Hirdetés
Fórum
- Offtopic / Kocsma (chat minden egyéb része) új
- Agrártámogatások kifizetése új
- Üzemanyag fogyasztás / gázolaj- és benzináremelés új
- Repce tavaszi növényvédelme új
- Kajszibarack új
- Milyen a jó kombinátor? új
- MTZ 1221 traktor új
- Segítség villanypásztor vételhez új
- Mikor jön az ESŐ?! Agrármeteorológia, időjárás új
- Kukorica terményárak új
Cikkajánló
Hirdetés

Hogyan lehet meghatározni egy zóna termőképességét? +VIDEÓ
Így optimalizálható a ráfordítás.
Sajtóközlemény

1909 hozzászólás
Hali!
Delan 700wg gyümölcsmoniliára lehet használni? Köszönöm!
Válasz Magister #1807. hozzászólásáraSajnos a mostani csapadékos, párás idő nagyon kedvez a varasodásnak én a lent említett szerekkel nyomtam 7-8 naponta mégis a lentesebb részem így is varas az alma, nem tudom mit lehet már tenni, max. egy Syllit, az talán valamit javíthat még a helyzeten.
Sziasztok! Ollyan gondom van, hogy rengdteg a venturiás varasodás levélen és a termésen is. Sajnos tavasszal nem tudtam lemosózni, időjárás miatt illetve külföldön voltam. Chorus-rézkén keveréket kapott 10 naponta. Má területemen gyönyörű az alma. De most úgy nézki hogy még lének sem lesz.... Viszont a mellettem lévőterületen van egx öreg alma fa az mindig is varasosásos volt lehet hogy arról terjed? Ti milyen szereket ajánlotok?
Válasz Mtz 550E #1804. hozzászólásáraAz enyém messziről elég jónak tűnik, nagyon nem bogarászgattam, de majd tüzetesebben is átnézem. Én 7-8 naponta permeteztem, az elején réz+kén, majd chorus+kén, virágzásban Dagonis majd Luna experience, majd 2 Alfa Solo kezelés közben beiktatva egy Syllit. A varasodás érzékeny fajtákat ilyen párás, csapadékos időben 10 főleg 14 napig nem lehet úgy hagyni. Én júniustól szoktam csak 14-16 naponta permetezni de most ismét csapadékos napokat jósolnak, majd meglátjuk...
Válasz Mtz 550E #1804. hozzászólásárahasonló a helyzet nálam is.
Ez is azt mutatja, milyen jó hatásfokú szereket adnak el nekünk, aranyáron.
Varasodással hogy álltok? 10-14 naponta volt fújva kontakt+felszivódó ahoz képest elég sok van!
Mintha nem is fújtam volna!
Válasz vszili #1802. hozzászólásáraJudó, dupla dózissal!
Üdv. Látom sokan küzdenek vele. Vértetű ellen mi lenne a jó, a movento nem használt? Köszi a segítséget
Válasz Mtz 550E #1800. hozzászólásárateljesen mindegy. tök mindegy melyik vírus vagy fitoplazma, vagy akármi, egyik ellen sem tudsz védekezni sehogy. ezt csak terjesztik a kártevők a kertedben. ki kell húzni, de az összeset, ami seprűsödik, kisebb levelei vannak, ami beteg. azonnal. különben nem tudod megállítani a terjedést.
Szerintetek ez minek a jelensége lehet?

Gondozom szépen a gyümölcsöst és mégis van mindig valami!
Hogy néz ki szerintetek lesz alma?
Már csak a pálinka miatt aggódom nehogy ne legyen
Válasz lacik #1784. hozzászólásáraholnap reggel hívlak, remélem nem feejtem.
üdv
Válasz Mtz 550E #1794. hozzászólásáravalami vírus vagy fitoplazma, tök mindegy, húzd ki, tüntesd el, mielőtt valami rovar átviszi másik fára is.
Válasz Attikaa #1795. hozzászólásáraNem így elszáradt az àg! Meg a haj olyan csúnya rajta!
Válasz Mtz 550E #1794. hozzászólásáraA második kép nem tűzelhalás?
Ez mitől lehet szerintetek? Metszéskor még semmi nem látszott rajta!

