Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak647 FtBenzin árak628 FtEUR414.08 FtUSD401.61 FtCHF440.53 FtGBP496.28 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
514-est még ingyen se... Jó gépek voltak régen, de nem sok kedvem van szerelgetni, meg nem is lehet vele úgy haladni mint egy Dominatorral vagy Megával. Azért vennék nagyobbat mert akkor már lehetne bérmunkába menni. Az egyik itteni nagy cégnek minden évben 5 bérkombájn arat a sajátjai mellett, úgy hogy munka az lenne dögivel.
faterom hajtott uj korától kezdve egy 204-est most adták el egy éve tizért.
annyi területre miért nem jó egy 514vagy24?
én nem vennék drága kombájnt főleg azért mert ott tényleg nagyon sok kopó alkatrész van és a megánál is mindig van valami.amikor megvolt egy láda cucc volt hozzá 1milla.
Akkor az még valami békebeli darab lehet, hogy ennyit kibírt.
Amiről írtam az kb 4-5 éves lehet eddig 2x voltak az elejében, 1x valami töltés gond volt, +valamiért amikor be kellett vontatni.
De nem sokkal messzebb igaz az nem Deutz -volt hanem Lambó, szőlőbe szánták(MTZ helyett), de kevés volt a tömege, megpótsújozták valami a dereka közelében eltört.
Azóta volt 2 Fergájuk, most jelenleg 1 Ropikaaa féle Ferga, és egy 952.3 -as dolgozik náluk.
Na ! Ezt cáfolnám! Nekem csak 85-ös van, de 1200 as motorfordulaton szántok vele a 45 ös lajtával. 6-7 km/h
Van nyomaték, MTZ a fasorban sincs hozzá,ugyanilyen tempónál, ugyanolyan fordulaton.
2000 ben meg még nem is volt Agrofarm..
ezekröl az agrofarmokrol meg annyit,a suliba jött egy vadiuj,mtz82 vel összekötve:csak lefulladt a gecibe...a suliba mentek a tesztelések hidd el!!kényelem az nagyon jo volt viszont.volt már akkor benne csiga teknös nyul,ez persze terhelés alatt!ez 2000 be volt.
i 50 re vettünk egy kombájnt nem mindegy mikor vágja ha levágja,meg a kombájnt 1.3ért vettük igaz ráköltöttünk 100.000-et a motorra felujjitás és kész.első szezonbe visszahozta az árát.
akkor miért nem régebbi nyugatiak vannak az mtz-khelyett??ember ha olyan szituba lennél:elötted van egy vadiuj 892-es,meg valami minimum13-15 éves nyugati 90 lovas gép.csak egyet vihetsz ingyen!na ne mondd,hogy nem az mtz!!!!!!
Van itt is egy olyan gazda akinek 40 hektárra 180-as Fiat, 160-as Zetor, 80-as MTZ meg 108-as Dominator van. Jó az ha túl van gépesítve a gazdaság, mert mindent időben el lehet végezni, na de ennyire?? Nekünk 110 hektárra még kombájnunk sincs.
igen csak ezzel nem mondd azt hogy jó traki főleg meg az újak.
könnyű munkánál biztos nem megy szét,de a régi nyugati 80lovassal csinálhatsz mindent mégsem megy szét olyan hamar.
Közeljövőben ha minden igaz növekedni fog a terület és jönni fog egy 6480-as. Most az volt a cél hogy MTZ helyett legyen egy traki, ami befér a sorba és nem túl nagy a tökkombájn elé (50 ló kell hozzá), mivel egész szeptemberben azt fogja rángatni, egy 6 hengeres meg megette volna a gatyánkat is
akinek 3500hektárja van,és mégis mtz-i (is)vannak akkor mi van???ő már tudhat valamit!!!!ha az mtz-t arra használnák,meg ugy,ahogy kell(nem ezzel a felfogással:ez mtz,akkor birnia kell!!!had szokja akiképzést stb...)nem lenne rossz...
Amit leírtam, azt úgy írtam, hogy van egy 750 üzemórás Deutz Fahr a tanyában..
Tehát tudom, hogy milyen egy nyugati traktor.
De ha van 4 traktord, legalábbis mifelénk, még nem kivitelezhető, hogy mind nyugati legyen. Nekem a 4 ből egy a nyugati. 1 Crystal és 2 MTZ.
Nem mindegy milyen nyugatiról beszélünk. Egy 94-es MF (sanyeee kolléga most vett egyet) árban valóban ott van mint egy új MTZ, de az hülyeség hogy nincs hozzá alkatrész. Lehet hogy nem egy nap alatt jön meg Schwechatból mint az újakhoz, de biztos hogy van hozzá alkatrész. Kényelemben pedig sokkal jobb mint egy orosz. A másik a szervizesek. Olyan Ferga meg nincs amit MFpisti nem tudna megszerelni Szóval a tanulság az, hogy Fergát kell venni
pedig ez már bizonyitott,de hát kinek hogy,nekem is volt mtz nem is egy de elég volt belőle főleg amikor megveszed az első nyugatidat azután jössz rá milyen szar is volt az mtz.
a nyugati sem hülye ott mindent ésszel csinálnak nem ugy mint a ruszkik.
