Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR411.69 FtUSD399.52 FtCHF438.21 FtGBP488.76 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz Ohaza63 #4729. hozzászólásáraElképesztő, hogy minden marhaságot elhiszel…
Csak egy kis matek: a világ jelenlegi legnagyobb teherhajoja az MSC Oscar, ami 200.000 tonna teher szállítására képes. Ez azt jelenti, hogy ha csak a felső 40-45 cm humuszt akarod elvinni, akkor kb 20 hektár termő területről kell leszedni ezt a 15000 kamion földet, majd a kikötőbe vinni, konténerbe rakni, be daruzni, majd a világ legnagyobb hajójával, ami óránként 40 km/h sebességre kepess megtenni ezt az 5000 km-t marokkóig, ahol kirakodjak, elviszik a végleges helyére és ott szét terítik, és már csak 5-10 évet kell varni, hogy a földből talaj legyen… ami alatt öntözni kell, higy ne száradjon ki, gyomirtani kell, művelni kell, stb… és a végére kapunk ott 20 hektár földet…
Biztosan így volt..
Válasz Ohaza63 #4730. hozzászólására"Még nem verték le a vesénket, nem pofoztak meg, nem rakták ránk a disznó ólajtót és börtönbe sem zártak eddig."
Csak kilőtték a szemünket. El törték a kezünket. Ütő és verő embereket küldött ránk Kubatov a Lendvai utcába... Ez se jobb a Deák-né vásznánál. Úgyhogy ebbe inkább ne menjünk bele.
Válasz mtz1221 #4727. hozzászólásáraVasárnap a Cápák közt-ben volt egy családi gazdálkodó,aki 3000 baromfival tojásból évi 400 milla felett teljesít.Most még a tyúkok után megmaradó évi 2000t trágyát akarja pelletálni.Na az nem panaszkodott,hogy nem tud megélni.
Csak azt "demokratikusan teszik"
Még nem verték le a vesénket, nem pofoztak meg, nem rakták ránk a disznó ólajtót és börtönbe sem zártak eddig.
De ami késik nem múlik.
Az amcsi farmerekkel a nagy multik megcsinálták, a Monsanto és Dekalb, igaz őket a kilóra megvett bíróságokkal tették tönkre teljesen.
Azt tudod, hogy Ukrajnából nagyon sok fekete földet szállítottak Tunéziába és Marokkóba, hogy az ukrán humuszon termelik meg Európának az arabok a paradicsomot és paprikát és más zöldségeket.
Az EU ban büdös az ilyen munka és ezt is be kell hozni valahonnan, hogy a jólétet fenntartsák.
Válasz Sk Laci #4726. hozzászólásáraLeszedik a felső savanyú réteget a talajról, és kiegyenesítik. Mert az egész világon kell minden m2-er termőföld, csak itt középen nem bírunk belőle megélni.
Ez sajnos így van. Rendszer váltás után alakított szövetkezet (helyi gazdák). Egy szezont ott dolgoztam alkalmazottként (szárító, tmk. munkák). Nincs hegesztő, vízmérték, elektromos hosszabító kábel. Vittem. Tagok szabadon hordtak haza a műhelyből minden szerszámot, mondván az övék, az ő pénzükből lett véve, tehát használhatják. Vízmértékem mai napig nincs meg, hosszabbítót a tag kezéből vettem ki mikor a kocsijába akarta tenni, hegesztőt is volt ki vinni akarta haza hétvégére".
Most több évvel később jó ismerős röhögve meséli, hogy szedték le a telephelyen tárolt gépről munkahengert, nyomjelzőt, csoroszlyát. Mondom az az öcsém gépe volt. Na ilyen "kicsinyesek" a több 100 ha-s gazdák.
Válasz MrPoke #4720. hozzászólásáraVagyunk itt egy páran, akik maguktól is tudják mit kell csinálni.
Úgy volt hogy a nagyszüleim padját le söpörte a hatalom.
Válasz MrPoke #4720. hozzászólásáraEgy véleményt leteszek én is , az én családom abban a telelökött kommunizmusban is a maga ura volt, mert nagyapámat beverték , de akkor már olyan idős volt ,hogy csak a földje kellett nekik, apám állítólag aláírt , de nem jöttek sem érte sem a földjéért, ezért az én álláspontom önző módon az , mindenki gazdálkodjon a saját zsírján!
