Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A módosított dokumentum ITT érhető el.
Gázolaj árak651 FtBenzin árak635 FtEUR412.2 FtUSD401.93 FtCHF439.37 FtGBP490.92 Ft
Hirdetés
Felhívjuk látogatóink figyelmét, hogy a fórumban tett bejegyzések vonatkozásában az Agroinform.hu
üzemeltetője felelősséget nem vállal. A jogi felelősség, a bejegyzés írót, hozzászólót terheli.
A fórum szabályzatáról további információ itt.
Tud valaki ajánlani valami jó trakeszt, vagy kereskedőt, aki nem basz át? Január 1-től áfás lettem, mert trakeszt akarok venni, kb 4-5 milkacsokiból, gondoltam már új mtz-re, használt john deere, előnye, hátránya megvan mindegyiknek, de nem merem meglépni egyiket sem, használt szart, de új szart se akarok venni. Valaki tud valami okosat mondani?
Igen, én is e felé hajlok, egy jó állapotú 550-re gondoltam. Az már jól vinné a füg. permetezőt is. De egy 552 már nem hiszem, hogy belefér a keretbe. Nem lenne rossz azért az az elsőhajtás sem , ezt főleg az apám erőlteti, mindig 4x4 a jó.
Válasz #878. hozzászólásra
Hali.
Mennyi a sorköz a bodzában?
Nekem 5 méter,de az MTZ nagy bele....leveri a termést töri az ágakat.
T-25össel művelem a sorközöket,csak szüretkor a teli ládák összeszedésénél megyek bele MTZ-vel.
Most telepítünk még 1 darabot,az már 6x3-as kötésben lesz,így simán elfér az MTZ kártétel nélkül.
Tiszteletem Mindenkinek!
Egy kis segítség, tanács kellene. milyen traktor lenne elegendő 2 ha bodza és 2 ha szilvás munkálataihoz és 1 ha szárzuzása évi 3-4-szer. Terület tehát nem nagy de picit dombos, sárga homokos foltoktól a piros kötöttig van, átlagban közepesen kötött a talaj. Sok a lehetőség de a keret az véges, kb 1,2 milla. Helyben is kaptam pár tippet de szivesen veszek még tanácsot. Köszi!
Volt az idén másfél milla,de lényeg,hogy jó.10000 ü.ó. felett van,de nem adnám oda 2 új mtz-ért.Ezért írtam,a nyugati mindenkinek drága.Az újat megvenni,meg szervizelni,a régit meg felújítani.
Szia én egy 3655öt vettem ugyanennyi órával. 3-4éve. Azóta összegyűlt benne még 3000+óra szóval van tapasztalat. He érdekel hívjál fel. Eltudom mondani mire készülj, mire kell figyelni. Amúgy van benne fantázia, és tényleg többet ér mint 3 új mtz.
Ezek szerint a tiedre is volt 1-2 millás ráköltés? Nem kárörvendeni akarok. Írtad már régebben, hogy gyártattál hozzá talán valamiféle hajtásházat ha jól emlékszem.
Az MF topicba már írtam ezt, de lehet, hogy itt jobb helye van:
Van valakinek tapasztalata 3085 és a 3125-ös MF traktorokkal? Érdemes ilyenekben gondolkozni, vagy felejtős?
Válasz #862. hozzászólásra
Azert jol nezd meg, mert az elado neve nem garancia semmire. Hallottam egy ilyesmi cegrol, hogy becserelt trakit megprobaltak eladni, de a remenybeli vevo kiprobalaskor eszrevette , hogy nincs meg par fokozat... A ceg kenytelen volt a valtot feljavitani...
Válasz #866. hozzászólásra
Hát ja, belelátni nem lehet, a használt gépek már csak ilyenek. Esetleg vissza lehetne nyomoztatni a gazdáját/gazdáit és tőlük felvilágosítást kérni.
