Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak648 FtBenzin árak634 FtEUR408 FtUSD392.16 FtCHF431.22 FtGBP487.57 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Válasz apuci #1871. hozzászólásáraNem hasonló az Gyulabátyó, Kwerneland az csak Kubotára festve,mert a nagy globalizációban a kubota megvette szőröstűl-bőrőstől a Kwerneland céget,a Kubotámnak a cimkéje(adattábla) Kwerni,és árban 1 miskával olcsóbb volt a hasonló felszereltségű Sulkinál
Válasz Pogba #1869. hozzászólásáraSzerintem ebben a kategóriában egyik sem olcsó de Clastra vett valami hasonlót csak Kubota névvel és Ő azt mondta hogy az olcsóbb mint a Kverneland.
Válasz apuci #1866. hozzászólásáraÉn egy vállalkozónál dolgozom egy Exacta CL-el,már két szezont szórtam vele ég és föld a két szóró között a különbség(Amazon ZA-u volt az előző)
Válasz Pogba #1861. hozzászólásáraA monitoron be állítod a mennyiséget a szélességet meg a kalibráló doboz adatai alapján a választó kart és ezzel ész is a beállítás!
Válasz Bárány #1864. hozzászólásáraÉrtem. Nah remélem találok egy jó árban lévő, hasonló felszerelésekkel egy szórót. Aztán valahogy rá lehet jönni a dolgokra.
Csak kérdeztem hogy vásárlás előtt legyek tisztában a dolgokkal egy kicsit.
1. Vázba épített, általában több cellás Drágább, megbízhatóbb
2. Segédkeretes. Általában egy mérőcella. Olcsóbb, dőlésre érzékenyebb
Sebességarányos kijuttatás: sebességjel figyelembevátelével egy előre meghatározott grafikon alapján automatika szabályozza a subereket. Önmagában súlymérés nélkül is létezhet.
Ezek együttesével vannak full, vagy félig automatikus rendszerek, ISOBUS, vagy célcomputer irányítással.
Van pár variáció, mindnek van előnye és hátránya is.
Marha sokat lehetne gépelni...
Valaki adna egy kis felvilágositást hogy miből áll egy mérleges mütrágyaszóró? Milyen előnyei vannak? Hogy müködik a sebességarányos kijuttatás? Ha van mérleg akkor bent a kis monitoron tudom állitani a a kijuttatandó mennyiséget tetszés szerint?
Válasz Pogba #1853. hozzászólásáraTalán az első Vicon,ezen én is gondolkodtam ,hogy megnézem.
A Bogi le van harcolva át van festve (ki tudja mivel).
A Kverni meg már más árkategória.
Válasz atisgyulai #1849. hozzászólásáraBogit most nem hirdetnek olyat amit érdemes lenne megnézni.
Viszont mtz után van egy tuti kverneland én biztos az összes hirdetett gép közül ezt nézném meg .ha nem vettem volna pár hete egy szórót a faza helyett.Kverne
Válasz atisgyulai #1855. hozzászólásáraNagyok mivel szinte mindegyiken van magasító, viszont ezek ahhoz képest hogy elektronikával fel vannak szerelve talán nem is annyira drágák.
Válasz Pogba #1853. hozzászólására
Nekem ezek túlontúl nagyok lennének, mind méretben, mind árban.
Az biztos, hogy ilyen elektronikával megpakolt gépet csak akkor vennék, ha élesben, munka közben kipróbálható.
Ha valami hibádzik, az újra zsebbenyúlós téma lehet.
Válasz Bárány #1852. hozzászólásáraSajnos nincs. Szerinted miért nem voltam még találkozón?
Fejős tehenek, öregemmel ketten csináljuk (64 éves). Egyedül sok neki, még egy alkalom is. Nincs más választásom, 8-tól fél 4-ig meg kell járnom.
Válasz Bárány #1850. hozzászólásáraA bogi kicsit nagyobb, de iván után lesz, úgyhogy a kverni 1150 lityója is pont elég. (Ha mégsem akkor később a faza-ról átszerkesztem a 400-as magasítót).
