Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak637 FtBenzin árak617 FtEUR410.85 FtUSD394.48 FtCHF436.3 FtGBP495.79 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
hello nekünk metal tech 12t pótkocsi van szoktunk vele vinni 15t de állandó 13-14t és úgy siklik az úton ésa szántó földön mint a vaj nagyon jó pótkocs tudom ajánlani nem olcsó örök élet
Szerintem ha 40centinként van alatta kereszttartó akkor elég a hármas. Én is hordtam a 3 tengelyessel 1000lityis IBC tartályokat folyékony műtrágyával. Semmi probléma nem volt a teherbírással, csak csúszkál rajta üresen.
Üdv.!
Érdeklődni szeretnék, hogy tudja-e valaki, hogy a képen látható 2,5 tonnás jobb oldalra billenő pótkocsi milyen márkájú?
Esetleg érdekelne is ilyen.
Köszönöm a segítséget. 60.02-ket nem is néztem, de így már legalább körvonalazódik. Azt hittem, hogy az E5/2 van 240 széles belül, legjobb lesz, ha mindkettőt élőben körbenézném.
2,4 méter min. belső platószélesség.
Alacsony platómagasság. Nem kell, hogy billenőplatós legyen.
Forgózsámolyos, 20" kerekekkel.
Megbízható, alkatrészellátás van.
30km/h vontatás max., 5-6 tonnát is elbírjon.
A képen nagyjából látszik hogy a traktor nincs elülve, de a pót az már kezd.5 méterre a föld szélétől.
2010: A nagyobbik húzta a tandemet, mert a pici nem volt képes lemászni a földről(nyomokban), és inkább kint az úton állva töltöttük a forgózsámolyossan a háta mögött.936 meg a kék tengelyig elült.megpróbáltuk kihúzni a 9660i-vel a tsz ikerkerekes 4650-ével, meg a 716-tal.Semmi eredmény.Béreltünk egy agregátor, átcsigáztuk a felét a forgózsámolyos pótra.A kék kiszabadult, forgózsámolyos elült.És kezdtük előlről.Marha jó buli volt.Délben úgy néztünk ki hogy Édesapám megcsünt a 936-tal, sógór a 9660-al, én meg vittem be őket vigyorgó pofával,mert a földet az árok túloldaláról figyeltem.Másnap meg jött a folytatás.
Nekem egyszer a 20 tonnásra tettek fel 192q ati nevezetű búzát.nem tudtam olyan lassan menni hogy ne folyjon le itt-ott.Marha lassú egy út volt.A rekord az a tavalyi évben volt.Földel. 2 tagott nyomott ki a 4 tangos munkahenger.Utána elfogyott a kraft. megdícsértem a rakodóst.
Árpa aratásnál felénk nagy esök voltak az iker kocsikat a fiuk megültették a tarlon.Jot röhögtem rajtuk hogy kinlodnak.Én meg lefujtam szecskával öket hogy forogtam.Hehe.
Nálunk búzából az MBP 6,5-re általában 80-82 q szokott menni, de a csúcs 92, 65 q volt, de akkor is csak azért, mert nagy volt a búza fajsúlya. Ezt azóta sem sikerült űberelni, de nem is szeretnénk, mert csak az imádság tartotta össze, hajlott, nyeklett-nyaklott, de ha már a kombájnosnak nem volt esze, muszály volt bevinni a földről...!
Válasz #849 hozzászólás
15 centinként 10 mázsa megy rá. 90 cm -es oldallal megy rá 60 mázsa .Nem árt alátenni gumibakot ,mert ráül a plató hossztartója a kerékre ,főleg billentésnél.Valamikor sokat alakítottam át lemez platósra.
Mondtam már neked hogy ne adj tanácsot másnakpláne nem olyan témában amihez lövésed sincs .Én nem válaszolok ilyen kérdésre mert nincs ilyen pótkocsim és nem tudok ebbe segíteni, akkor te minek pofázol bele ha nem tudsz érdemben segíteni??????????????????????????????????Ha meg az emlékeim nem csalnak a múltkor azt mondtad ez egy szar fórum akkor meg minek vagy még rajta????????????
4mx2m az jó de masasitó csak 80cm nem hiszem hogy van attól magasabb,de megnézném hogy rámegy e 60q szemesen!
talán 50q!
akkor 6,5t mennyi megy rá 80-100q?
4x2 méter nekem kb 1 méteres magasito van talán kisebb ugy megy rá 60 q körü szemesböl...... alvázát már cseréltük 2 fötartó meghajlik ez az egyetlen hibája mert ezeket is széthuzták már a tsz világba......