Sziasztok nekem ejy jd 3050 traktorom van nagyon megvagyok vele elégedve igaz hogy 10000üo van benne de eddig hálistennek még a motorjához és nagyobb dolgaihoz nem kellet nyúlni.Szóval nembiztos hogy költeni kellesz neked az mfre de benne van a pakliba
De felújítva is többet ér,mint 2 mtz.És árban még jobban jön ki.Csak az ilyen gép vásárlásnál,nem a vételárat kell nézni.Bekell kalkulálni az esetleges felújítás költségét.
Hali!
Massey Ferguson 3645-ös trakirol van valakinek véleménye?
Mennyire bevált, mik a gyengéi, fogyasztás stb.
A gép 1997-es kiadású, 9800 üó van benne, 150 Le-s.http://dorker.eu/hu/gepek/hasznaltgep/hasznalt_erogep
Fiat traktorokrol kinek mi a velemenye 100-130 loeros kategoria erdekelne valamint lehetseges, hogy az fiatalabb szeriak (F100-F130) gyengebbek, mivel az aruk mintha alacsonyabb lenne?
Teljesen egyetértek,ha nekem is lett volna egy jóvágásu 82-esem lehet hogy én se vettem volna egy 73-as kiadásu 50-esem van és egy öreg zetorom volt azt eladtam eddig elégedett vagyok az uj orosszal
Hát igen az enyémmel se volt motorikusan semmi baj pedig nem mai gyerek már,és az adagoló felújítása is megvolt 20e ből.
Persze szívesen lecserélném egy 8 millás gépre,csak nekem mondjuk felesleges lenne egy ilyen gép mert nincs hozzá annyi földem.
Ha már tudnék venni egy 8 millás gépet szerintem nem nagyon zavarna hogy mennyibe kerül az alkatrész és hogy honnan kéne hozatni.
86-os évjáratú mtz-82-em van,az újabbaknak a javítási költsége már nagyobb és gyengébb anyagból vannak,amíg egy új megkeresi az árát addig ez már hasznot termel
Tavaly decemberben vettem az uj mtz 892.2-est most 700 üó van benne és nem volt vele semmi baj pár év mulva lehet hogy lessz a lambo-val is az mtz-tolcsóbb javitani
Válasz #840. hozzászólásra
a eke nekem nagyon jó kb 5éve vettem évi 15heki szántás
felhegesztet vasakkal vettem még nem volt levéve
A lamboról és a mtz-röl még annyit hogy tavaly került ide egypár mtz de 3példa 1 10üo ránál elment az olaj nyomás több hónap javítgatás után nagy nehezen csere-
2.30üó-ránál motor kikönyökölt.
3,10 üoránál nem tudom hogy mért komplett csere-
azért a nyugati traktorokra nemjelmező
első trakim egy ue-28 2. bukócsöves 50-es mtz 3.kék mtz 82 4.piros fekete mtz 82
ha rá áldoztam hogy traktort cserélek még sem mtz vettem
ui:az utóbbi két traktort majd nem párhuzamosan használtam,nagyobb gondom egyikkel sem volt kéket eladtam 4000üó-rával a piros megvan 2500üó-rával,
azt hiszem senki nem arra költ,hogy új Zsiguli-val és után futóval vagy netán aro-val barkaszal járjon piacra
haladni kell a korral természetesen ha a takaró engedi-
természetesen ezek a gépek keresték meg az újabbak árát
tisztelem is őket.
és még egyszer a két gép nem hasonlítható össze ég és föld
Én az IH ekét is átszereltem Spetberg fejre nekem az jobban bejön de mindenki IH fejes ekéket használ felénk
igaz kicsit másképp dolgozok mint sokan mások mert a kuki tarlót én nem tárcsázom csak zúzam és szántom arra jobb így de ha tárcsázod akkor jó az IH fej is .
Válasz #845. hozzászólásra
Nem tudom hogy mástól vette-e át de lényegében Ih felépítésű fej de Rábewerk állású és formályú talám a kleiber tipussal hasonló .
