Hirdetés
Fórum
- Rövidtárcsák új
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Földmérés új
- Epertermelés új
- CLAAS kombájncsalád új
- Erdőgazdálkodás, szakirányítás új
- Családban marad? Gazdaságátadás a mezőgazdaságban új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Talajélet! Miért fontos? Mit ad neked? Mivel tudod serkenteni? új
- Erdőtelepítési támogatás új
Cikkajánló

Ezt mindenki megérzi: ennyivel csökkent a sertéshús ára
A világ sertéspiaca változásokon megy keresztül, Magyarország sem kivétel.
644 hozzászólás
Válasz mtz1221 #640. hozzászólásáraEzen van suly boven
Ilyet itthon alakitani nem tudnek, de ez amin atmegy az le van apritva 
Válasz fexco #638. hozzászólására
Tyuha. Van benne anyag. Rendes a gyarto, hogy az egyedi keresekkel is kulon-kulon foglalkozik.
Az acv-t nem terheli nagyon?
Eleg sulyos darabnak nez ki.
Válasz fexco #180. hozzászólására.
Válasz MTZ1221.3 #637. hozzászólására180-as hozzászólás
Válasz MTZ1221.3 #636. hozzászólásáraEzt láttad már ?
https://youtu.be/WvZ6IoEXGP8
Válasz MTZ1221.3 #634. hozzászólásáraÉn ha nem tudom megfúrom, ha vastag kap egy csavart ha nem visszahegesztem. 6-8 as fúró elég azután már tudod mid van...
Válasz MTZ1221.3 #637. hozzászólásáraigen,igen,most nincs,nemtudom.ez a legelső gyártás,akkor még ahogy temondod a legyezős nem is volt.acv húzóval vontatom,és igy a traktort egy kicsit kiméli.ezt is igy kértem a gyártótól.
Válasz fexco #635. hozzászólásáraNyitott es egy vonalba vannak a kesek?
Van keped a geprol? Milyen sulya van?
Válasz mtz1221 #630. hozzászólására
Ez a legyezosnek nevezett. Bar lehet csak en hivom igy, nem tudom szakkifejezes e.
Válasz mtz1221 #632. hozzászólásárahogy témába legyünk,a v agrós cucc az birja a rezgést,nekem 3,5es apritóm van,a váz 8as anyagból van.ez biztos,na nemazért,mert széttszakadt,és beleláttam,hanem a gyártáskor ottvoltam ,a tulaj pont ezért beletervezte a rezgést is,hogy nehulljon darabokra a vas.eddig nem is hullott.csak mtzvel huzom,18-19el,ha meglát egy kis dombot,akkor már szigorúan visszakell pakolgatni a fokozatokat.már kapott betont,követ....semmi baja.
Válasz fexco #625. hozzászólásáraIjjjj
En meg igy nem jartam, de akkor lehet ebben is van ilyen anyag.
Radiusra az enyem is hasonlo.
Nekem ami volt tores az a hegesztesnel volt. Ott ugy tunt benne a vastagsag. De lehet van ilyen resze is.
Eddig en elegedett voltam vele. Nem volt kulonos nagy hiba.
Válasz termelo #624. hozzászólásáraEzt igy gondolom en is. Azert filozofaltam a meglevo 6mes henger tag cseren.
Mert a 3m-es szaporatlan, meg ha kapna egy sor hullamos lapot is.
Válasz fexco #631. hozzászólásáraJó gecik voltak akkor veled, ennek 7mm vastagnak kéne lennie.

Az a gond egyik ismerős másik ilyen üzemben dolgozik, és mesélte képes a magyar kereskedő eljönni és kínálni a cuccért 20-30%-al kevesebbet, hogy nem érdekli se csapágy se kerék se semmi, csak olcsó legyen.
Válasz mtz1221 #629. hozzászólásáramáshol is....
Válasz MTZ1221.3 #623. hozzászólásáralehet a legyezos lesz, az melyik ?
Válasz fexco #625. hozzászólásáraEz nem semmi.

Pedig nem ilyen anyagból dolgoznak, máshol is tört vagy csak fájtafacuk erre az 1 részre, ezt találták a raktárban.
Válasz fexco #625. hozzászólásáracsak egy hajszálvékony repedés... volt, aztán meghizott
Válasz termelo #626. hozzászólásáraPapirvékony anyag,jó nagy rádiusszal,hadhiggye a paras
zt,hogy vastagfalu cucc.....
Nyitáskor reccs
Válasz fexco #625. hozzászólásáraHa jól nézem ez nem a varratnál tört, ez nem gyártási probléma igaz?
