Hirdetés
Fórum
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Grubber új
- Eke minden mennyiségben új
- Napraforgó ára új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Kukorica terményárak új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Lucerna telepítése, termesztése új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
1253 hozzászólás
a 346-oshoz hozzászolnék azért szar a váltója a nagyfülkésnek mert a váltója még mindég a 45-ös höz van tervezve csak a motor lett erősebb és így a váltó gyenge a motorhoz az szmd motorosnál még szarabb a helyzet mert ott mégtöbb a ló kb turbó nélkül 85le
valaki tudna nekem segíteni abban hogy az szmd motoros jumznál hova kell kötni a kompresszor olajzását és a másik fém csövet ami a kompresszoron van és hogy milyen szíjtárcsa kell rá?
előre is köszönöm
Válasz #350. hozzászólásra
Már szétszedtük. A fülkéhez hozzá sem kell nyúlni, kijön az egész előre. A gumi rezgéscsillapítókat a nyelestengely végén nem találtuk meg, azt valószínűleg megette.
Válasz #349. hozzászólásra Ne vedd le a fülkét csak bakolj alá és a következö lehetőségnél huzd szét ott van benne 4 db gumitrapéz lemezekkel összefogatva az a nyelestengelynek a vége ha leveszed a jobb oldali szerelöablakot látod is az egészet.
Üdv!
A JUMZinak kijön a nyelestengelye előre, vagy a szereléshez le kell venni a fülkét?
Mert nem csak a kuplungtárcsát ette meg, hanem a nylestengelyt is.
Válasz #268. hozzászólásra
Szevasz Árpi Debrecenben van egytengelyes vonórész a jumzhoz hasonló elven működik amit adtam neked csak azon rajta van a kampó is csak kicsit messzeb esik a vonórész a miénktől hívj fel mert így nehéz elmondani lényeg ,hogy van hozzá.
Válasz #346. hozzászólásra
Egyetértek a véleményeddel! Nekünk volt 45ös MTZ, és van kis fülkés meg nagy fülkés JUMZunk. A nagy fülkés váltójával már sok gondunk volt, törnek a fogaskerekek és a difit is kellett javítani. Szóval van valami abban amit mondasz, de vannak akiknek bevált azok örüljenek
Válasz #345. hozzászólásra
Sajnos nem hogy láttam,hanem csináltam is.A nagyfülkés jumznak a váltója olyan szar anyagból van hogy iszonyat,úgy elmállott a fogaskereke hogy na.A kisfülkéssel nem volt ilyen gond,sőt a 45mtz kurva jó még.
Válasz #317. hozzászólásra
Igazad van!Ez egy akkora rakás szar, hogy ahol a 80 MTZ majdnem beszarik a 3-as ekével ott ennek még tudok gangolni fölfelé.Az MTZ-m ezen a földön eszik 28 litert ez a szar meg 22-t.Néztél már bele MTZ váltóba és JUMZ-ba?A különbséget a laikus is látja.A plusz súlya pedig felér egy összkerékkel!Üdv!Norbi
Válasz #343. hozzászólásra
Nincs hozzá sajna mi úgy csináltuk ezt hozzá .
Válasz #329. hozzászólásra
Van a jumzra speciális egytengelyes vonórész? vagy mtz kampót szoktak rá átalakítani?
Válasz #341. hozzászólásra
a kismotorosnál sem kellett kiugrálni a gépből mert az is öninditós volt.De igy tényleg jobb amugy.
Válasz #340. hozzászólásra
Ez is kismotoros volt csak biztosra akarok menni nehogy a nagy hidegben megszívjam így nincs gond .A kismotor nem hagyott cserben soha ,csak így kényelmesebb önindítóval nem kell kiugrálni a gépből.
Válasz #339. hozzászólásra
a miénk kismotoros volt az beindult mindegy milyen hideg volt.de ez a vizmelegitő bizots jó mert legalább már majdnem meleg motorral indul.a kisfülkésünk az meg öninditos volt de az is beindult hidegben.
Válasz #264. hozzászólásra
Vízmelegítő
Válasz #264. hozzászólásra
Vízmelegítő jumz
Válasz #334. hozzászólásra
Hát remélem mert biztos drága lenne felújítani meg a szerelők nem is szívesen vállalják azt mondják problémásabb szerelni .
Válasz #335. hozzászólásra
Lehet benne valami a szervizt mindig megcsinálom időben rajta az előző gazdája a trakinak egy öreg ember volt őnála sem volt rajta javítani való.A haveroméknak is hasonló korú a gép az apja nem adná semmiért pedig nagy MTZ pártiak .Nekem is van egy kis Mazda kettesem diesel 86000km van benne ,de egy kevesebb kilóméterűért sem adnám oda tudom hogy új korától megadom neki az olajcserét 10000km enként meg vigyázok rá hidegen nem padlózom le olyan annak a motortere mint amikor kihoztam.
Amúgy nem egyforma minden gép ,nekem egy 1991es gépem van 82es mtzbontatlan nagyon jó motorral4200órával,egyik havernak ugyanez a glép 2500 óránál volt hüvelyezve,ugyanolyan évjárat,ez pont úgy van mint embereknék van aki életében nem volt orvosnál ,van aki mindig odajár,másik példa,az én puntóm 2004es 92000kmel,semmi probléma nem volt vele,még az akksi is gyári egyedül első féktárcsa és betét volt cseréve meg vezérlés,a többi része gyári,ismerősnek meg ugyanez a punto 2004es 56000kmel,mindig szervízbe jár hibakósot olvasni ,kuplungolta is ,meg hengerfeljes is volt ,és ugyanúgy használom mind a kocsit mind a trakit mint az ismerős ,ugyanannyit szánt na jó lehet egy kicsit kevesebbet ,de akkor is ennyi különbség nem lehet közte.