Nem azt állítom ,hogy ez így a jó de én eszerint élek, boldogan!
A kapát ritkán csavarják ki a "dógozó" kezéből!
Válasz Ohaza63 #4715. hozzászólásáraSzerintem a pontos programot nem tudjuk még.
De azt tudjuk, hogy mi volt eddig.
Az biztos, hogy nálunk engedték behozni az ukrán gabonát, majd együtt sírtak a magyar gazdákkal gonosz Brüsszel miatt. Pedig egy rendelet elég lett volna.
Közbe meg letörték vele az élelmiszer inflációt valamelyest. Azért nem volt az olyan rossz nekik.
Brazil mintára 600 termelőközpontot szeretnének Magyarországon.
Ez valamelyest látszik is, mert már itt 100 hektáros gazdaság se jelent annyit, mint 20 éve. Kb. Aki az akksigyárba dolgozik többet keres gond nélkül.
A nagyok kapták a támogatások javát idáig is.
Mézbehozatal eltörlése? Méhész miniszterünknek se sikerült.
Gonosz Brüsszel most támogatná a kicsiket jobban, igen a nagyokat meg nem. Persze ezzel keresztbe is vágták a brazil mintát idehaza.
Akkor most a kisgazdaságok felerősítését kibucosításnak kell hívjuk?!
5% Áfa biztos nem lesz rossz a magyar zöldség és gyümölcstermesztési ágazatnak.
Jelenleg szinte eladhatatlan a magyar burgonya és zöldségek a nagybanikon. A külföldi áru áfatrükközései miatt.
Azt majd nézhetünk, hogy miért csökken megint a KSH adatok ezekből, mikor kedvet se hagynak a termelőnek.
Az EU legmagasabb inputáraival dolgozunk, a legmagasabb Áfa mellett. Jól van ez így? És mondják, hogy versenyképtelenek vagyunk.
Na de egyiket se ajnároznám tovább. Van itt baj mindkettővel.
MP 1:1 ki fogja szolgálni amit Ursula mond.
Mostaniak se vétóztak a Brazil mg. kereskedelmi megállapodásra.
Kolhozosítani, kibucokat és termelési központokat létre hozni, mint Izraelben van.
Államosítani a Fideszes oligarchát vagyonát, majd újból privatizálni azt, csak most már az Ő embereik részéről.
Beülni a NER be és nem szétverni a frankón működő lopógépezetet, hanem tovább használni és kaszálni, kaszálni és kaszálni.
Eddig ennyi a terv.
Legalábbis ennyi kivehető belőle.
A hét vicce, hogy MP majd leállítja az Ukrán termény, meg méz behozatalt, hiszen Ursula és Weber paprikajancsi bábja.
Én kinézem a komából, amilyen kis görcs, ha azt az utasítást kapná, hogy tilos lesz itt Magyarországon bármit is elvetni, ez az ember az összes gazdát becsukatná börtönbe vetésidő alatt.
Velünk a néppel mi lesz, annyira érdekli MP-t , mint Fülöpkét a lőtéri kutyát érdekelheti.
Válasz rtamas1976 #4690. hozzászólásáraA gondolataiból még 10% hiányzik, az vajon mi lehet mert arról nem beszél???? Hát 10+40+40 erről beszél igazán de hol még a maradék 10%?????????
Egyébként ahol bankkártyával fizetek ott mindenhol elsütöm és 10 ből 9 alkalommal örülnek a leltározós felajánlásomnak, csak 1 helyen néznek hülyén, főleg a fiatalok.
Sőt ahol sikeres a tranzakció, elsütöm a pénztárosnak, gyógyszerésznek, benzinkutasnak, stb.. hogy ki is fizettem a 13. havi fizetésüket, vagy a prémiumukat, úgy hogy nyugodtan kérjék a főnöktől.
10 ból 10 szer mosoly a válasz.
Mert ugye a boltosaink , kereskedőink 90 %-a nem nagyon tud, akar, vagy szeret mosolyogni.
Mindenki savanya és karótnyelt, csak azt nem értem, hogy az ilyen minek megy kereskedőnek eladónak az emberek közé.
