Hirdetés
Fórum
- SPC-6 vetőgépek új
- Kalászosok műtrágyázása új
- Kinek milyen a repce, illetve a búza? új
- Műtrágya árak új
- Gazdálkodási napló/táblatörzskönyv új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Lucerna telepítése, termesztése új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Körbálázót, de milyet? új
- Lamborghini traktorok új
Cikkajánló
Támogatott tartalom
1297 hozzászólás
Válasz #196. hozzászólásra
Na ezek után szerintem senkinek nem lesznek kétségei hogy melyiket vegye!
Na itt egy kis magyarázat, miért is jobb a jumz, mint az mtz minőségben.
Bár elég nehéz kibogarász, mer google fordítóval van.
Южный машиностроительный завод Dél-Machine Building Plant
Страницы истории Történelem
ŤЮжный машиностроитeльный заводť (в обиходе ŤЮжмашť) задумывался как автомобильный колосс СССР. ŤDél mashinostroitelny üzem" (a mindennapi életben "Yuzhmashť) született, mint egy autó kolosszus Szovjetunióban. Еще продолжалась война, а на южной окраине Днепропетровска началось строительство завода. Mégis, a háború folytatódott, és a déli külvárosában Dnipropetrovsk megkezdték az erőmű építését. Завод еще строился, но уже начал выпускать автокраны, автопогрузчики, самосвалы, прицепы. A létesítmény még építés alatt állt, de már megkezdődött, hogy a mobil daruk, targoncák, teherautók, pótkocsik.
После государственных испытаний грузовик ДАЗ-150 ŤУкраинецť и автомобиль-амфибия ДАЗ-485 (Сталинская премия 1951 г.) были рекомендованы к серийному производству. Miután az állami vizsgálatok teherautó DAZ-150 "ukrán" és kétéltű autó DAZ-485 (Sztálin-díj, 1951) nem javasolt a sorozatgyártást. До пуска первой очереди ДАЗа (300 тыс. грузовых автомобилей в год) оставались считанные дни, но весной 1951 года военному ведомству удалось отобрать у автомобилистов практически построенный гигант и, окружив его высоким забором и рядами колючей проволоки, превратить в завод-невидимку. Indítása előtt az első szakaszban DASA (300 ezer tehergépkocsik évente) maradt néhány napig, de 1951 tavaszán, a katonai hatóság képes volt arra, hogy válasszon autósok gyakorlatilag építettek egy hatalmas, magas körülvevő kerítés, és a sor szögesdrót, egy gyári láthatatlan. В обстановке строжайшей секретности на заводе начали сборку ракет, которые фактически были копией немецких ФАУ-2. Egy olyan környezetben, a titkosság az üzem kezdte assemble a rakétákat, amelyek ténylegesen egy-egy példányát a német FAS-2. Продолжалось это недолго: днепропетровцам удалось создать принципиально новую боевую технику, по основным характеристикам превзошедшую и немецкие ракеты, и боевые ракеты С.Королева, а впоследствии даже те, что создавались за океаном. Folytatni kell ezt a rövid: dnepropetrovtsam tudni, hogy egy új katonai felszerelésekre, a főbb jellemzők és meghaladta a német rakéták, rakéták és harci C. Queen, és később, még azoknak is, amely megteremtette az óceánt.
Выпускал ŤЮжмашť и мирную продукцию: великолепные космические носители, уникальные космические аппараты, трактора, экспортировавшиеся в 40 стран мира, но в историю Ťхолодной войныť он вошел крупнейшим ракетным заводом мира, этаким монстром боевого ракетостроения. Termelt ŤYuzhmash" és a békés termelés: kitűnő tárhely, egyedülálló helyet jármű, traktorok és exportált 40 ország a világon, de a történelem a "hideg háború", ő lett a világ legnagyobb rakéta gyár, этаким szörny harci rakéta.
