Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR412.2 FtUSD400.32 FtCHF438.4 FtGBP488.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz hashtag #4786. hozzászólásáraAz "rendbe" is rakná a céget ennyi hitel mellett..
Még ha kártalanítanák is őket ismerve az ügyintézés gyorsaságát lenne probléma mivel a hiteleknek a kamata mindig ketyeg.
Válasz Igazi Földönfutó #4781. hozzászólásáraAz elmondottak alapján ki van építve a rendszer jövedelmezőnek írta le és nem is kis tételben csinálják ami indokolná hogy partnert vegyenek be.
A marketinget meg most ezzel a műsorral jóformán meg is oldották.
Ha betudnának tolni 50 misit akkor minek kellene nekik befektető?
Mivel csak az alapján lehet megítélni a helyzetüket amit elmondtak az alapján egy jövedelmező cégbe miért vennének be társat ha maguk is tudnák finanszírozni?
Lehet hogy én vagyok szűk látókörű de egy jövedelmező cégbe nem vennék be negyedrésznyi tulajdonrészért egy befektetőt,főleg ha 50-150 millió hasznom tud lenni évente és csak 50 misit tolna be a befektető.
200 misis hitelt mondtak annál azért nem hiszem hogy annyira dobálgatnának még több hitelt nekik.. hiába mondta vmelyik hogy 700 misit is érhet a cég, az egy ukrán, lengyel vagy bárhonnan érkező tojásdömpinggel pillanatok alatt tizedét is érheti..
De nem ismerem a bankok hitelezései módszereit és nem is szeretném megismerni közelebbről
Válasz Radocz #4782. hozzászólásáraEgy hónapig utánna minimum,nem kell tojnia. Utánna a tápmentes saját kajával olyan lesz,mint a hagyományos udvari tyúk,persze genetikailag biztosan nem,de olyan tyúk mint 50ève volt,amúgy sincs. De a tojás az jó utánna.
Válasz Ohaza63 #4769. hozzászólásáraEgyszer én is vettem ilyen kitojt tyúkokat.
Az nem olyan tojás, mint a saját tyúkom tojása.
Aztán meg a húsleves sem olyan sárga, mint amihez hozzá szoktunk.
Válasz Nagy Péter 40 #4778. hozzászólásáraValszeg azért adják a 25%-ot,mert abban látják a nagy pénzt,ha Balogh Levente viszi majd az üzletet.Azt az 50 millát ők is simán be tudnák tenni az elmondottak alapján.
Válasz Ohaza63 #4750. hozzászólásáraHè báttyaaa! A 6ezer ftos buzával volt 40ft a tojás. Most 7ezer,a tojás meg asszem átlag 70-80. Na? Rekordok vannak belőle, ismerős csak abból èl. Na de. Ha egyszer a gabona megindul, akkor a tojás nem fog,mert akkor lehet nem kell. Ezt azèrt szem elött kellene tartani. Mert mikor 14ezer volt a búza,mindenki a parasztot Marta ,aZ egyszer volt,de a tojás èvek óta ennyi. Lesz bukó nekik,mert tesznek róla.
Ez az ipari tartás hogy minél többet adjon az hogy évente cserélni kell nem számít nem véletlen van beállítva a 32 ezer tyúk mellé 32 ezer csirke is,körforgóba csinálja.
Megnézel egy modern tehenészetet ott is 4-5 éves tehénnél nem nagyon látsz idősebbet.
Egy tanyán meg a család tehene 20 évig is meg volt igaz a végén már csak "dísznek".
Felesleges összehasonlítani az iparival ég és föld.
Biztos egészségesebb a szaladgálós kapirgálós csirke de abból megélni nem lehet.Az ország tojás ellátását meg főleg nem lehet megoldani.
Annyiból érdekes riport volt hogy 2 év alatt 200 millió fölötti volt a férj elmondása szerint a haszon és még mindig van 200 misi hitel.
A másik meg hogy ilyen haszon mellett mégis 50 misiért odaadják a cég 25%-os tulajdonrészét.
Egyébként az ilyen letojt állományért ölik egymást a vevők.
Úgy viszik, mint a cukrot. Még a döglődő állatokért is közelharcot vívnak.
A Komám egyszer meghirdeti és 15-20 szoros jelentkező van rájuk.
Egyébként neked van igazad, mert a sajátnál nincs jobb.
