Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Diófa betegségének megállapítása, kezelése új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Húsmarhatartás a Kárpát-medencében új
- Eke minden mennyiségben új
- Mi lesz veled mezőgazdaság! új
- Őszi mély és középmély szántás vagy forgatás nélkül művelni??? új
- Földeladás új
- Landini traktorok új
- AKG támogatás új
Cikkajánló
Ezért érdemes újra megismerkednünk az ősi gabonafajtákkal
Az ősi gabonafajták ellenállóbbak, kevesebb vegyszert igényelnek, és nagyon...
Hirdetés
557 hozzászólás
Válasz Bárány #206. hozzászólásáraA végére meg a vetőgép?!
Válasz VMisi #205. hozzászólásáraHátra a tárcsa elé. Kb. ahogy a képen van. Egyrészt nincs is fronthidróm, másrészt elöl nagyon oda tud porolni a traktornak.
Válasz Bárány #202. hozzászólásáraEzt a frontra szereled vagy a tárcsával összekapcsolva hátra?
Válasz Róbert86 #203. hozzászólására3 méteres, Claas Arion 620 húzza.
Válasz Bárány #202. hozzászólásáraHány méteres a rt és milyen traktorral húzod?gondolok a súlya miatt mert igy most kivan helyezve hátrébb.
Végül erre a megoldásra szavaztam. Az idő majd megmutatja...
(Esetleg a háttérben álló Komáromi zúzóra, ha valaki mond egy jó árat, viheti. Majdnem teljes Y kés garnitúra jár hozzá.)
Válasz bandigh #200. hozzászólásáraSzerintem ott meg a kombájn vágoasztalánál a lehúzó hengert kell úgy megcsinálni, hogy ne csak lehúzza a szárat hanem roppantsa szét plusz alul a szárzúzórészt meg kicserélni láncosra.
vagy
Jobb helyeken és ahol igény van rá, van olyan szárzúzó ami rendre pakol és utána felbálázzák.
Válasz _NB_ #198. hozzászólásáraJó ez, ha csak a csutáját kell elseperni, mert maga a növény nem marad ott a területen. De szemeskukoricánál ottmarad az összes szár
Válasz Bárány #197. hozzászólásáraAzt nézték, hogy mennyire darabolja őssze a kukorica szárát, igazából ez volt az egyetlen szempontjuk.
Válasz bandigh #196. hozzászólására
Válasz bandigh #196. hozzászólásáraNa látod, az lehet! Én nem is olvastam, de még a hang is le volt némítva, hogy ne zavarjam a családot.
Válasz Bárány #194. hozzászólásáraHa jól vettem ki, videó leírásában a kukoricamoly szempontjából vizsgálták a gépeket. Érdekes módon pont az eke az amit nem vettek elő elsőkörben. Meg akarták zúzni a lárvákat, mielőtt a meleg, fagynentes talajba forgatnák őket áttelelni, szerintem ez volt itt a teszt, nem a csutkaeltüntetés.
Válasz Róbert86 #193. hozzászólásáraAz, hogy minden xart meghúzkodtak ebben a kísérletben, nagyon klassz dolog. Biztos, hogy a készítők is tudták, hogy lesz, ami gyengén fog muzsikálni (ott se hülyék laknak), de mégis volt ennek így értelme. Pl. én (is) meglepődtem a hengerek munkáján a száraz szárban. Ezek szerint, ha nincs más, azzal is meg lehet próbálni.
Válasz bandigh #192. hozzászólásáraÖnmagában az aprítóhenger a zúzós asztallal szedett kukoricával már nem sok mindent csinál, legalább egy tárcsa mindenképp kell még utána, de lehet, hogy az sem elég.
Kukitarlóra eke kell.
Válasz Bárány #187. hozzászólásáraMindent el kell adni
A videóról csak annyit h 20 cm-es szármaradványban???
Amúgy a realitás egy nehéz tárcsa, utána egy rövid tárcsa szerintem mindent bekever,összetör, eltüntet......
Válasz Bárány #189. hozzászólásáraAmit észrevettem,
Hat éves videó, az ottani gépekből keveset látok az országban. Ilyen homokos, nyersen sem ragadós földet is ritkán látni.