Az ilyen morgós emberek menjenek kovácsnak és üthetik egész nap az üllőt mérgükben.
Akitől meg megkapom, külön megköszönöm a mosoly és a kedvességet, mert az ingyen van.
Válasz Ohaza63 #4695. hozzászólására"Teletankolod a traktort a kúton és a számládon csak 2000 Ft volt, akkor biztosan megüt a guta, amikor a terminál visszadob és esetleg ott maradhatsz takarítani, vagy leltározni a gázolaj áráért."
Hol van a benzinkút ahol a tankolás árát le lehet dolgozni? Esetleg valami bomba jó nőnek szexben. Ha a benzinkutas férfi. Máskülönben biztosan nem
Válasz termelo #4702. hozzászólásáraA esze korlátozza!
Itt nemazvolt a kérdés van-e számlája!
Itt az, hogy úgyvolt számlája, hogy a másik semmit nemtudott róla!
Itt mostbukott ki, hogy van dugiszámla!
És éveken keresztül rakta a lóvit rá!
Szerelmes lett. Kibuktak a dolgok!
Mint kiderült tételes elszámolást vezettek.
De nemstimmelt a vége!
Madnem olyanvolt mint mp.
Mindenki mindenkit lehalgatott, rögzített.
Szarni az ilyenbe!
Válasz Ohaza63 #4695. hozzászólásáraTöbbet kell keresni mint amit elkölt. :D
Nekem van külön vállalkozói számlám is. Nagyobb tételek onnan vannak vásárolva.
A másik a mindennapi kiadásra van fenttartva.
A vállalkozói számláról való utalás közös megeggyezés a családdal, ami magán célra megy.
Te is csak most tudod küldeni, 40 éve kellett volna!!!!
Mondtam is a nejemnek többször, hogy mást kellett volna kérdezni a szalagavató bálján, ahol életember először felkértem táncolni, nem azt hogy "felkérhetem a kisasszonyt egy táncra?"
Azóta jó sok kérdés összejött, amit először kérdeznem kellett volna és a jó válaszok után jöhetett volna a tánc felkérés!!!
De jól van ez így most már, a másik sem jobb, ahogy látom a felhozatalt.
Csak poénnak szántam és nem hagyhattam ki a feldobott labdát!!!
De ha mégis volna ilyen eset, akkor kell az asszonyka sarkát hátrakötni.
Nálunk a csodapénztárcás megoldás működik, amit Én töltök, a nejem meg koptat.
Jó sok éve volt, hogy egyszer hoppon maradtam, mert ki volt ürítve csumára, de bankkártyával kihúztam magam a slamasztikából.
Volt otthon észosztás, azóta a csodapénztárcát is ő tölti a maciból, hogy ne járjak meg egyszer így, de a maci töltése továbbra is az Én dolgom.
Ez is egy megoldás, de nem jó.
Akkor meg a bank telefonál, hogy mínuszos a számla!!!
Vagy!!!
Teletankolod a traktort a kúton és a számládon csak 2000 Ft volt, akkor biztosan megüt a guta, amikor a terminál visszadob és esetleg ott maradhatsz takarítani, vagy leltározni a gázolaj áráért.
Válasz Ohaza63 #4691. hozzászólásáraDrága Barátom!
Gondolod ha az asszony elverné a lóvit, vagy nem meggondoltan költekezne ez még ígylenne?
Menjen fodrászhoz, kozmetikushoz, stb...
Legyen magára is igényes!
De nehogy aztgondold ezt napi rendszerességgel teszi!
Bemegy a boltba vásárolni nemfogja megbeszélni velem azt , hogy 3kifli vagy 4db kell!
Hidd el nemkell rettegve várnom mikorjön az sms a 83.gucci táskáról!
Felnőtt módjára kezeljük a pénzünket!
Válasz Ohaza63 #4691. hozzászólásáraHa közös számla,ha nem,aki menniakar,az megy is. A számla nem tart össze,ne tessék azt hinni. a hitel az ami rosszabb mint egy házasság! De az sem tart össze senkit.
"Elkövettem azt a hibát, hogy közös a számla.
De kártyája is van hozzá!!!
Csak az sms-t kapom én."
