Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak639 FtBenzin árak631 FtEUR405.52 FtUSD392.46 FtCHF431.59 FtGBP487.09 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Szerintem ez minden szórónál így van. A lapátok szögét a műtrágya fajtájának megfelelően kell állítani. Amazone-nál neten de kis füzetben is vannak javaslatokat. Szinte az összes Eu-s műtrágyát tesztelték.
Nem pont a témához tartozik de a hevesgépesen állítható lapátozás van. És táblázatba megvan milyen anyaghoz milyen lapátállás kell. Egyszerűen állítható.
Válasz #624. hozzászólásra
Nem akarok bele szólni de én elég sok műtrágyát elszórok évente Amazone ZAU szóróval,
MAS,PÉTISÓ,nehezebb műtrágyák24-26 m-re
de például a KARBAMID -ot csak 18 m-re szórja el normálisan.
Ha ez a fajta szóró a PÉTISÓT és a nehezebb műtrágyákat 18m-re szórja akkor a könnyebb pl.:KARBAMID műtrágyát hogy fogod elszórni 18m-re???
Ja a Map-ot 20-22m-re szórja !!
Hülyeség, minden műtrágyával tudja a 18 métert és igen, mi is 18-ra szórjuk. MAP-ot nem szórtam vele, de a 975-ösbe szerintem 10 mázsát bele lehet szorítani.
De akkor Ti is 18m-re szórtok vele? Kicsit cidrizek, mert az van írva, hogy könnyű műtrágyánál csak 15m lesz. Ezzel kapcsolatban valami tapasztalataid vannak?
Alapból mennyi megy bele súlyra MAP?
Pont ugyanígy vélekedek én is róla! Én is tartályban hordom ki az anyagot vele, nekem be van kötve a rögtörője viszont a rács nem gyári benne. Először túl aprólyukút csináltam bele azzal volt xopás,nem folyt át rajt a műtrágya. Utána tettem bele nagyobb osztásút azzal már jól furminál. A gyárban tényleg van hozzá minden és nagyon segítőkészek az alkatrészkiszolgálással. Én is egy lepusztultat vettem és rendberaktam. Amit elszúrtam rajta, hogy nem csináltam alá csúszóvályút a raklapvilláknak, hogy tudjam rakodóval mozgazin ha útban van és zongora kerekeket se tettem alá. Volt már hogy 1x-2x megnyomódott a tartálya mikor raklapvillával vagy kanállal próbáltam odébb tenne de nem sikerült stabilan megrögzíteni. Nekem is 1500lityis. Én csináltam egy pufetrartályt zsaluval az aljára. 1300lityis belefér az 1tonnás bigbag műlali is vetőmag is. És ezzel töltöm a vetőgépet is műtrágyaszórót is és a monosem műkakitartáylát is. Nagyon bevált. Nem gond ha csak félbigbaget akarok rátankolni, bármennyit kilehet belőle porciózni.
Szórásképe MAS-al, komplexxel is tökéletes akár nagy szélben is. Kalibráló járt hozzá, kilóra pontosan be lehet vele állítani. Sorszóróról meg aprómagos cuccról nem is hallottam még Bogballe-hoz, bár biztos létezik hozzá. Nekünk is 975-ös volt alapból, egy 20-asért csináltuk rá ezt a magasítót (20 cenit magas, ez 400-450 kilóval többet jelent). Két 600-as BB zsákot rakunk bele, de még bele lehetne rakni egy 300 kilót.
Most én is ilyesmi árat kaptam. L1 Plus 975literes 18-as lapáttal. 18m-re milyen szórásképe van Pétisóval és MAP-pal? Kalibráló meg ilyesmi is járt vele? A sorszóróról tudsz valamit? Az aprómag feltétet láttad már milyen? Ebbe bele megy 7q Péti?