Jelenleg IH fejjel szerelik standardban mert azt kéri mindenki
Válasz #843. hozzászólásra
Most egyébként alapból IH fejekkel szereli őket? Mi az a spertberg fej ? Azt a Garami találta ki és gyártotta magának, vagy valamely neves gyártó kormánylemezét vette át kis módosítással? A múltkor Kecskeméten jártam és megáltam Nagytraktornál ott is van neki kitéve egy 2 fejes, na azonn is olyan korm. lemez lehetett amit említesz.
7044 hozzászólás
Válasz #892. hozzászólásra
Kérdés a lóerő, mert nem mind 15-20 millió ha új.
Válasz #892. hozzászólásra
mekkora kell minimum
Válasz #891. hozzászólásra
Na pont erre gondoltam én is, hogy jó az új, de nem az új mtz. De új, 15-20 milliósra nincs pénzem. Marad a használt jó 5 millióé?
Válasz #890. hozzászólásra
Az új az új. Az mind jó. Kivéve az MTZ, ami ha új sem jó.
Sziasztok!
Tud valaki ajánlani valami jó trakeszt, vagy kereskedőt, aki nem basz át? Január 1-től áfás lettem, mert trakeszt akarok venni, kb 4-5 milkacsokiból, gondoltam már új mtz-re, használt john deere, előnye, hátránya megvan mindegyiknek, de nem merem meglépni egyiket sem, használt szart, de új szart se akarok venni. Valaki tud valami okosat mondani?
Válasz #886. hozzászólásra
Ha dobsz egy emailt, akkor tudok ajánlani a közeledben egy jó kupect, aki rossz gépet nem ad el. Régi ismerősöm.
moser1@citromail.hu
Egy jó állaputó kis fülkés 82-es is beleférhet a keretbe még szerintem
Az szép.
Jómagam,vagyis "Koppány vezér pedig a Somogyi dukátus ura" volt.
Válasz #885. hozzászólásra
somogy megye, Balatonhoz közel.
Válasz #884. hozzászólásra
Értem akkor tavasszal nevelitek karó mellé.
Merre van a birtok?
Válasz #883. hozzászólásra
Még csak egy éves.
Válasz #882. hozzászólásra
Mennyi idős a bodza?
Válasz #881. hozzászólásra
Igen, én is e felé hajlok, egy jó állapotú 550-re gondoltam. Az már jól vinné a füg. permetezőt is. De egy 552 már nem hiszem, hogy belefér a keretbe. Nem lenne rossz azért az az elsőhajtás sem , ezt főleg az apám erőlteti, mindig 4x4 a jó.
Válasz #880. hozzászólásra
Szerintem 1 jó karban lévő MTZ ideális választás ekkora területre.
Válasz #879. hozzászólásra
Hali!
6 x 3 as a bodza, a szilva ezután jön (összel), de az nagyobb sortávú.
Válasz #878. hozzászólásra
Hali.
Mennyi a sorköz a bodzában?
Nekem 5 méter,de az MTZ nagy bele....leveri a termést töri az ágakat.
T-25össel művelem a sorközöket,csak szüretkor a teli ládák összeszedésénél megyek bele MTZ-vel.
Most telepítünk még 1 darabot,az már 6x3-as kötésben lesz,így simán elfér az MTZ kártétel nélkül.
Tiszteletem Mindenkinek!
Egy kis segítség, tanács kellene. milyen traktor lenne elegendő 2 ha bodza és 2 ha szilvás munkálataihoz és 1 ha szárzuzása évi 3-4-szer. Terület tehát nem nagy de picit dombos, sárga homokos foltoktól a piros kötöttig van, átlagban közepesen kötött a talaj. Sok a lehetőség de a keret az véges, kb 1,2 milla. Helyben is kaptam pár tippet de szivesen veszek még tanácsot. Köszi!
a gépet 95-ig gyártották ez meg 97-es,olyan mint a saláta...
Válasz #872. hozzászólásra
Külsőre illetve fülkéjét tekintve ezek a 3085, 3125, stb. típusok 1990-től kb. 97-ig tök ugyanazok, csak más a lóerő.