Az ilyenben az a baj, pl. kinn szántasz és jönnek az SMS-ek, Te gondolod, hogy BISS1, meg BISS2, CRISS, meg AÖP, meg AKG és már éppen a mennyekben érzed magad, de mikor ránézel a telcsire, csak azt látod, hogy kozmetika, fodrász, műkörmös, butik1, butik 2 és ez elég lehangoló tud lenni.
Válasz termelo #4687. hozzászólásáraAz unokatesómék most válnak.
Mint kiderült az unokatesómnak dugiszámlája is volt.
Tudtuk, hogy nemkerek a történet.
15 év különkasszán voltak.
Kérdezem én ha anyagilag nembízol abban akivel közös gyerekeidvannak, együttélsz, együt alszol, az milyen házasság?
Mi lagzi utántól közöskasszánvagyunk.
Sohanemvolt olyan, hogy enyém, tiéd.
Csak a miénk.
4838 hozzászólás
Válasz Ohaza63 #4729. hozzászólásáraElképesztő, hogy minden marhaságot elhiszel…
Csak egy kis matek: a világ jelenlegi legnagyobb teherhajoja az MSC Oscar, ami 200.000 tonna teher szállítására képes. Ez azt jelenti, hogy ha csak a felső 40-45 cm humuszt akarod elvinni, akkor kb 20 hektár termő területről kell leszedni ezt a 15000 kamion földet, majd a kikötőbe vinni, konténerbe rakni, be daruzni, majd a világ legnagyobb hajójával, ami óránként 40 km/h sebességre kepess megtenni ezt az 5000 km-t marokkóig, ahol kirakodjak, elviszik a végleges helyére és ott szét terítik, és már csak 5-10 évet kell varni, hogy a földből talaj legyen… ami alatt öntözni kell, higy ne száradjon ki, gyomirtani kell, művelni kell, stb… és a végére kapunk ott 20 hektár földet…
Biztosan így volt..
Válasz pettendimiklos73 #4735. hozzászólásáraNem érek rá ,a Tisza szigeteken horgászok,amikor nincs kapás a Petike könyvét nézegetem.
Válasz Ohaza63 #4730. hozzászólására"Még nem verték le a vesénket, nem pofoztak meg, nem rakták ránk a disznó ólajtót és börtönbe sem zártak eddig."
Csak kilőtték a szemünket. El törték a kezünket. Ütő és verő embereket küldött ránk Kubatov a Lendvai utcába... Ez se jobb a Deák-né vásznánál. Úgyhogy ebbe inkább ne menjünk bele.
Válasz Igazi Földönfutó #4734. hozzászólásáraMi a szösz?! A vezér nem vitt magával Indiába?
Válasz Ohaza63 #4733. hozzászólásáraMegnyugtató,hogy ilyen szép jövő előtt állok.A Tisza-szigetekre azért elmehetek nyaralni?
Válasz Igazi Földönfutó #4732. hozzászólására
Üdv!
Ha önként átadsz mindenedet valamelyik haverjának nem fognak bántani.
Neked marad 70 kg személyes holmid és boldog leszel , ahogy Klaus Schwab mondja.
Válasz Ohaza63 #4730. hozzászólásáraNe ijesztgess már.Ha Petike nyer,ő is leveri a vesénket?
Válasz mtz1221 #4727. hozzászólásáraVasárnap a Cápák közt-ben volt egy családi gazdálkodó,aki 3000 baromfival tojásból évi 400 milla felett teljesít.Most még a tyúkok után megmaradó évi 2000t trágyát akarja pelletálni.Na az nem panaszkodott,hogy nem tud megélni.
Válasz mihaszna #4728. hozzászólásáraÜdv!
Csak azt "demokratikusan teszik"
Még nem verték le a vesénket, nem pofoztak meg, nem rakták ránk a disznó ólajtót és börtönbe sem zártak eddig.
De ami késik nem múlik.
Az amcsi farmerekkel a nagy multik megcsinálták, a Monsanto és Dekalb, igaz őket a kilóra megvett bíróságokkal tették tönkre teljesen.
Válasz mtz1221 #4727. hozzászólásáraÜdv!
Azt tudod, hogy Ukrajnából nagyon sok fekete földet szállítottak Tunéziába és Marokkóba, hogy az ukrán humuszon termelik meg Európának az arabok a paradicsomot és paprikát és más zöldségeket.
