Hirdetés
Fórum
- Kukorica terményárak új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- Monosem NG új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Ügyfélkapu-problémák új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Műtrágya árak új
Cikkajánló
Hirdetés
1253 hozzászólás
Válasz #601. hozzászólásra
Köszi!!
Nem tudod/tudjátok mennyi bele egy hajtókar?
Válasz #601. hozzászólásra
A kis önindító .hogy mikor a másik oldalt van?
Válasz #598. hozzászólásra
A Jumzba csak a 80-as hűvely dugó passzol meg a kis áttétles önindító , a nyeles tengely az 50-é , és a kerekek egyébként minden más teljesen más
Válasz #594. hozzászólásra
Nagy Traktor kft. mindent tud adni a gép átalakitásához, én is most vettem , csak a konzol a két emelő karral és a bak 90e ft. a tlt kigajtás is 50 e forint körül van , de nagyon egyszerű össze rakni , csak atlt kihajtásának az ablakát kell levenni és onna kell becsisztatni a tengelyt , a fülkéből meg a bekapcsolot.
Ha a kanalakt , meg ía tolólapot ócskavasnak jó árban el tudod adni akkor közel futni fogja az alkatrészeket .
Válasz #598. hozzászólásra Biztos nem egyezik ,mert az MTZ blokkja ahoz piskóta
Üdvözlöm a Jumz tulajdonosokat!!
Kérdezném, hogy EO 2621A gépbe milyen hajtókar, hüvely dugó kellene? egyezik valami az MTZ 50-80 as motorokkal!!?
Válaszokat és a segítséget Köszönöm!
Válasz #596. hozzászólásra
Jó fiú ezért kapásból odaadnám az EB nyolcasomat pedig az is fasza
Van egy jó állapotú ilyen itt eladó 1 miller lenne az ára,Nyugdijasként vette anno a bácsika ujonan
Válasz #594. hozzászólásra
Hívd fel ezt a szerelőt megmondja a tutit! Nekem is ő javít 06203329804 Tóth István
Üdv!
Tanácsra lenne szükségem tudok egy eladó EO-2621 es jumz traktort ócskavas árban nagyon jó állapotban de csak akkor venném meg ha visszaalakitható traktorrá és ez lenne a gond mert fogalmam nincs hogy mekkora munka a hátulját visszaalakitani vagy lehet e egyáltalán nekem a kardánhajtás is fontos lenne valaki tud ebben segiteni????
Sziasztok!
Segítséget kérnék a jumz-ban a fogaskerekek összeakadtak. Miután helyre pakoltam őket, hiba nélkül működött kb 1ha-ig. Eltűnt a hátramenet hiába raktam sebességbe nem reagált rá. Szétszedtem,de hibát nem láttam szemre vételezésre.Mi lehet a gond? segítségeteket előre is köszönöm.
Válasz #341. hozzászólásra
T.gjoni!
Láttam az előmelegitőről a képeket. Ha még olvasod a fórumot megtennéd, hogy a másik oldali bekotésekről küldenél nekem képeket. Cimem: faragofifi@t-online.hu.
Előre is köszönön. FI
Hát nemtudom, félek tőle. állítólag a fagydugókat sehol sem nyomta ki, a blokknak tuti annyi, a hengerfej is kuka, nemtudom, mire lehet még számolni, mi mehetett tönkre a motorban? A hűtőt is szétnyomja a fagy, nemde? Vagy az javítható? annyi biztos, a víz most a karterban csücsül, egész évben ott állt. ha valaki gyanakszik még valamire, vagy volt tapasztalata más fagyással, szívesen veszem.
Válasz #588. hozzászólásra
Ráadásul itt a Keleti végen lakol még az ukrán határ is közel van .Ott még olcsóbb a cucc hozzá.
Válasz #588. hozzászólásra
Meg lehet azt csinálni olcsóbb pénzért megvenni ,blokkot meg lehet hozzá venni szoktak hirdetni még komplett motort is.
Üdv Uraim!