Válasz MTZ1221.3 #623. hozzászólására
Válasz MTZ1221.3 #623. hozzászólásáraÉn azt tudom mindenkinek tanácsolni mindenből a lehető legnagyobbat. Sose tudod milyen váratlan dolgok jönnek közbe ami végett rövid idő alatt kell megoldani a problémád.
Ésszerű keretek között ha valamin spóroltam, hogy elég a kisebb-keskenyebb stb. mindig az lett a vége, hogy bukóval eladtam és vettem nagyobbat.
És még mindig ez volt az olcsóbb mert utána nem szívattam magam évekig azért mert nem ismertem be a rossz döntésem...
Ha most visszamennék az időben MTZ-vel 9 méteres aprítót is meg merném próbálni
Válasz termelo #622. hozzászólásáraPont olyan, mint a heva, csak gyengebb verzioban.
Na majd kiderul teszek e bele, de akkor lehet a legyezos lesz. Azt meg le is tudom gyartani itthon, ha egyszer unatkozom majd.
Válasz MTZ1221.3 #619. hozzászólásáraAzt hittem a csukása olyan mint a HeVA, de már régen volt nekem így nem emlékszem a Vadernál nincs ilyen gond.
Az erőkar nem számít mert az Crossboardot is beletervezték hogy elbírja viszont a késes henger esetében meg azt nem használod...
Válasz hashtag #618. hozzászólásáraFeco írása alapján lehet a gyári 3m-es lesz fejlesztve, így ahogy mondod. Pálcát akkor kap még mögé esetleg pluszba. Veszett sok meló úgysincs rá.
Nagy takarónövényt meg fektetni tökéletes lesz a 6m-es cambridge henger gyáriba, úgyis csak 3m-es a direktvetőgép, így nem kell küszködni se nagyon a vetésirány kiválasztásával.
Válasz fexco #617. hozzászólásáraEnnek szerencsére a falvastagság megvan. A hegesztések nem sikerültek túl erősre
Akkor pont nem voltak jó hegesztők az országban, valószínű itt dolgozott a java hegesztő mester Magyarországon vagy nyugaton.
Szerencsére egyébként nem sok javítás volt rajta még, pedig volt már húzva vele föld bőven, ha megdúrt. Jó vételnek tartom még mindig, de az biztos, hogy közelébe nincs egy He-Va-nak, vagy Norannak.
Válasz termelo #616. hozzászólásáraÖsszecsukással valószínű baj lenne. Illetve az erőkar csak nőne és lehet eltörne minden rajta. Azért mikor ezt gyártották akkor még csak a cambridge henger volt opció, nem gondoltak erre szerbiába, hogy átalakításra kerül. Illetve a gyár is 440-est csinál hozzá.
Válasz MTZ1221.3 #610. hozzászólásáraMi van akkor ha a rövidtárcsából kidobod a tárcsasorokat, és egy jó masszív apritót beleteszel előre, aztán hátul marad a pálcasor is meg az ékgyűrű is. Szódával még elmenne notillbe is

Válasz MTZ1221.3 #610. hozzászólásáraagromerkur vigyázz,a falvastagság még kb 3-as se!!!a tárcsája az biztos(5méteres v)
Válasz MTZ1221.3 #603. hozzászólásáraBele lehet rakni az 500 as hengert ahova csak a 440-es fér bele.
Tartónként 2 db laposvas kell 6 furat 4 hosszabb csavar.
A csapágyház felső 2 furatát a tartó alsó 2 furatába rakod, a ház alsó két furata mögé berakod a tartóval azonos vastagságú és ház fele szélességű laposvasat, utána összekötöd kívülről egy hosszabbal...
Válasz szanberg #614. hozzászólásáraVonórúd nekem is eltörött. Szerencsére a parcellán történt. A propagált 12 mm vastag anyag csak 5 mm volt.
Meg lett erősítve, azóta jó.
Válasz Sk Laci #596. hozzászólásáraNekünk a dalbo törött el egész fiatal korában minden keret sarkánál! Meg lett csomólemezelve, azóta is jó.
Heva-val semmi baj nem volt pedig az sem mai gyerek már.
Válasz .Fecó. #607. hozzászólásáraNekem régóta nyúzva van ám de semmi baja! Még csapágy sem ment ki rajta, az a helyzet!
Ha nagyon lassan mész akkor döcög cseppet, de amikor már egy picit is szalad, olyan simán megy ez mint a mese!