Тракторы всегда служили прикрытием ракетного производства. A traktorok mindig használja a leple rakéta termelést. Даже тогда, когда была создана собственная, южмашевская модель трактора, он выпускался и экспортировался под маркой ŤБеларусьť. Még akkor is, amikor létrehozta saját, yuzhmashevskaya modell, amely a traktor, s gyártott és exportált, a márka az "fehérorosz". Лишь в конце 70-х (спустя больше четверти века с начала производства) южмашевцам удалось восстановить истину — тракторы обрели товарную марку ŤЮМЗť. Csak a késő 70-es (a több mint egy negyed század kezdete óta a termelés) yuzhmashevtsam képes helyreállítani az igazságot - traktorok szerzett márka ŤUMZť.
Трактор ŤЮМЗť был лучшим в стране. Traktorok ŤUMZť volt a legjobb az országban. (Первому присвоен Знак качества, он признавался лучшей машиной года, имел самый высокий моторесурс). (First Quality odaítélt Mark, ez a legjobb autó az évben volt a legmagasabb motoresurs). Он полностью изготавливался на оборонных предприятиях. Ez teljesen gyártják a védelmi növények. Дизель выпускал Рыбинский авиационный завод, муфту сцепления поставлял Ковровский завод стрелкового оружия. Diesel termelt Rybinsk Aviation Plant, a tengelykapcsoló, feltéve Kovrov gyári lőfegyverek. С распадом Союза распалась и кооперация. A szétesés az Unió oldott és az együttműködés. Возросли цены на дизель и на все комплектующие. Áremelkedését a dízel és minden tartozék. Оборотные средства съела инфляция, повысились налоги на товаропроизводителя. Forgóeszközök megette az infláció, az adók emelése a terméket. Цена трактора резко поднялась, его перестали покупать, завод был вынужден сократить производство… Ár traktorok nőtt, leállította a felvásárlást, a növény a termelés csökkentésére kényszerült ...
Сейчас завод переживает далеко не лучшие времена, значительно снизились темпы выпуска продукции, предприятие является крупнейшим в регионе должником за энергоносители. Most, hogy az üzem nem tapasztalja a legjobb idő, az arány jelentősen csökkent a termelés, a cég a legnagyobb adós a régióban az energia. Раньше за год ŤЮжмашť выпускал примерно сто боевых ракет, ныне — пять-семь космических носителей, в 80-х годах с конвейера ŤЮжмашаť ежегодно сходило 60 000 тракторов, в 1996-м — 2881 трактор. Korábban az évben "Yuzhmashť termelt mintegy száz fegyveres rakéták, és most - öt-hét űrjárművekhez, a 80 év szállítószalag ŤYuzhmashať lement évente 60 000 traktor az 1996-méter - 2881 traktor.
Válasz #193. hozzászólásra
Hát ez nekem se műkszik.
Probáld linkkel.
Válasz #193. hozzászólásra
Így még úgy se :(
Bocsi, a helyes web: /// www.traktoralkatresz.hu ///
Én a Jumzihoz innen veszek alkatrészt: www.nagytraktor.hu Nem olcsó, de minden szokott lenni...
Válasz #189. hozzászólásra
Vegyél 1 lepukkantat bontásra, vagy 1 45ös mtz-t!
Válasz #189. hozzászólásra
Kunhegyesen faragó bt.
8 éve vásároltam tőlük, nem tudom megvannak-e még.
Vagy esetleg ukrajnába tudja valaki merre kéne menni alkatrészekért? Jó a jumz, de sajna az alkatrész beszerzése elég nehézkes, meg nem túl ólcsó.:(
Válasz #104. hozzászólásra
Szia,
Debreceni bontónak meg tudnád adni a számát?
Vagy esetleg van valaki aki 65-ös váltóba tud alkatrészeket?(fogaskerék, csapágy, nyelestengely? Hol, merre érdemes keresni?
Válasz #184. hozzászólásra
Ezt én is így tapasztalom. De azért nem akarom elkiabálni:S
Válasz #185. hozzászólásra
Min állítani? Az a baj ezekkel a az fka adapterekkel, hogy 1-es törőhengereket gyakorlatilag lehetettlen szétszedni. Persze ha az ócska vasba mennek akkor mások a "szerelési" feltételek:) ( Pl.sarokcsiszoló)
Válasz #183. hozzászólásra
Helló!Nem lesz jó rá nagyobb picit a tengelytáv de ha tudsz rajta állitani akkor lehet jó,meg egy picit faragni kell.Vagy hegeszd fel az ócskák bordáitmármint töltsd fel.