Válasz #617. hozzászólásra
Nekem is Hevesgépes van és csak ajánlani tudom nem a legjobb a piacon de de jó a szórásképe mennyisége is állítható kicsit totózni kell de belőhető alkatrész bármikor van hozzá a gyárban nem beszélve nagyon normális a hozzá állásuk a gyárban . Más részt én megmagasítottam 1600 literesre de igazából 2 7 mázsás biggel szoktam tenni bele és én tartályban hordom ki vele területre a műkakit de jól bírja .
érdemes belőle venni egy leharcoltat és azt rendbe tenni .
Nekem nincs is bekötve a boltozódásgátlója amit lánc hajt de még nem tömődött el hacsak nem volt vizes a műtrágya . A rácson ami átmegy darabos műtrágya azt ki is tudja szórni bármikor .
Akkor már biztos azt vennék, ha az ilyen árban lenne. Ez a Hevesgépes biztos nincs olyan pontos mint a Bogabelle.
Sztem az Agro-Contactoshoz sincs táblázat.
én a Bogballe-ét venném
- Engem az győzőtt meg, hogy egy ilyen "kis" cég megtud belőle élni 40-50 éve, úgy, hogy mást igazán nem gyártanak, akkor csak nagyon jó lehet.
- A másik érv, hogy környékbeli 4000 hekis cégnél is Bogballe van
ettől függetlenül a Rauch sem lehet rossz, de a kék talán kicsit jobb
Meg tudom erősíteni, nekem is ilyen van. Nagyon jó gép.1500l-es, kitűnő szórásképe van. A mennyiséget mindig sikerül szinte kg-ra beállítani. Igénytelen, strapabíró. Drágábbat biztosan nem vennék-fölösleges.
Sziasztok! Lenne egy kérdésem, szerintetek melyik műtrágyaszóró lenne a jobb választás, ezek közül:
- Rauch Axis 30.1 Q, 3000 literes
- Bogballe M2 plus, 2550 literes
Mind kettő sebsebégarányos jutalomkiosztású, áruk is szinte ugyan annyi.
Húsfutárnak is meg nekem is ilyen van. Tökéletesen működik. Szórásképpel még nem volt gond sose. A beállítótáblázata igazából csak viszonyításként használható de könnyen kitapasztalható. 1500literre nagyobbítható. Nnics benne fogaskerék meg olaj. Csak egy ékszíj tekereg benne. Hidraulikus nyitás-zárás. Én használtan vettem és rendbe raktam, megvagyok vele elégedve. 100hekin használom ennyire pénzkidobás lenne drágábbat venni.
Válasz #606. hozzászólásra
Én erről nem tudok neked véleményt mondani, de azért nem hiszem hogy olyan szar lenne hogy ne lehessen vele normálisan szórni, annyit biztos ér ha nem többet mint egy olcsóbb kategóriás olasz pl., de olyan meg biztos nincs mint egy amazone, bogballe. A szomszéd faluba is láttam ilyent az őszön valakinek, meg már máshol is úgyhogy valamennyire el is van terjedve, olyan véleményekre meg ne adj hogy valakinek a valakije ezt mondta, csak is olyanra akinek van és használja .
Válasz #599. hozzászólásra
Ha még azt írtad volna hogy nem jó a szórásképe az oké, de hogy "sehogy nem annyit szórt amennyit kellett volna!" ezt nem értem Most akkor menet közben össze vissza ugrált a kifolyónyílás, hol kissebb volt hol nagyobb? Poros ,görcsös műtrágyánál szokott az lenni amit írsz, de az nem a szóró hibája.
1. Nem gondolnám, hogy 1 műtrágyaszóróért kikevernék a színt
2. Ha az megsérül, azt nem lehet szépen javítani
3. Láttam mennyire "odafigyelnek" az előkészítésre a melósok, a rozsdán pedig nem áll meg a porfesték.
4. Nem olcsó
Egy ismerősöm vett egy ilyet, mert magyar meg olcsó, hát 2 hét után kib..szta a p.csba! Bármit állítgatott rajta, sehogy nem annyit szórt amennyit kellett volna! Szórásképet már nem is nézett!