Árban pontosan megegyeznek, mindkettő első tulajos, kverni fiatalabb, bogi volt sérülve, meg talán többet dolgozott.
Kverni jobban tetszene, de k.rva messze van, (nekem legalábbis).
Nem tudom hogy férne bele egy napomba a bocik mellett.
Válasz atisgyulai #1849. hozzászólásáraAmi nekünk volt Bogballe, azon lehetett a lapát szögét állítani. A Szegána tényleg inkább csak eladni szeret, de ha alkatrész kell, az van hamar. (meg qva drágán.) A Kverneland fut Kubota, meg Vycont néven is, úgyhogy szerintem lehet válogatni a hátteret adó cégek között. (MfPisti remek háttér lehet!)
Ha csak ennyi a kérdés, amit feltettél, akkor szerintem vedd az olcsóbbat, ha meg árban sincs különösebb difi, akkor Kverneland.
Mi a véleményetek Bogballe kontra Kverneland szórókról.
Nagyjából azonos tudás és ár mellett inkább a pontosságra, beállíthatóságra, kezelhetőségre, ill. a két névre mint minőség, megbízhatóság, tartósság lennék kíváncsi.
Ha jól tudom a boginál átlapátozással állítható a szélesség (a lapátok szögét nem lehet változtatni ???), a kverni-nél meg ugye a feladás pontja eltolható. Melyik technika a jobb?
Na meg a háttér sem lenne mellékes.
Szegánáról hallottam már egyet s mást, de a kvernelandról nem tudok infót.
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy új sebességarányos kijuttatós műtrágyaszórót. Milyet gépben gondolkodjak? Mennyire megbízható, és mennyivel olcsóbb egy súlymérősnél?
Köszi
Válasz Muskátliszájú #1840. hozzászólásáraMi csak kínlódtunk vele. Azon kívül hogy az hiába takarítottuk le a váz amin van a tartály úgy rohadt alul, mert egyszerűen olyan üregek vannak benne hogy nem tudod normálisan kivarázsolni a műtrágyát onnan.
A másik hogy nem lehet normálisan beállítani. A két oldalból tök máshogy fogy az anyag.
Kb 1-2x sikerült belőni úgy hogy nagyjából jól szórjon.
Nem bántuk meg hogy lecseréltük bogballe-re!!!
Válasz Muskátliszájú #1840. hozzászólásáraÉn az spr-t akarom lecserélni.
Nézegettem, azon kívül hogy az anyagot mozgatja a kilépő résznél semmi jót nem néztem ki belőle. És én is azt hallottam (de nem állítom) hogy nem túl egyenletes a szórása.
Új árát nem tudom, de azt az egy két használtat fél milka körül hirdetik. Ebben az árban szerintem lehet találni legalább ilyen jót, ha nem jobbat. Csak ki kell/-ene várni a megfelelőt.
Válasz Muskátliszájú #1840. hozzászólására Egy egyszerű mechanikus-hidraulikus szórónál nem a megbízhatóság a legnagyobb kérdés(persze az is) hanem inkább a szóráskép, na az ennél a tipusnál nem biztos hogy a legjobb, én így hallottam.
Válasz Bárány #1837. hozzászólásáraKöszönöm!
Ha minden igaz, lesz egy ilyen gépünk. (A szivattyúja már itt van, szétkaptam)
Teljes nagy renoválás kell neki. Még a tartály is repedt.
Ha valami jó tanácsod, észrevételed van esetleg ehhez, szívesen fogadom, akár később is.
Csak inkább a megfelelő helyre tegyük át.
Válasz atisgyulai #1836. hozzászólásáraMár nem emlékszem. Az Interattól vettem, Arag típusú, kérdezz rá náluk.
Arra emlékszem, hogy a kapcsoló volt mellbevágóan drága, de egy autóba való ablakemelő kapcsolóból, meg egy villanyszerelő dobozból fillérekből megcsináltam.
Válasz Bárány #1835. hozzászólásáraKöszi .