Az EU ban büdös az ilyen munka és ezt is be kell hozni valahonnan, hogy a jólétet fenntartsák.
Válasz Radocz #4723. hozzászólásáraMost meg a nagyszüleim unokájának a padját söpri le a hatalom.
Válasz Sk Laci #4726. hozzászólásáraLeszedik a felső savanyú réteget a talajról, és kiegyenesítik. Mert az egész világon kell minden m2-er termőföld, csak itt középen nem bírunk belőle megélni.
Válasz mtz1221 #4725. hozzászólásáraNem nagyon értem, hogy mire megy ki.........
Sok munkagépet fel se ismerek.....
Készül az olcsó krumplinak a hely ??? Más kidobott gépeivel, itt a versenyképesség ???
Válasz MrPoke #4720. hozzászólására"Magyar embernek az nem való.... Még a sajátot is képesek ellopni... :D"
Ez sajnos így van. Rendszer váltás után alakított szövetkezet (helyi gazdák). Egy szezont ott dolgoztam alkalmazottként (szárító, tmk. munkák). Nincs hegesztő, vízmérték, elektromos hosszabító kábel. Vittem. Tagok szabadon hordtak haza a műhelyből minden szerszámot, mondván az övék, az ő pénzükből lett véve, tehát használhatják. Vízmértékem mai napig nincs meg, hosszabbítót a tag kezéből vettem ki mikor a kocsijába akarta tenni, hegesztőt is volt ki vinni akarta haza hétvégére".
Most több évvel később jó ismerős röhögve meséli, hogy szedték le a telephelyen tárolt gépről munkahengert, nyomjelzőt, csoroszlyát. Mondom az az öcsém gépe volt. Na ilyen "kicsinyesek" a több 100 ha-s gazdák.
Válasz MrPoke #4720. hozzászólásáraVagyunk itt egy páran, akik maguktól is tudják mit kell csinálni.
Úgy volt hogy a nagyszüleim padját le söpörte a hatalom.
Válasz MrPoke #4720. hozzászólásáraEgy véleményt leteszek én is , az én családom abban a telelökött kommunizmusban is a maga ura volt, mert nagyapámat beverték , de akkor már olyan idős volt ,hogy csak a földje kellett nekik, apám állítólag aláírt , de nem jöttek sem érte sem a földjéért, ezért az én álláspontom önző módon az , mindenki gazdálkodjon a saját zsírján!
Nem azt állítom ,hogy ez így a jó de én eszerint élek, boldogan!
A kapát ritkán csavarják ki a "dógozó" kezéből!
Válasz Ohaza63 #4715. hozzászólásáraSzerintem a pontos programot nem tudjuk még.
De azt tudjuk, hogy mi volt eddig.
Az biztos, hogy nálunk engedték behozni az ukrán gabonát, majd együtt sírtak a magyar gazdákkal gonosz Brüsszel miatt. Pedig egy rendelet elég lett volna.
Közbe meg letörték vele az élelmiszer inflációt valamelyest. Azért nem volt az olyan rossz nekik.
Brazil mintára 600 termelőközpontot szeretnének Magyarországon.
Ez valamelyest látszik is, mert már itt 100 hektáros gazdaság se jelent annyit, mint 20 éve. Kb. Aki az akksigyárba dolgozik többet keres gond nélkül.
A nagyok kapták a támogatások javát idáig is.
Mézbehozatal eltörlése? Méhész miniszterünknek se sikerült.
Gonosz Brüsszel most támogatná a kicsiket jobban, igen a nagyokat meg nem. Persze ezzel keresztbe is vágták a brazil mintát idehaza.
Akkor most a kisgazdaságok felerősítését kibucosításnak kell hívjuk?!
5% Áfa biztos nem lesz rossz a magyar zöldség és gyümölcstermesztési ágazatnak.
Jelenleg szinte eladhatatlan a magyar burgonya és zöldségek a nagybanikon. A külföldi áru áfatrükközései miatt.
Azt majd nézhetünk, hogy miért csökken megint a KSH adatok ezekből, mikor kedvet se hagynak a termelőnek.
Az EU legmagasabb inputáraival dolgozunk, a legmagasabb Áfa mellett. Jól van ez így? És mondják, hogy versenyképtelenek vagyunk.