Gyerekkoromban nekünk is volt és lehet hogy a kor mondatja velem, de az abból készült levesek, rántott húsok más ízűek voltak, mint most a Lidl ben vásároltaké.
A nejem nagyon jól főz , de a tyúkleves csak anyósom udvaron szaladgáló tyúkjaiból finom.
Válasz Ohaza63 #4769. hozzászólásáraSzia!
1 év alatt maximálisan kihajtják a tyúkokat, eladják őket potom pénzért, vagy úgy ahogy vannak bedarálják őket állat eledelnek, mert továbbtartani gazdaságtalan. Régebben vettem belőlük továbbtartásra, néhány nap után leállnak a tojással, fél év is kell, hogy újra elkezdjenek tojni. De ami borzasztó, hogy a továbbtartottak közül amit levágtunk, azok közt jelentős számban volt belszervi daganattal rendelkező, amit úgy ahogy volt elástam. Azóta ingyen sem kell. Van saját törzs állományom, március elején magam keltetek 100-150 db ot azokból a jércék augusztusban kezdenek tojni, kakasok meg mennek a fazékba, hűtőbe.
Üdv.: Csuti
Én nem láttam a TV ben a műsort, de a barátom is ezt csinálja kb. 30 éve, azért reflektáltam erre a 3000 db tyúk és 400 milliós tételre, ami kiütötte nálam a biztosítékot.
Igaz ez nem tanyasi futkosós állomány, mint a szólás mondja "Minden napra egy tojás"
Ezeket tömik minden féle táppal, szójával és ciklikusan kapcsolgatják a villanyt, hogy becsapják őket a nappal és éjszaka sűrítésével.
Tényleg gyorsabban tojnak, de ez kb. 1 évig meg azután selejtezni kell őket, mert leállnak/lelassulnak a tojással.
Én is vettem édesapámnak ilyen letojt tyúkokat anno, hívott is a Fater, hogy baj van, mert nagyon sok a tojás, hogy a 10 tyúk 12 tojik, de aztán leálltak ezzel a gyors programmal kb. 1 hét után.
Egyébként pont most indul a szomszéd településen egy "tojásgyár" 80.000 tyúkkal, de rövidesen bővíteni akarják az állományt 240.000 db ra.
Egyébként az elég szomorú, hogy Magyarország még tojásból sem önellátó, csak a felhasználás 70-80 % termeljük mi. A többi lengyel/ukrán tojás.
Pedig mindenünk megvan ahhoz, hogy még exportáljunk is, csak a politikai akarat nincs meg.
Az ipari baromfitartásban a tyúkok átlagos tojástermelése az élet első éveiben elérheti a 250-300 tojást évente. Azonban az életkor előrehaladtával csökkenhet a tojásprodukció.
Válasz A.I. #4762. hozzászólásáraCsak az számít hogy , olcsó legyen nem baj ha mű vagy kínai vagy egészségtelen rá van kényszerítve a termelő ha nem akar ráfizetni.
A haszonról meg a kozmetikáról gondoskodik a feldolgozó meg a kereskedő.
Vannak hullámhegyek meg völgyek is de a tendencia minden ágazatban ez.
Válasz csuti0 #4759. hozzászólásáraNem hogy a mennyiséget a sárgaságát is már akkor lehetett szabályozni! Már nem emlékszek a nevére de a takarmányba kellett port beleszórni és attól lett sárga a sárgája nem a kukoricától!
Ha túl sokat tesznek bele teljesen véres lesz a sárgája.
Válasz Gumóka #4757. hozzászólásáraA biológiájában nem vagyok annyira benne de kérdezzetek meg valakit aki ezzel foglalkozik.
Ha levágsz egy tojótyúkot tele van tojással. kisebbel nagyobbal csak a héj nincs rajta ezt meg gyerekkoromban láttam amikor vágtak.
Válasz Gumóka #4757. hozzászólásáraSzia!
Ez való igaz ha az udvarodban kapirgál a tyúk. Viszont nagyüzemi tojás gyártásban vannak azok a szerek, praktikák amik lerövidítik ezt az időt 18-24 órára.
Üdv. Csuti
Válasz Ohaza63 #4750. hozzászólására32 ezer tyúkot mondod és 32 ezer csirkét
Havonta 1 millió tojást mondott ami ha azt vesszük hogy azt mondta 400 misi feletti bevétele volt az 40 forintos átlag tojás árat sejtett vagy a havi 1 misi tojással csak nagyot mondott.