Ha a cél az, hogy az áttelelő hernyők számát csökkentsék, akkor evileg tényleg csinál valamit egy jó cambridge hengerezés is. Idén megpróbálom ráhúzni az aprítóhengert is, megnézem mit csinál a kukoricával. Lehet az usások azért húzzák ezt a szög nélküli síklapú tárcsákat, mert az összevagdalja jól a szárat, meg halad is.
Válasz zsozsi51 #190. hozzászólásáraMajd mondom nekik.
Válasz Bárány #187. hozzászólásáraSilózott földön könnyű a seggüket verni. Próbálják ki kombájn után is.
Válasz agrogal #188. hozzászólásáraA száraz szárat valamennyire tényleg szétnyomják, roppantják, ez azért hasznos infó. Ha jól sikerült a desszikálás, akkor ezek szerint, - ha nincs más - hengerrel is meg lehet próbálni a napraforgó tarlót.
Azért az aprítóhenger, meg az éles tárcsalap univerzálisabb, plusz keveri is a földdel az aprítékot. Nálam az a nyerő. (aprítóhengeres előtéttel tárcsa)
Tetszett még az a láncos szárzúzó is. Azzal a földön fekvő szárat is szépen eltüntették.
A simítót szerintem csak a videó kedvéért tették le. Ha már ennyi mindent szemléltettek, ezt is megmutatták.
Jó kis összehasonlítás, nekem tetszett!
Válasz Bárány #187. hozzászólásáraVégignézve az jött le,hogy egyszerű éles profilú henger,Gütler,szegényebbeknek gyűrűs,éppen úgy szétnyomkodja mint az apritók.Csak nem keresztbe darabol,hanem hosszába szálazza szét.A Cambridgén aki leengedte a simitót az hülye.
Na, ezek aztán mindent összehasonlítottak mindennel IS!
Válasz F-A-R-M-E-R \ #183. hozzászólásáraigen.de mégsem:110+120+110cm.a pontos súlyát ennek nemtudom,kb12-13q.vonószemes fix bekötéssel kértem.az elejét szintezi.nekem ne rángassa a 3pontot...
Válasz Bárány #182. hozzászólásáraköszi!menj el a telephelyre nyugodtan!!nézd meg.gyártás közbe is megnézheted.nekem is felajánlotta a főnök,hogy amikor az én gépemet kezdik csinálni menjek el megint.tényleg minőségi alapanyagokból dolgoznak.
Válasz bandigh #181. hozzászólásáraköszönöm!multkor felmentem környére,megnéztem élőbe,megbeszéltem atulajjal mindent.olvastam itt valahol,hogy valaki irta,hogy a vagrósal beszélt telefonon,valamit egyezkedtek,utána meg valami olyasmi volt,hogy felse vette a telefont.na,één meg pont az ellenkezőjét tudom elmondani a tulajról.
Válasz fexco #180. hozzászólásáraÜdv. ez 3m-es?? Mennyi a súlya? Elől a munkahenger mi cèlt szolgál??
Válasz fexco #180. hozzászólásáraÉn is nézegetem.
Sok sikert hozzá!
Válasz fexco #180. hozzászólásáraGratula használd egészséggel! Nyugi úgyis lesz aki a fotó alapján meg tudja mondani, hogy ez túl könnyű
Ugynez ki lesz mit meg mivel apritani ez lett a tuti.ezen hiba nincs.nincs kisporolva belole a vas....
Válasz mtz1221 #178. hozzászólásáraTaláltam két itteni forgalmazót is.
Válasz Bárány #176. hozzászólásáraKülönbözőek.Agroprofil a legrégebbi legkomolyabb is.
Válasz fexco #175. hozzászólásáraA kis átmérősek víz nélkül, kisebb önsúllyal is működnek, ha megnézed. A dalbo kitalta a nagyot annó, az volt az első ami elterjedt, de már látszik h azóta elágazott a fejleszési irány. Van ilyen is, olyan is, a horsch pl nagyon kicsiket gyárt..
Szerintem a nagyobb támadási szög, meg a nagyobb pörgési sebesség miatt pontosan ugyanazt a munkát végzi el a kettő, csak más módszerrel. Annyi h a kisebbeket egy mtz simán mozgatja, nem kell hozzá nagygép
Válasz mtz1221 #165. hozzászólásáraAgroprofil, Satex, Agromerkur - ezek mind különböző cégek, vagy ugyanaz, más-más márkanevekkel?
Válasz mtz1221 #165. hozzászólásáraaz a 3méteres segédvázas nemrossz.kérdés:melyik a jobb kis-vagy nagy hengerátmérő???az önsúly mondjuk legyen azonos.