Árba nem tudom melyik hol áll de a hevesgép M5610esét is érdemes megnézni nagyon faxa gép. Én tökéletesen megvagyok vele elégedve. Sose volt még gond a szórásképpel, 18m-be használom. És egyszerű mint a faék se olaj benne se fogaskerék csak csapágy meg ékszíjtárcsák. Ja meg lánc a rögtörőhöz de gyakorlatilag örökös és ha nadj isten baj van vele akkor max ékszíj csere vagy esetleg egy bicikli lánc kell rá. De én mikor vettem rendberaktam és azóta megy hibátlanul.
Felejtsd el a porfestést, én megcsináltattam egy hevesgép M5610et (ha jól rémlik a tipusa) hompkfúvó + porfestés. Nem egyenletes a réteg rajta, a tartály külselyének hátulja ahol elméletileg a legkevésbé éri víz is műtrágya is ott rozsdásodik. És belül az éleknél is. Lajta vetőgép10+éve lehomokfúvózva utána lapozva majd legolcsóbb "zsiguli piros" festékkel lefestve a nyáron adtam el... egy percet nem állt szárazon a teteje már mohás volt de a mohát lelökve róla ott volt a festék kifakulva eszébe nem jutott hogy felpattogjon, táskásodjon, rozsdásodjon. Pedig faterom festette ő pedig nagyon tud spórolni a festékkel.... egy doboz festék + annyi hígító hogy az egész felületre elég legyen a festék.
Mostanába a servind kft-nél veszem a 2K-s festékeket elég jó áron adják és eddig jók a tapasztalatok vele. Ki is keverik a megfelelő színt. Kombájn asztala ezzel lett megcsinálva.
A szórásképe biztos nem mérhető a nagy nevű gyártók (bogballe,amazone, kverne sulky rauch ) által folyamatosan tesztelt gyártmányokéhoz, de ennek megfelelő az ára is. Bár kicsit megtoldva az árat kb 50%-al már 8-900 körül már belépő alapgépek is vásárolhatóak az említett favoritok közül is, igaz kisebb tartállyal.
Ha a rozsdától megvéded jó vétel lehet.
Válasz #589. hozzászólásra
Én nem vagyok elragadtatva tőle.
Lehet hogy a lényeg az előkezelésen van. Maga a réteg vastagság jobb és időt álló is. Ami nem tetszik benne hogy ha valahol elindul a vörös benne szinte táblaszerűen nagy területen egyben leválik betáskásodik ,Mintha oda se lett volna kötődve a vashoz. Ez egy jó minőségű ipari festéknél nem fordul elő.
Nem egyedi problémáról van szó mert több eszközön tapasztaltam szinte mintegy zoknit úgy le lehet húzni a vasról a festék réteget mint ha lesem lett volna festve úgy néz ki utána.
Válasz #591. hozzászólásra
de látom nem ment át..
http://www.agrarkereso.hu/fooldal/megmutat.php?hird=82937&keresendo=&hkategoria=&lang=hu&limit_ablak=1&kereses=2664209
Adjatok már tanácsot légyszi!
Milyen műtrágyaszórót érdemes venni? Nézegetem a használtakat, de 500 alatt nem nagyon találni és eléggé viseltesek. Van ez a Magyar gyártmányú szóró, mik a tapasztalatok vele? Hallott már valaki róla valami infót? Jó lehet a szórásképe vagy inkább másat vegyek?
Újítom a műtrágyaszórót, le fogom homokfúvóztatni a vázat (lehet a tartályt is ). Szerintetek van értelme porfestetni, vagy elég egy jó minőségű kétkomponensű festék ? Melyik bírja jobban a műtrágyát ?