2023-ban 160 misi haszna volt míg tavaly 50 misi és kért volna 50 misit mert 200 misi hitelük van.
Meg is egyeztek 25%-os tulajdonrészért beszállt az ásványvizes 50 misivel.
Válasz Igazi Földönfutó #4731. hozzászólásáraKibicnek ..... Legalább egy hétig ne ferdítenétek a dolgokat. Nézzétek meg még egyszer.
32000 tyúkról ugyanannyi csirkéről volt szó.
Nem egyedül csinálja! A felesége , a testvére ( gondolom családostul) az anyja is ezzel foglalkozik. de van szántójuk , mangalica feldolgozva meg 2 üzlet ahol árulják a kész árut.
Nem panaszkodott de nem is annyit dolgoznak mint aki itt a zsebükben turkál.
Egyébként most megéri csirkézni de volt olyan időszak amikor azzal sportoltam hogy , keresztül tudom -e dobni a kerítésen a tojást mert nem kellett senkinek. 300 db tyúk napi 350 tojást termelt.
Ha most ráállnak megint sokan lehet etetni a disznókkal a tojást.
"Vasárnap a Cápák közt-ben volt egy családi gazdálkodó,aki 3000 baromfival tojásból évi 400 milla felett teljesít.Most még a tyúkok után megmaradó évi 2000t trágyát akarja pelletálni.Na az nem panaszkodott,hogy nem tud megélni."
A tojás termelés egy aranybánya a komám szerint, aki ezzel foglalkozik.
De azért nem ennyire.
Persze, ha aranytojást tojnak a tyúkok, akkor még igaz is lehet.
De a 400 millió az nagyon irreális összeg. Ez megint mesébe illő téma!!!
Szerintem 30.000 db tyúkja volt a nevezett gazdálkodónak, nem 3.000 db.
Ha csak 80 %-os a termelékenység, akkor is napi 2400 db tojás van 3000 db tyúknál.
Most kb. 70 Ft a tojás az napi 168.000 Ft/nap, 5.040.000 Ft/hó, 60.480.000 Ft/év
Ez durva kalkuláció, de még igaz is lehet:
400 millió / 70 Ft=5.714.285 tojás/év
5.714.285 tojás / 365 nappal = 15.655 db /tojás/nap
15.655 tojás / 3.000 tyúk = 5,2 tojás/tyúk/nap
Azért a hagyományos tyúk nem ennyire szapora!!!!!!
Válasz mihaszna #4736. hozzászólásáraLehet,hogy rossz az emlékezetem , de mintha a szemeket nem az a Kubatov nevű, hanem a nyikhaj ferkó a szemkilövető lövette volna, kérdésem itt senki nem gazdálkodik , hanem napi 8 órában kommentel!
Bizony igaz amit leírtam, hogy ukrán földön/ből termelnek, Tunéziában és Marokkóban.
Még 2010 tájékán hordták oda a földet.
Persze ne szántóföldi termelésre gondolj, hanem fóliaházakra.
Végeláthatatlan sorban vannak a fóliák, ahol paradicsomot, paprikát és egyéb más zöldségeket termelnek nekünk Európaiaknak.
Rengeteg videó van fenn a neten ezzel kapcsolatban.
A munkaerő meg néger afrikai menekült, napi 1-2 USD ért, vagy csak a napi kajáért robotol.
Ott nincs demokrácia, vagy szakszervezet, de mindig van éhes ember.
Olyan videók is vannak fenn, hogy a spanyol gazdák átkozódnak, hogy negyedáron jön be az afrikai termék és az övéket a kutya sem veszi, így sokan csődbe is mentek.
Pedig gondolom a sok román napszámost ők sem fizetik agyon.
Válasz JD 4630 #4740. hozzászólásáraÉn is.
Dubajba több millió köbméter homokot szállítottak az afrikai sivatagból a mesterséges szigetek építéséhez. Állítólag a Dubaji és a tenger fenéken lévő homok nem volt alkalmas rá. Dokumentum filmben láttam. Ha ők hazudnak akkor Én is. És ez csak homok. Nem termő föld
4838 hozzászólás
Válasz hashtag #4786. hozzászólásáraAz "rendbe" is rakná a céget ennyi hitel mellett..
Még ha kártalanítanák is őket ismerve az ügyintézés gyorsaságát lenne probléma mivel a hiteleknek a kamata mindig ketyeg.
