső levélnél.
Válasz #167. hozzászólásra
régen volt a raunak egy füzete, abban gyakrolati tapasztalatok voltak leírva.
Emlékszem, hogy ők is benne voltak.
Válasz #165. hozzászólásra
Igen ,látom öket dolgozni.
Válasz #164. hozzászólásra
Dammann permetezőknél alkalmazzák,a következő technikát: a fúvoka előtt ,és mögött légfuggönyt képez a gép,igy a menetsebbesség sem játszik közre a porlasztásnál.Sajnos nem találtam rá anyagot,de keresek rá videót! Ez most a csúcs!
Válasz #162. hozzászólásra
értem.
Fajsziak használják még?
Válasz #163. hozzászólásra
Ezen is látszik.
Válasz #158. hozzászólásra
0:30 körül rendesen látszik a különbség !
http://www.youtube.com/watch?v=ANiC1rRUgs4
Válasz #160. hozzászólásra
Pisti,az a gond a légzsákkal,hogy felveri a talajt a növényre.és a legtöbb betegség,kórokozó a talajról fertőz!
Válasz #155. hozzászólásra
Az enyémet is az hozta, jöttetek mint a golyó!!!!!!
Válasz #158. hozzászólásra
Szél?->>>>elsodródás?
lombozat átforgatás?
jóideje kimaradtam a permeezés technikából, de azért szerintem a légzsákosnak nincs párja.
Válasz #157. hozzászólásra
tettem fel búza képeket, timacos, ha érdekel nézd meg a starteres topicba!
Válasz #157. hozzászólásra
Ne vegyél légzsákosat,a mai modern fúvóka technika felülmulta a légzsákot!
Akkor bele kell, hogy férjek.....bár már megint csak lebeszélnek a háttérben......
Bocs ,ELKÉT akartam írni!
Heló Szabi! 4M magasságig 3m széleségig gondolkodj!
Eléke nénit 305cm kerekesen bevállalta a sárbogárdi kamionos!
Nagyban függ attól,hogy mivel akarod behozni.
Jók lehetnek az érzéseim afelől, hogy ha egy vontatott vegyszerezőt terveznék kintről behozni (4000L,24m,légzsák)akkor nem elég csak a kerekeit kiszerelni a szállításra, hanem le kéne venni a szárnyait is ????
Válasz #149. hozzászólásra
Menj el egy utánfutókölcsönzőbe, ott általában úgyis jóval kevesebbre vannak vizsgáztatva a futók, mint amit valóban tudnak. Kikölcsönzöl egy kéttengelyest, ami kb 1200-ra van vizsgáztatva és elmész érte.
Válasz #149. hozzászólásra
60-70 ezer
de fogno kell egy havert, aki tud húzni 2 tengelyest és kikölcsönözni egy trélert vagy egy nagy futót
ma átolvastam a pályázatot a törványt de semmi konkrétumot nem találok
esetleg arról is írhatnátok hogy menyi be kerül egy kb 1200 kg. gépet behozni kb 250 kilóméterről
Válasz #147. hozzászólásra
Az eddigi gép pályázatok között volt olyan (lehet mind ilyen volt) ahol kikötés volt az itthon vásárolt gép.
jó napot azt akarom kérdezni tőletek, hogy mi a véleményetek arról hogy HA új munkagépet(erdészeti daru) vásárolnék ausztriában akkor ennek a gépnek a számláját(eurós számla) be tudom illeszteni egy majdani erdészetigép pályázat kifizetési kérelmébe ergo el tudom e számolni a kölföldi gépet egy magyar pályázatban ha valaki tudja a válasz az irjon
Jót vagy rosszat. Egyéb véleményt az alábbi cégeről
http://www.merkantil.de
Köszönettel minden infó
Válasz #144. hozzászólásra
Üdv. Érdeklődnék valaki nem tud esetleg olyan illetőt aki a lengyelektől hozna be gépet?
Válasz #143. hozzászólásra
Ez teljesen igy van!! Minek is utaztatnád még egy csomó plusz kilónétert Feleslegesen Szerintem németország vagy épp ausztria megfelelö a vásárlásra..De azt ajánlom probálj meg társulni a haverokal ismerösökel vagy aki hasonlóban gondolkodik mert a fuhar és a bonyolitás marhára megdrágitja ezt az egészet !4 És a végén lehet hogy a szomszéd faluban lévö baromi drága gépel is jobanjársz!! Ja és azt is tudnod kell már nyugaton sem minden fénylik ám.. Ott is egyre roszabul megy tehát a gépek is egyre ütötebbek!! Hidd el sok SZ hoztak már be onnan.. Egy haver épp belenyult egy ilyenbe azota is bánja!! Azt mondja azota is hogy inkább a kitétöl vete volna meg a vadi ujat még akkor is jobban jár mint hogy kinlódik azal a SZ al...