Válasz #333. hozzászólásra
lehet még abba jobb cuccok kerültek.
Válasz #332. hozzászólásra
Hát akkor nem tudom a miénk kapott már annyit ,mint egy rossz ló és még mindig megy még a motorja sem volt megbontva.
Válasz #331. hozzászólásra
mindegy sokszor láttam már a nagyfülkés jumz váltóját.olyan szar anyagból van hogy az szörnyű.A kisfülkésnel annak legalább anyagból csinálták még.A mi nagyfülkésünkbe volt 1800üzemóra és a főtengely majdnem kiesett.akkor miről beszélünk.mérgemben vettünk helyette egy öregebb 80lovas johnit ami megeszi keresztbe.
Válasz #330. hozzászólásra
1992 óta a gép fojamatosan üzemel nehéz kötött talajon végez földmunkát ugy,hogy ne oktass ki engem mert eddig csak jumzal foglalkoztam a középiskola óta azaz 1990 től ennyi.
Válasz #324. hozzászólásra
Nekem lehet több jumzod volt már mint neked!Úgyhogy nem vitázok erről,a kis fülkésnek a váltója ezerszer erősebb mint a nagy fülkésé.A tiednek kiváncsi vagyok meddig birja a váltója ha normálisan dolgozol vele.
Válasz #270. hozzászólásra
Vonórész
Válasz #318. hozzászólásra
ZTM 82 itt az Agroinformon hirdetik nézd meg a képet!
Válasz #278. hozzászólásra
Inkább Debrecenben vegyél Nyíregyháza kurva drága!
Válasz #318. hozzászólásra
az a neve ,hogy ztm abban van elsö hajtás is nagyecseden hirdetnek ilyen gépet nézd meg a képet rólla brutál nagyon a T 25 hajtásháza van előre rakva nem gyenge a gép.Ráadásul turbós a nyolcvankettes mtz smafu hozzá képest.
Válasz #279. hozzászólásra
Hiába vettem én is fogaskoszorút jó volt a régi is hozzá csak előrébb kell tenni a lendkeréken mert az önindító nem éri el ennyi .Nemárt lepróbálni amíg szét van húzva hogy pörgeti e tapasztalatból mondom az enyémet kétszer húztuk szét miatta.Tettem rá vízmelegítőt ,mert mínusz íiz fölött nem igen indult jól a nagy blokk letud hűlni rendesen pedig garázsba áll.Így pedig indul ,mint állat.
Válasz #317. hozzászólásra
Na ebben nincs igazad komám mert nekünk nagy fülkés van és nem adnám semmiért olyan pöpec a gép .
szeva valaki tudna segíteni abban hogy, van a jumz-nál a váltóba az alsó csőtengely amibe a tlt tengelye megy oda kellene nekem az elejéhez az a csapágyazott rész ami a tlt tengelyt központosítja
előre is köszönöm
Válasz #321. hozzászólásra
a váltónak már az is sok, párszor szedtük már szét
Válasz #320. hozzászólásra
tudtommal az gyárilag csak 80 lóerőt tud
ma telefonáltam az agro-bázisnak hogy ven-e a 90le jumzhoz motor alkatrészük, és mondta a raktáros srác hogy nem is hallot még ilyenről hogy gyártottak 90le jumzot. a tipusjele jumz- 6 km gyárilag szk-5 nek a motorja van benne
lehet hát az mtz mociháztető ne tévesszen meg ez jumz 65
ezekbe a tipusokba lehet rakni elsőhajtást?
Az összes nagyfülkés egy rakás szar.A kis fülkések nagyon jók viszont.
Válasz #312. hozzászólásra
A 3 fejes ekével nem lesz gond, az tuti vinni fogja
egy kérdés valaki nem tud 1 db használt lazítókést olcsón?
a váltóját kell szétszedni a nehéztárcsa az szerintem nehéz eleve vontatott és a váznak métere kb 33kg házilag összeraktam egyet 2 db 120u gerenda van összefordítva
ja és itt csongrád környékén elég kötött földem van
nekem az 550 es húzta azt az ekét akkor ennek is bírnia kell
Válasz #310. hozzászólásra
Hát igazából sosem mértük h mennyit eszik.
Válasz #309. hozzászólásra
Fogyasztása milyen a 62 lovashoz képest?
Válasz #308. hozzászólásra
Az lehet.
Válasz #307. hozzászólásra
Ja, hogy laza a föld.
Csak mert nálunk kötött és szerintem itt nagyon könnyű lenne ahhoz a motorhoz!
Válasz #304. hozzászólásra
Néha megkapar ha mélyen van az eke, de könnyedén viszi a mi eszközeinket, itt ezen a laza homokon.
Válasz #303. hozzászólásra
2.5ös nehéztárcsa az sok lesz neki.
Biztos, hogy nehéz?
Válasz #303. hozzászólásra
Mit kell összerakni rajta?
Válasz #301. hozzászólásra
Nem kapar meg könnyel azzal a motorral?