Nagyvonalakban ismerem én is. Láttam testközelből munka közben. Meg ugye a márkanév az azért valamelyest biztositék.
Inkább erre a (dpx 70 years) tipusra lettem volna kiváncsi. Vagy méginkább erre a konkrét, belinkelt gépre lettem volna kiváncsi, hátha valaki ismerné innen a fórumról.
K.rva messze van, és nem akarok potyára el-taxizni. Annyira nincs jó árban.
De valami már jó lenne,csak a hirdetésekben ugyanazok a túlárazott, vagy semmire nem való bádogdobozok vannak. Ha beesik néha egy valamire való (ár+minőség), azt rögtön viszik.
Tavasz óta vadászok (a tiéd is láttam), de mindenről lemaradtam.
Volna még egy "off line" kérdésem: gambettin az eletromos szelep milyen tipusú,és mennyibe fáj az átalakítás?
Válasz atisgyulai #1834. hozzászólásáraEgy Sulky van az ismeretségemben, a gazdája szerint jó és pontos.
Szerintem pont olyan lehet, mint a nyugatiak általában, csak talán az Axiál árképzése rontja némileg a népszerűségét.
Nálam is az ára miatt esett ki elég hamar a kalapból.
Úgy általánosságban: ha használtban gondolkodtam volna, és egy jó állapotú jött volna szemben, jó áron, én meg mertem volna venni.
Válasz Tobszi #1829. hozzászólásáraNem tudom neked hogy tud annyit szórni! Én ma is vetettem vele de balra olyan 4-5m jobbra 6m nem tudom miért nem egy forma 1800-2000 fordulaton mentem!
Válasz Mtz 550E #1828. hozzászólásáraNem tudok képet csinálni mert nagyon el van ásva, de pont olyan mint a képeken amit felraktál.
540-en használjuk kb. háromnegyed gázzal.
Válasz Tobszi #1827. hozzászólásáraCsinálnál róla képet neked milyen szóród van és a beálitásokról? Neked hogy tud 8-8 m szórni milyen fordulattal?
Nekem bal oldalt csak 4-5 körül jó csak!
Suberok elhelyezéséről is csinálj képet!
3476 hozzászólás
Válasz Claastra. #1875. hozzászólására
Válasz apuci #1871. hozzászólásáraNem hasonló az Gyulabátyó, Kwerneland az csak Kubotára festve,mert a nagy globalizációban a kubota megvette szőröstűl-bőrőstől a Kwerneland céget,a Kubotámnak a cimkéje(adattábla) Kwerni,és árban 1 miskával olcsóbb volt a hasonló felszereltségű Sulkinál
Válasz Bárány #1873. hozzászólásáraVan ilyen is ,csak vannak emberek akik ragaszkodnak egy-egy márkához forgalmazóhoz netán egy színhez!
Válasz apuci #1866. hozzászólásáraIlyen is van.
Válasz apuci #1871. hozzászólásáraCsak Kvernelandból lehet veszek használtat jó áron, viszont a kubota az valószinü csak ujonan jöhet szóba.
Válasz Pogba #1869. hozzászólásáraSzerintem ebben a kategóriában egyik sem olcsó de Clastra vett valami hasonlót csak Kubota névvel és Ő azt mondta hogy az olcsóbb mint a Kverneland.
Válasz atisgyulai #1863. hozzászólásáraIlyet
Válasz apuci #1868. hozzászólásáraAz exactaról olvastam már, csak nem valami olcsó mulatság.
Válasz apuci #1866. hozzászólásáraÉn egy vállalkozónál dolgozom egy Exacta CL-el,már két szezont szórtam vele ég és föld a két szóró között a különbség(Amazon ZA-u volt az előző)
Válasz apuci #1866. hozzászólásáraSzóval nem egy olyan nagy dolog megtanulni.
Neked is hasonló van?
Válasz Pogba #1861. hozzászólásáraA monitoron be állítod a mennyiséget a szélességet meg a kalibráló doboz adatai alapján a választó kart és ezzel ész is a beállítás!