Válasz #142. hozzászólásra
Szia!
Én is gondolkodtam már erről, de az ottani gépek nagyon lepukkantak, a Francián kívül nem nagyon beszélnek idegen nyelvet.A fuvar speditőrön keresztül megoldható, ha belefér egy kamionba.Én inkább a német importot javasolnám, sok mindent behoztam már tőlük. Nagyon korrektek, mindig elmondják a gép hibáit, ha használt, egy uniós adószám igazolást szoktam elfaxolni, ők pedig küldik a számlát.Természetesen telefonos egyeztetés után, lehet velük alkudni, volt hogy csak előleget utaltam a többit szállítás előtt.
Üdv!
Van valakinek tapasztalata franciáktól hogy lehet, érdemes e gépet behozni? Megbízhatók telefonon keresztül vagy ki kell menni megnézni mindenképp? Fuvart hogy lehet mennyiért leszervezni? Kisebb értékű körbálázóról lenne szó.
Ok! Köszi a felhomályosítást mindenkinek:)
Válasz #138. hozzászólásra
Bocs igazatok van,negyedéves lesz aki eu-s számot kér,én is igy jártam,kevertem a céggel
Az hogy havi,n.éves vagy éves áfa bevalló vagy,a tavajelőtti áfa mennyiségedtől függ.A havinál a visszaigénylési küszöb min.1 Mil. A negyedévesnél 200E, az évesnél 50E ft.Ha éves vagy és átléped évközben az 50E küszöböt,átkérheted magad negyedévesnek.A havinak van egy nagy előnye:nem kell nidíg cseszegetnem a könyvelőt h.legyen naprakész a könyvelésem,különben keresek másik könyvelőt,és az a veszély sem áll fenn h.ha sokat cseszegetem,elvállik tőlem.Ennek ellenére mégis áttett az apekk haviból évesbe,amiből az első vásárlásom alkalmával megyünk vissza negyedévesbe,de jövőre megint visszavágnak haviba a tavalyi ekevásárlás miatt........úgyhogy van itt forgalom,csak hasra ne essünk
Válasz #134. hozzászólásra
Az EU-s adószám miatt negyedéves leszel alapból... persze ha más dolgok miatt haviba sorolnának át, akkor szigorodik, de könnyíteni nem lehet...
Válasz #115. hozzászólásra
www.agrarindex.hu
Kb. 3 éve van EU-s adószámom,de sose voltam havi áfás!
Na akkor ezt figyeld:
Van EU-s adószámom, eddig havi ÁFA-s voltam, januártól visszasoroltak a negyedévesekhez! Akkor most hogy van ez?
A lényeg amit Fecó irt,ha itthol visszatudsz igényelni áfát akkor ki kell váltani az uniós adószámot ,és kint nettóban vásárolhatsz ithol meg befizeted és visszaigényled tehát kiüti egymást, de arra készüljetek fel,hogy autómatikusan havi áfások lesznek akiknek uniós adószáma van ,jó a nagyobb gazdák java havis,de a kissebbeket néha rosszul érinti a havi áfabevallás
Hú, basszus ennyi félinformációt, meg találgatást....
Tehát: A főszabály az, hogy ha benne vagy az ÁFA-körben, akkor az áfát a saját tagállamodban fizeted be. Ha nem vagy áfa körös, akkor abban az államban, ahol a terméket megveszed.
Ha közösségi kereskedelemben veszel részt, akkor kérsz közösségi adószámot, ami gyakorlatilag az országjel, és az itthoni adószámod első 10 számjegye (a többi nem, mert az valójában nem része az adószámodnak, csak indikátor szerepét tölti be), ami azonosít téged, mint adózót.
