Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Diófa betegségének megállapítása, kezelése új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
- Eke minden mennyiségben új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Őszi mély és középmély szántás vagy forgatás nélkül művelni??? új
- Földeladás új
- Landini traktorok új
- AKG támogatás új
Cikkajánló
Ezért érdemes újra megismerkednünk az ősi gabonafajtákkal
Az ősi gabonafajták ellenállóbbak, kevesebb vegyszert igényelnek, és nagyon...
Hirdetés
557 hozzászólás
Válasz Sz_Pisti #355. hozzászólásáraTe merre vagy megyénkben? Lehetne nálad nézni hogy dolgozik? Mi a lóerő igény? Milyenek a földek felétek?
Kukoricából is "csak" 9-10 tonnás után próbáltam, arra én is kíváncsi lennék, hogy igazán nagy szártömeggel hogy boldogulna, de az nem idén lesz.
Válasz Drisa #353. hozzászólására Gondolom betúr ez is. Olyan szalmakupacot, hogy megállt a kombájn valamiért, meg lehetett oldani,ha érintőre állítod a simítót lapokat. Létezik a Carrierre szalma rendező is.
Válasz später77 #352. hozzászólására Napraforgó után MTZ+RZ, amit elvág, elvág, amit lefektetett az is jó, kb 3 liter gázolajból. Aztán ha kicsit megszáradt a szár, akkor tökéletesen aprítja, a maradékot meg a vetőgép tárcsái intézik el.
Válasz Sz_Pisti #335. hozzászólásáraGabona tárolóval ahol a sok szalma ott maradt zuzva azzal mit kezd? Rövid tárcsa össze húzza.
Válasz Sz_Pisti #334. hozzászólásáraNapraforgó tarlóval mit csinál? Nem zúzós asztal után.
Válasz mtz1221 #345. hozzászólásáraÉn most vettem használtan(vogel),kicsit kopottak a lapok,viszont szépen dolgozik. Szárazban és nedvesben a 8km/H-nál dolgozott a legszebben. Szárazban lehet kicsit lassabban,de nálam jövő szezonra megy az újra lapozása. Szóval jó tárcsa !
Válasz bandigh #349. hozzászólásáraMert bevált és merik drágán adni, ígyis akinek bejön megveszi.
A tietek gondolom már régen megvan. Vadkertes is sokat emelt.
Válasz dnsv #346. hozzászólásáraMeg pörög az ára is föl, bő két év alatt másfélszerese lett
Válasz fexco #339. hozzászólásáraCsak a vágóasztalra.
Válasz dnsv #346. hozzászólásáraÉn nem vennék újra. Nem azért, mert nem jó, hanem mert simán lehet létezni nélküle.
Válasz bandigh #344. hozzászólásáraSzia
Nem a gázolaj, az idő a kevés
Nincs egyébként fura módon senkinek itt erre.
Legközelebb egy NorAn-ról tudok, ami 40km-re van, sajna. Kíváncsi lennék milyen munkája lenne.
Válasz bandigh #330. hozzászólásáraMost kaptam egy fop/vogel rövidtárcsát 3 napra, részletek hamarosan, én is kíváncsi vagyok mit tud ebben a szárazban.
Válasz dnsv #342. hozzászólásáraSztem nem az a 2-3 liter gázolaj a világ. Esetleg ha van a környéken, csináltasd meg bérbe.
Válasz dnsv #342. hozzászólásáraNézz valami használt nehéz szántáselmunkálót. Kicsit megszegve,jobban dolgozik mint a gyűrűs henger. Felteszed a harmadik pontra és a pár hektár szotyi tarlót átjárod.
Válasz fexco #337. hozzászólásáraAkkor én el is engedem ezt az aprító henger témát végleg. Annyi napraforgó nincs, hogy szólóba húzzam és megérje.
Válasz Sz_Pisti #340. hozzászólására
Válasz dnsv #336. hozzászólásáraOFF: hogyan nyugtatják le az ijedős indián varázslót?
Nefossámán
Válasz dnsv #336. hozzászólásáraApritót csak szólóba….
Válasz fexco #337. hozzászólásáraSzéttöri az összes vasadat
Válasz dnsv #336. hozzászólásáraJa meg azt is kalkulàld be az apritós Gruber kombóba,hogy minimum 12vel tudd húzni,ha nem lofaszt nemcsinàl,csak széttörni a Vasadi át az összeset….
Válasz Sz_Pisti #335. hozzászólásáraNekem erre van szükségem, nem tudsz jobban meggyőzni már
Atom jó ez. A kukorica "tuskónak" ott a helye a földbe.
Gumihengertől tartok, jövőhéten elmegyek megnézni egyet munka közben.
Válasz dnsv #328. hozzászólására Szétdarálja a kukorica tuskót, de a gyökerei a helyükön maradnak
Válasz mtz1221 #329. hozzászólására Itt könnyebb talajok vannak, nem beton keményre összeszáradós agyag, így itt mindig belemegy. Tarlót hántok vele, zöldtrágyát dolgozok be, kukorica tarlót meghúzom, lazítást lezárom vele, tavasszal magágyat is csináltam vele, nekem tetszik nagyon.