Válasz R Sándor #609. hozzászólásáraIgen a VAgro es a Kovacsker is egesz jo aron van. Szerintem nem rossz minoseg egyik sem.
Válasz .Fecó. #607. hozzászólásáraHu ez nagyon jo info koszonom. Az enyemnek akkor tuti baja lenne, mert joval hitvanyabb anyagbol van, mint egy guttler. Vastag anyagokbol van, de csak biliacelbol. Cambridge hengerkent persze jol funkcional, de akkor max legyezos tagokat veszek bele.
En is lejarnek mindent vele, csak kimelne valamennyire a jd vetogep gumi kerekeit.
Válasz hashtag #608. hozzászólásáraVan egy 3m-es gyari, ami legyezos.
Illetve masik vonal egy 6,3-as agromerkur cambrige hengerem amibe tudnek tenni tagokat, ha ugy alakulna.
a 3mes tarcsaval kombinalas miatt jo, de az notillbe nem fer bele, marmint az akg vallalasba. Ezert erdeklodtem jobban, a henger vazba valo megoldasokrol.
Válasz MTZ1221.3 #606. hozzászólásáraA vagro től meg tudod vásárolni a henger ( puzzle) ban. Én is így vettem.Magamnak hegesztettem össze a váz meg volt regebbrol egy rosszul sikerült front kobinator bol.
Válasz MTZ1221.3 #605. hozzászólásáraMost akkor milyen tipusú az a gép amibe kéne tag? Mert korábban 3 méteres hengerről is írtál, de akkor az agromerkur 4.5 van most? Annál inkább azt látom, hogy kicsi a gép tömege, meg talán az újabb vagro is könnyebb lehet a billenős szárny miatt, kevesebb vas van a szárnyában. Gondolom a besűrített késtartókkal és a vastagabb tengellyel pótolják a súlyt. Amúgy ez a vastagabb tengely jó irány lehet, nyomja a súlyt, és nem a vázzal kell a földbenyomni a tagot, talán nem is terheli annyira a gépet, de mégis nyitott marad a tag. Amúgy a legyezős amiatt is kellhet, hogy így a kisebb vibráció miatt már megcsinálják sima "u profilból" a csapágytartót, mint egy hengernél, mert így nem döcög, de a döcögősnél még azért zártszelvényt raktak oda korábban.
Válasz MTZ1221.3 #605. hozzászólásáraAz a baj azzal, ha üt, hogy a hengerek váza nem folyamatos vibrációra lett tervezve... Mi is vettünk betéteket a Güttler hengerbe, szépen is dolgozott nagyon, első évben nem volt vele baj, második évre meg szétszakadt kb minden rajta... (már nem a betéten, a hengeren)... kb 1200-1500 hektárt ha húztuk összesen, napra, csemegekukorica, kukorica és zöldtrágya...
Válasz MTZ1221.3 #571. hozzászólásáraIdőközben böngésztem a hirdetéseket és látom, hogy a VAgronak is van olyan megoldása ami sokkal jobban követi a talajt (03.13-i hirdetésük alapján). Így már nem kérdés, hogy ez igenjó (ár/érték) választás kisebb gazdaságokba (‹150ha).
Válasz hashtag #597. hozzászólásáraIgazából ez volna a legköltséghatékonyabb megoldás a gondomra. Ahogy néztem a VAgro vállal csak henger tag gyártást is, amik jónak tűnnek. Lehet ez a megoldás valamivel könnyebb lenne, mint a Szanbergéké, de olcsóbb és most megvalósíthatóbb is.
Azt a 6db csapágyat meg max kicserélem 3-4 évente.
Ha meg ez a rendszerű jobban üt, akkor lehet "lazít" is. Ami notillben nem hátrány
Válasz mtz1221 #599. hozzászólásáraKérdeztem, de válaszra sem méltatnak.
Szerintem valami nem lehet kerek kinn, mert hazai importőrök sem akarnak választ adni, csak telefonon. Inkább egyéb gyártmányok felé akarnának tolni. De nekem az agromerkuros megoldás tetszene is. Illetve akkor legalább biztos, hogy minden oda kerülne ahova való
Válasz szanberg #595. hozzászólásáraÉn is ezzel kezdtem, de azt mondták, hogy nem éri meg ezzel szórakozni nekik. Azért már most szerintem sok megrendelés van a gépekből és nem éri meg egy darab egyedi henger átalakításával szórakozni. Már elérték azt a tételt, ami irtó nagy lépés szerintem egy gépgyárnak. Főleg egy ilyen innovatívnak, mint a Noran. Megértem és nyilván, ha most vennék komplett hengert az övéket választanám, ha lenne vagy 300ha aprítani való.