Válasz Igazi Földönfutó #4781. hozzászólásáraAz elmondottak alapján ki van építve a rendszer jövedelmezőnek írta le és nem is kis tételben csinálják ami indokolná hogy partnert vegyenek be.
A marketinget meg most ezzel a műsorral jóformán meg is oldották.
Ha betudnának tolni 50 misit akkor minek kellene nekik befektető?
Mivel csak az alapján lehet megítélni a helyzetüket amit elmondtak az alapján egy jövedelmező cégbe miért vennének be társat ha maguk is tudnák finanszírozni?
Lehet hogy én vagyok szűk látókörű de egy jövedelmező cégbe nem vennék be negyedrésznyi tulajdonrészért egy befektetőt,főleg ha 50-150 millió hasznom tud lenni évente és csak 50 misit tolna be a befektető.
200 misis hitelt mondtak annál azért nem hiszem hogy annyira dobálgatnának még több hitelt nekik.. hiába mondta vmelyik hogy 700 misit is érhet a cég, az egy ukrán, lengyel vagy bárhonnan érkező tojásdömpinggel pillanatok alatt tizedét is érheti..
De nem ismerem a bankok hitelezései módszereit és nem is szeretném megismerni közelebbről
Válasz Nagy Péter 40 #4778. hozzászólásáraAztán az benne sincs az egyenletben, hogy beugrik egy madárinfluenza, vagy valami hasonló jóhír.
Válasz Radocz #4783. hozzászólásáraHazavitte a kertbe?
Válasz Radocz #4782. hozzászólásáraEgy hónapig utánna minimum,nem kell tojnia. Utánna a tápmentes saját kajával olyan lesz,mint a hagyományos udvari tyúk,persze genetikailag biztosan nem,de olyan tyúk mint 50ève volt,amúgy sincs. De a tojás az jó utánna.
Válasz Igazi Földönfutó #4780. hozzászólásáraK e rdezd Kósa Lajos OGY képviselőt!
Válasz Ohaza63 #4769. hozzászólásáraEgyszer én is vettem ilyen kitojt tyúkokat.
Az nem olyan tojás, mint a saját tyúkom tojása.
Aztán meg a húsleves sem olyan sárga, mint amihez hozzá szoktunk.
Válasz Nagy Péter 40 #4778. hozzászólásáraValszeg azért adják a 25%-ot,mert abban látják a nagy pénzt,ha Balogh Levente viszi majd az üzletet.Azt az 50 millát ők is simán be tudnák tenni az elmondottak alapján.
Válasz Radocz #4776. hozzászólásáraHová?
Válasz Ohaza63 #4750. hozzászólásáraHè báttyaaa! A 6ezer ftos buzával volt 40ft a tojás. Most 7ezer,a tojás meg asszem átlag 70-80. Na? Rekordok vannak belőle, ismerős csak abból èl. Na de. Ha egyszer a gabona megindul, akkor a tojás nem fog,mert akkor lehet nem kell. Ezt azèrt szem elött kellene tartani. Mert mikor 14ezer volt a búza,mindenki a parasztot Marta ,aZ egyszer volt,de a tojás èvek óta ennyi. Lesz bukó nekik,mert tesznek róla.
Válasz Ohaza63 #4769. hozzászólásáraFeleségem miatt muszáj néznem különben meccs nézés is csak ritkán lehetne
Ez az ipari tartás hogy minél többet adjon az hogy évente cserélni kell nem számít nem véletlen van beállítva a 32 ezer tyúk mellé 32 ezer csirke is,körforgóba csinálja.
Megnézel egy modern tehenészetet ott is 4-5 éves tehénnél nem nagyon látsz idősebbet.
Egy tanyán meg a család tehene 20 évig is meg volt igaz a végén már csak "dísznek".
Felesleges összehasonlítani az iparival ég és föld.
Biztos egészségesebb a szaladgálós kapirgálós csirke de abból megélni nem lehet.Az ország tojás ellátását meg főleg nem lehet megoldani.
Annyiból érdekes riport volt hogy 2 év alatt 200 millió fölötti volt a férj elmondása szerint a haszon és még mindig van 200 misi hitel.
A másik meg hogy ilyen haszon mellett mégis 50 misiért odaadják a cég 25%-os tulajdonrészét.
Válasz mihaszna #4728. hozzászólásáraÖrülj neki.