3294 hozzászólás
Válasz #892. hozzászólásra
hello nekünk metal tech 12t pótkocsi van szoktunk vele vinni 15t de állandó 13-14t és úgy siklik az úton ésa szántó földön mint a vaj nagyon jó pótkocs tudom ajánlani nem olcsó örök élet
1 négyzetméter 3-as lemez durván 24kg X 200 Ft + áfa = 4800 + Áfa
1 négyzetméter 4-es lemez kb. 32 kg X 200 Ft + Áfa = 6400 + Áfa
A vastagabb lemez drágább, de ha egy 3-as lemezből lekopik, elrozsdál 1mm, akkor már sz.rt sem ér. A 4-es lemez dupla annyi időt bír mint a 3-as.
Válasz #891. hozzászólásra
Szerintem ha 40centinként van alatta kereszttartó akkor elég a hármas. Én is hordtam a 3 tengelyessel 1000lityis IBC tartályokat folyékony műtrágyával. Semmi probléma nem volt a teherbírással, csak csúszkál rajta üresen.
Válasz #890. hozzászólásra
Raklapos árunál, aminél a sarkok nyomhatnak szerinted elég még a 3-as lemez vagy inkább 4-est?
Válasz #889. hozzászólásra
Nekem a billencs 3 tengelyesen 3mm vastag van. Gabonára jó de kőnél egy napig se bírná.
EB7 alját nekem is át kellene lemezelni. Azon milyen vastag lehet gyárilag?
T6os trágyaszóróra 5mm vastagot tettünk vagy 10 éve. Mert akkor olcsón hozzájutottunk bontásból, naaz már faxa!
Pótkocsi aljára milyen vastag lemezt szoktak tenni?
(Fix, 40cm-ként kereszttartók.)
Üdv.!
Érdeklődni szeretnék, hogy tudja-e valaki, hogy a képen látható 2,5 tonnás jobb oldalra billenő pótkocsi milyen márkájú?
Esetleg érdekelne is ilyen.
Válasz #886. hozzászólásra
Hali!
Szentendrei Erdőgép P6N esetleg?
Válasz #885. hozzászólásra
Köszönöm a segítséget. 60.02-ket nem is néztem, de így már legalább körvonalazódik. Azt hittem, hogy az E5/2 van 240 széles belül, legjobb lesz, ha mindkettőt élőben körbenézném.
Válasz #884. hozzászólásra
Keskenyebb és magasabb,amúgy az se rossz ,csak írtál pár igényt,de lehet a 6002 sincs 240 belül
Válasz #883. hozzászólásra
E5/2 miben lenne rosszabb választás?
Válasz #882. hozzászólásra
HL 60-02 de nem alacsony,végülis 20-as kerekekkel egyik se lesz alacsony
Milyen pótkocsi ami a következőknek megfelel.
2,4 méter min. belső platószélesség.
Alacsony platómagasság. Nem kell, hogy billenőplatós legyen.
Forgózsámolyos, 20" kerekekkel.
Megbízható, alkatrészellátás van.
30km/h vontatás max., 5-6 tonnát is elbírjon.
A képen nagyjából látszik hogy a traktor nincs elülve, de a pót az már kezd.5 méterre a föld szélétől.
2010: A nagyobbik húzta a tandemet, mert a pici nem volt képes lemászni a földről(nyomokban), és inkább kint az úton állva töltöttük a forgózsámolyossan a háta mögött.936 meg a kék tengelyig elült.megpróbáltuk kihúzni a 9660i-vel a tsz ikerkerekes 4650-ével, meg a 716-tal.Semmi eredmény.Béreltünk egy agregátor, átcsigáztuk a felét a forgózsámolyos pótra.A kék kiszabadult, forgózsámolyos elült.És kezdtük előlről.Marha jó buli volt.Délben úgy néztünk ki hogy Édesapám megcsünt a 936-tal, sógór a 9660-al, én meg vittem be őket vigyorgó pofával,mert a földet az árok túloldaláról figyeltem.Másnap meg jött a folytatás.
Válasz #878. hozzászólásra
3 tengelyes pot platoig beleülve a dágványba és 3 nyuszi elötte,akkor hogy paráznál.Kár hogy nem lett fellöve a yutubra
Fajsulyok!
Árpa=6,5q/m3
tengeri=7,3q/m3
buza=7,6q/m3
Krumpli=6.5q/m3
cukorrépa=6,3q/m3
Nem szeretem, mikor túl van pakolva, mert mindig parázok, nehogy szétszakadjon a pót. Mondjuk ez általában búzánál van.
Válasz #870. hozzászólásra
én ugy számoltam 15cm magas akkor 10mázsa!
Mindenki anyit rak rá amit el bir huzni a gép!
Válasz #873. hozzászólásra
Nehezebb ha jo a fajsuly,de általába hasonlok a sulyok.A szotyi mag szinte fele.Árpa is könnyeb.
Válasz #871. hozzászólásra
Nekem egyszer a 20 tonnásra tettek fel 192q ati nevezetű búzát.nem tudtam olyan lassan menni hogy ne folyjon le itt-ott.Marha lassú egy út volt.A rekord az a tavalyi évben volt.Földel. 2 tagott nyomott ki a 4 tangos munkahenger.Utána elfogyott a kraft. megdícsértem a rakodóst.