Válasz #182. hozzászólásra
Az igen érdekes leirás ebböl elég lehámozni hogy mi van.Az a lényeg hogy akinek volt van jumza a régebbiek az nem ismerte a váltó motor felujitást mint a szar mtz-n.
Válasz #182. hozzászólásra
Akkor tedd bele az mtzbe a motorját, ha ugyan az!
Válasz #181. hozzászólásra
igen. :DDDD
Egyszer EO ásóárok rakodógép gyári MTZ kerékfelni mind ugyanaz. Haverom cseréltem MTZ-80-ből van benne súlyat. EO-re összeraktam 1-2 km-re után felrobbant a gumit. Azért kivenni a keréksúlyat.
Válasz #180. hozzászólásra
Meg ugyan az izé is. Nem?
Válasz #177. hozzászólásra
Ugyanaz MTZ-é.
Válasz #178. hozzászólásra
Túl szép lenne, ha lenne!
Válasz #177. hozzászólásra
Ez a kérdés!
Sztem. csak hologrammok!
Nincs is olyan traktor.
Válasz #176. hozzászólásra
Milyen jumzokkal:)??
És mi van a jumzokkal?
Válasz #172. hozzászólásra
Kiváncsi vok! Előre is köszi!
Válasz #173. hozzászólásra
Logikus lenne, mert nagyobbak! De jó volna valami modernebbre cserélni, mert amúgy a végüket járják! Köszi!
Válasz #171. hozzászólásra
szerintem közelebb vannak az fka-an 10-15 mm-rel
Válasz #171. hozzászólásra
Holnap megmondom :)
Válasz #169. hozzászólásra
Na ez az amire kíváncsi vok!
Válasz #168. hozzászólásra
várj pontosan megkérdezem az öreg dokit.
Válasz #166. hozzászólásra
tengelytáv mennyire egyezik?
Válasz #167. hozzászólásra
Az nem gond.
Válasz #166. hozzászólásra
mi pont most csináltuk a miénket oros 6011 de az fka az ho sszabb.
Válasz #165. hozzászólásra
Szted a fka adapterre rá lehet tenni az oros törőhengereket? Már mint a tengelyek távolsága lehetővé teszi-e? Mert alakítani kell az tiszta sor.
Válasz #163. hozzászólásra
ha tudok, miért ne
Válasz #162. hozzászólásra
szerencsére ,akcioban vettem egy komplett kijelzőt pesten
Válasz #161. hozzászólásra
Fan! Ha már raktáros voltál, és képben vagy nagyon a kgst alkatrészek terén, lehet hogy tudnál nekem segíteni! Persze, csak, ha akarsz.
Válasz #161. hozzászólásra
OK.Köszi:) Tieden jó volt a hektár számláló?
Válasz #160. hozzászólásra
a menetvariátor tengelyt törte el kétszer ,ovatosan a levariálásnál
Válasz #159. hozzászólásra
Ja itt én az alföldön vagyok:)meg kicseréltük a féltengelyeket 516ra mert nem birta elötte a asztal sulyát oszt reccs.
Válasz #158. hozzászólásra
nálunk a hegyekben ez is emelgette a seggét
Válasz #157. hozzászólásra
Miért ezt nem fogja birni?szerinted?
Válasz #156. hozzászólásra
5 soros az igazi hozzá
Válasz #155. hozzászólásra
Milyen asztallal volt mert nekünk 6soros van hozzá.
Válasz #153. hozzászólásra
jó volt csak alkatrészt nehéz volt szerezni hozzá
Válasz #151. hozzászólásra
Nálad van a claas múzeum!
Faternak volt új 204ese az jó volt.Az 524 milyen volt?
Ideje megrendelni egy Tucanót.
Válasz #150. hozzászólásra
claas 100,105,106 e 516,524 ,most medion 330, mega 208
Válasz #149. hozzászólásra
Milyen kombájnod van volt?
Válasz #148. hozzászólásra
nem spájzoltam
Válasz #146. hozzászólásra
Akkor van alkatrészed othon. Tudnál épiteni pár MTZ-t?