3476 hozzászólás
Válasz #627. hozzászólásra
Szerintem ez minden szórónál így van. A lapátok szögét a műtrágya fajtájának megfelelően kell állítani. Amazone-nál neten de kis füzetben is vannak javaslatokat. Szinte az összes Eu-s műtrágyát tesztelték.
Válasz #626. hozzászólásra
Nem pont a témához tartozik de a hevesgépesen állítható lapátozás van. És táblázatba megvan milyen anyaghoz milyen lapátállás kell. Egyszerűen állítható.
Nem akarok bele szólni de én elég sok műtrágyát elszórok évente Amazone ZAU szóróval,
MAS,PÉTISÓ,nehezebb műtrágyák24-26 m-re
de például a KARBAMID -ot csak 18 m-re szórja el normálisan.
Ha ez a fajta szóró a PÉTISÓT és a nehezebb műtrágyákat 18m-re szórja akkor a könnyebb pl.:KARBAMID műtrágyát hogy fogod elszórni 18m-re???
Ja a Map-ot 20-22m-re szórja !!
Hülyeség, minden műtrágyával tudja a 18 métert és igen, mi is 18-ra szórjuk. MAP-ot nem szórtam vele, de a 975-ösbe szerintem 10 mázsát bele lehet szorítani.
Válasz #622. hozzászólásra
De akkor Ti is 18m-re szórtok vele? Kicsit cidrizek, mert az van írva, hogy könnyű műtrágyánál csak 15m lesz. Ezzel kapcsolatban valami tapasztalataid vannak?
Alapból mennyi megy bele súlyra MAP?
Válasz #618. hozzászólásra
Én is tartályban hordom ki az anyagot vele, nekem be van kötve a rögtörője viszont a rács nem gyári benne. Először túl aprólyukút csináltam bele azzal volt xopás,nem folyt át rajt a műtrágya.
Utána tettem bele nagyobb osztásút azzal már jól furminál. A gyárban tényleg van hozzá minden és nagyon segítőkészek az alkatrészkiszolgálással. Én is egy lepusztultat vettem és rendberaktam. Amit elszúrtam rajta, hogy nem csináltam alá csúszóvályút a raklapvilláknak, hogy tudjam rakodóval mozgazin ha útban van és zongora kerekeket se tettem alá. Volt már hogy 1x-2x megnyomódott a tartálya mikor raklapvillával vagy kanállal próbáltam odébb tenne de nem sikerült stabilan megrögzíteni. Nekem is 1500lityis. Én csináltam egy pufetrartályt zsaluval az aljára. 1300lityis belefér az 1tonnás bigbag műlali is vetőmag is. És ezzel töltöm a vetőgépet is műtrágyaszórót is és a monosem műkakitartáylát is. Nagyon bevált. Nem gond ha csak félbigbaget akarok rátankolni, bármennyit kilehet belőle porciózni. ![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20131219200237_dsc_0026.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20131219200359_dsc_0059.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20131219200502_dsc_0082.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20131219200909_dsc_0100.jpg)
Pont ugyanígy vélekedek én is róla!
Válasz #620. hozzászólásra
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20131219200206_20130222_070055.jpg)
Szórásképe MAS-al, komplexxel is tökéletes akár nagy szélben is. Kalibráló járt hozzá, kilóra pontosan be lehet vele állítani. Sorszóróról meg aprómagos cuccról nem is hallottam még Bogballe-hoz, bár biztos létezik hozzá. Nekünk is 975-ös volt alapból, egy 20-asért csináltuk rá ezt a magasítót (20 cenit magas, ez 400-450 kilóval többet jelent). Két 600-as BB zsákot rakunk bele, de még bele lehetne rakni egy 300 kilót.