Válasz #873. hozzászólásra
Volt az idén másfél milla,de lényeg,hogy jó.10000 ü.ó. felett van,de nem adnám oda 2 új mtz-ért.Ezért írtam,a nyugati mindenkinek drága.Az újat megvenni,meg szervizelni,a régit meg felújítani.
Szia én egy 3655öt vettem ugyanennyi órával. 3-4éve. Azóta összegyűlt benne még 3000+óra szóval van tapasztalat. He érdekel hívjál fel. Eltudom mondani mire készülj, mire kell figyelni. Amúgy van benne fantázia, és tényleg többet ér mint 3 új mtz.
Válasz #867. hozzászólásra
Ezek szerint a tiedre is volt 1-2 millás ráköltés? Nem kárörvendeni akarok. Írtad már régebben, hogy gyártattál hozzá talán valamiféle hajtásházat ha jól emlékszem.
Válasz #871. hozzászólásra
3085 az van,ismerős,érdemes vele foglalkozni.Ár állapot fügvénye.A másikat nem ismerem.
Az MF topicba már írtam ezt, de lehet, hogy itt jobb helye van:
Van valakinek tapasztalata 3085 és a 3125-ös MF traktorokkal? Érdemes ilyenekben gondolkozni, vagy felejtős?
Azert jol nezd meg, mert az elado neve nem garancia semmire. Hallottam egy ilyesmi cegrol, hogy becserelt trakit megprobaltak eladni, de a remenybeli vevo kiprobalaskor eszrevette , hogy nincs meg par fokozat... A ceg kenytelen volt a valtot feljavitani...
Válasz #868. hozzászólásra
mf-ben ezt a tipust felejtsd el,de pistabácsi többet tud mesélni
Hát ja, belelátni nem lehet, a használt gépek már csak ilyenek. Esetleg vissza lehetne nyomoztatni a gazdáját/gazdáit és tőlük felvilágosítást kérni.
Én a saját tapasztalatomat írtam,hozzáértőnek kellene megnézni.
Válasz #864. hozzászólásra
Sziasztok nekem ejy jd 3050 traktorom van nagyon megvagyok vele elégedve igaz hogy 10000üo van benne de eddig hálistennek még a motorjához és nagyobb dolgaihoz nem kellet nyúlni.Szóval nembiztos hogy költeni kellesz neked az mfre de benne van a pakliba
Válasz #864. hozzászólásra
De felújítva is többet ér,mint 2 mtz.És árban még jobban jön ki.Csak az ilyen gép vásárlásnál,nem a vételárat kell nézni.Bekell kalkulálni az esetleges felújítás költségét.
Válasz #863. hozzászólásra
Azt meg nem naon akarok...
köszi
Nem rosszak,de a 9800 ü.ó.-nál,könnyen javíthatsz egy pár millát.
Hali!
Massey Ferguson 3645-ös trakirol van valakinek véleménye?
Mennyire bevált, mik a gyengéi, fogyasztás stb.
A gép 1997-es kiadású, 9800 üó van benne, 150 Le-s.http://dorker.eu/hu/gepek/hasznaltgep/hasznalt_erogep
Fiat traktorokrol kinek mi a velemenye 100-130 loeros kategoria erdekelne valamint lehetseges, hogy az fiatalabb szeriak (F100-F130) gyengebbek, mivel az aruk mintha alacsonyabb lenne?
Válasz #851. hozzászólásra
Itt az interplantnál volt bent egy lambo,kiment az elsőhajtásból a borda,valami 600+fa lett volna az új.
Válasz #856. hozzászólásra
a kék mtz82 1994-es
a piros mtz 82 1998-as
itt azért van kar dánnal való öntözés is és 2000 óta buri kombájn
Válasz #855. hozzászólásra
Teljesen egyetértek,ha nekem is lett volna egy jóvágásu 82-esem lehet hogy én se vettem volna egy 73-as kiadásu 50-esem van és egy öreg zetorom volt azt eladtam eddig elégedett vagyok az uj orosszal
Hát igen az enyémmel se volt motorikusan semmi baj pedig nem mai gyerek már,és az adagoló felújítása is megvolt 20e ből.