Kérdésem lenne, hogy egy megfagyott motorú nagyfülkés Jumz-zal érdemes-e foglalkozni? Az a helyzet vele, hogy tavaly a gazdája (papa) bennehagyta vizet, szerelő külsőleg annyit állapított meg, hogy a víz összefolyt az olajjal benne. Várom tapasztalataikat, köszönöm!
ebből lett
Válasz #583. hozzászólásra Ez a tárcsa súlyától és a szögállástól nagyban függ.Meg persze hogyha homok abban elsülyed.
Válasz #583. hozzászólásra
A 230 széles függesztett 10 lapost, 56-os lapokkal öntvénytávtartóval vittem vele ,mint gép kötöttbe vinni kell neki.
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy van-e valakinek tapasztalata vagy véleménye arról, hogy vajon egy Jumz (erőlködés nélkül) eldolgozgat-e egy 2,8 m széles, 56-os lapokkal készült vontatott tárcsával (kötött talaj, 12 ha-os gazdaság)?!
Válasz #580. hozzászólásra
Elkészült a gép ,ha igen tegyél fel képeket?
Válasz #579. hozzászólásra
Igen azt mi is nézegettük a neten ,hogy lehetne megoldani.Csak gyárilag amelyikben benne van az eleje az olcsóbb.Körülményes megoldani ezért cseréltük a gépet inkább,de láttam olyat is aminek a T-25-s hajtáslánca van elől na az brutál nagyon.Persze van nyolcvan kettes elsővel is.Az szebb ránézésre!
Válasz #578. hozzászólásra: Ok. Meg kb. ket honap, mert szabadsag alatt csinalom, nemelyik heten. Elso hajtason en is gondolkodtam, tenyleg nagyon jo lenne. Interneten ugy lattam hogy mar az eredeti 45 lovashoz is volt, allitolag valamilyen GAZ teherauto hidja. Eloben soha sem lattam ilyet, de Jumz-on mar igen. Most allitolag 3 fele hidat lehet ala rakni, de ehhez nem ertek. Meg kellene ra kihajtas is..
Válasz #578. hozzászólásra: Ok. Meg kb. ket honap, mert szabadsag alatt csinalom, nemelyik heten. Elso hajtason en is gondolkodtam, tenyleg nagyon jo lenne. Interneten ugy lattam hogy mar az eredeti 45 lovashoz is volt, allitolag valamilyen GAZ teherauto hidja. Eloben soha sem lattam ilyet, de Jumz-on mar igen. Most allitolag 3 fele hidat lehet ala rakni, de ehhez nem ertek. Meg kellene ra kihajtas is..
Válasz #577. hozzászólásra
Ha kész lesz, képet tegyél fel róla.Amiket írtál az tökéletesen így van .Jól jártam mert én a váltóhoz se nyúltam nagyon jó volt benne minden.A súlya miatt ,meg tényleg mindenütt jobb volt,mint a nyolcvanas.Egyszer összekötöttük a haver nyolcvankettesével,az enyém állt egy helyben és kapart nem bírt elhúzni.Igaz az enyémen Taurus gumi volt.
Most egyebkent turbot is akarok ra rakni. Mar meg is vettem egy Garrett T2-eset. Szerintem lazan lesz 90 lovas. Csak attol felek, nehogy csusszon a kuplung. Jo lenne ebbe is keramia betetes tarcsa. Tud valaki?
Válasz #573. hozzászólásra: 2x5 sebesseges, szerintem ennyi eleg. A kuplungja kettarcsas, kulon tarcsaval a TLT-re. Szerintem tokeletes. Persze jol kell beallitani, hogy ki is emeljen, es zarjon is rendesen. Szerintem ha atlagos a kuplung, akkor megfogja a motort. Minden alkatresze erosebb mint az MTZ-e. En is most csinalok teljes generalt. A valtojat szerelni rosszabb, mert ripityara kell szedni. Az utolso csavart is ki kell szedni belole ha fogaskereket kell cserelni, de egyebkent erre ritkan van szukseg. Volt egy 1963-as gyartasu MTZ 5L-unk regen, D-65-os motorral. 96 korul ment tonkre a valtoja, ugy hogy az egyik csapagynak elkopott a golyoskosara es kihullottak belole a golyok. Szoval nem kell felteni, ha jol ossze van rakva, orok elet. Ezert ha valaki vesz, azt tudom tanacsolni hogy nagyon nezze at, mert a valto szerelese horror, de ha jot fog ki, akkor biztos pont.