Válasz #616. hozzászólásra
Most ért véget az akció 840-ért.
http://www.expressz.hu/bogballe-l1-975-mutragyaszoro-akcio-2013-47693811/
Most én is ilyesmi árat kaptam. L1 Plus 975literes 18-as lapáttal. 18m-re milyen szórásképe van Pétisóval és MAP-pal? Kalibráló meg ilyesmi is járt vele? A sorszóróról tudsz valamit? Az aprómag feltétet láttad már milyen? Ebbe bele megy 7q Péti?
Válasz #618. hozzászólásra
http://www.agria.hu/(kastely)/acreklam/hevesgep/termek6.html
Válasz #617. hozzászólásra
![1](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20131218192237_kep_160.jpg)
Nekem is Hevesgépes van és csak ajánlani tudom nem a legjobb a piacon de de jó a szórásképe mennyisége is állítható kicsit totózni kell de belőhető alkatrész bármikor van hozzá a gyárban nem beszélve nagyon normális a hozzá állásuk a gyárban . Más részt én megmagasítottam 1600 literesre de igazából 2 7 mázsás biggel szoktam tenni bele és én tartályban hordom ki vele területre a műkakit de jól bírja .
érdemes belőle venni egy leharcoltat és azt rendbe tenni .
Nekem nincs is bekötve a boltozódásgátlója amit lánc hajt de még nem tömődött el hacsak nem volt vizes a műtrágya . A rácson ami átmegy darabos műtrágya azt ki is tudja szórni bármikor .
Akkor már biztos azt vennék, ha az ilyen árban lenne. Ez a Hevesgépes biztos nincs olyan pontos mint a Bogabelle.
Sztem az Agro-Contactoshoz sincs táblázat.
Válasz #615. hozzászólásra
Mi tavaly 840-ért vettük az L1-es Bogballe-t 18-as lapátokkal, mondjuk ez a kiállításon volt.
Válasz #610. hozzászólásra
800 felett van kicsivel a Heves. Tud az annyival többet, mint a Contactos?
Válasz #611. hozzászólásra
én a Bogballe-ét venném
- Engem az győzőtt meg, hogy egy ilyen "kis" cég megtud belőle élni 40-50 éve, úgy, hogy mást igazán nem gyártanak, akkor csak nagyon jó lehet.
- A másik érv, hogy környékbeli 4000 hekis cégnél is Bogballe van
ettől függetlenül a Rauch sem lehet rossz, de a kék talán kicsit jobb
Válasz #610. hozzászólásra
Meg tudom erősíteni, nekem is ilyen van. Nagyon jó gép.1500l-es, kitűnő szórásképe van. A mennyiséget mindig sikerül szinte kg-ra beállítani. Igénytelen, strapabíró. Drágábbat biztosan nem vennék-fölösleges.
Előbb elírtam, sebsebégarányos kijuttatású mindkettő.![smile rolleyes](/oldforum/images/smiles/rolleyes.gif)
Sziasztok! Lenne egy kérdésem, szerintetek melyik műtrágyaszóró lenne a jobb választás, ezek közül:
- Rauch Axis 30.1 Q, 3000 literes
- Bogballe M2 plus, 2550 literes
Mind kettő sebsebégarányos jutalomkiosztású, áruk is szinte ugyan annyi.
Válasz #609. hozzászólásra
Húsfutárnak is meg nekem is ilyen van. Tökéletesen működik. Szórásképpel még nem volt gond sose. A beállítótáblázata igazából csak viszonyításként használható de könnyen kitapasztalható. 1500literre nagyobbítható. Nnics benne fogaskerék meg olaj. Csak egy ékszíj tekereg benne. Hidraulikus nyitás-zárás. Én használtan vettem és rendbe raktam, megvagyok vele elégedve. 100hekin használom ennyire pénzkidobás lenne drágábbat venni.
Válasz #607. hozzászólásra
Ez hasonlít az AgroContactosra. Még a számjelzés is. Véletlen lenne? Ez milyen lehet?