Válasz Bárány #1864. hozzászólásáraÉrtem. Nah remélem találok egy jó árban lévő, hasonló felszerelésekkel egy szórót. Aztán valahogy rá lehet jönni a dolgokra.
Csak kérdeztem hogy vásárlás előtt legyek tisztában a dolgokkal egy kicsit.
Válasz Pogba #1861. hozzászólásáramérleg:
1. Vázba épített, általában több cellás Drágább, megbízhatóbb
2. Segédkeretes. Általában egy mérőcella. Olcsóbb, dőlésre érzékenyebb
Sebességarányos kijuttatás: sebességjel figyelembevátelével egy előre meghatározott grafikon alapján automatika szabályozza a subereket. Önmagában súlymérés nélkül is létezhet.
Ezek együttesével vannak full, vagy félig automatikus rendszerek, ISOBUS, vagy célcomputer irányítással.
Van pár variáció, mindnek van előnye és hátránya is.
Marha sokat lehetne gépelni...
Válasz KooL #1858. hozzászólásáraÉs milyet vettél?
Válasz KooL #1858. hozzászólásáraA bogi nincs hirdetve, az egy ismerősé, a kvernibe meg beletrafáltál .
Ha lehet ne nagyon reklámozd
Valaki adna egy kis felvilágositást hogy miből áll egy mérleges mütrágyaszóró? Milyen előnyei vannak? Hogy müködik a sebességarányos kijuttatás? Ha van mérleg akkor bent a kis monitoron tudom állitani a a kijuttatandó mennyiséget tetszés szerint?
Valamint mit takar ez a határszél szórás?
Bocsi de még ebben eléggé alapszinten vagyok.
Válasz Pogba #1853. hozzászólásáraTalán az első Vicon,ezen én is gondolkodtam ,hogy megnézem.
A Bogi le van harcolva át van festve (ki tudja mivel).
A Kverni meg már más árkategória.
Válasz Pogba #1853. hozzászólásáraA bogballe uniq az nem mérleges,de nagyon pontos.10kg/ha repcét is elszór ha kell...
Válasz atisgyulai #1849. hozzászólásáraBogit most nem hirdetnek olyat amit érdemes lenne megnézni.
Viszont mtz után van egy tuti kverneland én biztos az összes hirdetett gép közül ezt nézném meg .ha nem vettem volna pár hete egy szórót a faza helyett.Kverne
Válasz atisgyulai #1854. hozzászólásáraHát ez így bizony kemény.
Válasz atisgyulai #1855. hozzászólásáraNagyok mivel szinte mindegyiken van magasító, viszont ezek ahhoz képest hogy elektronikával fel vannak szerelve talán nem is annyira drágák.
Válasz Pogba #1853. hozzászólására
Nekem ezek túlontúl nagyok lennének, mind méretben, mind árban.
Az biztos, hogy ilyen elektronikával megpakolt gépet csak akkor vennék, ha élesben, munka közben kipróbálható.
Ha valami hibádzik, az újra zsebbenyúlós téma lehet.
Válasz Bárány #1852. hozzászólásáraSajnos nincs. Szerinted miért nem voltam még találkozón?
Fejős tehenek, öregemmel ketten csináljuk (64 éves). Egyedül sok neki, még egy alkalom is. Nincs más választásom, 8-tól fél 4-ig meg kell járnom.
Válasz atisgyulai #1849. hozzászólásáraMi a véleményetek ezekről?
Én ha vennék akkor már mérlegest illetve amin bentről lehet álllitani a kijuttatandó mütrágyát.
https://www.agroinform.hu/aprohirdetes_adatlap/gep/tapanyag-utanpotlas-es-ontozes-gepei/vicon-rs-edw-merleges-mutragyaszoro/h_6796646?ref=3b6dba35
https://www.agroinform.hu/geppiac/bogballe-m2base-2350-szamitogepes-mutragyaszoro/h_1458775?ref=3b6dba35
https://www.agroinform.hu/aprohirdetes_adatlap/gep/tapanyag-utanpotlas-es-ontozes-gepei/kverneland-exacta-tl/h_6811295?ref=3b6dba35
Válasz atisgyulai #1851. hozzászólásáraAnnyira nincs segítség, hogy egy napra el tudj menni?
