Hirdetés
Fórum
- Poénok új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Hol vannak a régi fórumosok? új
- MTZ traktor szerelési kérdések – Mindörökké Belarus! új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- De gáz a gáz!!!!!!! új
- Claas traktorok új
- Claas Lexion vélemények új
- Fiatal agrárvállalkozók induló támogatása c. pályázat - Minden Fiatal Gazda ide :) új
- Strip-till (Orthman) féle sávos művelésé a jövő! új
368 hozzászólás
Válasz #117. hozzászólásra
Válasz #116. hozzászólásra
Bejelented a jegyzőnek,hogy fúrtál egy 15 m-es kutat és naponta kb 500-700 l vizet fogsz kivenni belőle.Nyilatkozol,hogy a kút saját területeden van.
Válasz #115. hozzászólásra
Ja oké nagyot zuhant de le esett , akkor naponta 1 m3 medencébe mindennap , és csak hétvégén locsolás papiruszon köszönöm. Akkor csak be megyek mondom hogy fúrok fúrtam kutat és kész , tervezni se kell ez így jó.
Válasz #114. hozzászólásra
De ne fogyjon már több. Ha bevallod a valóságot ,akkor vízügyi naplót kell vezetned+ a vízügyi hatóság m3-t x forintot fog beszedni tőled.
Válasz #113. hozzászólásra
köszi ,de több víz fogyna kb 40 m3 , bár heti 1-2 alkalom ha nincs eső.
Válasz #112. hozzászólásra
30 méter mélységig és 1,5m3/nap alatti víz mennyiség kivétele esetén csak a jegyzőnek kell bejelenteni.
Ahój , ha esetleg meg gajdulnék hivatalosan mibe fájna egy új 15-20 méteres kút lepapírozása , nem a fúrás csak a papírozás ?
Válasz #110. hozzászólásra
Bizony,bizony.
Sziasztok! Létezik hogy a szomszédom fúrt kútjában erőssebb szivattyú van és mikor locsol az én kutambol fogy a víz?A távolság kb 10m.
Köszönöm! Felhívom.
Válasz #102. hozzászólásra
Kissé messze, de nem nagyon Békéscsaba.Cím és elérhetőség.
Válasz #106. hozzászólásra
Köszönöm szépen.:)
Válasz #105. hozzászólásra Kívánságod teljesült:
Hanousek-Vizellatas-kozmu-nelkul optocr.pdf
Válasz #104. hozzászólásra
De csak ha Facés vagy, én már onnan töröltettem magam,így nem lehet letölteni.
Válasz #101. hozzászólásra Itt letöltheted.
Hanousek_ Vízellátás közmű nélkül
1000-1500l/perc.Az már nem rossz!!
Rigás!
Meg tudnád adni nekem a kútfúród elérhetőségét? (Csak akkor, ha elérhető messzeségben van Szegedtől.)
Köszi előre is!
Gabesz
Válasz #86. hozzászólásra
SZIASZTOK!
ha valakinek megvan a Hanousek_ Vízellátás közmű nélkül c. pdf akkor feltehetné újra mert a lenti link alatt már nem elérhető a pdf.
Köszi előre is
Válasz #98. hozzászólásra
Ráadásul afolyók is apadnak, ha aszály van.
Válasz #98. hozzászólásra
területtől függ. a Kárpát-medence alatt iszonyat mennyiségű víz van, és kb. sosem fogy ki, amíg a környező hegyekből gyön a víz.
Gondolj bele, bármerre nézel, minden égtáj felől ide folyik a víz.
Régebben láttam egy filmet.Az USA-ban öntöztek kutakból és kifogyott a víz. A víz fogytával tönkrementek a farmerek és gyakorlatilag az egész kistelepülés elnéptelenedett. Tehát öntözést csak csatornából vagy folyóból,patakból engednék meg. Az öntözés nagy mértekben befolyásolhatja a talaj vízháztartását.
Sziasztok
Érdeklödni szeretnék hogy kutak felétek hogy állnak.Nálunk már majdnem ki van száradva.
Válasz #94. hozzászólásra
hát ha nem hazudik mint a kuti vizfolyása akkor méne
Válasz #94. hozzászólásra
és azt ménem vágod mennyit nyom neki?
eriggy kérdezzed...... még áll............. persze magasan a nap hehehe
Válasz #93. hozzászólásra
Itt a szomszédnak olyan van , h nagy 380 V-os szívattyú nyomja és közvetlen a kútból.