Sok helyen már üres a pad és a bank számla is.
Válasz Ohaza63 #4729. hozzászólásáraÉs azt tudod, hogy a BMW gyár alól kivitték a termőföldet külföldre?
Válasz csuti0 #4771. hozzászólásáraÜdv!
Egyébként az ilyen letojt állományért ölik egymást a vevők.
Úgy viszik, mint a cukrot. Még a döglődő állatokért is közelharcot vívnak.
A Komám egyszer meghirdeti és 15-20 szoros jelentkező van rájuk.
Egyébként neked van igazad, mert a sajátnál nincs jobb.
Gyerekkoromban nekünk is volt és lehet hogy a kor mondatja velem, de az abból készült levesek, rántott húsok más ízűek voltak, mint most a Lidl ben vásároltaké.
A nejem nagyon jól főz , de a tyúkleves csak anyósom udvaron szaladgáló tyúkjaiból finom.
Válasz szikszaipeter72 #4773. hozzászólásáraLehet, én 24-26-ra emlékeztem
Válasz Gumóka #4770. hozzászólásáraTojás képződés 27óra! Én így tanultam!
Válasz csuti0 #4771. hozzászólásáraMinden évben február 14.-én indítom az első keltetést.
Válasz Ohaza63 #4769. hozzászólásáraSzia!
1 év alatt maximálisan kihajtják a tyúkokat, eladják őket potom pénzért, vagy úgy ahogy vannak bedarálják őket állat eledelnek, mert továbbtartani gazdaságtalan. Régebben vettem belőlük továbbtartásra, néhány nap után leállnak a tojással, fél év is kell, hogy újra elkezdjenek tojni. De ami borzasztó, hogy a továbbtartottak közül amit levágtunk, azok közt jelentős számban volt belszervi daganattal rendelkező, amit úgy ahogy volt elástam. Azóta ingyen sem kell. Van saját törzs állományom, március elején magam keltetek 100-150 db ot azokból a jércék augusztusban kezdenek tojni, kakasok meg mennek a fazékba, hűtőbe.
Üdv.: Csuti
Válasz ttetudod #4763. hozzászólásáraEz máig is így van, de abban van kissebb, nagyobb tojás is, mire egy kemény héjú tojás kifejlődik az ennyi idő.
Válasz Nagy Péter 40 #4755. hozzászólásáraÜdv!
Én nem láttam a TV ben a műsort, de a barátom is ezt csinálja kb. 30 éve, azért reflektáltam erre a 3000 db tyúk és 400 milliós tételre, ami kiütötte nálam a biztosítékot.
Igaz ez nem tanyasi futkosós állomány, mint a szólás mondja "Minden napra egy tojás"
Ezeket tömik minden féle táppal, szójával és ciklikusan kapcsolgatják a villanyt, hogy becsapják őket a nappal és éjszaka sűrítésével.
Tényleg gyorsabban tojnak, de ez kb. 1 évig meg azután selejtezni kell őket, mert leállnak/lelassulnak a tojással.
Én is vettem édesapámnak ilyen letojt tyúkokat anno, hívott is a Fater, hogy baj van, mert nagyon sok a tojás, hogy a 10 tyúk 12 tojik, de aztán leálltak ezzel a gyors programmal kb. 1 hét után.
Egyébként pont most indul a szomszéd településen egy "tojásgyár" 80.000 tyúkkal, de rövidesen bővíteni akarják az állományt 240.000 db ra.
Egyébként az elég szomorú, hogy Magyarország még tojásból sem önellátó, csak a felhasználás 70-80 % termeljük mi. A többi lengyel/ukrán tojás.
Pedig mindenünk megvan ahhoz, hogy még exportáljunk is, csak a politikai akarat nincs meg.
Az ipari baromfitartásban a tyúkok átlagos tojástermelése az élet első éveiben elérheti a 250-300 tojást évente. Azonban az életkor előrehaladtával csökkenhet a tojásprodukció.
https://agrofortel.hu/hany-tojast-tojik-egy-tyuk-egy-evben
Válasz Igazi Földönfutó #4731. hozzászólásáraMég jó hogy nem nézek ilyen műsorokat
Válasz kulakman #4745. hozzászólásáraJanuár van.
Mit kéne csinálni?
Cseresznyét szedni?