Válasz Bárány #1850. hozzászólásáraA bogi kicsit nagyobb, de iván után lesz, úgyhogy a kverni 1150 lityója is pont elég. (Ha mégsem akkor később a faza-ról átszerkesztem a 400-as magasítót).
Árban pontosan megegyeznek, mindkettő első tulajos, kverni fiatalabb, bogi volt sérülve, meg talán többet dolgozott.
Kverni jobban tetszene, de k.rva messze van, (nekem legalábbis).
Nem tudom hogy férne bele egy napomba a bocik mellett.
Válasz atisgyulai #1849. hozzászólásáraAmi nekünk volt Bogballe, azon lehetett a lapát szögét állítani. A Szegána tényleg inkább csak eladni szeret, de ha alkatrész kell, az van hamar. (meg qva drágán.) A Kverneland fut Kubota, meg Vycont néven is, úgyhogy szerintem lehet válogatni a hátteret adó cégek között. (MfPisti remek háttér lehet!)
Ha csak ennyi a kérdés, amit feltettél, akkor szerintem vedd az olcsóbbat, ha meg árban sincs különösebb difi, akkor Kverneland.
Üdv!
Mi a véleményetek Bogballe kontra Kverneland szórókról.
Nagyjából azonos tudás és ár mellett inkább a pontosságra, beállíthatóságra, kezelhetőségre, ill. a két névre mint minőség, megbízhatóság, tartósság lennék kíváncsi.
Ha jól tudom a boginál átlapátozással állítható a szélesség (a lapátok szögét nem lehet változtatni ???), a kverni-nél meg ugye a feladás pontja eltolható. Melyik technika a jobb?
Na meg a háttér sem lenne mellékes.
Szegánáról hallottam már egyet s mást, de a kvernelandról nem tudok infót.
Válasz shazi #1846. hozzászólásáraA két gép közül a Fazat ismerem annál minden csak jobb lehet. Rauch nagyságrendekkel komolyabb gép a Fazanal.
Válasz shazi #1846. hozzászólásáraTudhat: Katt ide!
Hello
Rauch mds 921-es ről kinek mi a véleménye? Faza spr 600-ast leváltanánk. Tudhat 12m-re szórni? Mert ugye 2 tárcsás..
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy új sebességarányos kijuttatós műtrágyaszórót. Milyet gépben gondolkodjak? Mennyire megbízható, és mennyivel olcsóbb egy súlymérősnél?
Köszi
Válasz Muskátliszájú #1840. hozzászólásáraMi csak kínlódtunk vele. Azon kívül hogy az hiába takarítottuk le a váz amin van a tartály úgy rohadt alul, mert egyszerűen olyan üregek vannak benne hogy nem tudod normálisan kivarázsolni a műtrágyát onnan.
A másik hogy nem lehet normálisan beállítani. A két oldalból tök máshogy fogy az anyag.
Kb 1-2x sikerült belőni úgy hogy nagyjából jól szórjon.
Nem bántuk meg hogy lecseréltük bogballe-re!!!
Válasz Muskátliszájú #1840. hozzászólásáraÉn az spr-t akarom lecserélni.
Nézegettem, azon kívül hogy az anyagot mozgatja a kilépő résznél semmi jót nem néztem ki belőle. És én is azt hallottam (de nem állítom) hogy nem túl egyenletes a szórása.
Új árát nem tudom, de azt az egy két használtat fél milka körül hirdetik. Ebben az árban szerintem lehet találni legalább ilyen jót, ha nem jobbat. Csak ki kell/-ene várni a megfelelőt.
Válasz Bárány #1839. hozzászólására
Válasz Muskátliszájú #1840. hozzászólására Egy egyszerű mechanikus-hidraulikus szórónál nem a megbízhatóság a legnagyobb kérdés(persze az is) hanem inkább a szóráskép, na az ennél a tipusnál nem biztos hogy a legjobb, én így hallottam.