Válasz mtz1221 #163. hozzászólására
Válasz VMisi #170. hozzászólásáraNem zárkózom el nagyobbtól, de elég ekkora.
Válasz bandigh #171. hozzászólásáraSzerintem meg kb igen.Meg ebben még az is benne van,hogy 3-an összefogtok és eljöttök holt szezonban télen,és még 10-20%-ot lealkudtok az árból.Adorexék megcsinálták sorközmüvelőknél olyan helyen ahol nem gondoltam volna,hogy sikerül.
Válasz mtz1221 #165. hozzászólásáraSzerintem abból egy vontatott nem ennyi szerintem :D Mi még szűk 2+fáért vettük a 8 sorost, most próbálj ekkorát szerezni ennyiért. De annyit költs rá, h egy évben max 3-5 napot húzod
Válasz Bárány #167. hozzászólásáraMiért csak ekkorában gondolkodsz?
Válasz fexco #159. hozzászólásáraA kiállításon a heltinek is volt kint aprítóhengere, nézz rá arra is. A magyar lemken.
Válasz Bárány #167. hozzászólásáraLacit kellene megkérdezni,mert Szlovákiába sokat elvittek,hátha ott van.De magyarok szerintem nekik is nyílik most a telephelyük Erdélyben a támogatások miatt.Az sem elég megnyugtató ha ott van ? De egy telefon és meglehet tudni tőlük,lehet van nálatok is már forgalmazójuk.
Válasz mtz1221 #165. hozzászólásáraFigyelek. Nekem egy 4,5 m körüli, vontatott, csukható lenne soron.
Van ezeknek magyarországi képviseletük? Azért azt megnyugtatóbbnak érezném.
Válasz fexco #159. hozzászólásáraÉn szerettem volna vele csináltatni hengerbetétet, elvállalta, megígérte, hálistennek nem fizettem semmit előre, 3 hónap alatt nem sikerült megcsinálnia 2x 2,25 m széles tagot, és azóta nem veszi fel a telefont...
Szóval csak olyan gépet vegyél meg tőle, amit a saját szemeddel látsz. Össze vissza kamuzik, komolytalan.
Válasz fexco #161. hozzászólásárakomolyra fordítva a szót felejtsd el.kb azért a pénzért bírsz szerbet is venni,és ott hibát nem találsz sehol.
http://agroprofil.rs/hu/termekeink/
Válasz mtz1221 #163. hozzászólásáraCsak azt hittem h az is gyárt ilyet de nem hálistennek Attól azért jobb..
Válasz bandigh #162. hozzászólásáraLetáknak adott új nevet.
Válasz fexco #161. hozzászólásáraNemtudom konkrétan melyikre gondolsz. De mondom, biztos van szebb megoldás néhol, de ahol kell ott meg van varrva ez is. Vagy ha nincs messze neked akkor nézd meg élőben, hogy is néz ki egy ilyen
Válasz bandigh #160. hozzászólásáraa súly miatt nézem a vontatottat.konkrétan arra gondolok,a magyar lemkenhez képest ezt hova kell sorolni?(1től5ig,a kékcsoda legyen1.)
Válasz fexco #159. hozzászólásáraA 3 méterest nem ismerem, a 6.2 van nekünk ebből. Láttam már szebb megoldásokat, mint azon van, de ár/érték arányban szerintem elég jó! A kés hardox ezen is, súlya is van attól hogy a képeken nem úgy tünik. Szóval a funkcióját ellátja, mit kell még ezen kívül tudnia? Némelyik nyugati horror áron van.. A súlyra visszatérve, ha csak a kések súlyát összeadod, meg a tengelyt, az már nem kevés, meg tedd rá még a vastagfalú váz súlyát, és mindezt tedd tá egy éles késre, ami még azért pörög is rendesen. Az mit nem vág át?
üdv mindenkinek.v agro 3méteres apritóhengerről-vontatottról mi a véleményetek? itt iis hirdetik.vagy alapból a v agro vasakról?nemigazán vagyok oda a magyar vasakér...ezt nemláttam még élőbe,csak itt a képekről.nemnézk rosszul..???
Válasz adamfree #157. hozzászólásáraMindenképpen, de nekem nem sürgős most. Egyéb problémák vannak amik jóval magasabb prioritást élveznek :(
De kéne ez is.