Válasz Mtz 550E #1792. hozzászólásáraSajnos minden drága, én mindig év végén megveszem a permetszerek 80%-át a következő évre, ezért nekem van még Syllit jobb árban. Szerintem a Syllit valóban képes visszanyúlni és talán kicsit gyógyitani és blokkolni a varasodást, de szerintem a Score-ra hiába rá van írva, nem hinném. A Luna experience sem fog tudni visszanyúlni. Score helyett van Alfa Solo, ugyanaz az mint a Score de olcsóbb, én azt használom.
Válasz Attikaa #1791. hozzászólásáraElég drága lett a Syllit! Score meg a kontakt is elég jól dolgozik!
2x fújtam Chorus meg kontakt és mégis van varasodás!
Luna expirience az milyen lehet?
Válasz Attikaa #1790. hozzászólásáraHa pedig már látszik a varasodás akkor esők után Syllit!
Válasz Mtz 550E #1789. hozzászólásáraTe tudod, de szerintem túlzásba viszed. Bór virágzásba érdemes, nitrogént lehet adni neki talajon keresztül, szerintem elég a keserűsó, legközelebb micramid. Szerintem most elég lenne Score+kontakt, felszívódó rovarölő esetleg+ kontakt és keserűsó.
Válasz Attikaa #1788. hozzászólásáraÉn most Score meg kontaktot akarok kimondottan varasodás miatt mert már találni benne! Az a baj ha lombtrágyát is teszek bór meg keserűsó meg mikramid mindjárt akkor is 8 anyag lenne! Lehet lefújom egyik nap ezzel másiknap meg a lombtrágyákkak!
Válasz Mtz 550E #1786. hozzászólásáraNekem 5öt mond a növényvédősöm. Kontakt+felszívódó gombaölő, kontakt+felszívódó rovarölő, és lombtrágya. Olyan gombaölő kell most aminek van hatása varasodás és lisztharmat ellen is.
Válasz Mtz 550E #1786. hozzászólásáraAnnyit ne akarj egyszerre! Vagy próbáld meg, de csodálkozz ha megszivod vele. Ez 8 szer. Asszem azt szokták mondani hogy max hármat együtt, de még ott is megszivhatod. Nézd meg mit mivel lehet egyáltalán keverni.
Növényvédőszer szempontjàból hányat lehet összekeverni?
Gondolok itt olyanra hogy: kontakt+felszívódó+lisztharmat ellen+rovarölő felszívódó meg kontakt méreg! Meg lenne vagy 3 lombtrágya!
Válasz lacik , A.I.#1784 hozzászólásáraIgazatok van.
Tavaly tényleg rogyásig volt rajta alma, nem kicsik, mindegyik nagy méretes alma volt.
Környék járt nézegetni, mert annyi almát még fán nem láttak.
Válasz Sk Laci #1782. hozzászólásáraTavaly tele volt , most nulla, igazából amikor tele van akkor lehet és kell termést ritkitani, nekem ezt tanította prof.dr. Gonda István , nem a metszessel kell ebbe belenyulni
Válasz Sk Laci #1782. hozzászólásáraSzia.
Pihentet, mert előző évben rogyásig volt, ezt metszéssel kellene megoldani, hogy egyenletesen teremjen.
Viszont itt most az előző aszályos év lesz inkább a hunyó.
Nekem sem lesz most 80-100 kiló körtém fánként.
Sajnos ez van ki át az előző év.
Milyen jelenség az, amikor az almafa még virágot se hoz, holott évtizedeken keresztül szépen terem.
Szeretnék rákérdezni, hogyan lehet elkerülni ezt a jelenséget?
Egyszer már ilyen volt, idén másik alamafa mutatja ezt a jelenséget.
Virágzásba lisztharmat ellen mivel védekeztek ha lehet?
Bundásbogár ellen mit használtok?
Hali!
20bar-os 3membrános szivattyú elég lehet pisztolyozni? Köszönöm!
Válasz Mtz 550E #1778. hozzászólásáraÉn 1x már fújtam vele, nekem legközelebb már Dagonis megy.
Hali!
Chorus mehet még most ilyenkor az almába? Hogy melegebb van? De jövőhétre hűvösebbet mond! Köszönöm!
Válasz Mtz 550E #1776. hozzászólásáraAmikor nem lemosó permetezel akkor hogy szamolod ki? Na ugyanúgy kell.
Hali!
Lemosó permetezést hogy csináljátok hogy nagyobb lémennyiség legyen? Fúvókát nem cserélek csak lassbban megyek majd! De a szer mennyiséget hogy számoljátok ki ilyenkor?
Válasz JessieJimenez, GEORGEOSZ #1773. hozzászólására Mindkettőtöknek köszönöm.
Ha kivágom, üres lessz az egyik felére a fa koronája. Nem baj, évek folytán kinevelek abba az irányba másik ágat, ha sikerül.
Válasz Sk Laci #1772. hozzászólásáraIdeig-óráig meghagyhatod, de ne várd meg, míg a törzsig elhal-elszárad. Rezes szerrel bekenve véded gomba és baktérium ellen is.
Válasz Sk Laci #1772. hozzászólásáraHa az ág elhalt részét eltávolítja, az lehetővé teszi, hogy a fa testében lévő energia a megmaradt egészséges részek felé áramoljon, és ez segíthet a fa egészségének megőrzésében. Ha az ág főág, és az elhalt rész jelentős részét el kell távolítani, akkor érdemes szakember segítségét igénybe venni, hogy biztonságosan végezzék el a munkát, és minimalizálják az egészséges részek sérülésének kockázatát.
Válasz GEORGOSZ #1771. hozzászólásáraKöszönöm.
Ha így hagynám, károsítaná a fát???
Nem szivesen vágom le, mert ez az ág az egyik fő ága a koronának......
Segítene ha bekenném az elhalt felületet koncentráltabb 1:1 gombaölő + víz?
Megállítanám az elhalás terjedését?
Válasz Sk Laci #1770. hozzászólásáraFűrész... Sajnos. Ennek az ágnak először valamilyen okból a kérge halt el. A fa tetején a nap is képes elégetni a kérget ami után így hal el az ág többi része. 5 centis bütyköt hagyj, sebkezelővel kend be a helyét.
Sziasztok!