A saját országukban nem is annyira, de Oroszországban tényleg sok nyugati traktor kel el.
Nincs az MTZ-vel nagy baj. Nem szabad lebecsülni.
Amit az enyém már kivbírt, tiszteletet érdemel.
2401 hozzászólás
Válasz #1349. hozzászólásra
Így vagyok vele Én is, kombájnban Claas, trakiban Ferga
Válasz #1348. hozzászólásra
Mit érzel?
Válasz #1346. hozzászólásra
akkor 204-es vagy 208-as. de semmiképpen nem joni azok nagyon szarok kombájnban.
Válasz #1347. hozzászólásra
????????????????? én pont hogy érzem mirők beszélsz?
Válasz #1345. hozzászólásra
Dehogy nem ,csak Te nem fogod a külömbséget érezni.
Válasz #1343. hozzászólásra
514-est még ingyen se... Jó gépek voltak régen, de nem sok kedvem van szerelgetni, meg nem is lehet vele úgy haladni mint egy Dominatorral vagy Megával. Azért vennék nagyobbat mert akkor már lehetne bérmunkába menni. Az egyik itteni nagy cégnek minden évben 5 bérkombájn arat a sajátjai mellett, úgy hogy munka az lenne dögivel.
Válasz #1342. hozzászólásra
miért te ha átülsz egy másik gépbe másik földön nem érzed a különbséget?
Válasz #1338. hozzászólásra
látod te is irod azért hogy jó
ez meg akkor kamuzott?
Válasz #1340. hozzászólásra
faterom hajtott uj korától kezdve egy 204-est most adták el egy éve tizért.
annyi területre miért nem jó egy 514vagy24?
én nem vennék drága kombájnt főleg azért mert ott tényleg nagyon sok kopó alkatrész van és a megánál is mindig van valami.amikor megvolt egy láda cucc volt hozzá 1milla.
Válasz #1338. hozzászólásra
Szántást csak akkor érdemes emlegetni szerintem, ha egymás mellett dolgoznának.
Válasz #1339. hozzászólásra
az olaszok nem jók esetleg a régi fiat az jó,a többi legyen német.
Válasz #1330. hozzászólásra
Ha már veszek akkor minimum 204-es Megát veszek, amit 10 alatt nem igen találok. Azt az évi 50 hektár búzát meg learattatom bérbe.
Válasz #1331. hozzászólásra
Akkor az még valami békebeli darab lehet, hogy ennyit kibírt.
Amiről írtam az kb 4-5 éves lehet eddig 2x voltak az elejében, 1x valami töltés gond volt, +valamiért amikor be kellett vontatni.
De nem sokkal messzebb igaz az nem Deutz -volt hanem Lambó, szőlőbe szánták(MTZ helyett), de kevés volt a tömege, megpótsújozták valami a dereka közelében eltört.
Azóta volt 2 Fergájuk, most jelenleg 1 Ropikaaa féle Ferga, és egy 952.3 -as dolgozik náluk.
Válasz #1335. hozzászólásra
Na ! Ezt cáfolnám! Nekem csak 85-ös van, de 1200 as motorfordulaton szántok vele a 45 ös lajtával. 6-7 km/h
Van nyomaték, MTZ a fasorban sincs hozzá,ugyanilyen tempónál, ugyanolyan fordulaton.
2000 ben meg még nem is volt Agrofarm..
Válasz #1335. hozzászólásra
de az mtz mindet elvitte
nem ismerem a farmokat de az ujak az a abaj majdnem mindegyikbe gyengék már.
Válasz #1334. hozzászólásra
akkor két év de nem több most nem az a lényeg
Válasz #1321. hozzászólásra
ezekröl az agrofarmokrol meg annyit,a suliba jött egy vadiuj,mtz82 vel összekötve:csak lefulladt a gecibe...a suliba mentek a tesztelések hidd el!!kényelem az nagyon jo volt viszont.volt már akkor benne csiga teknös nyul,ez persze terhelés alatt!ez 2000 be volt.
1,4 ben állt meg? 50 HA-on?? Az első szezonban?? Mennyiért vágnak nálatok egy Ha-t?
Ezzel nagyon eggyet tudok érteni veled.
Válasz #1329. hozzászólásra
teszek be neked vidit hogy szánt csak nem tudom hogyan kell berakni.
Válasz #1329. hozzászólásra
20.000körül
Válasz #1325. hozzászólásra
i 50 re vettünk egy kombájnt nem mindegy mikor vágja ha levágja,meg a kombájnt 1.3ért vettük igaz ráköltöttünk 100.000-et a motorra felujjitás és kész.első szezonbe visszahozta az árát.
Válasz #1327. hozzászólásra
MEnnyi üzemóra is van abban a soha el nem romló Deutz-ban?
Válasz #1326. hozzászólásra
hát bakker csak sajnálni tudlak komolyan.
mondom neked még szerintem nem volt más csak mtz-éd.
mit miért?
az enyémet biztos nem kellett még haza huzni sehonnan.