Hali!
Mi a véleményetek a Faza deLux mt szoróról ?megbízható?mik a gyengéi?
Válasz atisgyulai #1838. hozzászólásáraOké, de igazából nincs mit mondani. Jó kis gép! Mi se adnánk el, de kellett a nagyobb, csak ezért lett eladó.
Válasz Bárány #1837. hozzászólásáraKöszönöm!
Ha minden igaz, lesz egy ilyen gépünk. (A szivattyúja már itt van, szétkaptam)
Teljes nagy renoválás kell neki. Még a tartály is repedt.
Ha valami jó tanácsod, észrevételed van esetleg ehhez, szívesen fogadom, akár később is.
Csak inkább a megfelelő helyre tegyük át.
Bocs
Válasz atisgyulai #1836. hozzászólásáraMár nem emlékszem. Az Interattól vettem, Arag típusú, kérdezz rá náluk.
Arra emlékszem, hogy a kapcsoló volt mellbevágóan drága, de egy autóba való ablakemelő kapcsolóból, meg egy villanyszerelő dobozból fillérekből megcsináltam.
Válasz Bárány #1835. hozzászólásáraKöszi .
Nagyvonalakban ismerem én is. Láttam testközelből munka közben. Meg ugye a márkanév az azért valamelyest biztositék.
Inkább erre a (dpx 70 years) tipusra lettem volna kiváncsi. Vagy méginkább erre a konkrét, belinkelt gépre lettem volna kiváncsi, hátha valaki ismerné innen a fórumról.
K.rva messze van, és nem akarok potyára el-taxizni. Annyira nincs jó árban.
De valami már jó lenne,csak a hirdetésekben ugyanazok a túlárazott, vagy semmire nem való bádogdobozok vannak. Ha beesik néha egy valamire való (ár+minőség), azt rögtön viszik.
Tavasz óta vadászok (a tiéd is láttam), de mindenről lemaradtam.
Volna még egy "off line" kérdésem: gambettin az eletromos szelep milyen tipusú,és mennyibe fáj az átalakítás?
Válasz atisgyulai #1834. hozzászólásáraEgy Sulky van az ismeretségemben, a gazdája szerint jó és pontos.
Szerintem pont olyan lehet, mint a nyugatiak általában, csak talán az Axiál árképzése rontja némileg a népszerűségét.
Nálam is az ára miatt esett ki elég hamar a kalapból.
Úgy általánosságban: ha használtban gondolkodtam volna, és egy jó állapotú jött volna szemben, jó áron, én meg mertem volna venni.
Válasz atisgyulai #1832. hozzászólására
Válasz atisgyulai #1832. hozzászólásáraElnézést a képminőségért!
Sziasztok!
Sulky szórókról mi a véleményetek?
Konkrétabban ilyet néztem:
Vagyis pontosabban ezt:
sulky dpx 70 Érsekcsanád
Esetleg valaki ismeri konkrétan a környékről a gépet vagy a tulajt?
Privátban is jöhet infó.
Köszi előre is!
Válasz Mtz 550E #1830. hozzászólásáraLátatlanba sajnos nem tudok semmi okosságot mondani.
Válasz Tobszi #1829. hozzászólásáraNem tudom neked hogy tud annyit szórni! Én ma is vetettem vele de balra olyan 4-5m jobbra 6m nem tudom miért nem egy forma 1800-2000 fordulaton mentem!
Válasz Mtz 550E #1828. hozzászólásáraNem tudok képet csinálni mert nagyon el van ásva, de pont olyan mint a képeken amit felraktál.
540-en használjuk kb. háromnegyed gázzal.
Válasz Tobszi #1827. hozzászólásáraCsinálnál róla képet neked milyen szóród van és a beálitásokról? Neked hogy tud 8-8 m szórni milyen fordulattal?
Nekem bal oldalt csak 4-5 körül jó csak!
Suberok elhelyezéséről is csinálj képet!
Válasz Mtz 550E #1825. hozzászólásáraKb 8-8 méter.