Meg egy nagyon fontos dolog, hogy majdnem 500 kg-al nehezebb mint az MTZ-80. Ez nem aszfalton torteno vontataskor nagy elony lehet. Ezert ezek a gepek sokkal kevesebbet kaparnak.
Válasz #571. hozzászólásra: Persze, ha felujitasz akkor jo, bar ott is a gyari vonalba furastol kicsit elterhet emiatt.
Válasz #572. hozzászólásra
A szántóföldhöz képest mondom 12 évig nyüstöltem semmi baj nem volt vele. A kuplungját mechanikusra csináltam meg, a nyolcvanast úgy húztam vele a sárban ,mint egy szánkót.A tlt meg alapjáratról kicsit visszahúztam a gázpedált és bekapcsoltam. Az MTZ -nek meg szallagos a tlt a jumzé meg bika ennyi.Bárcsak megtudtam volna tartani a gépet ,de kettő az sok!
Válasz #572. hozzászólásra Nem becsméreltem szerintem az mtz sokkal, jobb a jumzban kevés a sebesség fokozat szántóföldi munkákhoz,nagyon sz@r a tlt bekapcsolása,a kuplungja gyenge,difizár embertelen,stb.
Válasz #564 hozzászólás
Az lehet ,hogy lomhább de az mtz-t többet kell javítani,nekem mikor megvolt 12 éven át a motorjához sose kellett nyúlni akkor miről beszélünk.Sose adtam volna el ha van eleje is.Aki a Jumzot becsméreli az nem ért hozzá,vagy pedig traktor gyilkos.A haveréknak van mindenféle gépük és érdekes az Apja nem adja el a Jumzot semmiért!
Meglehet azt csinálni jol! Én most csináltam teljes motorgenerált, fötengely csiszolás, újj csapágysor meg minden.
Keresnek megvetelre nagyon rossz allapotu JUMZ-ot, egyetlen egy dolog lenyeges, hogy a papirjai meglegyenek. Muszaki nem erdekes. Irjon legyszives ha tud valaki, vagy hivjon a 06305939516-os szamon.
Válasz #561. hozzászólásra Ha szetszeded a motorban a siklocsapagyakat, akkor utana mar nem tudod osszerakni ujra jol. Mert sem a blokk nyugvocsapagy cseszeiben, sem a hatokarok csapagyhaz feleiben nincsenek illeszto stiftek, igy az fotengely csapjainak a siklocsapagyakkal osszecsiszolodott illesztesei helyreallithatatlanok a D-65-os motorban szetszereles utan. Ezert szerintem a legrosszabb dontes ha szetszeded a motort, inkabb el kellene adni egyben, vagy hasznalni. Nagyon strapabiro. Nagyobb a nyomateka mint a 80-as motornak, mert hosszabb a lokete, ennel fogva kevesebbet is fogyaszt. Teny hogy kisebb a fordulata, igy 80-as valtojaba nem ajanlott, szerintem sem. Meg ami feltunt hogy sokkal csendesebb, nem kerreg mint a 80-as motor. Egyebkent szerintem mindene erosebb, fotengely, vezerles, csapagyak, stb.
Valaki kerdezte hogy mekkora aszijtarcsa szimmering merete: 65x90. Es meg valakinek: a lendkerek felol a fotengelyen szoroperem, csigamenet, a csapagyhazban pedig grafitos azbeszt tomszelence van tomiteskent.
Válasz #559. hozzászólásra
A kipufogo annyibol áll, hogy belepöfög a légszívó csonkba, ami a levegöszürö alatt van. Jo hangos mikor beindul! Tudtom szerint mind ilyen.