Válasz A.I. #4762. hozzászólásáraCsak az számít hogy , olcsó legyen nem baj ha mű vagy kínai vagy egészségtelen rá van kényszerítve a termelő ha nem akar ráfizetni.
A haszonról meg a kozmetikáról gondoskodik a feldolgozó meg a kereskedő.
Vannak hullámhegyek meg völgyek is de a tendencia minden ágazatban ez.
Válasz csuti0 #4759. hozzászólásáraNem hogy a mennyiséget a sárgaságát is már akkor lehetett szabályozni! Már nem emlékszek a nevére de a takarmányba kellett port beleszórni és attól lett sárga a sárgája nem a kukoricától!
Ha túl sokat tesznek bele teljesen véres lesz a sárgája.
Válasz Gumóka #4757. hozzászólásáraA biológiájában nem vagyok annyira benne de kérdezzetek meg valakit aki ezzel foglalkozik.
Ha levágsz egy tojótyúkot tele van tojással. kisebbel nagyobbal csak a héj nincs rajta ezt meg gyerekkoromban láttam amikor vágtak.
Válasz csuti0 #4759. hozzászólásáraEz itt a baj mindennel sajnos. Tegnapra kell és nem 1 hanem 2.
Ebbe "döglünk" bele sajnos.
Válasz ttetudod #4760. hozzászólásáraAz igen. Annó úgy tanultuk, hogy napi 1 sem lesz meg, mert a képződési idő, az több mint 1 nap.
Válasz A.I. #4756. hozzászólásáraNem elírás . Ráadásul ez kb. 20 éve volt azóta még több is lehet a csúcson.
Válasz Gumóka #4757. hozzászólásáraSzia!
Ez való igaz ha az udvarodban kapirgál a tyúk. Viszont nagyüzemi tojás gyártásban vannak azok a szerek, praktikák amik lerövidítik ezt az időt 18-24 órára.
Üdv. Csuti
Válasz Gumóka #4757. hozzászólásáraEzért kérdeztem volna. Hogy a tojás vagy az állomány számát írta-e el.
Válasz A.I. #4756. hozzászólásáraFőleg, hogy a tojásképződés 24-26 óra
Válasz ttetudod #4754. hozzászólására
Szia
"300 db tyúk napi 350 tojást termelt."
Ezt nem írtad el?
Válasz Ohaza63 #4750. hozzászólására32 ezer tyúkot mondod és 32 ezer csirkét
Havonta 1 millió tojást mondott ami ha azt vesszük hogy azt mondta 400 misi feletti bevétele volt az 40 forintos átlag tojás árat sejtett vagy a havi 1 misi tojással csak nagyot mondott.
2023-ban 160 misi haszna volt míg tavaly 50 misi és kért volna 50 misit mert 200 misi hitelük van.
Meg is egyeztek 25%-os tulajdonrészért beszállt az ásványvizes 50 misivel.
Válasz Igazi Földönfutó #4731. hozzászólásáraKibicnek ..... Legalább egy hétig ne ferdítenétek a dolgokat. Nézzétek meg még egyszer.
32000 tyúkról ugyanannyi csirkéről volt szó.
Nem egyedül csinálja! A felesége , a testvére ( gondolom családostul) az anyja is ezzel foglalkozik. de van szántójuk , mangalica feldolgozva meg 2 üzlet ahol árulják a kész árut.
Nem panaszkodott de nem is annyit dolgoznak mint aki itt a zsebükben turkál.
Egyébként most megéri csirkézni de volt olyan időszak amikor azzal sportoltam hogy , keresztül tudom -e dobni a kerítésen a tojást mert nem kellett senkinek. 300 db tyúk napi 350 tojást termelt.
Ha most ráállnak megint sokan lehet etetni a disznókkal a tojást.
Válasz $HMP$ #4752. hozzászólásáraNem azt mondja ő is ?
Válasz Ohaza63 #4750. hozzászólásáraSzámolsz itt a nem valós számokkal.
30000 az nem 3000
Válasz MFB #4749. hozzászólásáraAkkor lehet félrehallottam.
Válasz Igazi Földönfutó #4731. hozzászólásáraÜdv!
"Vasárnap a Cápák közt-ben volt egy családi gazdálkodó,aki 3000 baromfival tojásból évi 400 milla felett teljesít.Most még a tyúkok után megmaradó évi 2000t trágyát akarja pelletálni.Na az nem panaszkodott,hogy nem tud megélni."