Válasz dnsv #328. hozzászólására 13-14 km/h, a baci szóró miatt nem férne fel az összes súly, így most oldalanként 7-7 db van, az 560 kg. Felférne még 1-1, de nem kell.
Nem tudom hány hektárt bír ki
Válasz sirhanzoltan #331. hozzászólásáraHelló
CCD - Cross Cutter Disc - Vaderstad ultrasekély művelésre kitalált tárcsalapja
Válasz Sz_Pisti #327. hozzászólásáraMi az a CC lap? Kép esetleg?
Válasz mtz1221 #329. hozzászólásáraA sima lap se szivesen megy bele
Válasz Sz_Pisti #327. hozzászólásáraMennyi várható hektárt tud egy CC lap megcsinálni ??? Nyáron tarlót hántani is lehet vele szárazban, második menetben is húzható ha valamiért úgy alakul ???
Válasz Sz_Pisti #327. hozzászólásáraAzta kutya eget. Ez nagyon komoly. Ilyen melót már nem is grúberolnék.
Milyen sebességgel húztad? Fenn volt minden súly a tárcsán? Egyre jobban tetszik ez.
Válasz dnsv #325. hozzászólásáraNem szárzúzó kell Neked, hanem CC lapok
Válasz dnsv #325. hozzászólásáraKüldtem mailt
Válasz Bárány #323. hozzászólásáraNa igen, én a tárcsát akarom kihagyni
Szárzúzó nincs is csak játék.
Keresem a megoldást még akkor
Válasz Sk Laci #322. hozzászólásáraNem sokat ment eddig, mert ahogy megvettem, mindjárt másképp alakultak a dolgok, mint ahogy addig mentek.
Szóval még nem tudok mit mondani a tartósságra. Egy-két követ már kapott, de azok még nem hagytak nyomot rajta.
Válasz dnsv #321. hozzászólásáraFriss tarlón; szárzùzó(ha kell) - (közép)nehéz tárcsa - grubber
Leroskadt tarlón a zúzó elmaradhat.
Válasz Bárány #318. hozzászólásáraKések hogyan bírják a kopást?
Ha rászalad köre a kés nem cserbul, vagy törik?
Néztem én is a Mandamot, de tartok az anyagminőségtől.
Válasz Bárány #320. hozzászólásáraAz a hosszú kombináció biztos be fog jönni.
Akkor én még alszok erre, mert inkább kukoricára kéne valami megoldás, hogy kombájn után tudjak menni egyből grúberrel sekélyen rossz zúzású kombájn után is.
Válasz dnsv #319. hozzászólásáraKukoricatarlón nemigen váltak be ezek, de azért az aprító+RT+hullámos tárcsa kombót kipróbálom majd én is.
Válasz Bárány #318. hozzászólásáraNagyon szépen köszönöm!!! :)
Ha járok arra, akkor viszem a sört is
A súlya pont jó minden alkalmazásra. Pici gépkapcsolatra ez a jó. Lehet a grúber elé is be lehetne tennem és akkor szecskázna a kukorica tarlón is.
Válasz dnsv #317. hozzászólásáraNo, a kedvedért kimentem megnézni. (Egy sör lesz!)
Aszongya: 525 kg
A rövidtárcsás topicban az #5171-től nemrég beszélgettünk róla, ott van pár fotó is.
A szín ne tévesszen meg, újabban szürkék a Mandamok, régebben voltak kékek, de az mindegy.
Válasz Bárány #316. hozzászólásáraSúlyban mit jelent adattábla szerint? :D
Nekem az lenne a lényeg, hogy kombináltan mehessen. Akár fronton akár rövidtárcsával egybekötve.
Válasz dnsv #315. hozzászólásáraNekem van, elég könnyű. Fronton egy picit rá szoktak terhelni a hidraulikával, úgy teljesen jó. Hátul valami súly nem árt rá.
Sziasztok!
Van valakinek ilyen aprító hengere? 3-3.5m-esben vajon milyen nehéz lehet? Nem találok róla infót :(
Válasz fexco #311. hozzászólásáraNem vagyok önző, azt meghagyom másnak. Árban van kedvezőbb, konstrukcióban van jobb (ránézésre).
ami a leglényegesebb szerintem:bármilyen legyen a cucc,de mindenképp vontatott legyen.
Válasz Bárány #301. hozzászólásárapróbaképpen majd húzd kb max.7km/h-val.megfogx lepődni....
Válasz später77 #296. hozzászólásáramultkor voltam géderlakon a leták gyárba.kb 10darab apritó volt a placcon...
Válasz VMisi #309. hozzászólásáraNa ja, az elég logikusnak tűnik, hogy nem létező hengerpalástra nem is tud semmi ráragadni.
Válasz Bárány #308. hozzászólásáraIgaz, de a képeken látható esetekben a nyitottal lehetett volna tovább dolgozni.
Válasz Gabro #307. hozzászólásáraRagadósban (ha már mindenképp bele kell menni) a kisebb átmérőjű henger jelenthet előnyt: a nagyobb forgássebesség és a kések által bezárt nagyobb szög miatt ezeknek valamivel jobb az öntisztuló képessége.
De sárba nem való semmilyen henger, ez sem.