Na de egyiket se ajnároznám tovább. Van itt baj mindkettővel.
MP 1:1 ki fogja szolgálni amit Ursula mond.
Mostaniak se vétóztak a Brazil mg. kereskedelmi megállapodásra.
Válasz Ohaza63 #4718. hozzászólásáraMagyar embernek az nem való.... Még a sajátot is képesek ellopni... :D
Én még hosszú távon jól működő TÉSZ-t nem láttam. Egyszerűen az ember nem erre van berendezkedve.
Legyen egy valaki aki megmondja mit csináljon.....
Meg van mentve az agrárium. Tállai államtitkár lesz Az AM-ban.
Válasz Rabó001 #4717. hozzászólásáraÜdv!
Azt írta, hogy kikell a gazdát a kényelemből mozdítani és termelési központokat kell csinálni.
A kibuc az egy termelési központ, a kolhoz is az.
Válasz Ohaza63 #4715. hozzászólásáraRaskotol létrehozandó kibucokat meg kolhozokat nem olvashatattal, mert nem írt ilyet sehol.
Válasz Ohaza63 #4715. hozzászólásáraÁngyán professzor ígéretet kapott a Miniszterelnöktől.
És mi vált be belőle?
Raskó is kapott ígéretet a Tisza párt elnökétől?
Ha igen tényleg rosszul indul.
Válasz Kémlelő #4713. hozzászólásáraMP és Raskó tervei:
Kolhozosítani, kibucokat és termelési központokat létre hozni, mint Izraelben van.
Államosítani a Fideszes oligarchát vagyonát, majd újból privatizálni azt, csak most már az Ő embereik részéről.
Beülni a NER be és nem szétverni a frankón működő lopógépezetet, hanem tovább használni és kaszálni, kaszálni és kaszálni.
Eddig ennyi a terv.
Legalábbis ennyi kivehető belőle.
A hét vicce, hogy MP majd leállítja az Ukrán termény, meg méz behozatalt, hiszen Ursula és Weber paprikajancsi bábja.
Én kinézem a komából, amilyen kis görcs, ha azt az utasítást kapná, hogy tilos lesz itt Magyarországon bármit is elvetni, ez az ember az összes gazdát becsukatná börtönbe vetésidő alatt.
Velünk a néppel mi lesz, annyira érdekli MP-t , mint Fülöpkét a lőtéri kutyát érdekelheti.
Válasz mtz1221 #4712. hozzászólásáraEzen nincs mit csodálkozni!
Válasz Ohaza63 #4697. hozzászólásáraÉs a Tisza Párt Mit akar?
Mert Ángyán is mást akart mint a Fidesz.
És mi lett?
Valaki már leírta, hogy mit mondott Magyar Péter a mezőgazdaságról.
Ez kb. olyan mesének gondolom, mint Trump szavait a háború végéről.
Ezt rövidesen megtudjuk, hogy politikus nyilatkozta.
És ha mozgott a szája, akkor abból az következik, hogy nem mondott igazat?.
HOPPÁ.
Válasz Ares 826 #4709. hozzászólásáraA 10% megy a vakok javára!
Lényeg nem azon a 10%on múlik!
Az elveken.
Válasz rtamas1976 #4690. hozzászólásáraA gondolataiból még 10% hiányzik, az vajon mi lehet mert arról nem beszél???? Hát 10+40+40 erről beszél igazán de hol még a maradék 10%?????????
Válasz mihaszna #4707. hozzászólásáraKedves mihaszna!
Ez egy poén volt!!!
Egyébként ahol bankkártyával fizetek ott mindenhol elsütöm és 10 ből 9 alkalommal örülnek a leltározós felajánlásomnak, csak 1 helyen néznek hülyén, főleg a fiatalok.
Sőt ahol sikeres a tranzakció, elsütöm a pénztárosnak, gyógyszerésznek, benzinkutasnak, stb.. hogy ki is fizettem a 13. havi fizetésüket, vagy a prémiumukat, úgy hogy nyugodtan kérjék a főnöktől.
10 ból 10 szer mosoly a válasz.
Mert ugye a boltosaink , kereskedőink 90 %-a nem nagyon tud, akar, vagy szeret mosolyogni.