Válasz #606. hozzászólásra
Én erről nem tudok neked véleményt mondani, de azért nem hiszem hogy olyan szar lenne hogy ne lehessen vele normálisan szórni, annyit biztos ér ha nem többet mint egy olcsóbb kategóriás olasz pl., de olyan meg biztos nincs mint egy amazone, bogballe. A szomszéd faluba is láttam ilyent az őszön valakinek, meg már máshol is úgyhogy valamennyire el is van terjedve, olyan véleményekre meg ne adj hogy valakinek a valakije ezt mondta, csak is olyanra akinek van és használja .
Egy ilyen mennyibe fáj mostanában?![smile confused](/oldforum/images/smiles/confused.gif)
Válasz #605. hozzászólásra
Neked mi a véleményed erről a szóróról?
Most akkor menet közben össze vissza ugrált a kifolyónyílás, hol kissebb volt hol nagyobb?
Poros ,görcsös műtrágyánál szokott az lenni amit írsz, de az nem a szóró hibája.
Ha még azt írtad volna hogy nem jó a szórásképe az oké, de hogy "sehogy nem annyit szórt amennyit kellett volna!" ezt nem értem
Válasz #601. hozzászólásra
Bocsi, Igen!
Válasz #602. hozzászólásra
Jól tetted!...
Válasz #600. hozzászólásra
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
![smile hammer](/oldforum/images/smiles/hammer.gif)
Melóhelyre is csináltak egy tartályt.... az is egy kalap xar lett.![smile thumbdown](/oldforum/images/smiles/thumbdown.gif)
![smile thumbdown](/oldforum/images/smiles/thumbdown.gif)
![smile thumbdown](/oldforum/images/smiles/thumbdown.gif)
jól tettet ahol nekem csinálták a porfestést ott is kókány bt-sek.
Ezt nekem írtad? Az Agro-contact-osra?
Válasz #596. hozzászólásra
Közben letettem a porfestésről több okból is.
1. Nem gondolnám, hogy 1 műtrágyaszóróért kikevernék a színt
2. Ha az megsérül, azt nem lehet szépen javítani
3. Láttam mennyire "odafigyelnek" az előkészítésre a melósok, a rozsdán pedig nem áll meg a porfesték.
4. Nem olcsó
Egy ismerősöm vett egy ilyet, mert magyar meg olcsó, hát 2 hét után kib..szta a p.csba! Bármit állítgatott rajta, sehogy nem annyit szórt amennyit kellett volna! Szórásképet már nem is nézett!
Válasz #596. hozzászólásra
Ezt mennyi idö alatt nyomtad le,meg mivel...
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
Árba nem tudom melyik hol áll de a hevesgép M5610esét is érdemes megnézni nagyon faxa gép. Én tökéletesen megvagyok vele elégedve. Sose volt még gond a szórásképpel, 18m-be használom. És egyszerű mint a faék se olaj benne se fogaskerék csak csapágy meg ékszíjtárcsák. Ja meg lánc a rögtörőhöz de gyakorlatilag örökös és ha nadj isten baj van vele akkor max ékszíj csere vagy esetleg egy bicikli lánc kell rá. De én mikor vettem rendberaktam és azóta megy hibátlanul.
Válasz #586. hozzászólásra
![smile lol](/oldforum/images/smiles/lol.gif)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20131215094805_fenykep1501.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20131215094639_fenykep1564.jpg)
![](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20131215094204_fenykep1750.jpg)
Felejtsd el a porfestést, én megcsináltattam egy hevesgép M5610et (ha jól rémlik a tipusa) hompkfúvó + porfestés. Nem egyenletes a réteg rajta, a tartály külselyének hátulja ahol elméletileg a legkevésbé éri víz is műtrágya is ott rozsdásodik. És belül az éleknél is. Lajta vetőgép10+éve lehomokfúvózva utána lapozva majd legolcsóbb "zsiguli piros" festékkel lefestve a nyáron adtam el... egy percet nem állt szárazon a teteje már mohás volt de a mohát lelökve róla ott volt a festék kifakulva eszébe nem jutott hogy felpattogjon, táskásodjon, rozsdásodjon. Pedig faterom festette ő pedig nagyon tud spórolni a festékkel.... egy doboz festék + annyi hígító hogy az egész felületre elég legyen a festék.