A tojás termelés egy aranybánya a komám szerint, aki ezzel foglalkozik.
De azért nem ennyire.
Persze, ha aranytojást tojnak a tyúkok, akkor még igaz is lehet.
De a 400 millió az nagyon irreális összeg. Ez megint mesébe illő téma!!!
Szerintem 30.000 db tyúkja volt a nevezett gazdálkodónak, nem 3.000 db.
Ha csak 80 %-os a termelékenység, akkor is napi 2400 db tojás van 3000 db tyúknál.
Most kb. 70 Ft a tojás az napi 168.000 Ft/nap, 5.040.000 Ft/hó, 60.480.000 Ft/év
Ez durva kalkuláció, de még igaz is lehet:
400 millió / 70 Ft=5.714.285 tojás/év
5.714.285 tojás / 365 nappal = 15.655 db /tojás/nap
15.655 tojás / 3.000 tyúk = 5,2 tojás/tyúk/nap
Azért a hagyományos tyúk nem ennyire szapora!!!!!!
Válasz termelo #4746. hozzászólására30.000 tyúk és 30.000 csirke összesen 3000 t trágyát termel neki. ( a műsorban ezt mondta )
Válasz termelo #4746. hozzászólásáraA gazda mondta a számokat.
Válasz termelo #4746. hozzászólásáraMinden AKG-s, állattartó gazdálkodó, úszik benne.
Válasz Igazi Földönfutó #4731. hozzászólásáravalamit elírtál, nem jön ki a matek vagy ismersz olyat ahol a nagymamának van 30 tyúkja és 20 tonna gané lesz egy évben?
Válasz mihaszna #4736. hozzászólásáraLehet,hogy rossz az emlékezetem , de mintha a szemeket nem az a Kubatov nevű, hanem a nyikhaj ferkó a szemkilövető lövette volna, kérdésem itt senki nem gazdálkodik , hanem napi 8 órában kommentel!
Válasz mihaszna #4741. hozzászólásáraÜdv!
Igazad van.
Amikor a pálma szigeteket csinálták, még Ausztráliából is hoztak irdatlan mennyiségű homokot.
A magyarázata az volt, hogy az araboknál lévő homok semmire sem jó, mert gömbölyű.
Ahogy a szél fújta ide oda évszázadokon át a homokszemek szabályos gömbre koptak és így építkezésre sem jó az arab homok.
A fene sem gondolná, hogy a sivatagba homokot kell vinni!!!
Válasz .Fecó. #4738. hozzászólásáraÜdv Fecó!
Bizony igaz amit leírtam, hogy ukrán földön/ből termelnek, Tunéziában és Marokkóban.
Még 2010 tájékán hordták oda a földet.
Persze ne szántóföldi termelésre gondolj, hanem fóliaházakra.
Végeláthatatlan sorban vannak a fóliák, ahol paradicsomot, paprikát és egyéb más zöldségeket termelnek nekünk Európaiaknak.
Rengeteg videó van fenn a neten ezzel kapcsolatban.
A munkaerő meg néger afrikai menekült, napi 1-2 USD ért, vagy csak a napi kajáért robotol.
Ott nincs demokrácia, vagy szakszervezet, de mindig van éhes ember.
Olyan videók is vannak fenn, hogy a spanyol gazdák átkozódnak, hogy negyedáron jön be az afrikai termék és az övéket a kutya sem veszi, így sokan csődbe is mentek.
Pedig gondolom a sok román napszámost ők sem fizetik agyon.
Válasz mihaszna #4741. hozzászólásáraÍgy igaz, a helyi homok nem volt megfelelő.
Válasz JD 4630 #4740. hozzászólásáraÉn is.
Dubajba több millió köbméter homokot szállítottak az afrikai sivatagból a mesterséges szigetek építéséhez. Állítólag a Dubaji és a tenger fenéken lévő homok nem volt alkalmas rá. Dokumentum filmben láttam. Ha ők hazudnak akkor Én is. És ez csak homok. Nem termő föld
Válasz .Fecó. #4738. hozzászólásáraZöldség termesztésről volt szó, nem szántóföldiről.
És bizony ott nagyon más a matek, simán el tudom képzelni, hogy pár hajó humuszt átvisznek termesztőközegnek.
Válasz .Fecó. #4738. hozzászólásáraAutó pálya építésnél több földet megmozgatnak és mégse esik ki a világ feneke.