Mindenki savanya és karótnyelt, csak azt nem értem, hogy az ilyen minek megy kereskedőnek eladónak az emberek közé.
Az ilyen morgós emberek menjenek kovácsnak és üthetik egész nap az üllőt mérgükben.
Akitől meg megkapom, külön megköszönöm a mosoly és a kedvességet, mert az ingyen van.
Válasz Ohaza63 #4695. hozzászólására"Teletankolod a traktort a kúton és a számládon csak 2000 Ft volt, akkor biztosan megüt a guta, amikor a terminál visszadob és esetleg ott maradhatsz takarítani, vagy leltározni a gázolaj áráért."
Hol van a benzinkút ahol a tankolás árát le lehet dolgozni? Esetleg valami bomba jó nőnek szexben. Ha a benzinkutas férfi. Máskülönben biztosan nem
Válasz termelo #4702. hozzászólásáraA esze korlátozza!
Itt nemazvolt a kérdés van-e számlája!
Itt az, hogy úgyvolt számlája, hogy a másik semmit nemtudott róla!
Itt mostbukott ki, hogy van dugiszámla!
És éveken keresztül rakta a lóvit rá!
Szerelmes lett. Kibuktak a dolgok!
Mint kiderült tételes elszámolást vezettek.
De nemstimmelt a vége!
Madnem olyanvolt mint mp.
Mindenki mindenkit lehalgatott, rögzített.
Szarni az ilyenbe!
Válasz Ohaza63 #4695. hozzászólásáraTöbbet kell keresni mint amit elkölt. :D
Nekem van külön vállalkozói számlám is. Nagyobb tételek onnan vannak vásárolva.
A másik a mindennapi kiadásra van fenttartva.
A vállalkozói számláról való utalás közös megeggyezés a családdal, ami magán célra megy.
Válasz Sanyiii70 #4701. hozzászólásáraÜdv Sanyi!!!!
Te is csak most tudod küldeni, 40 éve kellett volna!!!!
Mondtam is a nejemnek többször, hogy mást kellett volna kérdezni a szalagavató bálján, ahol életember először felkértem táncolni, nem azt hogy "felkérhetem a kisasszonyt egy táncra?"
Azóta jó sok kérdés összejött, amit először kérdeznem kellett volna és a jó válaszok után jöhetett volna a tánc felkérés!!!
De jól van ez így most már, a másik sem jobb, ahogy látom a felhozatalt.
Válasz TeljesenMindegy #4698. hozzászólásáraÜdv!
Na de miért mondod, az egy hiteles, független, objektív sajtótermék, mint a másik oldalon a Telex, 444, meg a 24.hu - csak nem kételkedsz bennük????
Á esélyünk sincs bekerülni oda, mert a blankolt szerszám a belépőjegy.
Sok bibsi nem lesz köztünk , mert azok nem rajonganak a munkáért, őket csak a kamat hozza lázba.
Ha lesz is ilyen, csak 1-2 palesztin fog dolgozni, mint otthon náluk.
Válasz rtamas1976 #4689. hozzászólásáraMi korlátozza a feleséged abban hogy mennyit költ?
Mennyit költ?
Mennyit költene ha lenne a saját számláján 50-100 m ?
Válasz Ohaza63 #4691. hozzászólására
Válasz mtz1221 #4688. hozzászólásáraŐőő a böngészést előzmény nemszámít ugye?
Válasz Ohaza63 #4697. hozzászólására
Válasz Ohaza63 #4697. hozzászólásáraA szektások lapjának mindent elhiszek, egészen biztosan úgy van, ahogy leírták.
Üdv Mindenkinek!