Mostanába a servind kft-nél veszem a 2K-s festékeket elég jó áron adják és eddig jók a tapasztalatok vele. Ki is keverik a megfelelő színt. Kombájn asztala ezzel lett megcsinálva.
A szórásképe biztos nem mérhető a nagy nevű gyártók (bogballe,amazone, kverne sulky rauch ) által folyamatosan tesztelt gyártmányokéhoz, de ennek megfelelő az ára is. Bár kicsit megtoldva az árat kb 50%-al már 8-900 körül már belépő alapgépek is vásárolhatóak az említett favoritok közül is, igaz kisebb tartállyal.
Ha a rozsdától megvéded jó vétel lehet.
Válasz #589. hozzászólásra
Én nem vagyok elragadtatva tőle.
Lehet hogy a lényeg az előkezelésen van. Maga a réteg vastagság jobb és időt álló is. Ami nem tetszik benne hogy ha valahol elindul a vörös benne szinte táblaszerűen nagy területen egyben leválik betáskásodik ,Mintha oda se lett volna kötődve a vashoz. Ez egy jó minőségű ipari festéknél nem fordul elő.
Nem egyedi problémáról van szó mert több eszközön tapasztaltam szinte mintegy zoknit úgy le lehet húzni a vasról a festék réteget mint ha lesem lett volna festve úgy néz ki utána.
de látom nem ment át..
http://www.agrarkereso.hu/fooldal/megmutat.php?hird=82937&keresendo=&hkategoria=&lang=hu&limit_ablak=1&kereses=2664209
Küldtem emailt.
Adjatok már tanácsot légyszi!
![1](https://static.agroinform.net/data/forum/images/TN_agroinform_20131214224723_m5615ac.jpg)
Milyen műtrágyaszórót érdemes venni? Nézegetem a használtakat, de 500 alatt nem nagyon találni és eléggé viseltesek. Van ez a Magyar gyártmányú szóró, mik a tapasztalatok vele? Hallott már valaki róla valami infót? Jó lehet a szórásképe vagy inkább másat vegyek?
Válasz #583. hozzászólásra
![smile tonguep](/oldforum/images/smiles/tonguep.gif)
Ebbe sok anyagot tettek
Válasz #586. hozzászólásra
A porfestésre nem írtatok semmit.
Válasz #575. hozzászólásra
![smile thumbupcool](/oldforum/images/smiles/thumbupcool.gif)
nem rossz
Válasz #584. hozzászólásra
nincsen sajna
Újítom a műtrágyaszórót, le fogom homokfúvóztatni a vázat (lehet a tartályt is ). Szerintetek van értelme porfestetni, vagy elég egy jó minőségű kétkomponensű festék ? Melyik bírja jobban a műtrágyát ?
Válasz #580. hozzászólásra
Hasznád egésszéggel ,jó szórást,Balasetmentes törést és vezetést!
Válasz #583. hozzászólásra
Az jó,nincs véletlenül,a tölcséresre magasitó,hogy 350kg helyett belemenyen 500kg VN-500ba?
nálunk ilyen is kapható a kettő együtt 349.248.-+Áfáért, 1000kg belemegy magasítóval
Válasz #578. hozzászólásra
Van egy tárcsásban is! Ugy látom TWO!
Válasz #575. hozzászólásra
Jó választás! Használd egészséggel!
Válasz #576. hozzászólásra
)
Franciaországból hozták be.(Ja 2 tárcsás
Válasz #577. hozzászólásra
Onnan hány tárcsásnak látszik?