Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Fiat 180-90-es traktorok új
- Grubber új
- Milyen gépek a JUMZ traktorok? új
- Talajművelés gépei - tárcsa választás: Horsch, Amazone vagy Väderstad? új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- Búza termény felvásárlási árak új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Agrártámogatások kifizetése új
- S.O.S. új
Cikkajánló
Sajtóközlemény
710 hozzászólás
Válasz #255. hozzászólásra
MOBIL AGRI SUPER 15W-40 fél-szintetikus rendkívül nagy teljesítményű, többfunkciós kenőanyag.
Érdekes, hogy a motorba és a hatóműbe is használható. Még nem használtam.
Válasz #256. hozzászólásra
Próbáld meg hűtőtömítővel,ha az nem segít jó öreg szílvalekvárral
Válasz #257. hozzászólásra
Tudom én is hogy a csere a legbiztosabb megoldás csak 2 ilyen sz.. tömítés végett szét kell szedetnem mert én nem tudom megoldani és ezek a gépjavítási tarífák bizony
Válasz #256. hozzászólásra
ezeket a problémákat csak cserével lehet megoldani!!! Vagy esetleg leengeded az olajat és akkor nem fog csepegni!! Azért ne vedd komojan a második tanácsot!!
Üdv!
Olyan felöl érdeklödnék hogy váltóadalékkal érdemes-e foglalkozni ér ez egyáltalán valamit.
Problémám hogy az öreg Zetor nyeles tengely simeringje és gumigyűrüje elfáradt és elkezte csepegtetni az olajat.Vagy nincs mese szét kell húzni.
Válasz #241. hozzászólásra
Én a váltókba csakis Stou-t öntök mobil agrisuper anyagot, motorokba meg külön olajat, mobil ment delvac MX-extra 10-40 viszont idén tavasszal egy hordó Mol Dynamic 15-40-es szintetikus drága csúcs olaj került aztán ezt öntjük a pofájukba.
Válasz #250. hozzászólásra
én csak sprét,de azt is csak ha muszálly(15 rugo egy fél literes flakon)
Válasz #244. hozzászólásra
20250ft/20 liter speckó mf-es olaj.
Sziasztok
Nekem egy John Deere Lanz 310-es traktorom van, lecseréltem az olajat a hidraulikában „hidraulikus-hajtóműolajra”, a probléma hogy azóta habzik és nem megy rendesen a hidraulika, tudja valaki valójában milyen olaj kell bele, hogy rendesen működjön.
Válasz #250. hozzászólásra
Transzba volt a költő biztos...
Válasz #249. hozzászólásra
metabo NDDDDDDD ot
mémaradtki?????
Válasz #246. hozzászólásra
Sarokköszörűt? Ja, fel kell oldani a korongot az olajba... csodákra képes!
Válasz #245. hozzászólásra
Kb annyi lehet az mf olaj is. Lehet talán kicsit ócsóbb de nem esküszöm meg rá.
Nem tudom pontosan. nincs rá értelmes alternatíva tehát nem tudok variálni. Ezért csak fittek és hozom. Ezer pár forint litere de nem tudom pontosan.
Metabot használ vlk?
Én most vettem Mobil agrisupert olyan 1260 ft volt litere 60 literes kiszerelésben.
Válasz #242. hozzászólásra
Mi pénz körül van a váltó/hidraulika olaj litere kb.?
Válasz #242. hozzászólásra
na mi újság??? odaért?
Válasz #241. hozzászólásra
Katáéktól a gyári mf olajat a váltóba. Motorba meg ami belevaló ócsó olaj. Utóbbi 4-5 olajcserénél mogul dtt extra ment bele. Ép holnap lesz a soronkövetkező olajcserém motorba.
Megint olajvétel előtt vagyunk és nagyon felment az omv stou olaj ára. Orlen 147e, total 166e., omv-re 184e árakat kaptam. Orlen szerintem felejtős, de a total vagy az omv a jobb? Ér 10%-al többet az omv a totaltól?
megéri még stou -t használni, vagy inkább motor + utto olaj?
Ki honnan veszi, hol a legolcsóbb?
Válasz #239. hozzászólásra
Ezt a terméket sasoltam az "Ácsi"-ban, ki is fogom próbálni valamelyik motorban!!
Vélemény??
Válasz #237. hozzászólásra
leledzik benne igazsegg
nemjó a fenés ha elégtelen a kenés hehehehe
Válasz #236. hozzászólásra
Ha épp traktorban van rá esély, akkor ott kell sikosítani
Használtok traktorba vlm adalékot kencét ficét .......... sikositót ???
Válasz #233. hozzászólásra
Igen erre gondoltam, akkor jó. Ha időben cseréled az olajat akkor nem is fogja enni.
Akkor nem kell semmi bele.
Egyébként és trakin és niván teszteltem a Xado nevű fémkerámia adalékot, nekem bejött, nem kamu. Csak drága.
Milyen adalékra gondoltál egyébként?
Válasz #232. hozzászólásra
Abszolút nem füstöl, csak mikor beindítom, de akkor se durván, egy-két pöffenés és szép tiszta a szemnek, enni nem hiszem hogy eszi az olajat ha arra gondoltál hogy csípi-e
Válasz #231. hozzászólásra
Itt vagyok már, arra gondoltam hogy csípi-e az olajat, füstöl-e nagyon ,stb ?