Ez milyen betegség, és mivel lehetne a leghatásosabban kikezelni, vagy megállitani?
Válasz Mtz 550E #1768. hozzászólásáraRéz+kén+olaj.
Válasz Attikaa #1766. hozzászólásáraMivel szeretnél permetezni? Èn is gondkodok még az olajon! Még most lenne az első a lemosó permetezés!
Válasz Attikaa #1766. hozzászólásáraIgen!
Ilyenkor lehet még olajat tenni a permetszerbe kártevőgyérítés miatt?
Válasz Gatti #1764. hozzászólásáraszilva bírja, cseresznye nem annyira, de a mínusz 3 nem sok annak se szerintem.
Válasz envagyok2 #1763. hozzászólásáraKöszi, szilva és cseresznye is bírja?
Válasz Gatti #1762. hozzászólásáramínusz háromtól nem lesz baja az almának. annyira nem vészes, és ott általában nem száz százalék a kár, mint baracknál.
Az alma kinyílt virággal mekkora fagyot bír ki? Sztem hétvégén kinyílik ha ilyen jó idő lesz, szerdára pedig -3 körül jósolnak erre.
Válasz Mtz 550E #1760. hozzászólásáraHa kell akkor kell. Attól függ milyen formára van nevelve. Ha sűrű, akkor vágni kell.
Hali!
Ti metszésnél szoktatok levágni vastagabb ágakat?
6-8cm átmerőjűre gondolok! Eléggè sűrű a korona meg mindegyik húz visszafelé a vézérhez középre! Köszönöm!