Amikor külföldre mégy, hogy vegyél egy gépet (ez fontos), akkor odamégy a kereskedőhöz, és odaadod neki az EU adószámod, ami alapján ő leellenőrzi a neved, a címed, és hogy regisztrált ÁFA-kör tag vagy. Ezek után ő neked a Nettó árról állít ki számlát, ami te hazahozol. Az adóbevallásodban feltünteted külön az EU-s kereskedést, és a számla értéke után befizetendő adókötelezettségnek állítod be a Nettó értékre eső Áfát (jelenleg 25%), és ezt elvileg be is kellene fizetned. De mivel benne vagy az áfa körben (hiszen eleve csak így lehet közösségi adószámod is), így egyből beállítod a visszaigényelhető ÁFA közé is, így ez a gyakorlatban úgy jelenik meg, hogy nincs ÁFA fizetési kötelezettséged...
Abban az esetben, ha olyan terméket vennél, amire nem igényelheted vissza az ÁFÁ-t, pl. szgk., akkor elvileg az adóbevallást követően be kellene fizetned az Áfát itthon. De ebben az esetben úgyis eltitkolod kinn, hogy neked van közösségi adószámod, és inkább kinn fizeted ki a jellemzően sokkal kisebb adót (pl. németország 19%). Mivel pedig egyszer már kifizetted, így itthon másodjára már nem kell..
Válasz #130. hozzászólásra
EU-s áfa szabályokbol amit kivettem magán személy értékesítése esetén nem áfa köteles az árú, amennyiben Áfakötelezett ad el, külföldön mentességet az eladó, csak a zöldszámmal rendelkezőeknek adhat. Ennek hiányában nem jogosult az áfa nélküli értékesítésre a zöldszám visszaellenőrizhető és alapja az eladó ország felé az áfa rendezésnek. mindig az eladó ország áfája a meghatározó követelés (az eltérő áfák végett)az eladó kiadásaiban leszámlázhatja a termékkel kapcsolatosan felmerült áfákat .A vevő a saját országában, amennyiben külfőldön fizette meg az áfát önrevizióval rendezheti.Ez alapjánn,UNIÓS egyezmény szerint az államok egymásközt a zöldszám alapján számolnak el az áfával.Nem uniós ország vásárlása nem áfa kötelezett.
véleményem szerint az áfa nem veszhet el.Erre van a zöldszám.Bár én csak egy egyszerű földmíves vagyok.
Válasz #129. hozzászólásra
na igen fél évig Fletó vagy nemsokára Viki használja a pénzemet ahelyett hogy vettem volna egy tárcsát!
Válasz #128. hozzászólásra
Itthon megveszed a gépet brutto az áfáját visszaigényled amennyiben áfakörös vagy. Kint valoszinü azért nem kell áfát fizetned mivel adozás tekintetében Magyarországhoz tartozol. Annak meg sok értelme nincs szerintem,hogy kint kifizeted az áfát itthon meg visszigényelnéd. Ezért kérik kint az Eu-s adoszámot.
ha itthon veszem akkor meg kell. támogassuk a hazai gazdaságot!
Válasz #126. hozzászólásra
oké, ez inkább úgy fest, ha kint a kereskedő felszámitja az áfát,mert felkellneki, az az áfa nem veszik el amikor viszed a zőld számot, csak mentesít a kinti megfizetés alól.Attól az áfa még áfa marad, mivel hogy unióstagok vagyunk ezért idehaza is megfizethető erre van azőld szám.Hogy miért nem kérik? ez jó kérdés.
ha van eu-s adószámod és magadnak hozod be a gépet (nem mint kereskedő) akkor nem kell áfát fizetni maximum a környezetvédelmi adót (aksi olaj gumi után)
Válasz #125. hozzászólásra
Az elöbbi arra vonatkozik,ha magadnak hozod a gépet. Ha kereskedni akarsz vele arra nem tudom mi a szabály de az biztos ha saját célra hozod nem kell áfát fizetni. Szo szerint nem tudom a paragrafust.
Válasz #124. hozzászólásra
ált.forg adó mentesek az mg gépek? ezt nemtudtam. Akérdésem az hogy minek az eus szám akkor és miért kell kint fizetni?ésMitől nem kellene ide haza?
Válasz #121. hozzászólásra
Mi hoztuk be már néhány dolgot,nem kell áfát fizetni kint ha rendelkezel EU-s adoszámmal. A behozott gépröl itthon sem kell befizetni az áfát.
Válasz #121. hozzászólásra
áfát kell fizetni az nem vám.Ebből vannak a nagy áfa csalások hogy sehol nem fizetik be de vagy idehaza vagy külföldön megkellene 1x-fizetni.