Mert ezen lehet segíteni,tudok ajánlani egy adalékot, ami fémkerámia, s nagyon jól működik.
A kopásokat felrakja és nem kamu.
Válasz #230. hozzászólásra
Jo rendben, az utolsó két kérdésre nem igazán tudom a választ annyira nem értek hozzá :)
Válasz #229. hozzászólásra
Akkor megnézed mit mutat a pálca hogy meddig van. Leengeded és várd meg még szépen lefolyik ,összecsorog és mérd meg hány liter. Még el nem felejtem ,mielőtt leengeded indítsd be hogy felmelegedjen az olaj.
Olajnyomás hogy áll ? Nem kopott nagyon a motor ?
Válasz #228. hozzászólásra
Hogyne lenne
Válasz #227. hozzászólásra
Nívó pálca nincs ?
Válasz #224. hozzászólásra
Még egy kérdésem lenne :) körülbelül hány liter kellhet bele?
Válasz #225. hozzászólásra
Szóra sem érdemes.
persze szűrő csere is lesz csak azt tudom, hogy milyen kell, köszönöm a segítségedet!
Válasz #223. hozzászólásra
A Rábánál is ezt használom, és biztos ami biztos 100 üzemóránként cserélem, természetesen olajszűrő tisztítással és levegőszűrő (itt nem tudom mi van) tisztítással vagy cserével egyben.
Jó munkát kívánok.
Válasz #222. hozzászólásra
Köszönöm, és milyen időközönként kell cserélni? németből lett behozva régen akkor le lett cserélve, csak nem volt jó az üzemóra mérő, így nem tudom mennyit ment de azt már megcsináltam és ugy gondoltam hogy most lecserélem és utánna tudni fogom, hogy mikor kell.
Válasz #221. hozzászólásra
Mivel kicsit öregecske a gép , én Agip dízelt tennék bele 15W40 motorolajat.
Válasz #220. hozzászólásra
Eicher a tipusa hogy mi van benne azt sajnos nem tudom, köszönöm.
Válasz #219. hozzászólásra
Jó reggelt. Milyen traki és eddig mi volt benne ?
Üdv. van egy három hengeres 45 lóerős léghűtéses traktorom, az lenne a kérdésem, hogy milyen olaj kell bele illetve milyen időközönként kell cserélni?
Válasz #217. hozzászólásra
miiiii?
persze ment egy helyen állattenyésztésben javarészt ganajat pakolt marhasokat hehe az is gépkímélő munka
A perkins az perkins! ebbőlis a régiek. Betyár jó motorok!
-huszon fokoban ez mindig beindúl olly könnyen hogy még! pedig egy rakás vacak már annyit ment de még mindig jó
Válasz #214. hozzászólásra
de ne felejts el,hogy a 20ezer órából 18eztet "normális"
gazdaságban hajtottak bele.
Válasz #212. hozzászólásra
És mennyi olaj kell a navarrába? 4l körül? Azon spórolsz?
Én adnám neki a legjobb full szintetikus olajat,lehet ,hogy akkor nem lett volna csapágyas
Válasz #214. hozzászólásra
Nemis akarlak rábeszélni semmire,azt öntesz a perkinsbe amit akarsz.
Csak akkor ha más nem így gondolkodik,akkor nem kéne ilyeneket írnod: "Perkins motorba 0 vagy 5w-set önteni hehe"
Válasz #213. hozzászólásra
ezt már megbeszéltük és hajrá de énmeg nem.
Nem azért mert xarok rá, hanem mert van 20ezer órás perkins motorunk ami mai napig nemsok olajat szív el pedig sosem volt benne normális és csak párszor lett megsütve hehe
Válasz #212. hozzászólásra
Szerintem,meg nem mindegy mi van benne!!!!
Azért mert perkins miért lenne igénytelen???
Olvasd figyelmesen mit írtam, ott nincs szó 0w-s olajról,mert ebben a teljasítményszinten az még nincs!
Most van 200 óra szántás a motorban 5w-40 szintetikus olajjal. Az olajfogyasztás nem volt fél liter. Kartelgáz nulla nagy terhelésen is.
Én maradok ennél
Válasz #203. hozzászólásra
Én mindentől függtlenűl maradok az előírásnak megfelelő 15-40-es olajnál!
Perkins motorba 0 vagy 5w-set önteni hehe
Teljesen mindegy mivan benne ezek igénytelen állatok ilyenre. Nyakam rá hogy egyfokozatú olajjal is ugyanúgy kiszolgálná azt amit a hiper olajjal és fogadni is mernék rá mert tudom.
A 6497-be csak azért veszek 10-40-et mert ez kerül a személyautókba is illetve a nissanba.
Mondjuk ez is érdekes, mivel a gépkönyve 10-40 meg 15-40-et ír, egy külföldi navara gépkönyv meg 5-40-et ugyanolyan évjáratra....
szóval lehet kicsesztem vele mert ebben is volt 15-40-es olaj sőt gyakrabban tettem bele mint a 10-40-et mert ebből mindig van hordóval ez kerül mindenbe
Válasz #210. hozzászólásra
Nekünk 1 a véleményünk arról a "gitt" csapatról!!!