Persze szívesen lecserélném egy 8 millás gépre,csak nekem mondjuk felesleges lenne egy ilyen gép mert nincs hozzá annyi földem.
Ha már tudnék venni egy 8 millás gépet szerintem nem nagyon zavarna hogy mennyibe kerül az alkatrész és hogy honnan kéne hozatni.
Nekünk is kb 15 ha kertészet és sokszorosa szántó 10 év alat 5700 ü óra plussz egy t 25.Neked hogy jött össze anyi területen a 6500 ü óra.
Válasz #853. hozzászólásra
86-os évjáratú mtz-82-em van,az újabbaknak a javítási költsége már nagyobb és gyengébb anyagból vannak,amíg egy új megkeresi az árát addig ez már hasznot termel
Tavaly decemberben vettem az uj mtz 892.2-est most 700 üó van benne és nem volt vele semmi baj pár év mulva lehet hogy lessz a lambo-val is az mtz-tolcsóbb javitani
Válasz #851. hozzászólásra
Mindenben igazad van,szűk zsebűeknek jó az az mtz.
Remélem egyszer az enyém is összehozza egy ilyen lambó árát.
Addig is marad a javítgatás.
Válasz #836. hozzászólásra
bocsi én egy r3 árát írtam valaki 100 le kereset,
Válasz #840. hozzászólásra
a eke nekem nagyon jó kb 5éve vettem évi 15heki szántás
felhegesztet vasakkal vettem még nem volt levéve
A lamboról és a mtz-röl még annyit hogy tavaly került ide egypár mtz de 3példa 1 10üo ránál elment az olaj nyomás több hónap javítgatás után nagy nehezen csere-
2.30üó-ránál motor kikönyökölt.
3,10 üoránál nem tudom hogy mért komplett csere-
azért a nyugati traktorokra nemjelmező
első trakim egy ue-28 2. bukócsöves 50-es mtz 3.kék mtz 82 4.piros fekete mtz 82
ha rá áldoztam hogy traktort cserélek még sem mtz vettem
ui:az utóbbi két traktort majd nem párhuzamosan használtam,nagyobb gondom egyikkel sem volt kéket eladtam 4000üó-rával a piros megvan 2500üó-rával,
azt hiszem senki nem arra költ,hogy új Zsiguli-val és után futóval vagy netán aro-val barkaszal járjon piacra
haladni kell a korral természetesen ha a takaró engedi-
természetesen ezek a gépek keresték meg az újabbak árát
tisztelem is őket.
és még egyszer a két gép nem hasonlítható össze ég és föld
Válasz #849. hozzászólásra
Remélem segítettem
Válasz #848. hozzászólásra
Ok. Köszi
Válasz #847. hozzászólásra
Én az IH ekét is átszereltem Spetberg fejre nekem az jobban bejön de mindenki IH fejes ekéket használ felénk
igaz kicsit másképp dolgozok mint sokan mások mert a kuki tarlót én nem tárcsázom csak zúzam és szántom arra jobb így de ha tárcsázod akkor jó az IH fej is .
Válasz #846. hozzászólásra
És felétek melyik a jobb
Válasz #845. hozzászólásra
Nem tudom hogy mástól vette-e át de lényegében Ih felépítésű fej de Rábewerk állású és formályú talám a kleiber tipussal hasonló .
Jelenleg IH fejjel szerelik standardban mert azt kéri mindenki
Válasz #843. hozzászólásra
Most egyébként alapból IH fejekkel szereli őket? Mi az a spertberg fej ? Azt a Garami találta ki és gyártotta magának, vagy valamely neves gyártó kormánylemezét vette át kis módosítással? A múltkor Kecskeméten jártam és megáltam Nagytraktornál ott is van neki kitéve egy 2 fejes, na azonn is olyan korm. lemez lehetett amit említesz.