Válasz #1317. hozzászólásra
akkor miért nem régebbi nyugatiak vannak az mtz-khelyett??ember ha olyan szituba lennél:elötted van egy vadiuj 892-es,meg valami minimum13-15 éves nyugati 90 lovas gép.csak egyet vihetsz ingyen!na ne mondd,hogy nem az mtz!!!!!!
Válasz #1322. hozzászólásra
Az egy okos döntés. Mármint, hogy nincs kombájnod. Nyílván kiszámoltad, hogy mikorra térülne meg egy , akkora felületen.
Válasz #1323. hozzászólásra
L200
Biztosan volt olyan is, de arra az esetre sem lehet azt mondani, hogy általános.
Én is sok L22 ast vontattam már ki a sárból, a NIVA-val.
Válasz #1320. hozzászólásra
Van itt is egy olyan gazda akinek 40 hektárra 180-as Fiat, 160-as Zetor, 80-as MTZ meg 108-as Dominator van. Jó az ha túl van gépesítve a gazdaság, mert mindent időben el lehet végezni, na de ennyire?? Nekünk 110 hektárra még kombájnunk sincs.
Válasz #1319. hozzászólásra
Ezt mond annak aki a 100-as agrofarmot 82-essel húzatta haza.
Válasz #1313. hozzászólásra
értem
Válasz #1315. hozzászólásra
húúúú na ez nagy poén volt inkább forditva az. birom az ilyen mtz-és fanokat ez olyan mint a nyugati auto és a keleti.
Válasz #1316. hozzászólásra
Olajtök
Válasz #1311. hozzászólásra
igen csak ezzel nem mondd azt hogy jó traki főleg meg az újak.
könnyű munkánál biztos nem megy szét,de a régi nyugati 80lovassal csinálhatsz mindent mégsem megy szét olyan hamar.
Válasz #1313. hozzászólásra
Olajtök, vagy sütő?
A ruszki azért kell, hogy a nyugatit legyen ami bevontatja.
Mint ahogy egy normálisan karbantartott, rendbetett MTZ nem is rossz.
Válasz #1306. hozzászólásra
Közeljövőben ha minden igaz növekedni fog a terület és jönni fog egy 6480-as. Most az volt a cél hogy MTZ helyett legyen egy traki, ami befér a sorba és nem túl nagy a tökkombájn elé (50 ló kell hozzá), mivel egész szeptemberben azt fogja rángatni, egy 6 hengeres meg megette volna a gatyánkat is
Válasz #1309. hozzászólásra
Agrofarm 85
akinek 3500hektárja van,és mégis mtz-i (is)vannak akkor mi van???ő már tudhat valamit!!!!ha az mtz-t arra használnák,meg ugy,ahogy kell(nem ezzel a felfogással:ez mtz,akkor birnia kell!!!had szokja akiképzést stb...)nem lenne rossz...
Válasz #1308. hozzászólásra
ha az müveli mindet mindennel majd beszarik nem soká,nem egy tartós valamik azok sem.
Válasz #1307. hozzászólásra
milyen a deutz? az ujjakat nem ismerem.
Válasz #1306. hozzászólásra
110+Ha én is keveslem a 100 pacis trakit
Válasz #1303. hozzászólásra
Amit leírtam, azt úgy írtam, hogy van egy 750 üzemórás Deutz Fahr a tanyában..
Tehát tudom, hogy milyen egy nyugati traktor.
De ha van 4 traktord, legalábbis mifelénk, még nem kivitelezhető, hogy mind nyugati legyen. Nekem a 4 ből egy a nyugati. 1 Crystal és 2 MTZ.
Válasz #1304. hozzászólásra
hány hengeres 4?
nekem 50 heki van de 140lovas a gép.
Válasz #1304. hozzászólásra
Tudtam, hogy ezt fogod írni!
Semmi gond, ha így látod!
Válasz #1288. hozzászólásra
Nem mindegy milyen nyugatiról beszélünk. Egy 94-es MF (sanyeee kolléga most vett egyet) árban valóban ott van mint egy új MTZ, de az hülyeség hogy nincs hozzá alkatrész. Lehet hogy nem egy nap alatt jön meg Schwechatból mint az újakhoz, de biztos hogy van hozzá alkatrész. Kényelemben pedig sokkal jobb mint egy orosz. A másik a szervizesek. Olyan Ferga meg nincs amit MFpisti nem tudna megszerelni Szóval a tanulság az, hogy Fergát kell venni
Válasz #1299. hozzászólásra
pedig ez már bizonyitott,de hát kinek hogy,nekem is volt mtz nem is egy de elég volt belőle főleg amikor megveszed az első nyugatidat azután jössz rá milyen szar is volt az mtz.
a nyugati sem hülye ott mindent ésszel csinálnak nem ugy mint a ruszkik.
Válasz #1297. hozzászólásra
A saját országukban nem is annyira, de Oroszországban tényleg sok nyugati traktor kel el.
Nincs az MTZ-vel nagy baj. Nem szabad lebecsülni.
Amit az enyém már kivbírt, tiszteletet érdemel.