A kipufogo annyibol áll, hogy belepöfög a légszívó csonkba, ami a levegöszürö alatt van. Jo hangos mikor beindul! Tudtom szerint mind ilyen.
Válasz #563. hozzászólásra A jumz motorban nincs a lendkerék felől szimering 99% másképp van megoldva valami két félből összerakott szerkezet gátolja az olajfolyást.
Válasz #554. hozzászólásra Szerintem ne rakd bele a jumz motor sokkal gyengébb mint az mtz meg lomha is az mtz 2200-at forog a jumz csak 1750-et tehát lassúbb is lesz. A meghajtás sem egyezik meg teljesen más a bordás tengelyek mérete is kuplungszerkezet is.
Sziasztok!
Jumz főtengely szimering mérete kellene ha tudja valaki!
A kuplung felőli meg ami a váltónál van! A gép 1985 ös évj.
nagyfülkés előreis köszönöm!
Válasz #561. hozzászólásra
Köszönöm a választ, sajna nagyon messzire laksz. Sok sikert az eladáshoz!
Köszönöm az érdeklődést.
Veszprém megyében Zirc mellet lenne a motor.Tegnap emeltem le a helyéről. Hétvégén visszarakom a generátort, indítómotort és feltöltöm vízzel az még nem volt benne mióta nálam van.Meglátom ,hogy muzsikál.Képeket csak jövő hét végén tudok feltölteni,akkor szeretném meghirdetni pár cuccal együtt. Az ára egyben 180 ft/kg.Hüvely dugó,centrifugál szűrő nélkül 150. Esetleg külön hengerfej,indítómotor (elektromos),adagoló,hűtők, főtengely
csapágy sorral,hajtókarokkal.Ezeket gondolom futár is elviszi, megegyezés kérdése. Ha van még kérdés az
ava-13@freemail.hu is felteheted.
üdv.Anti
Válasz #557. hozzászólásra
Szia!
Érdekelne a motor, kérlek adj egy irányárat és egy elérhetőséget ahol elérhető vagy. Ha nem publikus akkor a juhaszz@freemail.hu e-mail címre küld légyszíves.
Köszi a választ!
Azt hiszem marad a kis motor.Gyárilag ezen nem volt kipufogó?A legnagyobb gondom vele, hogy a szomszédba összeugranak a bikák mikor elindítom.Mivel a kormányművel is vannak gondjaim(félfodulatos holtjáték), át akarom alakítani orbitosra.Műszakin ehhez mit szólnak?
Üdv!
Válasz #557. hozzászólásra
Kérlek, rakj fel képeket a motorról! Egyben érdekelne a motor. Hol élsz? A nevemre kattintva megtalálod az email címem. Oda írj!
Köszönöm a felvilágosítást. Ezek szerint közvetlen befecskendezéses.Sajnos.Az orosz tudomásom szerint gyártott irányváltós MTZ-t nyugatra. Eredetileg kútfúró gépre szántam.Amiből végül nem lett semmi. Ismerős mondta
hogy előkamrás az égéstere és elég masszívnak néz ki ezért gondoltam belerakom az mtz-be. Ha valakit érdekel
kilóra eladó! Hűtök rajt vannak, szervó szivattyú nincs.
Vagy megtartom belőle a hüvely, dugót és akit érdekel alkatrész megegyezünk.
Válasz #554. hozzászólásra
hello a 80-as dugó gyűrű egyezik vele.a többi nem.azt nem tudom hogy bele lehet e tenni,de gondolom mindent meglehet oldani.
Válasz #554. hozzászólásra
én úgytudom hogy a jumz motor ellentétesen forog az mtz- vel de lehet rosszul emlékszem
tisztelt jumzosok!
Az lenne a kérdésem a jumz motor előkamrás vagy közvetlen befecskendezéses? 80-as mtz-be belehet-e szerelni?
Bontok egy orosz aggregátort és egy jumz motor hajtotta
amiben 450 üzemóra van sajnálom szétszedni.
Előre is köszönöm.