Raskó György termelési központokat akar (kibucokat) és kizavarná a gazdákat a "kényelmes " falvakból.
https://www.tiktok.com/@mikvannak7/photo/7452105983095999766?_d=secCgYIASAHKAESPgo81j1zQZpULbOmoW%2BCb7njntgVZ98XGGok%2BHnRLMhTGpFgK%2BPIWqsQOnvzfzVWJ8ol9ZM2C43DXZlY7eMUGgA%3D&_r=1&aweme_type=150&checksum=0c0b25fe0116b9ec0a36cd6e587fa603a59008ff94751212b80510df3850db58&cover_exp=v0&link_reflow_popup_iteration_sharer=%7B%22click_empty_to_play%22%3A1%2C%22dynamic_cover%22%3A1%2C%22follow_to_play_duration%22%3A-1.0%2C%22profile_clickable%22%3A1%7D&pic_cnt=1&preview_pb=0&sec_user_id=MS4wLjABAAAAMzp7Pm9B8OaWiHIET3MndY962T6x-P4xI815fN5NMdR5cjKStwRjIPhgg11SK6c-&share_app_id=1233&share_item_id=7452105983095999766&share_link_id=881fb0a2-e565-4cc3-a6bb-5082365e4593&sharer_language=hu&social_share_type=14&source=h5_m×tamp=1735130047&u_code=dfcea9fhk8f9ga&ug_photo_idx=0&ugbiz_name=UNKNOWN&user_id=6893224529951966213&utm_campaign=client_share&utm_medium=android&utm_source=more
Válasz rtamas1976 #4694. hozzászólásáraÜdv Tamás!
Csak poénnak szántam és nem hagyhattam ki a feldobott labdát!!!
De ha mégis volna ilyen eset, akkor kell az asszonyka sarkát hátrakötni.
Nálunk a csodapénztárcás megoldás működik, amit Én töltök, a nejem meg koptat.
Jó sok éve volt, hogy egyszer hoppon maradtam, mert ki volt ürítve csumára, de bankkártyával kihúztam magam a slamasztikából.
Volt otthon észosztás, azóta a csodapénztárcát is ő tölti a maciból, hogy ne járjak meg egyszer így, de a maci töltése továbbra is az Én dolgom.
Válasz MrPoke #4692. hozzászólásáraÜdv!
Ez is egy megoldás, de nem jó.
Akkor meg a bank telefonál, hogy mínuszos a számla!!!
Vagy!!!
Teletankolod a traktort a kúton és a számládon csak 2000 Ft volt, akkor biztosan megüt a guta, amikor a terminál visszadob és esetleg ott maradhatsz takarítani, vagy leltározni a gázolaj áráért.
Válasz Ohaza63 #4691. hozzászólásáraDrága Barátom!
Gondolod ha az asszony elverné a lóvit, vagy nem meggondoltan költekezne ez még ígylenne?
Menjen fodrászhoz, kozmetikushoz, stb...
Legyen magára is igényes!
De nehogy aztgondold ezt napi rendszerességgel teszi!
Bemegy a boltba vásárolni nemfogja megbeszélni velem azt , hogy 3kifli vagy 4db kell!
Hidd el nemkell rettegve várnom mikorjön az sms a 83.gucci táskáról!
Felnőtt módjára kezeljük a pénzünket!
Válasz Ohaza63 #4691. hozzászólásáraHa közös számla,ha nem,aki menniakar,az megy is. A számla nem tart össze,ne tessék azt hinni. a hitel az ami rosszabb mint egy házasság! De az sem tart össze senkit.
Válasz Ohaza63 #4691. hozzászólásáraEgyszerű, nem kell SMS értesítés. :D
Válasz rtamas1976 #4683. hozzászólásáraÜdv Tamás
"Elkövettem azt a hibát, hogy közös a számla.
De kártyája is van hozzá!!!
Csak az sms-t kapom én."
Az ilyenben az a baj, pl. kinn szántasz és jönnek az SMS-ek, Te gondolod, hogy BISS1, meg BISS2, CRISS, meg AÖP, meg AKG és már éppen a mennyekben érzed magad, de mikor ránézel a telcsire, csak azt látod, hogy kozmetika, fodrász, műkörmös, butik1, butik 2 és ez elég lehangoló tud lenni.
Nézzétek végig!
https://vm.tiktok.com/ZNewA1kGC/
Válasz termelo #4687. hozzászólásáraAz unokatesómék most válnak.
Mint kiderült az unokatesómnak dugiszámlája is volt.
Tudtuk, hogy nemkerek a történet.
15 év különkasszán voltak.
Kérdezem én ha anyagilag nembízol abban akivel közös gyerekeidvannak, együttélsz, együt alszol, az milyen házasság?
Mi lagzi utántól közöskasszánvagyunk.
Sohanemvolt olyan, hogy enyém, tiéd.
Csak a miénk.