Válasz #872. hozzászólásra
Árpa aratásnál felénk nagy esök voltak az iker kocsikat a fiuk megültették a tarlon.Jot röhögtem rajtuk hogy kinlodnak.Én meg lefujtam szecskával öket hogy forogtam.Hehe.
Válasz #867. hozzászólásra
az 90q,én ugy tudom hogy buza nehezebb mint a tengeri m3 számitva!
Válasz #871. hozzászólásra
Nekünk ezt 1025.3-as vitte, és nem tarlóról, hanem betonon!
Én szeretem megrakni a kocsikat rendesen. 892 mtz kapaszkodott neki rendesen.Válasz #869. hozzászólásra
Válasz #862. hozzászólásra
figyelsz?
ha a 20 köbös pótodat deszkával elhuzod szintbe akkor az 100 mázsa
mérned se köll leadásnál ezután........
Üdv!
Nálunk búzából az MBP 6,5-re általában 80-82 q szokott menni, de a csúcs 92, 65 q volt, de akkor is csak azért, mert nagy volt a búza fajsúlya. Ezt azóta sem sikerült űberelni, de nem is szeretnénk, mert csak az imádság tartotta össze, hajlott, nyeklett-nyaklott, de ha már a kombájnosnak nem volt esze, muszály volt bevinni a földről...!
Válasz #866. hozzászólásra
Pontosan itt.
Válasz #856. hozzászólásra
2xmbp6.5 hordtuk a buzát nyáron jo fajsulyu gk csillagot.179q is volt egy szerelvény
Válasz #865. hozzászólásra
Mi az hogy nincs???Akkor hol osztod az észt?
Válasz #861. hozzászólásra
Nincs már kocsma az idén!
Erre szokták azt mondani hogy " veled is csak eggyel többen vagyunk" ha jól tudom.
Válasz #860. hozzászólásra
20m3
100-110mázsa rámegy! ha jól számoltam!
Válasz #853. hozzászólásra
Mondom én nem tiszta a srác
Azt hiszi ,hogy a kocsmŕjában van ott áhítattal hallgatják az alkeszok
Válasz #859. hozzászólásra
5,1x 2,45x 1,6ra mennyi?
4,3x2,2x1,1m =rámegy 70mázsa szemes tengeri!
Válasz #857. hozzászólásra
Gondolom ugyan olyan a váz 3,5t-és a 6.5t MBP pótkocsinak?
gumik 8,25x20 !
Vagy nem jól tudom?
Válasz #849 hozzászólás
15 centinként 10 mázsa megy rá. 90 cm -es oldallal megy rá 60 mázsa .Nem árt alátenni gumibakot ,mert ráül a plató hossztartója a kerékre ,főleg billentésnél.Valamikor sokat alakítottam át lemez platósra.
Válasz #852. hozzászólásra
Ha elhiszed, ha nem, leírom: a régi MBP-vel vittem be ( a tsz-be, még 1998-ban) 84q búzát is ( igaz, domborodott az oldala).
tsigaviir
gyújts rá
nem állok le vitatkozni inkább
Mondtam már neked hogy ne adj tanácsot másnakpláne nem olyan témában amihez lövésed sincs .Én nem válaszolok ilyen kérdésre mert nincs ilyen pótkocsim és nem tudok ebbe segíteni, akkor te minek pofázol bele ha nem tudsz érdemben segíteni??????????????????????????????????Ha meg az emlékeim nem csalnak a múltkor azt mondtad ez egy szar fórum akkor meg minek vagy még rajta????????????
Válasz #850. hozzászólásra
4mx2m az jó de masasitó csak 80cm nem hiszem hogy van attól magasabb,de megnézném hogy rámegy e 60q szemesen!
talán 50q!
akkor 6,5t mennyi megy rá 80-100q?
Nekem 6,5t pótkocsi van 4,3x2,2x1,1m és arra rámegy 70-80q szemesen!
csövesen tengeri 50-60q!
Válasz #849. hozzászólásra
4x2 méter nekem kb 1 méteres magasito van talán kisebb ugy megy rá 60 q körü szemesböl...... alvázát már cseréltük 2 fötartó meghajlik ez az egyetlen hibája mert ezeket is széthuzták már a tsz világba......
Üdv.mbp 3.5t pótkocsit akarok venni.mekkora ennek a platója és magassětóval mennyi szemes fér rá?
Itt az alföld közepén nem sok emelkedő van, csak attól tartok, hogy a tandem megpakolva emelgetné a 820-as elejét.
Válasz #844. hozzászólásra
Ja és az össztömeg mellé még a megfeleő vonóberendezés és fékrendszer is kell.
Válasz #844. hozzászólásra
Ja és az össztömeg mellé még a megfeleő vonóberendezés és fékrendszer is kell.
Válasz #842. hozzászólásra
Domboldal nekem nem komoly hely mert ott nem terem semmi. Síkság és 24m3 kukorica nálunk ez így megy