Ami nekünk van henger sajna a He-Va-tól messze van minőségben. Kialakításra hasonló, valószínű az volt az ihlető gép nekik :D Viszont ebbe csak 440-es henger férne, az 500-as helyett, ami nagy varriáció volna a Norannak. Megértem és tiszteletbe tartom, hogy nem vállalták.
Válasz Radocz #601. hozzászólásáraIgen ez a legolcsóbb válasz, aki a hardoxra sajnálja a termék minőségivé tételéte a pénzt az mas aljasságra is képes. Megmagyarázni azt, h miért jó a kalapaálható kopó alkatrész, az olyan mintha azt mondanám, jobb a tyúk kaparójaból rantotthúst késziteni, mint karajból.
Nálunk a termék ára az egy hosszútavú befektetés. Megveszed, használod, szervizeled, használod. Ahol minden napos a javitgatás, az nem szervizelés az napi szinten csak veszteség, munkaidő, napi munkabér, hathatós munka, stb...hogy van-e bolondbiztos munkagép? Aki odafigyel a felhasznalói visszajelzésekre az mindig tud többet hozzátenni a gép strapabiróságához. Aki azt nézi, hogy hogyan tudna megfelelni az alkudó vevőknek, az mindig valamit kispórol az eszközből. De ez nem ujdonság.
Válasz Agroporta #532. hozzászólásáraA napokban nagyon sok információ került ide.

Talán Te tudnál írni egy összefoglalót az előny-hatrany ár érték figyelembe vételével.
Akivel beszéltem nem a hardox anyagot javasolta. Nem megtérülő beruházás.
Előre, vagy hátra szerelhető legyen, stb.
Válasz zsoltrs #580. hozzászólásáraA vonóerő igényt sok minden befolyásolja. Pl. milyen talajon húzod homokos v. kötött, domborzati viszonyok, stb...
Én most is megvenném sőtt ár érték arányban nyugodt szívvel ájánlom mindenkinek, maga a konstrukció is nagyon jó meg a cég is nagyon korekt.
Van még egy 9m es simítóm is tőlük azt is csak húzzuk se a vázzal se mással eddig nem volt gond! Az én hengerem 3 tagú.
Válasz MTZ1221.3 #593. hozzászólásáraAgromerkurosokat nem hívtad, hogy az ő betétjük mennyi ?
Válasz .Fecó. #594. hozzászólásáraOk a ott a pont,
eszembe se jutott hogy kombájnból is fényképezhette, traktoron meg nem tudtam elképzelni mi a fene lóghat ott.
Válasz MTZ1221.3 #593. hozzászólásáraAmikor fordulsz és egészen lelassítasz, akkor zavaró a vibráció de ha gyorsítasz akkor megszünik. Anyagban a kés a lényeg, azt meg rendesebb helyen hardoxból csinàlják, tartós. Legfejebb a vastagságra kell figyeni, ki ne spórolják.
Nekem a hullámos tárcsa jobban tetszik, de látni kéne a kettőt egymás mellett. Ha “talajmunkára” akarod használni szerintem az jobb.
Max annyit tudnék mèg elképzelni, hogy a henger mögé tenni valami gyomfésű jellegű sort, ritkásan két sorosan, hogy ne húzza össze és ne nagyon rakja rendre, az kaparna még rá annyi port, hogy kikeljen pàr szem mag. Ez napraforgóban érdendő, zöldítésbe nem való. Csak ezt kb egy métere kéne tenni a géptől, mert addig repül a kóró. Nem nagy súlya van, megoldható lenne, csak összecsukáskor nem férne el sehova
Válasz szanberg #595. hozzászólásáraMilyen a Heva hengerrámája? Kell heggeszteni, vagy bírja a nyúzást?
Nekem Dalbo van, az bírja, viszont /nálunk/ drágább, mint a Heva.
Heva csillaghenger /gütler/ kivitelben + késes simítós változatot nézegetem őszi talajelőkészitésre lazító, grúber utánn.
Válasz MTZ1221.3 #574. hozzászólásáraÉn vettem Noranosat már sok sok éve, heva hengerbe aprító tagokat.
Olyan anyagból van, hogy egy csorbulást, tompulást nem látni rajta ezernyi hektár használat után. Pedig itt kövek is vannak nekünk nem is kevés.
Nagyon nyersben betud ragadni, de egész sokáig jól használható!
A nyitott kivitel kb néhány pillanattal megy itt tovább, aztán meg órákig lehet pajszerozni. Nekem olyan nem kéne.