Kölcsön is adná , de mivel ,h paradicsomot/z.borsót nyom, ezért amikor kéne , akkor pont Neki is kell.
Állítása szerint össz-vissz:1.5 mft volt és benne van
300-as dob is.
Lehetséges az ilyen?
Válasz #92. hozzászólásra
közvetlenül a kútról nemigen megy
1 Okos kérdés:jöhetnek a válaszok-he-he!!!
Tőlem kb. 250-300 m-re már fúrattak 1 kútat.Szerintetek Én is az engedélyt megkaphatom v másfelé próbálkozzak , mert ugyebár ,ha ilyen évek vannak/jönnek , akkor azért kéne/kellene ám locsolni-nem-de??????
Jah ,kb , olyan nagyságúban gondolkozom , ami 400-450 m-es dobot vígan elbírna , mármint a nyomás főleg...
Várnám a kommenteket.
mondjuk ez nem kútfurással kapcsolatba, de ez is vizes téma.
www.szeretlekmagyarorszag.hu/csapviz-250-meter-melyrol/
THX
Köszi, lejött.
Köszi
Köszi.
Válasz #79. hozzászólásra
Amíg a papírom el nem fogy addig lehet
ITT a link, szedjétek, nézzétek. Egészségetekre!
Válasz #73. hozzászólásra
Érdekel engem is !
tormaakos@citromail.hu
Jöhet, ha lehet.
SimsonKing(kukac)gmail(pont)com
Ha lehet én is jelentkeznék rá
szendrei.zoli@freemail.hu
Köszönöm szépen előre is.
Válasz #56. hozzászólásra
Nálunk 12m-en van az első vízadó, 2db 63as kutat furatok mindig, azok vannak összekötve, viszi a dobot River fejjel mint a parancsolat.
ja és egy 50esből...
Elfogadnám én is
kalmar.istvanok@freemail.hu
Kösz
Ha lehet nekem is küld el légyszíves.
forgo2@citromail.hu
Én is felíratkoznák rá ha lehet! jamo007kukacfreemailponthu
Én is kérem szépen. :)
zsoltee77kukacgmail.com
Válasz #76. hozzászólásra
Tibi, mondj egy mailcímet.
A többieknek elküldtem.
Nekem is jöhet ,,,ha lehet.
Ha nem gond, én is szeretnék egy példányt. jocek26@freemail.hu. Előre is köszönöm.
Pl engem érdekel...
Ajánlom figyelmetekbe Milos Hanousek - Vízellátás közmű nélkül című könyvét. Érdemes elolvasni
Akit esetleg érdekel az mondja a mail címét és szívesen átlököm.
Válasz #71. hozzászólásra
Van benne valami mert nem sokan csinálják (csinálhatják?!) hivatalosan az országban.
Igen a vízadó rétegek védelmében a használaton kívüli kutakat valóban, és ezt is csak az engedéllyel rendelkező szakemberek/vállalkozók végezhetik.
Az igazság az, hogy minket ez nem érint mert a két nagy kút egyike az önkormányzaté a másik pedig a helyi szövetkezeté. Nekünk csak vízvételi engedélyünk van, mivel megvettük a telep egy részét. Kértük a tulajokat állják a bevizsgálás/felújítás költségeinek felét, de nem mentek bele. Akkor döntöttünk úgy fúratunk egy saját kutat a saját területünkön, ezekkel meg azt csinálnak a mit akarnak...
Válasz #70. hozzászólásra
Nekem is ez a bajom,kész téboly.ennyiért...fel épűlt erre egy külön iparág és tuti a kartelezés...a régivel mit csináltál mert be kell betonozni állitólag...
Válasz #69. hozzászólásra
Igen, hivatalosan anyagostól áfás számlástól ez ennyi. Csak a csőbúvár 200000Ft volt, és még hidrofor sehol!
Van a telepen két közel 500m mély ártézi kút, de mindkettő bedöglött. A bevizsgálásuk (kamerázás) kerülne annyiba amennyiért ezt fúrattuk. Amennyiben valamelyik javítható/felújjítható lenne az 3 millánál kezdődne. Viszont akkor ezek a kutak 4-500lter/perc mennyiségű és ivóvíz minőségű vizet adhatnának.
Válasz #68. hozzászólásra
hatszázezer ft?
Mamámnál kb 5 éve furattunk egyet, kb 40 méter mélyre, és 40-50 ezer ft volt az egész.